דילוג לתוכן

בקשתי מבנק דיסקונט לסגור חשבון בנק והם לא מאפשרים לי בגלל שיש לי משכנתא

• עשיתי את כל תהליך הסגירה ואח"כ התקשר אלי משהו ואמר שאי אפשר בגלל המשכנתא אמרתי להם שמעולם לא חתמתי על החיבות לפתוח חשבון.
    וגם הם אמרו לי שכדאי לי לפתוח בשביל שאקבל תנאים טובים.
    אבל לא זכור לי שזה היה חלק מהתחיבות המשכנתא.
    יש דבר כזה?
    אני מחויב להיות עם חשבון בנק בגלל שלקחתי משכנתא?
    (אם אם מי לדבר בסניף מהמלחמה הם לא מתקשרים)

• עשיתי את כל תהליך הסגירה ואח"כ התקשר אלי משהו ואמר שאי אפשר בגלל המשכנתא אמרתי להם שמעולם לא חתמתי על החיבות לפתוח חשבון.
    יש דבר כזה?

@חיסכון-לחתונה אני יודע שאסור.
    אולי אם הם התנו הטבה במשכנתא בהעברת פעילות או משהו כזה.
    אבל אולי תשאל את המומחים... @משכנתא-בקצב-שלך

• אולי הם מתכוונים לסגירת החשבון לגמרי.

בבנק דיסקונט לכל משכנתא יש גם "חשבון צל" (נקרא גם "חשבון טכני"),
    א"א לעשות בו פעולות ואין לו עלות חודשית כלשהי, והוא משמש רק לנתוני המשכנתא.
    כך שכל עוד שיש לך משכנתא, לא תוכל לסגור "לגמרי" את החשבון שיש לך.

• אולי הם מתכוונים לסגירת החשבון לגמרי.

בבנק דיסקונט לכל משכנתא יש גם "חשבון צל" (נקרא גם "חשבון טכני"),
    א"א לעשות בו פעולות ואין לו עלות חודשית כלשהי, והוא משמש רק לנתוני המשכנתא.
    כך שכל עוד שיש לך משכנתא, לא תוכל לסגור "לגמרי" את החשבון שיש לך.

@אשר-רוזנבוים לי יש משכנתא בפועלים וניהלתי גם את העו"ש שם וכשעברתי לבנק אחר הם השאירו לי את החשבון רק למשכנתא ללא שום עמלה ועלויות

יש דבר כזה?

@חיסכון-לחתונה said:

לא אמור להיות,
    תגיד לבנקאי שאתה רוצה לבדוק מדוע לא ניתן לסגור את החשבון מול פניות הציבור של הבנק.

• @אשר-רוזנבוים לי יש משכנתא בפועלים וניהלתי גם את העו"ש שם וכשעברתי לבנק אחר הם השאירו לי את החשבון רק למשכנתא ללא שום עמלה ועלויות

@ברכת-ה-תעשיר
    גם בפועלים יש חשבון חסום למשכנתא.

• גם בירושלים

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    8 פוסטים
    278 צפיות
    מ
    @הוא-ולא-אחר אני יודע כי 2 בנקים עבדו לי. אמרתי לכאורה כי לא ניסיתי עם זירו (לאומי נתקע באיזה שלב בפתיחת חשבון אבל עובד בחשבון קיים) וכמו שכתבתי צ'קים אי אפשר להפקיד.
  • 5 הצבעות
    2 פוסטים
    180 צפיות
    שמיל שמילש
    @דוד-גולדברג הפתרון של שימוש במזומן לא באמת ישים הכלל השלישי ניחא [למרות שהסיפור עם הדופמין נשמע קצת מיסטי לשכנע אנשים] הכלל השני צריך לנסות על עצמי ולבדוק, אבל צריך לזה ככל הנראה 'סדר מוסר' כל יום של כמה דקות. לדעתי העצה הפשוטה ביותר היא לקחת מחברת לרשום כמה כסף יש לך לחודש הקרוב בכותרת למעלה, ולמטה בסוף כל יום לרשום את כל הווצאות שהיו, כשאתה רואה כל יום שמכסת הכספים האמיתית שקיימת לך נגמרת אתה תחשוב פעמיים בעתיד
  • 9 הצבעות
    18 פוסטים
    925 צפיות
    ס
    @שמעון כתב בהדור שמשלם פעמיים: הקריסה הכלכלית של מענקי החתנים: וקונה דירות ונשאר בכולל [יחסית לפחות בשנים הראשונות] השאלה היא מתי הוא קונה את הדירה. והאם יש אפשרות לקנות ולהישאר בכולל עוד כמה שנים. ואם אכן יש כזאת אולי תפרט אותה כאן
  • עמלות הבנקים- טיוטת בנק ישראל

כלכלת המשפחה בנקים עמלות בנק
    14
    6 הצבעות
    14 פוסטים
    578 צפיות
    התותח זה אניה
    @ia90990 @ia90990 כתב בעמלות הבנקים- טיוטת בנק ישראל: @י.-ויסבקר מה באמת עם הבנק הזה? יש למישהו ידע עליו..? זה נשמע הזוי קצת בנק שעובד ללא עמלות..? מצד שני זה מצחיק שזה הזוי כי הכסף שלנו אצלהם.. שלחתי להם פניה בינתיים הם לא חזרו אליי
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.