דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
1.3k 104 56.9k 101
  • למה החלטה ש"המחליט על הכללים" הוא זה שפנה לשילטונות?

בכל אופן לא הבנתי כ"כ מה קרה פתאום בסיפור הנ"ל...

@חיסכון-לחתונה said:

למה החלטה ש"המחליט על הכללים" הוא זה שפנה לשילטונות?

על סמך מה שהתפרסם לפני חצי שנה, שהרשות לני"ע הזהירה מפני השקעות בלתי מפוקחות, בעקבות חומר שהועבר אליה על ידי....

@חיסכון-לחתונה said:

לא הבנתי כ"כ מה קרה פתאום בסיפור הנ"ל...

החקירה הפכה לגלויה. היא מתנהלת כבר מינואר.

• מכל המלל האנטי חרדי בגוף הכתבה יצא לי שהחשד היחיד לעבירה פלילית הוא הונאת פונזי.
    שגם זה - אם היזם הבהיר באופן ברור למלווים שכספם משמש לגלגול חובות קודמים, ויש בסיס עסקי עקרוני לכיסוי כל החובות - אין כאן עבירה פלילית.
    ותהיה נוספת שעלתה בליבי בעת קריאת הכתבה - האם יש מישהו שהחליט שהכללים שהוא ניסח להשקעות בטוחות מקנים לו את הזכות למסור לשלטונות את מי שלא עומד בכללים הללו?

@איש-בנימין said:

מכל המלל האנטי חרדי בגוף הכתבה

מה אנטי חרדי בכתבה?

@ברכת-ה-תעשיר said:

גם לי נשמע שזה נסיון נואל למחזר טענות ישנות

בשום שלב אף אחד לא הפריך את הטענות הישנות לא היה צריך למחזר אותם היה צריך מישהו שיבדוק אותם
    וזה נראה שעכשיו יש

• ציטוט:

החשוד המרכזי בתיק זה הוא XXXX איש עסקים אשר פעל במשך שנים לגיוס כספים ממשקיעים בישראל, בהיקפים משמעותיים עבור מיזם כריית הזהב באתיופיה של חברת YMG Gold Mining, בין היתר באמצעות חברות בשליטתו, חברת לקח השקעות בע"מ וחברת Dakaria Investments Ltd.

על פי החשד, במהלך התקופה הרלוונטית פנה XXXX למשקיעים בעיקר מקרב המגזר החרדי, והציע להם להשקיע במיזם כריית הזהב באתיופיה תוך הבטחה להכפלת ההשקעה בתוך ארבע שנים.

לפי החשד, בין השנים 2018 - 2026 גייס XXXX מעל 200 מיליון ש"ח מ-219 משקיעים.

על פי החשד, XXXX עשה שימוש בכספי המשקיעים החדשים לצורך החזרים למלווים ותיקים יותר, ופעילותו נעשתה תוך הטעיית המשקיעים והצגת מצגי שווא, ותוך חריגה מההרשאה שניתנה לו ביחס לשימוש בכספים.

על פי החשד, XXXX ממשיך בגיוס משקיעים בימים אלה.

• סוף דבר הכל נשמע ואת האלוקים...

• סוף דבר הכל נשמע ואת האלוקים...

@מזומנים said:

סוף דבר הכל נשמע ואת האלוקים...

מה נשמע?
    חזרה מטופשת על אותם פטפוטים שנאמרו/נכתבו לפני חצי שנה...
    עכשיו גם הרשות לניירות ערך תוכיח לנו שהכל בסדר...

• פוסט זה נמחק!
  • @חיסכון-לחתונה said:

הכתבה מדיפה ריח של זלזול בחרדים, אברכים, רבנים

@ברכת-ה-תעשיר said:

@חיסכון-לחתונה said:

קראתי את הכתבה פעמיים ולא הצלחתי להבין מה שם מבטא זלזול ברבנים או באברכים או בציבור החרדי בכלל

• @ברכת-ה-תעשיר said:

@חיסכון-לחתונה said:

קראתי את הכתבה פעמיים ולא הצלחתי להבין מה שם מבטא זלזול ברבנים או באברכים או בציבור החרדי בכלל

@קל-זכות said:

@ברכת-ה-תעשיר said:

@חיסכון-לחתונה said:

קראתי שוב ולכאורה הצדק אתכם
    זה היה רושם ראשוני שלי מקריאה מהירה ובשטחיות
    תודה

• יש חדש בעניין ??
    @איצ-ה-דז-אלובסקי

• יש חדש בעניין ??
    @איצ-ה-דז-אלובסקי

@הברסלבר לצערי הרב - לא.

מה שאנו צריכים להמשיך להפנים שלעולם אסור לסמוך על חוו"ד של גורמים מטעם המוכר/ משווק/ מגייס, גם אם אלה מומחים/ רבנים/ נאמנים ואמינים, יראת השמים של כל המעורבים לא מסייעת בכהוא זה לטיב העסקה, ולפעמים מזיקה - כי הלקוח מסתכן באשליית ביטחון.

המינימום הנדרש הוא: התייעצות עם מומחה מובהק בתחום, ושאינו קשור למיזם בשום צורה לבעלי העסקה או מי מטעמם.

• @הברסלבר לצערי הרב - לא.

מה שאנו צריכים להמשיך להפנים שלעולם אסור לסמוך על חוו"ד של גורמים מטעם המוכר/ משווק/ מגייס, גם אם אלה מומחים/ רבנים/ נאמנים ואמינים, יראת השמים של כל המעורבים לא מסייעת בכהוא זה לטיב העסקה, ולפעמים מזיקה - כי הלקוח מסתכן באשליית ביטחון.

המינימום הנדרש הוא: התייעצות עם מומחה מובהק בתחום, ושאינו קשור למיזם בשום צורה לבעלי העסקה או מי מטעמם.

@איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לעולם אסור לסמוך על חוו"ד של גורמים מטעם המוכר/ משווק/ מגייס, גם אם אלה מומחים/ רבנים/ נאמנים ואמינים, יראת השמים של כל המעורבים לא מסייעת בכהוא זה לטיב העסקה, ולפעמים מזיקה

חשוב לציין שהרב קסלר הביע תמיכה גורפת בחיים קפלן (והשמועה אומרת שגם המליץ לאנשים להשקיע שם לכאורה) ובטוחני שר' @איצ-ה-דז-אלובסקי לא מודע לכך ולא דיבר על כך
    ef3198d1-d51b-419d-9fab-e2aca10a28ec-image.jpeg

• @איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לעולם אסור לסמוך על חוו"ד של גורמים מטעם המוכר/ משווק/ מגייס, גם אם אלה מומחים/ רבנים/ נאמנים ואמינים, יראת השמים של כל המעורבים לא מסייעת בכהוא זה לטיב העסקה, ולפעמים מזיקה

חשוב לציין שהרב קסלר הביע תמיכה גורפת בחיים קפלן (והשמועה אומרת שגם המליץ לאנשים להשקיע שם לכאורה) ובטוחני שר' @איצ-ה-דז-אלובסקי לא מודע לכך ולא דיבר על כך

@צופה-ומביט ידידנו @הברסלבר שאל אם יש חדש בנוגע להשקעה זו.
    השבתי על השאלה.
    אגב זכיתי לשיחות לא מעטות עם הגאון הרב מאיר קסלר שליט"א.

המסקנות שכל אחד השיג מזווית ראייתו, לא רלוונטיות לציבור.
    מה שכן חשוב מאוד לכל אחד שמחזיק בדירה ובע"ה כספים שישקיע במהלך חייו:
    בעסקים חובה לקחת חוו"ד יסודית של איש מקצוע מומחה בתחום, ושאין לו קשר עם בעלי העסק.

מי אני שאחתום על דברי רב גדול בישראל המעיד על טוב לב וישרות דרכי המעורבים, אני בהחלט גם התרשמתי כמוהו, אך עפר אני תחת כפות רגלי הרבנים, וזה גם לא נוגע כלל לטיב העסקה - כאמור, שאין שום שינוי למיטב ידיעתי וככל שפורסם.

@אבי-ה-נערה said:

השמועה אומרת שגם המליץ לאנשים להשקיע שם לכאורה

ממש ממש לא
    דעת הגר"מ קסלר כנגד השקעות בכלל ובפרט וביחוד (מידיעה ובירור אצל מקורביו) כנגד 'השקעה' מפקוקפקת זו.

@אבי-ה-נערה said:

הביע תמיכה גורפת

@אבי-ה-נערה אתה מערב שני דברים לא קשורים כלל.
    שים לב. שבמכתב, התמיכה היא רק אבל אך ורק על שיתוף הפעולה של מגייס הכספים, וגם שמשקיע מאוד בהצלחת הפרוייקט.
    ולא על זה היה הדיון כלל
    אלא על הסיכוי של הפרויקט להצליח ולהחזיר משהו מההשקעה
    ועל כך חוזר ר' איצ'ה השכם והערב שאין לסמוך גם על אנשים טובים וישרים תלמידי חכמים ובעלי מידות טובות שמשקיעים בהצלחת הפרויקטים שלהם אלא רק אחרי בירור אצל איש מקצוע שמבין בתחום, ומטעמך שאין לו נגיעות.
    ובלי זה ההשקעה היא על קרן הצבי גם אם המשקיע הוא טוב לב וישר ובעל מידות טובות אין לזה שום קשר אבל שום קשר לכדאיות ההשקעה ולסיכויי ההצלחה.

ובנוגע לדעתו של הרב קסלר על ההשקעה הזאת - עיין ספוילר

אצטט חלק מדברי הרב ברוורמן בכינוס של יד שמשון בנוכחות הרב קסלר שדיבר על שיתוף הפעולה שלו עם הרב קסלר שנראה מסכים היטב לכל המדובר.
    יש ברוך ה' היום קו המידע של ר' איצ'ה דזאלובסקי שעושה גדולות ונצורות משהו מדהים שהנוכלים והגנבים מפחדים ממנו, לא מזמן הגיעו אלי אנשים שרצו הסכמה לשווק קרקעות שאלתי אותם מה אתם רוצים ממני ואמרו לי שרוצים דעת תורה אמרתי להם אתם לא צריכים שום דעת תורה אתם מפחדים מקו המידע של ר' איצה ואתם רוצים להקדים רפואה למכה כי אני הרב שלו ואתם רוצים שאני ידאג שלא יפרסמו נגדכם
    וצריך לדעת שההשקעות הכושלות זה הנזק הכי גדול בכלל ישראל וזה רק מתחלף פעם בצורה כזאת ופעם בצורה אחרת וזה הנזק הכי גדול שיש לאברכים מדובר פה במאות מליונים בשנה אם לא יותר וזה נורא ואיום, ושופכים כסף לצדקה וכו' אבל מצד שני יש משפך עוד יותר רחב שזה יוצא החוצה
    "לא אדבר פה על פרטים ועל ענינים לא להזיק לאף אחד ולא שום דבר אבל יודעים פה איזה פרויקטים ישבנו עם הרב [מאיר קסלר] שליט"א הרבה שעות החורף הזה ועם אנשים לא פשוט הדבר הזה" קודם כל צריך להיזהר לא להפסיד את הכסף ובוודאי שלא צריכים להפסיד את הכסף
    עכ"ל

• @אבי-ה-נערה said:

השמועה אומרת שגם המליץ לאנשים להשקיע שם לכאורה

ממש ממש לא
    דעת הגר"מ קסלר כנגד השקעות בכלל ובפרט וביחוד (מידיעה ובירור אצל מקורביו) כנגד 'השקעה' מפקוקפקת זו.

@יהודי-טוב said:

כנגד השקעות בכלל

???

• @יהודי-טוב said:

כנגד השקעות בכלל

???

@ברכת-ה-תעשיר said:

@יהודי-טוב said:

כנגד השקעות בכלל

???

אכן יש שהקשו בזה סתירה

נושאים מוצעים