דילוג לתוכן

חסכון בפוליסת חסכון

שוק ההון והשקעות
6 2 265 2
  • שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

• שאלה למומחים כאן
    אמנם דיברו על זה אבל יצאתי יותר מבולבל
    אני אברך ואשתי עצמאית 5 ילדים הגדול 17 הקטנה 6
    יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ס 1100000 מהקרן השתלמות שכיום היא נזילה בריבית פריים -0.2
    השאלה אם כדאי ונכון לקחת הלוואה ולהשקיע אותה בגמל או בפוליסת חסכון או כל מכשיר אחר
    או אולי להשקיע בקרן נאמנות
    או אפשרות אחרת זה להפקיד חודשי בסביבות 1000-1500 ש"ח כיום יש לי הו"ק לקרן נאמנות איילון תיק מניות כשרה 5130042

ובאותו ענין השקעה בגמל או בפוליסת חסכון נעשית דרך חברות הביטוח?

תודה רבה לכל העונים

@בן-עליה כתב בחסכון בפוליסת חסכון:

לפני ההתייחסות לעצם השאלה,
    למה עשית הו"ק דוקא לקרן הזאת,
    יש שם דמי ניהול גבוהים 0.84%. אמנם היא הביאה תשואה ממש יפה.
    האם זה קשור לשלח לחמך?

אתה בטוח שזה גובה ההלוואה שאתה יכול לקבל - מעל מליון שקל?

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

• לגבי השאלה האחרונה
    התבלבלתי בסכום נוסף עוד 0
    ההלוואה היא מאה ועשר אלף

לגבי השאלה הראשונה
    שעשיתי את הקרן הזו בדקתי קרן הלכתית לא ידעתי על שאר האופציות שיש
    ובזמן שאני עושה חיפוש על קרן הלכתית בדקתי באתר https://www.funder.co.il/ksherot
    עכשיו שאני רואה את האתר כאן אני מבין שיש עוד אפשרויות שלא כתובות תחת השם כשר או הלכתי

@בן-עליה
    לפני שאתה קונה קרן,
    אתה בודק במה הקרן משקיעה,
    מה גובה הדמי ניהול,
    מה ההיסטוריה שלה,
    או שאתה רק מסתכל האם יש כשרות וזהו?

דרך אגב,
    יש המון קרנות כשרות.
    תוכל לראות את הפירוט באתר של אהרן זלץ.
    יש גם קרנות נוספות מאושרות ע"י תשואה כהלכה אבל בלי כשרות.

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

• בדקתי את כל מכלול הדברים שכתבת

אבל כמו שכתבתי לפני כן לא הכרתי את האתר של אהרון זלץ
    וראיתי את הרשימה באתר ששלחתי

@בן-עליה
    הכי פשוט זה להשקיע בהו"ק לקרן מחקה מדדים,
    אם אתה רוצה לקחת הלוואה,
    אתה כבר צריך להבין יותר מה הסיכונים.
    אני ממליץ לך לחפש כאן בפורום ולהחכים עוד באשכולות שעוסקים בזה,
    או לקחת ייעוץ.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    122 צפיות
    ר
    תודה. אשמח להסבר מה הכוונה במשפט- "תפקידו בשוק ההון כספים אחרים לפי רמת ההחזר שאתם אמורים להחזיר ולא לפי רמת התרומה, ואז תוכלו גם להחזיר בקלות..." כמו כן, מאיפה ניקח כספים אחרים להשקעה בשוק ההון? אנחנו משלמים כיום כ 3,500 ש"ח לגמחי"ם. האם אפשר להפסיק להפקיד לגמ"ח בלי לאבד זכאות להלוואה על מה שכבר שילמנו?
  • 6 הצבעות
    1 פוסטים
    83 צפיות
    ש
    אי שם במרתף קטן באחת מערי אירופה, אחרי אין ספור ניסיונות, כישלונות והצלחות, הצליחו ג'וש והארי להגיע לתוצאה המושלמת... בירה שלדעתם תהיה הכי טעימה בעולם. כמובן שהם בחנו, בדקו, שתו וטעמו מכל הבירות שיש בשוק, ולבסוף הגיעו לתוצאה המושלמת מבחינתם. אך הם ידעו שייקח להם הרבה זמן להיכנס לשוק, מכיוון שיש כל כך הרבה סוגים של בירות וטעמים שונים ומגוונים. ️ מוחם החל לתור אחר פתרון קסם שיכניס אותם לשוק בצורה מהירה ובלי הרבה הוצאות. לאחר שעשו סיעור מוחות וחשיבה מחדש, הם הגיעו למסקנה: לא נצטרך שלטי חוצות, פרסומות או תשדירים, אלא בקבוקי בירה ריקים... כל ערב, ג'וש והארי שילמו לחבורת נערים שיפזרו בקבוקי בירה ריקים עם סמל המותג שלהם בפתח של מסעדות ובתי מרזח. לאחר זמן לא רב, החל גל ביקוש של מותג הבירה שלהם, ומפה הכל היסטוריה – החברה שלהם צמחה לממדי ענק שהם לא דמיינו לעצמם! אז מה קרה לנו פה? 🧐 אנחנו, בני האדם, כשאנחנו באים לבחון מוצר חדש, מתנהגים בחשדנות ומנסים לברר לעומק. אבל ברגע שאנחנו רואים כמות של אנשים שנוהרים לקנות את המוצר, אז אנחנו עושים אחד ועוד אחד: אם כולם רצים לקנות, אז בטח הם בדקו את האמינות והאיכות, אז אני אחסוך לעצמי עבודה ופשוט אקנה כמו כולם. ‍️ אבל פה טמונה הנקודה הקריטית, במיוחד בעולם של הרשתות החברתיות שמגבירות את הנהירה של ההמונים. אנחנו צריכים להיות חכמים יותר ולשאול את עצמנו: האם אני קונה את המנייה בגלל שכולם קונים? האם אני חושב כך בגלל שכולם חושבים? 🧠 או שבדקתי, התעמקתי וחקרתי, ואפילו לקחתי בחשבון שהרוב עושה כך – אבל ההחלטה באה משכל ולא מנהירה? ️ לקבלת תוכן פיננסי איכותי ניתן להצטרף לפורום הפיננסי במייל khny887@gmail.com או בווצאפ 0506719079
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    196 צפיות
    מ
    באמת שאלה טובה. לדעתי פשוט כל בתי ההשקעות עושים את זה יותר כדי למשוך לקוחות חדשים (כאלו שלא היו משקיעים בלעדיהם) וזה לא לוקח לקוחות לבנק. מה גם שברגע שהתיק גדול מספיק, עןברים לבנק בתנאים נוחים. מה שיוצר בעצם סיטואציה שבתי ההשקעות עובדים עבור הלקוחות הכבדים של הבנקים בעוד עשור או שניים.
  • 9 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.
  • 7 הצבעות
    1 פוסטים
    363 צפיות
    א
    שימו לב למאמר הזה התפרסם לאחרונה במודיעין עילית אחריות לנישואי הילדים.pdf