דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

• @שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לכאו׳ מקווים למכור את החברה
    אם המשקיעים ימשכו בלחץ
    לא יהיה זמן לחפש קונה ולמכור
    וזה יהיה מכירה בהפסד משמעותי

מסתמא זה לא בהכרח יחזיר את כל הכסף
    אבל וודאי שיש מישהו בעולם שירצה לקנות את החברה במחיר כל שהוא

לא יועץ ולא ממליץ!
    יודע מספיק בשביל להבין כמה מעט אני יודע…

2

אכן מעט מאד אתה יודע, מנין לך תאוריות מופרכות אלו??

@נחומי
    העליתי תאוריה למה גם מי שחושב שזה השקעה לא טובה מעדיף לא לפרסם את זה עדיין (איצ׳ה לדוגמא)

לא אמרתי כלום על המיזם עצמו
    ויכול להיות באמת שבעלי המיזם חושבים אחרת מהנ״ל

בלי קשר למה שכתבתי
    אני מכיר כבר הרבה שנים מכלי ראשון את אחד מבעלי המיזם
    אף התייעצתי איתו בקשר להשקעות אחרות כמה פעמים
    לא רק זה, אני מכיר מכלי ראשון אחד שהיה רו״ח של החברה מלפני כמה שנים
    ועדיין אני חושב שאני לא מספיק יודע

נשמח לשמוע מה הקשר שלך למיזם
    ומה גורם לך להגיב בצורה בוטה על הודעה שלא פקפקה בשום דבר

• @נחומי
    העליתי תאוריה למה גם מי שחושב שזה השקעה לא טובה מעדיף לא לפרסם את זה עדיין (איצ׳ה לדוגמא)

בלי קשר למה שכתבתי

@שמח-לעזור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי

בלי קשר למה שכתבתי

אני מכיר באופן אישי את בעל המיזם בעצמו וקצת חרה לי על התאוריה שבנית על גבי שמועות כוזבות כאילו משהו שם לא מצליח זה הכל.

• חבר'ה תקשיבו טוב, אני מכיר היטב את הענין הזה מקרוב ואני לא יודע מהיכן צצו כל השמועות על נפילה של המכרה, הכל עובד ומתפקד יפה מאד.
    נכון כל מיני אנשים הערימו קשיים על בעלי המכרה אבל הם מתמודדים עם הכל ביד רמה ובעז"ה בקרוב כל הסיבוכים האלו יהיו מאחוריו והאמת תצא לאור בשילוב הכרעתו של הרב הייזלר שליט"א שעושה ימים כלילות לחקר עומק הענין,
    ולדעתי בינתיים חוסר התגובה של היזם לכל הפרסומים היא סוד ההצלחה, כך שכל המלכלכים מתפוצצים כי זה מאד קשה להיאבק אם אין מול מי
    בשורות טובות בקרוב ממש.
    בתקוה שכל צרי העין שנלחמים בו יפרגנו לו את ההצלחה המסחררת הזו.

@נחומי תקשיב טוב, לא יעזור לך לכתוב כל יום את אותה הודעה בנוסח שונה, זה פשוט לא משכנע!! מהסיבה הפשוטה שאתה אנונימי במלא מובן המילה, אפילו הניק שלך בפורום לא מוכר כי הנושא היחיד שכתבת בו זה הנושא הזה וזה לבד מריח מסריח ומספר לנו כצופים מן הצד כמה אתה נוגע בדבר וזאת בלשון המעטה!!
    (אגב גם הניסיונות השונים שלך לפתוח ניקים נוספים ולכתוב מהם לא הועילו/יועלו)
    קח את הדברים לתשומת ליבך ותפעל כתבונתך בבחינת "תן לחכם"...

• @נחומי תקשיב טוב, לא יעזור לך לכתוב כל יום את אותה הודעה בנוסח שונה, זה פשוט לא משכנע!! מהסיבה הפשוטה שאתה אנונימי במלא מובן המילה, אפילו הניק שלך בפורום לא מוכר כי הנושא היחיד שכתבת בו זה הנושא הזה וזה לבד מריח מסריח ומספר לנו כצופים מן הצד כמה אתה נוגע בדבר וזאת בלשון המעטה!!

@בית-שמש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי תקשיב טוב, לא יעזור לך לכתוב כל יום את אותה הודעה בנוסח שונה, זה פשוט לא משכנע!! מהסיבה הפשוטה שאתה אנונימי במלא מובן המילה, אפילו הניק שלך בפורום לא מוכר כי הנושא היחיד שכתבת בו זה הנושא הזה וזה לבד מריח מסריח ומספר לנו כצופים מן הצד כמה אתה נוגע בדבר וזאת בלשון המעטה!!

אתה מראה לכולם את מה שאתה-
    א. זה הניק היחיד שלי
    ב. הברוטליות הזו של סתימת פיות היא ההוכחה הגדולה של פחד מתבוסה וכמו אותו אחד שפרסם הרבה נגד היזם והמכרה וכשהרבנים השתיקו אותו כי הענין בבירור הפך את הקערה על פיה שזה לטובת המשקיעים וזה אכן מסוכן ועוד מלא בלה בלה בלה ללא שום מקורות וסימוכין (של מישהו מטעמו כמובן).
    ונסיים ג"כ במאמר חז"ל "סיג לחכמה שתיקה", אם כי אצלך אולי זה כבר לא יועיל כי את מה שכתבת כבר כתבת.

@נחומי

בלי קשר למה שכתבתי

אני מכיר באופן אישי את בעל המיזם בעצמו וקצת חרה לי על התאוריה שבנית על גבי שמועות כוזבות כאילו משהו שם לא מצליח זה הכל.

@נחומי אשמח שתמקד אותי איפה כתבתי שמשהו לא מצליח?

שאלו מה העניין לא לפרסם מסקנות אם חושבים שזה השקעה לא בטוחה
    אז העליתי רעיון

לטעמיך
    מה הסיבה שגם מתנגדי ההשקעה לא מפרסמים?
    (@איצ-ה-דז-אלובסקי לדוגמא, שעושה הכל חוץ מלומר במפורש)

ושוב, לא אומר שהם צודקים, רק שואל את דעתך

• @נחומי אשמח שתמקד אותי איפה כתבתי שמשהו לא מצליח?

אז העליתי רעיון

לטעמיך

אז העליתי רעיון

לטעמיך

לא יועץ ולא ממליץ!

0

מי קשקש שזה הולך להימכר וחוץ מזה מה איצ'ה עושה כאן בפורום אם לא להתבטא בעינן כל הזמן?

אז העליתי רעיון

לטעמיך

לא יועץ ולא ממליץ!

0

מי קשקש שזה הולך להימכר וחוץ מזה מה איצ'ה עושה כאן בפורום אם לא להתבטא בעינן כל הזמן?

@נחומי
    לא ענית על השאלה

אם יש מישהו שחושב שזה השקעה גרועה
    ולא מסתיר את זה
    אבל עדיין לא מפרסם מסקנות

מה הסיבה לדעתך לכך?

• אגב ללא קשר להאם זה השקעה מסוכנת או לא
    מגייסי המשקיעים בכל מקרה הסתבכו כהוגן
    כי הם גייסו משקיעים ללא התנאים הנדרשים בחוק
    עצוב מאוד

זה ההוכחה הקלאסית שאתה לא מכיר את ההשקעה משום צומת!
    ואגב אין 'בעלי המכרה' יש 'בעל' המכרה בלבד
    תמשיך
    בהצלחה

• @נחומי

בלי קשר למה שכתבתי

פוסט זה נמחק!

תמשיך
    בהצלחה

פוסט זה נמחק!

תמשיך
    בהצלחה

@פייביש שמח לשמוע!
    אם תוכל לפרט איך הסתדרו עם ההגבלה של 25 משקיעים?
    וכמו בכל התעסקות עם הרשויות
    גם אם כולם עושים משהו, שנופלים עליך זה בעיה

ולא כתבתי על בעלי המכרה אלא המיזם
    לדוגמא, המשקיעים משקיעים דרך ״חברה״ ולא שותפים במכרה
    אז זה כבר 2 אנשים, לא? 😉

ואגב, לא כתבתי שום דבר שלילי על ההשקעה
    אז על מה התוקפנות?

• @איש-יהודי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

חבר'ה תקשיבו טוב,

טוב.

אם הלכת על צחוקים- לחיים ולשלום, נשמע מופרך-יתכן אך מול מציאות בשטח אי אפשר להתווכח,
    כשמיודעינו התחיל עם המכרה טענו לו שאין שם זהב וכשהתחיל לצאת זהב טענו שזה רק קצת וכשנהיה הרבה טענו שמחירי הזהב ירדו ושעלו מחירי הזהב מחפשים עלילות נוספות כגון הרשות לניירות ערך וכדו' שאגב גם הם מסיימים היום את הבדיקה בהצלחה מסחררת מצד הבעלים.

@נחומי ו-@פייביש

אני כותב את הדברים כתגובה עניינית ומכובדת, ומבקש מכם ומשאר המגיבים לשמור על שיח מכבד, ללא הרמת קול או הכפשות, במטרה אחת בלבד: בירור האמת.

מתגובותיכם ניכר כי אתם מחזיקים בידע רב על המתרחש במכרות ונמצאים בקשר ישיר עם בעל המכרה. משכך, ביכולתכם לברר מולו פרטים שאינם ידועים לכם. חשוב להבין: רוב הציבור המסתייג מההשקעה אינו פועל מרוע או מקנאה, אלא מתוך חשש מוצדק. הציבור החרדי סבל דיו מאנשים שנחשבו ישרים והפילו רבים בפח, לעיתים אף בגיבוי רבני.

מהיכרותי הישנה עם בעל המכרה (אין לי קשר איתו כיום), אני יודע שמדובר באדם טוב ואכפתי, ולכן רציתי מאוד להאמין שהפעם המקרה שונה. אולם, סימני השאלה הרבים גרמו לי לחשוש שגם השקעה זו צועדת בנתיב המוכר של קודמותיה.

אבקשכם להשיב לשאלות הציבור בצורה מכובדת – הן בשל העובדה ששאלת הרווחיות כבר הונחה על השולחן, והן כדי שגם אם ההשקעה תתברר כרווחית, הציבור ילמד אילו כללי זהירות ננקטו כאן, כדי שיידע להישמר בעתיד מהצעות שאינן אמינות. כליטאי, אין לי עניין אישי בהצדקת צד כזה או אחר, ולכן אבקש להשאיר את הדיון ענייני בלא לערב שמות שאינם רלוונטיים לגוף השאלות:

א. האם בטרם היציאה להשקעה היה ידוע בוודאות שהיא רווחית? אילו בטחונות ניתנו למקרה שבו לא יימצא זהב או שעלויות הכרייה יעלו על ערכו? וכיצד ייתכן שהשקעה המבטיחה כ-30% רווח בארבע שנים הוגדרה כבטוחה?

ב. במידה וההשקעה לא הייתה בטוחה דיה, כיצד הוחלט ליטול דירות של אברכים עבור השקעה בסיכון כזה? (הטענה כאילו אברכים התחננו שיקחו מהם את הכספים אינה מדויקת, מידיעה).

ג. האם העובדה שלאחר 6 שנים המכרה עדיין אינו רווחי אינה מעידה על רמת הסיכון? האם כיום ניתן לומר בביטחון שהקשיים מאחורינו והרווחיות מובטחת בשנים הקרובות?

ד. שאלה מצד משקיע: מתי לדעתכם המכרה יניב רווח שיאפשר להחזיר פי שניים מהקרן?

ה. האם הריביות ששולמו עד כה הגיעו מרווחים או מהקרן עצמה? במידה ושולמו מהקרן – כיצד בוצע מהלך הנוגד כללים בסיסיים של השקעות בסיכון? (מוזמנים לשאול כל מומחה בתחום עד כמה הדבר מסוכן).

ו. האם קיימים מסמכים המגבים את הטענה שיש כעת עתודות זהב גדולות, והאם ידוע לכם בוודאות שכמות הזהב המופקת רווחית ומכסה את כל ההוצאות?

ז. מדוע סירבו להציג את המסמכים ל'פורום להגנת הצרכן'? גם אם לדעתכם הם פעלו שלא כדין, מדוע לא ניתן להעמידם על טעותם באמצעות הצגת העובדות?

ח. מדוע בפגישת הרבנים הוצגו מסמכים ישנים בלבד ולא נתונים מעודכנים?

ט. לפי החוברות שהופצו, המכרה הראשון לא היה משתלם בשל עלויות שינוע (80 ק"מ), ולכן התקבל רישיון כרייה חדש. האם באתר החדש קיים דו"ח גאולוגי על תפוקת הזהב, או שהפרויקט עדיין נמצא בשלב החיפושים בלבד?

אשמח לתשובותיכם על מה שניתן. במידה ואתם מנועים מלהשיב על חלק מהדברים, אנא ציינו זאת והסבירו באופן כללי מהי הסיבה לכך שלא ניתן להעמיד את הציבור על טעותו.

• @איש-יהודי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@נחומי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

חבר'ה תקשיבו טוב,

טוב.

אם הלכת על צחוקים- לחיים ולשלום, נשמע מופרך-יתכן אך מול מציאות בשטח אי אפשר להתווכח,
    כשמיודעינו התחיל עם המכרה טענו לו שאין שם זהב וכשהתחיל לצאת זהב טענו שזה רק קצת וכשנהיה הרבה טענו שמחירי הזהב ירדו ושעלו מחירי הזהב מחפשים עלילות נוספות כגון הרשות לניירות ערך וכדו' שאגב גם הם מסיימים היום את הבדיקה בהצלחה מסחררת מצד הבעלים.

@נחומי
    אני שמעתי מבעלי המכרה שעוד לא יוצא משם זהב
    (הפיקו קצת במפעל החדש מכרייה של מקומיים)
    לגבי הרשות לני''ע אם כנים דבריך לא הם הודיעו לפני ימים ספורים על זה שנפתחה חקירה
    בעוד שהחקירה נפתחה לפני יותר משבועיים
    כנראה (סתם תיאוריה אולי אני טועה) שכן יש להם אי אלו הוכחות לקיום הצעה לרכישת מניות

• @נחומי ו-@פייביש

אני כותב את הדברים כתגובה עניינית ומכובדת, ומבקש מכם ומשאר המגיבים לשמור על שיח מכבד, ללא הרמת קול או הכפשות, במטרה אחת בלבד: בירור האמת.

מתגובותיכם ניכר כי אתם מחזיקים בידע רב על המתרחש במכרות ונמצאים בקשר ישיר עם בעל המכרה. משכך, ביכולתכם לברר מולו פרטים שאינם ידועים לכם. חשוב להבין: רוב הציבור המסתייג מההשקעה אינו פועל מרוע או מקנאה, אלא מתוך חשש מוצדק. הציבור החרדי סבל דיו מאנשים שנחשבו ישרים והפילו רבים בפח, לעיתים אף בגיבוי רבני.

מהיכרותי הישנה עם בעל המכרה (אין לי קשר איתו כיום), אני יודע שמדובר באדם טוב ואכפתי, ולכן רציתי מאוד להאמין שהפעם המקרה שונה. אולם, סימני השאלה הרבים גרמו לי לחשוש שגם השקעה זו צועדת בנתיב המוכר של קודמותיה.

אבקשכם להשיב לשאלות הציבור בצורה מכובדת – הן בשל העובדה ששאלת הרווחיות כבר הונחה על השולחן, והן כדי שגם אם ההשקעה תתברר כרווחית, הציבור ילמד אילו כללי זהירות ננקטו כאן, כדי שיידע להישמר בעתיד מהצעות שאינן אמינות. כליטאי, אין לי עניין אישי בהצדקת צד כזה או אחר, ולכן אבקש להשאיר את הדיון ענייני בלא לערב שמות שאינם רלוונטיים לגוף השאלות:

א. האם בטרם היציאה להשקעה היה ידוע בוודאות שהיא רווחית? אילו בטחונות ניתנו למקרה שבו לא יימצא זהב או שעלויות הכרייה יעלו על ערכו? וכיצד ייתכן שהשקעה המבטיחה כ-30% רווח בארבע שנים הוגדרה כבטוחה?

ב. במידה וההשקעה לא הייתה בטוחה דיה, כיצד הוחלט ליטול דירות של אברכים עבור השקעה בסיכון כזה? (הטענה כאילו אברכים התחננו שיקחו מהם את הכספים אינה מדויקת, מידיעה).

ג. האם העובדה שלאחר 6 שנים המכרה עדיין אינו רווחי אינה מעידה על רמת הסיכון? האם כיום ניתן לומר בביטחון שהקשיים מאחורינו והרווחיות מובטחת בשנים הקרובות?

ד. שאלה מצד משקיע: מתי לדעתכם המכרה יניב רווח שיאפשר להחזיר פי שניים מהקרן?

ה. האם הריביות ששולמו עד כה הגיעו מרווחים או מהקרן עצמה? במידה ושולמו מהקרן – כיצד בוצע מהלך הנוגד כללים בסיסיים של השקעות בסיכון? (מוזמנים לשאול כל מומחה בתחום עד כמה הדבר מסוכן).

ו. האם קיימים מסמכים המגבים את הטענה שיש כעת עתודות זהב גדולות, והאם ידוע לכם בוודאות שכמות הזהב המופקת רווחית ומכסה את כל ההוצאות?

ז. מדוע סירבו להציג את המסמכים ל'פורום להגנת הצרכן'? גם אם לדעתכם הם פעלו שלא כדין, מדוע לא ניתן להעמידם על טעותם באמצעות הצגת העובדות?

ח. מדוע בפגישת הרבנים הוצגו מסמכים ישנים בלבד ולא נתונים מעודכנים?

ט. לפי החוברות שהופצו, המכרה הראשון לא היה משתלם בשל עלויות שינוע (80 ק"מ), ולכן התקבל רישיון כרייה חדש. האם באתר החדש קיים דו"ח גאולוגי על תפוקת הזהב, או שהפרויקט עדיין נמצא בשלב החיפושים בלבד?

אשמח לתשובותיכם על מה שניתן. במידה ואתם מנועים מלהשיב על חלק מהדברים, אנא ציינו זאת והסבירו באופן כללי מהי הסיבה לכך שלא ניתן להעמיד את הציבור על טעותו.

@יושב-בגנים
    לצערי אני לא מחזיק בידע רב על המתרחש במכרות, וגם לא נמצא בקשר ישיר [יש קשר אבל לא ישיר] עם בעל המכרה,
    מה שכן הבנתי שכל מי שרוצה יכול לשבת איתו ולקבל תשובות על כל השאלות שהצגת לגבי כדאיות וסיכון בהשקעה הזאת. הוא דיי זמין לציבור.
    כל מה שנדרשתי לפורום כאן היה רק בגלל שהיה נשמע לי ש'הפורום להגנת הצרכן' מכשיר את דעת הקהל כביכול לא לקבל את תוצאות הבדיקה המקיפה שהגר"מ הייזלר עושה כרגע [כשהם רוצים לצאת נגד מישהו הם פונים לגר"צ ברוורמן ועוד, ושהגר"מ הייזלר בודק את ההשקעה הוא זה שצריך לפנות אליהם לקבל את החוו"ד שלהם...], ויש לי לצערי עוד הרבה מידע בנוגע להתנהלות 'הפורום' במקרה זה, שרק בגלל זה כתבתי כאן פוסטים אבל כמו שאמרת אין ענין להכנס לביבים אלו.
    בהצלחה!
    אולי נחומי או אייזנבאך יודעים יותר ממני... כי לא מדי אהבתי שחיברו בינינו

• @יושב-בגנים
    לצערי אני לא מחזיק בידע רב על המתרחש במכרות, וגם לא נמצא בקשר ישיר [יש קשר אבל לא ישיר] עם בעל המכרה,
    מה שכן הבנתי שכל מי שרוצה יכול לשבת איתו ולקבל תשובות על כל השאלות שהצגת לגבי כדאיות וסיכון בהשקעה הזאת. הוא דיי זמין לציבור.
    כל מה שנדרשתי לפורום כאן היה רק בגלל שהיה נשמע לי ש'הפורום להגנת הצרכן' מכשיר את דעת הקהל כביכול לא לקבל את תוצאות הבדיקה המקיפה שהגר"מ הייזלר עושה כרגע [כשהם רוצים לצאת נגד מישהו הם פונים לגר"צ ברוורמן ועוד, ושהגר"מ הייזלר בודק את ההשקעה הוא זה שצריך לפנות אליהם לקבל את החוו"ד שלהם...], ויש לי לצערי עוד הרבה מידע בנוגע להתנהלות 'הפורום' במקרה זה, שרק בגלל זה כתבתי כאן פוסטים אבל כמו שאמרת אין ענין להכנס לביבים אלו.
    בהצלחה!

@פייביש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שאפו על חוש ההומור שלך/שלכם...

• @פייביש שמח לשמוע!
    אם תוכל לפרט איך הסתדרו עם ההגבלה של 25 משקיעים?
    וכמו בכל התעסקות עם הרשויות
    גם אם כולם עושים משהו, שנופלים עליך זה בעיה

ולא כתבתי על בעלי המכרה אלא המיזם
    לדוגמא, המשקיעים משקיעים דרך ״חברה״ ולא שותפים במכרה
    אז זה כבר 2 אנשים, לא? 😉

ואגב, לא כתבתי שום דבר שלילי על ההשקעה
    אז על מה התוקפנות?

@שמח-לעזור
    אם שמת לב לא תקפתי אותך
    רק אהבתי שכתבת שיש לך מידע וקשר וכו'
    כי לצערי אתה עדיין ממשיך בפוסט זה לגלות בורות וחבל.
    יש כאן כמה שדוקא רואים שיש להם מידע די יפה על ההשקעה, אולי הם יסכימו להסביר לך למה אתה מגלה בורות משוועת, [אני הייתי מוכן גם להסביר אם הייתי רואה שיש כאן אדם אמין].
    אגב אתה יכול בשימחה גם לכתוב שלילי על ההשקעה זה לא נפק"מ לכלום
    עכ"פ שמחתי לעזור

נושאים מוצעים