דילוג לתוכן

ביטוח חיים של משכנתא מול ביטוח סיעודי, מעניין ומוזיל

צרכנות, סקירות והמלצות
6 3 139 3
  • שלו' וברכה
    כמו שכולם יודעים ביטוח סיעודי הוא טיפה יקר לזיג עד גיל השלשים עולה בין 30 ל40 ש"ח לחודש וככל שהגיל עולה המחיר מטפס
    חוץ מזה שלדעת חלק מהרבנים אין זה מן הראוי לעשות ביטוח שכזה
    רובם עושים את זה שלא מדעתם הרי עד גיל 18 זה חינם - אחרי זה כמה פרוטות - ואחרי זה 'לא חבל על מה ששלמת'..
    לדעתי יש לי פתרון...
    כשאני עשיתי ביטוח חיים הציע לי הסוכן לעשות במקביל תכנית שגם אם יהיה מעל 75% סיעוד ח"ו אהיה זכאי לסילוק המשכנתא
    וכל זה עולה לזוג 'שנקל' לא יאמן
    בחשבון פשוט לי במקרה וח"ו אזדקק לביטוח זה יחסוך קצת יותר מ4000 ש"ח ואלו שלקחו משכנתא גדולה יותר כך זה יחסוך יותר
    ואין מגבלת שנים כמו בביטוח סיעודי (למי שלא יודע ביטוח סיעודי כהיום לא נותן יותר ממספר שנים מועט קצבה..)
    אשמח להארות

• נראה לי זול מדי לאובדן כושר עבודה, אתה יכול לפרט יותר על התנאים שקיבלת בדיוק

@חושב-שאני-גאון כתב בביטוח חיים של משכנתא מול ביטוח סיעודי, מעניין ומוזיל:

מענין מי הם, אם כן תוכל לחסוך לעצמך עוד כמאה שקל בחודש בפנסיה ולהסיר את המרכיב הביטוחי שקיים בו משום שלא ראוי לעשות כן.

• נראה לי זול מדי לאובדן כושר עבודה, אתה יכול לפרט יותר על התנאים שקיבלת בדיוק

@חושב-שאני-גאון כתב בביטוח חיים של משכנתא מול ביטוח סיעודי, מעניין ומוזיל:

מענין מי הם, אם כן תוכל לחסוך לעצמך עוד כמאה שקל בחודש בפנסיה ולהסיר את המרכיב הביטוחי שקיים בו משום שלא ראוי לעשות כן.

@שמיל-שמיל לא נראה לי שניתן
    אם כי יתכן וטיעיתי ודעת הרבנים הם על ביטוח חיים (שלא נלקח מחמת הצורך במשכנתא)

• ביטוח סיעודי בגיל המבוגר (שאז כבר מפחדים לבטל) יכול לעלות יותר מ-700 ש"ח לזוג.
    אני אישית סייעתי ליהודי מבוגר וסיעודי ע"מ שיקבל את הביטוח, אישרו לו את הקצבה של 5000 ש"ח לחודש אבל לאחר כשנה הגיעו לביקורת וביטלו לו את זה ללא סיבה מוצדקת, (כששאלו אותו הסביר שהכל בסדר, אבל אפשר היה לראות בעניים את המצב וד"ל)
    לאחרונה עוד פעם הגשתי עבורו את המסמכים (בביטו"ל מוגדר כסיעודי ומקבל סיוע) ועדיין כבר מספר חודשים סוחבים אותי, בדרישה להשיג עוד מסמך ועוד מסמך.
    הבעיה שבדרך כלל אדם בגיל 40-50 אומר זה סתם יקר לשלם 300-400 ש"ח לחודש, אני בריא כמו צעיר, אבל עדיין חושש מלבטל (שנאת ההפסד) עד שמגיע שלב קרוב לגיל 60 שהתשלום כבר באמת מעיק עליו, ויתכן שירגיש שאין לו ברירה אלה לבטל, וכעת אינו מבוטח כלל.
    כידוע רוב חברות הביטוח אינם נותנים ביטוח סיעודי - למיטב ידיעתי היום רק מנורה נותנת דרך כלל הקופ"ח.
    בריאות לכולם

• כמה אחוזי סיעוד יש לו?
    יש לשים לב שמדובר על 75

• כמה אחוזי סיעוד יש לו?
    יש לשים לב שמדובר על 75

@חושב-שאני-גאון
    סיעוד רמה 3 - זה לא כמו בנכות, בסיעוד יש 6 פרמטרים שאותם בוחנים

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    2 פוסטים
    98 צפיות
    שמעון יוחאי חסןש
    תלוי אלו מסלולים לקחת ובאיזה בנק במסלול הפריים העדכון הוא מיידי במסלולים שמשתנים לפי האג״ח תלוי מתי הבנק מעדכן והאם האג״ח ירדה
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    161 צפיות
    רואה את הנולדר
    תמיד חשבתי שהבנק עצמו מרוויח שהפריים גבוה וסה"כ הבנק לאומי החליט להרוויח קצת פחות לפי מה שאתה אומר @ניסן-עציוני זה נראה שטעיתי במשהו.
  • זיכוי ברב קו בעקבות המלחמה

הועבר כלכלת המשפחה חיסכון
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    108 צפיות
    טריידרט
    @משהמשה גם בעמדות טעינה דרך נדרים-פלוס מופיעה המודעה והאפשרות לקבל זיכוי.
  • 3 הצבעות
    5 פוסטים
    182 צפיות
    התותח זה אניה
    @י.-ויסבקר לכן ציינתי כתב במדד המחירים לצרכן- חודש יוני: חוץ ממקרים שזה ישתלם ללקוח
  • נדל"ן במרכז או בפריפריה

הועבר נדל"ן פריפריה משכנתא
    2
    2 הצבעות
    2 פוסטים
    199 צפיות
    פלוספ
    @טריידר דירה ברמת גן עם משכנתא מלאה: עליית ערך: ברמת גן, במיוחד במרכז, יש עליית ערך עקבית יותר לעומת פריפריה. ניהול נכס במרכז יכול להניב רווחים גבוהים יותר בטווח הארוך, אם כי יש לקחת בחשבון גם את עלות המשכנתא הגבוהה. ביקוש: הביקוש לדירות במרכז תמיד גבוה יותר, ולכן קל יותר למכור דירה במקרה של צורך למכור. ריביות ותזרים חודשי: כמו שהזכרת, ברמת גן תצטרך לקחת משכנתא גבוהה, מה שיגרום לתזרים חודשי שלילי — כלומר, תצטרך לשלם יותר כל חודש מכפי שאתה מרוויח מהשכירות. זה יכול להכביד על המשקיע בטווח הקצר. שתי דירות בדימונה ללא משכנתא: עליית ערך: כפי שציינת, עליית הערך בדימונה לא בהכרח תהיה גבוהה או עקבית כמו במרכז. לדירות בפריפריה יש נטייה להישאר במחיר נמוך יותר לאורך זמן, עם עליות קטנות. ביקוש: בביקוש יש נטייה להיות נמוך יותר, וזה עשוי להקשות על מכירת הדירה במחיר הרצוי במקרה של צורך. זה גם יכול להשפיע על אפשרויות השכירות, אם כי השכירות בסך הכל גבוהה יותר בפריפריה. אחזקת הנכס: במקרה של אחזקת דירות ישנות בפריפריה, עלויות השיפוץ והתחזוקה עשויות להיות גבוהות יותר, וזה יכול למחוק את הרווחיות. שכירות: בפריפריה יש תשואה גבוהה יותר משכירות (למשל 8% בדימונה), מה שיכול להוות יתרון למי שלא מחפש למכור את הנכס מיידית ויכול להתמודד עם תזרים שלילי בטווח הקצר. ריביות: כאן היתרון ברור — אין משכנתא, כך שאין חוב שצריך להחזיר כל חודש, והמשקיע נהנה מתזרים חיובי או לפחות מאוזן. לכן: אם אתה מוכן להשקיע לטווח הארוך ורוצה להיות חלק מהשוק המרכזי עם פוטנציאל עליית ערך גבוה יותר, דירה ברמת גן יכולה להיות משתלמת. אך אם אתה מעדיף להימנע מתשלום ריביות ולהשקיע בטווח הקצר עם תשואות גבוהות יותר משכירות, שתי דירות בדימונה עשויות להיות אופציה טובה יותר — במיוחד אם יש לך גמישות בניהול הנכסים והוצאות תחזוקה.