דילוג לתוכן

דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?

• @השומר

@שבתי-בבית-ה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

יש הרבה רבנים שסוברים שאפשר להשתמש במעשרות רק כשזה הולך דרך גמ"ח ואנשים נהנים מהכסף הרבה לפני שחתן העתיד יהיה חתן בר מצווה.

כי רק בציבור שלנו קיים המושג מצווה דאורייתא.

@אבי-ר. מצווה דאורייתא יש למי שעושה חסד כמו מישהו שנתקע ויש לו הוצאה כלשהי לזה נועד גמ"ח לא לתכנון לקוי 20 שנה קדימה לחתונות ילדים.

• @אבי-ר. מצווה דאורייתא יש למי שעושה חסד כמו מישהו שנתקע ויש לו הוצאה כלשהי לזה נועד גמ"ח לא לתכנון לקוי 20 שנה קדימה לחתונות ילדים.

@השומר
    אף אחד לא אמר שיש מצוה להתכונן לקוי, אלא על מה שנאמר שמשלמים ריבית לפני ע"ז נכתב שזה לא ריבית אלא "אם כסף תלוה"

• @שבתי-בבית-ה אין לי שום דבר אישי נגד אף אחד פשוט הייתי רוצה שכל יהודי ימקסם את האפשרויות להשקעה והיום ברוך השם זה לא כל כך קשה. אגב אני גם לא אוהב מתווכים נער הייתי וגם.... ובכל עניני השתמשתי בשרותי תיווך רק שנתנו לי ערך לעיסקה וכמובן יש מקרים כאלה אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה וכן בכל עניין.

@השומר
    לא לכל עמך בית ישראל יש מספיק כסף להשקיע ב'מכות גדולות' (ע"פ התוכנית) אלא רק בסכומים קטנים.

• לפי מה שאני מבין
    בתוכנית של ויזניץ
    יקבלו ישר בהתחלה 24 אלף ש"ח מחברת מגדל בריבית נמוכה
    ועוד 6000 ש"ח ללא ריבית מהארגון הויזניצאי עזר נישואין משהו כזה

• @שבתי-בבית-ה

@שבתי-בבית-ה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

יש הרבה רבנים שסוברים שאפשר להשתמש במעשרות רק כשזה הולך דרך גמ"ח ואנשים נהנים מהכסף הרבה לפני שחתן העתיד יהיה חתן בר מצווה.

לפי הפרטים של התוכנית המדוברת רק חלק קטן מהסכום החודשי יהווה תשלום לגמ"ח ואת הכסף הזה יש פוסקים שסוברים שמותר לתת מכספי מעשרות
    שאר הכסף יהיה הפקדה לשוק ההון שאז צריך לסמוך על הפוסקים שמתירים לחסוך לילדים מכספי מעשרות

@בוטח-בה כתב

שאר הכסף יהיה הפקדה לשוק ההון שאז צריך לסמוך על הפוסקים שמתירים לחסוך לילדים מכספי מעשרות

כמובן שלא צריך, אלא אפשר למי שרוצה להקל 😉

• לפי מה שאני מבין
    בתוכנית של ויזניץ
    יקבלו ישר בהתחלה 24 אלף ש"ח מחברת מגדל בריבית נמוכה
    ועוד 6000 ש"ח ללא ריבית מהארגון הויזניצאי עזר נישואין משהו כזה

@אנונימי2 התוכנית הנ״ל כבר פעילה
    וזה תוכנית של ר׳ אברהם לבקוביץ לשימוש של כל קהילה שתרצה בכך

• איפה פעילה
    והיכן ניתן לראות את הפרטים המדויקים ?

• עיין מה שנכתב כאן ותמצא נחת

משיאים.docx

• ובדרך אגב
    הרבה גמחי"ם מהציבור החרדי הולכים להכנס לזה כולל וויזניץ ובעלזא ששם הגמחים הם בשביל צדקה ולא ביזנעס

• ובדרך אגב
    הרבה גמחי"ם מהציבור החרדי הולכים להכנס לזה כולל וויזניץ ובעלזא ששם הגמחים הם בשביל צדקה ולא ביזנעס

@חסיד-של-הקבה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

0

איזה גמחים הם לא בשביל צדקה אלא כן בשביל ביזנעס?!... 🤔
    תוכל לפרט לנו?

משיאים.docx

@חסיד-של-הקבה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

עיין מה שנכתב כאן ותמצא נחת

משיאים.docx

20.000 ש"ח לחלק ל46 חודשים יוצא 434 ש"ח שזה החזר רק על הקרן אני מניח שיש ריבית מסויימת
    • משם ואילך יפקיד החוסך סכום קבוע של כמה מאות שקלים (כ-650 ומעלה, בהתאם לתוכניותיו וצרכיו).
    • חלק מהסכום המופקד ילך לכיסוי ההלוואה הראשונה, חלקו להשקעה בקופת גמל, וחלקו לגמ"ח המשתתף (הגמ"ח המרכזי, אושר בכבוד או הגמ"ח הקהילתי המשתתף בתוכנית).
    יש כאן הרבה חלקים איך עובד המינימום?

משיאים.docx

@חסיד-של-הקבה העלתי שלא יצטרכו להוריד
    מודל LOVEST ('לונג' אנד 'אינווסט') מבית 'משיאים'? להלן הפירוט כפי שהוצג בכנס:
    • עם תחילת המסלול, יקבל החוסך הלוואה של כ-20,000 ש"ח מגוף אשראי (כגון בנק, או בית השקעות), שתיכנס באופן מיידי לשוק ההון למדד s&p500 ותינעל בקופת גמל.
    • משם ואילך יפקיד החוסך סכום קבוע של כמה מאות שקלים (כ-650 ומעלה, בהתאם לתוכניותיו וצרכיו).
    • גובהו המדויק של הסכום לחסכון חודשי ייקבע על ידי סימולטור משוכלל מאוד, אחר שהמשתתף יגדיר לכמה ילדים ירצה לחסוך, מה הסכום הנדרש לנישואיהם ומה גיל הילדים כיום.
    • חלק מהסכום המופקד ילך לכיסוי ההלוואה הראשונה, חלקו להשקעה בקופת גמל, וחלקו לגמ"ח המשתתף (הגמ"ח המרכזי, אושר בכבוד או הגמ"ח הקהילתי המשתתף בתוכנית).
    • מדי 46 חודש יקבל המשתתף הלוואה נוספת מגוף נותן האשראי, שתיכנס גם היא לקופת הגמל ותצטרף להשקעה, ותכוסה על ידי הסכום החודשי המופקד.
    • בשלב נישואי הילד הראשון – הגמ"ח הנבחר יעניק הלוואה למשתתף, לצורך הוצאות החתונה, כך שהמשתתף לא יצטרך לגעת כלל בכסף שנצבר בקופת הגמל.
    • החזר ההלוואה לגמ"ח יתבצע מדי חודש, לא מהמשתתף ישירות אלא מתוך הסכום הנצבר כבר בשוק ההון, כך ששאר הכסף שנחסך – ימשיך לעבוד עבורו לאורך זמן.
    • בכל ילד יקבל המשתתף הלוואה נוספת מהגמ"ח, שתכוסה על ידי ההון הנצבר בינתיים, כך עד לנישואי הילד האחרון.
    • בסופו של דבר יישאר המשתתף עם הון עצמי גדול, וזאת למרות שהשתמש בסכומים הנדרשים לצורך החתונות, ומבלי שיצטרך להחזיר הלוואות!
    יצויין כי הסימולטור בחן את המודל על פי תשואות 50 השנים האחרונות, כאשר הן משתנות משנה לשנה לטובה ולרעה, אך גם בשנים הקשות ביותר – עדיין בסיום המסלול המשתתף יוצא ברווח וללא חובות כלל!
    חלק מהיתרונות הבולטים הם כדלהלן:

1. החוסך ייהנה מתשואה על הכסף שהוא חוסך, בשונה מהמודלים של הגמ"חים הקיימים כיום בשוק.
    2. החוסך ייהנה מהיציבות אותה מעניקים הגמ"חים, ויקבל הלוואה בסכום קבוע, גם אם בדיוק בערב נישואי הילדים שוק ההון כולו יקרוס.
    3. החוסך יימנע מסיכונים קיימים בשוק ההון, ולא יוכל למשוך את הכסף בבהלה בעת קריסת השוק, מה שמפחית את הסיכון לעשיית טעויות נפוצות במצבים אלו.
    4. החוסך ייהנה מסכום גדול שיפעל עבורו בשוק ההון כבר מהילד הראשון, ולאורך כל עשרות שנות השותפות ואף לאחר מכן.
    5. החוסך יוכל לבחור מה גובה הסכום שירצה להפקיד, בהתאם ליכולותיו הכלכליות.
      התוכנית בימים אלו עוברת ליטושים אחרונים על ידי טובי הכלכלנים, וכאשר תהיה מוכנה להשקה – תצא לציבור בפרסום נרחב, כאשר צפויה לה השתתפות של עשרות אלפי בתי אב עם ההשקה.

נושאים מוצעים