דילוג לתוכן

תכלס מה עדיף, מסחר עצמאי או קופת גמל?

מסחר עצמאי
26 11 550 12
  • @בוטח-בה
    לא אהבתי, גם אם הוא מרויח כסף
    איך שיהיה @ה.-שלמה מייצג את הדעה הרווחת בקהילת המשקיעים [גם אלו שלא מרוויחים על הפניות] שחשבון מסחר משתלם יותר אל שזה דורש קצת יותר הבנה, אני אישית חלוק קצת על הענין הזה בטח להשקעות לחתונות הילדים [שבד"כ מדובר על פחות מ20 שנות השקעה]

@שמיל-שמיל
    אני חלילה לא זלזלתי בזכות של יהוד להתפרנס כמו שכתבתי

בתכלס מה עדיף, מסחר עצמאי או קופת גמל?:

אבל זה בסדר גמור ולגיטימי שיש תגמולים

הנקודה שרציתי לעורר זה שאדם פונה לאיש מקצוע חשוב שידע את מכלול האינטרסים הקיימים ויקח את זה בשיקול הנתונים

בפרט שלא כולם הגונים וחכמים כמו @ה.-שלמה לכתוב את זה בגילוי נאות

• שמיל שמילש שמיל שמיל התייחס לנושא זה ב
  • רציתי לשאול
    יש לי קרנות במסחר עצמאי באלטשולר ובפסגות שניהם ללא דמי ניהול ואני משקיע בקרנות ישראליות וקצת איריות ככה (אני מציין זאת כיוון שתמיד יש את מלכודת המס)
    יש לי כעת אפשרות לפתוח קופת גמל להשקעה באינפניטי או באלטשולר ב0.39 מהצבירה
    רציתי חוות דעתכם אם כדאי לפתוח או לא
    ומה מומלץ מבניהם
    ואיזה מסלול
    ועוד שאלה באיזה סכום השקעה ולכמה שנים יהיה אפקט להשקעה

עריכה: או שיש לי אפשרות לפוליסת חסכון ב0.57 במנורה

תודה רבה

• דבר נוסף הוא שבגלל צורת העקיבה, והחיוב החוקי לסכום מסוים שישאר כרזרבה מזומן, ופחות תחרות, קופות הגמל הביאו פחות תשואה מאשר הקרנות שנקנות בחשבון המסחר עוד לפני הורדת הדמי ניהול!

ודבר נוסף, בקופות גמל יש הגבלה להפקדה עד 80,000 בשנה

אבל באמת קופת גמל זה דבר הרבה יותר נוח והרבה יותר פשוט (ושאם יש לך סוכן אמין, הוא עושה בשבילך את העבודה, בניגוד למסחר עצמאי, שם אתה צריך לעשות את זה בעצמך)

• רציתי לשאול
    יש לי קרנות במסחר עצמאי באלטשולר ובפסגות שניהם ללא דמי ניהול ואני משקיע בקרנות ישראליות וקצת איריות ככה (אני מציין זאת כיוון שתמיד יש את מלכודת המס)
    יש לי כעת אפשרות לפתוח קופת גמל להשקעה באינפניטי או באלטשולר ב0.39 מהצבירה
    רציתי חוות דעתכם אם כדאי לפתוח או לא
    ומה מומלץ מבניהם
    ואיזה מסלול
    ועוד שאלה באיזה סכום השקעה ולכמה שנים יהיה אפקט להשקעה

עריכה: או שיש לי אפשרות לפוליסת חסכון ב0.57 במנורה

תודה רבה

@בן-עליה
    אולי תגלה איך אתה מקבל כאלו דמי ניהול נמוכים,
    תזכה את הציבור.

השאלה שלך מעניינת,
    כי בד"כ נתקלים במקרים הפוכים,
    כאלו שנמצאים בגמל להשקעה ושואלים האם לעבור למסחר עצמאי,
    כאן השאלה הפוכה.
    אתה כבר חוסך בדמי ניהול אז למה לשלם יותר.
    אא"כ אתה רוצה את המעלות, שיש פחות התעסקות,
    ואפשרות לקיחת הלוואה.

• בן משפחה של גמלאי חבר
    חשבתי שחוץ ממה שאני קונה במסחר עצמאי לעשות הו"ק נגיד של 500 ש"ח לקופת גמל להשקעה
    שמה יש את המעלה של לקיחת הלוואה
    נכון שאני חוסך בדמי ניהול כיום אבל אני משקיע בקרנות ישראליות בעיקר ומעט איריות ככה שתמיד יש את האפשרות שיעלו דמי ניהול

• בן משפחה של גמלאי חבר
    חשבתי שחוץ ממה שאני קונה במסחר עצמאי לעשות הו"ק נגיד של 500 ש"ח לקופת גמל להשקעה
    שמה יש את המעלה של לקיחת הלוואה
    נכון שאני חוסך בדמי ניהול כיום אבל אני משקיע בקרנות ישראליות בעיקר ומעט איריות ככה שתמיד יש את האפשרות שיעלו דמי ניהול

@בן-עליה
    גם אם יעלו את הדמי ניהול לכאורה זה לא יהיה בהרבה.

נושאים מוצעים

• תכלס', קרן פיזית או סינטטית?

מסחר עצמאי s&p 500
    4
    1 הצבעות
    4 פוסטים
    64 צפיות
    ד
    יכול להיות שבמצב היום שהשקל כ"כ חזק והאינפלציה סה"כ בשליטה, אולי עדיף את הקרן של בלאקרוק שממוסה צמודת מט"ח ולא את הקרן של אינווסקו שממוסה ריאלית.
  • 4 הצבעות
    3 פוסטים
    276 צפיות
    שמיל שמילש
    השקעות לאזרחי ארה"ב סיכום [מקוה מועיל]
  • בלינק. פלטפורמה למסחר!

שוק ההון והשקעות מסחר עצמאי
    20
    5 הצבעות
    20 פוסטים
    520 צפיות
    ס
    @יהודה-לה כתב בבלינק. פלטפורמה למסחר!: זה ממש סכום קטן @יהודה-לה כתב בבלינק. פלטפורמה למסחר!: גם זה ממש סכום זעום ולא מורגש לפי הגישה הזאת גם העובדה שאין עמלות בבלינק היא ממש סכום זעום ולא מורגש, וכבר אין מעלה בבלינק על פני שאר החברות... @יהודה-לה כתב בבלינק. פלטפורמה למסחר!: שלדעתי מתכסה וודאי בפער בין מה שהמדדים בישראל עשו בשנים האחרונות לבין מה שהמדדים האמריקאיים עשו... הופה. חידשת פה משהו. תוכל להרחיב בעניין ולהביא נתונים? @יהודה-לה כתב בבלינק. פלטפורמה למסחר!: אבל אני מניח שרוב המשקיעים מתכננים למשוך את כספי ההשקעות שלהם במהלך שהותם פה בפרוזדור... וגם אם לא לרובם יש אפשרות לדעת לפני שהם ... ולמשוך את הכסף ולהעביר אותו ליורשים / לבורסות אחרות. אולי כן ואולי לא, אין איש יודע עיתו. אבל זה בהחלט שיקול מרכזי שעלול להניא רבים מלקנות קרנות אמריקאיות, וסיבה מספיק רצינית כדי שלא להתרגש מבלינק. @יהודה-לה כתב בבלינק. פלטפורמה למסחר!: מניות?! בישראל יש בסך הכול 537 חברות שנסחרות בבורסה. בארה"ב? כ־8,000 חברות. זה פי 15 יותר – בכל תחום, בכל גודל, בכל שלב עסקי. וזה לא רק עניין של כמות – זה עניין של איכות: החברות המובילות בעולם – אפל, מיקרוסופט, גוגל, נייקי, קוקה קולה – כולן אמריקאיות. כל הסקטורים פתוחים לך – כולל כאלה שכמעט לא קיימים בישראל כמו שבבים, בינה מלאכותית, ביוטכנולוגיה ו־REIT עולמי. אפשר להשקיע במאות מדדים מגוונים, סקטוריאליים, גלובליים – ברמת פירוט ותחכום שאין מה להשוות בכלל למה שיש בארץ. אז כשאתה אומר "לבנות תיק שלם על מניות אמריקאיות זה מיותר", זה בערך כמו לומר שלהיכנס לסופר ענק עם 8,000 מוצרים זה מיותר – וצריך להסתפק בקיוסק השכונתי עם 500 פריטים. אם אתה רוצה לקנות מניות ספציפיות או מדדים אקזוטיים ויוצאי דופן, אז נכון, אולי בלינק היא המקום הנכון עבורך. אבל למשקיע העצל והפסיבי כמוני וכמו עוד רבים כאן שמסתפקים בs&p 500 וכלל עולמי, אין ל"סופר עם ה8,000 מוצרים" מה למכור יותר מאשר ה"קיוסק השכונתי" הישראלי. @yn6733212 כתב בבלינק. פלטפורמה למסחר!: מיכה סטוקס (למי שמכיר...) טוען שמעולם לא גבו מס כזה לישראליים לא מכיר, אבל נניח, וזה שווה את הסיכון שיום אחד יאכפו את זה?
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    794 צפיות
    רחל עומסיר
    כללי קרן ההשתלמות: ההטבה הכי משתלמת לפני סוף השנה במשא ומתן עם המעסיק - העלאת שכר או קרן השתלמות? כך תדעו שהייעוץ שאתם מקבלים – באמת משרת את האינטרסים שלכם לוח ניכויים 2025: המספרים, התקרות וההזדמנויות שמומלץ לא לפספס! השקעות מה מתאים לכם יותר - קופת גמל או קופת גמל להשקעה? מדריך קצר: כך בוחרים שילוב נכון של דמי ניהול ככה לא מתכננים מס מה ההבדל בין מדד למחקה מדד ארה"ב וסין חתמו על הסכם סחר חדש מה זה אומר על הכסף שלנו? השוק תנודתי? כך פועלים חכם - בלי לתזמן את הרגע הנכון כך פועלים חכם- בלי לתזמן את הרגע הנכון "עם כלביא" - שוק ההון הישראלי בתנופה האינפלציה מזנקת! כך תשמרו על הערך של הכסף שלכם חדש! מסלול כשר עם פיזור ברמת סיכון גבוהה האם זה הזמן הנכון להשקיע ב-s&p500? מה קורה בשוק ההון - ולמה לא להיבהל ? המשכורת נשארת זהה אבל המחירים עולים - מה עושים? השקעה פשוטה, חיסכון מניב – כך עושים את זה נכון! הזדמנויות השקעה חכמות לפניכם אם לא תתכננו, תפסידו! מסלול השקעה פאסיבי מול מסלול אקטיבי: יתרונות וחסרונות למה התשואה שלכם שונה, למרות שמסלול ההשקעה זהה? זה הזמן לנצל את הטבות סוף השנה לחיסכון האישי שלך השקעות- קרן כספית קרן כספית עדכון דמי ניהול לשנת 2026 מוצר חדש בשוק ההשקעות הסולידי הכירו "קרן כספית מתחדשת איך לשמור על הערך של הכסף שלך נזיל בלי לשחוק את הערך שלו קרן פנסיה האם המעסיק מפקיד לכם לפנסיה כמו שצריך? כמה כדאי להפקיד לפנסיה כעצמאי עצמאים- הפנסיה היא לא מותרות מ-70% ל-100% – השינוי הגדול בעולם הפנסיה האם כספי הפיצויים שלך מנוהלים כמו שצריך? דקה אחת עכשיו - יכולה לחסוך לכם הרבה עגמת נפש בעתיד עוזבים מקום עבודה? רגע לפני שאתם מושכים את כספי הפיצויים חשוב לדעת את זה מי המציא את הפנסיה? ולמה זה עדיין משפיע עלינו היום? מתחילים עבודה חדשה? מה חשוב לבדוק כבר עכשיו? כמה כסף תצטרכו בפרישה - ואיך להיערך מראש? למי יש סיכוי לפרוש בראש שקט שכיר או עצמאי ? 80% מהאנשים מתעלמים מהדוח הזה - ואתם? משכת? ניידת? אולי עשית טעות? איך מחושבת הקצבה החודשית מקרן פנסיה מקיפה בגיל פרישה? הגיעו דוחות החיסכון שלכם - זה הזמן לבדוק את המצב! התנהלות כלכלית חינוך פיננסי מתחיל בבית אבל הפעם גם במערכת החינוך להיות מאושרים ולהרוויח יותר הרגלים כלכליים. מתי הם משרתים אותנו ומתי הם מנהלים אותנו? קרן חירום - הביטחון הכלכלי שלכם בשעת מבחן הלוואה אחרי החג? עצרו רגע לחשוב כלכלית חיסכון לכל ילד לא תאמינו כמה כסף אפשר להרוויח מחסכון לכל ילד! לא כל חיסכון חייבים למשוך ברגע שהוא נפתח
  • מסחר עצמאי דרך קרן השתלמות IRA

מסחר עצמאי
    9
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    524 צפיות
    ניסן עציונינ
    @רואה-את-הנולד תיקנתי