דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

• להסיר לזות שפתיים, אכתוב בתמצית, שברור שיש חובה על כל אחד שיודע על הצעה לא ראויה שמציעים לחבירו, שחובה עליו לספר לו, ולשכנע אותו בכל דרך שלא לעשות כן, הן מדין "ערבות", הן מדין "השבת אבידה", ולפעמים אף מדין "לפני עיוור לא תתן מכשול".

• @לעורר-ליבי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אדגיש, כיון שידוע לי מידיעה (כולל סימוכין) שהח"ק עקב אחרי האשכול בפרוג וכאן, ובודאי חלק ממשפחתו ואנשיו (ולדעתי הם הניקים שנותנים גיבוי למעשים, ומפיצים גירסאות שונות חדשות לבקרים, וכפי שהם עושים כל העת בשכונת ר', ובכוללים השונים), לכן הדברים נכתבים בעדינות המתבקשת.

מזעזע עד עמקי הנפש לקרא כאלו דברים
    אתה כותב שיש משפחה שמשמיצים אותה ברבים והכותבים לא מזדהים בשמם ועוברים בפהרסיא על .... מכה רעהו בסתר.
    ואתה יודע שהם קוראים את כל ההשמצות עליהם.
    ובמקום לקבור את הראש מבושה על התנהגות של צהובון חילוני גרוע
    אתה ממשיך להשליך עליהם רפש...
    ועוד את הניק המפורסם שלך אתה לא רוצה ללכלך...
    איפה נשמע כדבר הזה בכלל ישראל איפה ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    מיליון סימני שאלה על התדרדרות נוראית של ציבור אברכים צעיר
    ממש בנין נערים סתירה !!!!

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אתה כותב שיש משפחה שמשמיצים אותה ברבים והכותבים לא מזדהים בשמם ועוברים בפהרסיא על .... מכה רעהו בסתר.

אם מתברר שבפעם האלף הציבור היקר והצדיק שלנו שחושב כמוך
    שלדבר על נכלות או השקעה כושלת
    זה בגדר מכה רעהו בסתר ולכן צריך לשתוק
    אם מתברר שעוד הפעם מאות מיליונים הלכו לפח מה תגיד?
    אתה מנהל כאן דיונים של רגש אז נגיב עם רגש
    מאות משפחות שיקרסו מאות רווקות שאין להורים שלהם כסף לחתן אותם
    מאות מיליונים שיצטרכו לגייס ליתומים
    די נמאס כמה עוד אפשר?
    בשביל מה?
    בגלל אנשים כמוך שלמדו חפץ חיים הפוך?
    מי יתן את הדין?
    מי?
    אם יתברר שלא אז יש כאן אדם משפחה אחת שנפגע וזה חמור מאוד
    אבל אם יתברר שזה אכן קרס מה נגיד?

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אם מתברר שבפעם האלף הציבור היקר והצדיק שלנו שחושב כמוך
    שלדבר על נכלות או השקעה כושלת
    זה בגדר מכה רעהו בסתר ולכן צריך לשתוק
    אם מתברר שעוד הפעם מאות מיליונים הלכו לפח מה תגיד?
    אתה מנהל כאן דיונים של רגש אז נגיב עם רגש
    מאות משפחות שיקרסו מאות רווקות שאין להורים שלהם כסף לחתן אותם
    מאות מיליונים שיצטרכו לגייס ליתומים
    די נמאס כמה עוד אפשר?
    בשביל מה?
    בגלל אנשים כמוך שלמדו חפץ חיים הפוך?
    מי יתן את הדין?
    מי?
    אם יתברר שלא אז יש כאן אדם משפחה אחת שנפגע וזה חמור מאוד
    אבל אם יתברר שזה אכן קרס מה נגיד?

@חופש-כלכלי כל מילה!!!

אני אכן זוכר שגם באשכול על בסדנו היו שטענו את כל הטענות הנ"ל.

ואפילו אחרי שנפתחה החקירה של הרשות לני"ע, המשיכו להגן על החברה ועל היזם.

אחזור על זה שוב, אם לא היו ניקים שמפיצים כזבים לא היה צורך להגיב, אך משהם בחרו לנהוג אחרת, שלא יבואו בטענות על אחרים שמציפים את הנתונים שיש בידיהם

• @יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה
    @יהודי-טוב כבר ענה טוב,
    הדיון נועד
    א. חיזוק המשקיעים הנוכחיים: המלחמה על לבם של אלו שכבר השקיעו ומצויים כעת במבוכה וחיפוש אחר האמת עדיין נמשכת. הדיון כאן חיוני עבורם, כדי להמחיש שאין כרגע הצדקה עניינית ומוכחת להשקעה זו.

ב. מניעת כשלונות עתידיים: חשוב להבהיר כי תכונות אופי חיוביות, יושרה אישית או מעשי חסד של יזם, אינם מהווים ערובה להצלחתו הכלכלית של מיזם. למעשה, אלו שבוחרים להלל את האיש במקום לבחון את העסק, רק מחזקים את הטענה המרכזית: יש לבדוק את כדאיות ההשקעה עצמה, ולא להסתמך על אישיותו של העומד בראשה.

אפשר לראות את כתב ההסמכה שלכם לניהול ענייני כלל ישראל?
    מי שרוצה לטעון שההשקעה שווה גם עכשיו זו זכותו ואין לכם שום זכות להתערב.
    וגם אם יש למישהו שמינה את עצמו... ולדעתו יש לו זכות להתריע
    כבר התרעתם די והותררררררר
    ואם מישהו רוצה לסמוך על האישיות שמציעה השקעה זו זכותו.
    אין מושגים כאלו בהלכה !!!!
    המקסימום הקיים זו זכות של מרא דאתרא... או בית דין חשוב ביחד עם כל הבתי דינים האחרים שמסכימים איתו שהם יחד יש להם סוג של סמכות לניהול הכלל.
    אבל כמה נערים?
    מי שמכם ?????????????????????????????????????????????????

מי שרוצה לטעון שההשקעה שווה גם עכשיו זו זכותו ואין לכם שום זכות להתערב.

מי שטוען שעכשיו יום ואני מתוכח איתו זו התערבות?

כבר התרעתם די והותררררררר

כל עוד לא יהיו כאלו שינסו להגן נשב בשקט אני מינתי את עצמי להפקיע כל צד קל שיש כאן טענה אמיתית. וזו זכותי.

ואם מישהו רוצה לסמוך על האישיות שמציעה השקעה זו זכותו.

שוב נדגיש, למי שמעקש לא להבין, אין לכל העולים פה שום ענין נגד האיש הצדיק והחסיד, כל הסוגיא היא שכאשר משקיעים כסף לא האיש הסוגיא אלא ההשקעה, ולכן אין ענין לבדוק אם בעל המכרה מניח עדיין תפילין אלא לבדוק האם יוצא זהב מהמכרה.

• @לעורר-ליבי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אדגיש, כיון שידוע לי מידיעה (כולל סימוכין) שהח"ק עקב אחרי האשכול בפרוג וכאן, ובודאי חלק ממשפחתו ואנשיו (ולדעתי הם הניקים שנותנים גיבוי למעשים, ומפיצים גירסאות שונות חדשות לבקרים, וכפי שהם עושים כל העת בשכונת ר', ובכוללים השונים), לכן הדברים נכתבים בעדינות המתבקשת.

ואתה יודע שהם קוראים את כל ההשמצות עליהם.
    ובמקום לקבור את הראש מבושה על התנהגות של צהובון חילוני גרוע
    אתה ממשיך להשליך עליהם רפש...
    ועוד את הניק המפורסם שלך אתה לא רוצה ללכלך...
    איפה נשמע כדבר הזה בכלל ישראל איפה ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
    מיליון סימני שאלה על התדרדרות נוראית של ציבור אברכים צעיר
    ממש בנין נערים סתירה !!!!

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

חיפשתי מה כואב לך עד שגילתי:

"כעת אני לקראת כניסה לעיסקה בנדלן בירושלים בלי להביא שקל מהבית - כי אין לי...
    ועם רווח צפוי של בין חצי מיליון למיליון בתוך כמה שנים בודדות" @משהמשה באשכול אחר

למי שחושב שבלי שקל מהבית אפשר להרוויח מיליון תוך כמה שנים, בלי סיכון, באמת יכול להיות שעדיף לו זהב באתיופיה מנדל"ן בירושלים

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

חיפשתי מה כואב לך עד שגילתי:

"כעת אני לקראת כניסה לעיסקה בנדלן בירושלים בלי להביא שקל מהבית - כי אין לי...
    ועם רווח צפוי של בין חצי מיליון למיליון בתוך כמה שנים בודדות" @משהמשה באשכול אחר

למי שחושב שבלי שקל מהבית אפשר להרוויח מיליון תוך כמה שנים, בלי סיכון, באמת יכול להיות שעדיף לו זהב באתיופיה מנדל"ן בירושלים

@יושב-בגנים אתה עונה בטענה שלא קשורה אם לאדם יש ידע בתחום מסויים
    הוא יכול להרוויח למה לא מה זה קשור?

• רחמנא ליצלן מהדור הצעיר שגדל
    זו אווירה חילונית לחלוטין !!!!!
    מה המשפטים הללו מיניתי את עצמי, שאלת רב???????????????
    מה המשפטים על נוכלות, הרי גם המבקרים שלו לא חושבים שהוא הפיל בכוונה גם אם הוא עשה שטות נוראית והפיל איתו אנשים האם מותר להרוס את המשפחה שלו.
    אתם העדים השופטים והתליינים גם יחד?
    איפה יש כאלו מושגים ביהדות????
    אומר ברורות החסידות החדשה של הצעירים לאיזה קו תוכן עברה כל גבול - אציין שאיני מקשיב לקו אני רק רואה תופעות חדשות שלא שערום אבותינו.
    מילא אם הנושא לא היה מטופל על ידי דיינים ואתם הייתם המתריעים היחידים בשער, אבל כבר הנושא נטחן עד דק.
    אני לא בקי בפרטי הרפש הדו צדדי.
    אבל הבנתי שהקו קיבל הוראה שלא לעסוק בזה עד לבירור העניין, אז בינתיים לכם מותר????
    ומה שכתבת בנוגע אלי, אגב אם אתה ותיק בפורום קצת מוזר איך שכתבת....
    אז עם כל הכללים שמשווקים לכם על השקעות, תקרא את סוף האשכול ותבין שיש אפשרות לעשות דברים כפי שמקובל תמיד בציבור החרדי אם הראש היהודי, ורוב המשקיעים בדברים כאלו הצליחו, לא מה שמכרו לך על כמה שהפסידו.
    כמובן שיש הבדל אם מתייעצים עם אנשי מקצוע או לא.
    אני למשל לא השקעתי לא בבסדנו ולא בעוד שלל דברים שהציעו לי, [על אתיופיה שמעתי רק מהפורום כאן] כי אני לא משקיע בדבר שאני לא מבין בו...
    אבל גם לשיטתך, מי מינה אותך, מי מינה את הקו לנהל את כלל ישראל, הוא ישב אצל גדולי ישראל שהורו לו להכנס באנשים.
    גם אם יש רב שהתיר לו, התנהלות כזו ציבורית מצריכה אישור מפורש מגדולי הדור שיש להם ראייה למרחוק, זה לא עניין פרטי של רב שכונה או דיין מקומי.
    ובפרט שהמשקיעים עצמם טוענים שההשקעה בכלל לא התבררה ככושלת מי אתם שתחליטו עבורם שהוליכו אותם שולל.

והפלא הגדול על הפורום שבכותרת של האשכול מופיע במפורש שמו של הרב המשקיע, מי התיר לכם???
    אם היו מציעים לבן שלי את הבת שלו, אני לא הייתי יודע כלל שהוא קשור לאירוע, אולי בבירורים לא היו אומרים לי את זה?
    באיזה סעיף בחפץ חיים כתוב שמותר להתנהל ככה, אתמהההההההה

אבהיר שאיני מכיר אף אחד מהעוסקים בעניין ואין לי שום מגע לזה.

• @אני-אחר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אשמח לתת כמה תשובות ממה שאני יודע.

התשובות שכתבת כאן, אפשר להבין מהפרוספקטים שבעל המכרה וציא ואין בהם שום חידוש,
    אך ב"ה נדרשת ענינית לסיפור אולי תוכל לענות גם על השאלות האלה

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

א. האם בטרם היציאה להשקעה היה ידוע בוודאות שהיא רווחית? אילו בטחונות ניתנו למקרה שבו לא יימצא זהב או שעלויות הכרייה יעלו על ערכו? וכיצד ייתכן שהשקעה המבטיחה כ-30% רווח בארבע שנים הוגדרה כבטוחה?

ב. במידה וההשקעה לא הייתה בטוחה דיה, כיצד הוחלט ליטול דירות של אברכים עבור השקעה בסיכון כזה? (הטענה כאילו אברכים התחננו שיקחו מהם את הכספים אינה מדויקת, מידיעה).

ג. האם העובדה שלאחר 6 שנים המכרה עדיין אינו רווחי אינה מעידה על רמת הסיכון? האם כיום ניתן לומר בביטחון שהקשיים מאחורינו והרווחיות מובטחת בשנים הקרובות?

ד. שאלה מצד משקיע: מתי לדעתכם המכרה יניב רווח שיאפשר להחזיר פי שניים מהקרן?

ה. האם הריביות ששולמו עד כה הגיעו מרווחים או מהקרן עצמה? במידה ושולמו מהקרן – כיצד בוצע מהלך הנוגד כללים בסיסיים של השקעות בסיכון? (מוזמנים לשאול כל מומחה בתחום עד כמה הדבר מסוכן).

ו. האם קיימים מסמכים המגבים את הטענה שיש כעת עתודות זהב גדולות, והאם ידוע לכם בוודאות שכמות הזהב המופקת רווחית ומכסה את כל ההוצאות?

ז. מדוע סירבו להציג את המסמכים ל'פורום להגנת הצרכן'? גם אם לדעתכם הם פעלו שלא כדין, מדוע לא ניתן להעמידם על טעותם באמצעות הצגת העובדות?

ח. מדוע בפגישת הרבנים הוצגו מסמכים ישנים בלבד ולא נתונים מעודכנים?

ט. לפי החוברות שהופצו, המכרה הראשון לא היה משתלם בשל עלויות שינוע (80 ק"מ), ולכן התקבל רישיון כרייה חדש. האם באתר החדש קיים דו"ח גאולוגי על תפוקת הזהב, או שהפרויקט עדיין נמצא בשלב החיפושים בלבד?

אם אקבל תשובות על זה נעשה לך לייק כמו ש @פייביש מבקש.

@יושב-בגנים כבר זמן רב שאני תוהה מי הוא זה ואיזה הוא היושב בגנים שכ"כ 'איכפת לו' מהמשקיעים, כשהמשקיעים עצמם אומרים לו 'תודה, נסתדר לבד'
    מה בוער לו כ"כ להוכיח שוב ושוב בטענות מצוצות שהעסקה כשלה והמשקיעים לחוצים, כשההפך הוא הנכון, רוב המשקיעים הם הם המצדדים בעד העסקה והיושבים בגנים למיניהם יושבים על מקלדיהם ולוקחים חסות ופיטרונות על המשקיעים כאשר לא התבקשו לכך כלל ורק מזיקים להם....
    עכשיו היתה כאן פליטת פה של היושב בגנים

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

נברתי קצת אחורה וגיליתי שפייביש ביקש בכלל מאיצ'ה לעשות לייק ולא מיושב בגנים
    אמור מעתה שגם אלו המציגים עצמם בשמם המלא .... יושבים אף בגנים..... וד"ל, ומטרתם ברורה.....

ביננו, בימים הקרובים תהיה הכרעה ברורה ע"י הדיין הרב הייזלר
    אסטרטגית, הרבה יותר שווה לכם שתגובת הקו והפורום תהיה פחות או יותר כך: חששנו שיש כאן נוכלות וכו', התברר שלא כך פני הדברים ואנו מבקשים סליחה ומחילה מהמשקיעים ומבעל המכרות,
    כך, האמינות והמוניטין שהיה לכם עד לאחרונה (שהתערבתם באירוע לפני בדיקת עומק), תוחזר - שיראו שאתם גם יכולים לומר "טעינו".
    כרגע נראה שלא כך פני הדברים ואתם דבקים בלזלזל ולהכפיש ולהכין את עצמכם שלא לקבל את החלטת הדיין אם תהיה שלא כרצונכם.
    חבל, הקו והפורום עשו דברים טובים, חבל לאבד את זה לעם ישראל רק בגלל התנשאות יתר ופיטרונות על עם ישראל.
    ברכה והצלחה

• פוסט זה נמחק!
  • @יושב-בגנים כבר זמן רב שאני תוהה מי הוא זה ואיזה הוא היושב בגנים שכ"כ 'איכפת לו' מהמשקיעים, כשהמשקיעים עצמם אומרים לו 'תודה, נסתדר לבד'
    מה בוער לו כ"כ להוכיח שוב ושוב בטענות מצוצות שהעסקה כשלה והמשקיעים לחוצים, כשההפך הוא הנכון, רוב המשקיעים הם הם המצדדים בעד העסקה והיושבים בגנים למיניהם יושבים על מקלדיהם ולוקחים חסות ופיטרונות על המשקיעים כאשר לא התבקשו לכך כלל ורק מזיקים להם....

אמור מעתה שגם אלו המציגים עצמם בשמם המלא .... יושבים אף בגנים..... וד"ל, ומטרתם ברורה.....

אסטרטגית, הרבה יותר שווה לכם שתגובת הקו והפורום תהיה פחות או יותר כך: חששנו שיש כאן נוכלות וכו', התברר שלא כך פני הדברים ואנו מבקשים סליחה ומחילה מהמשקיעים ומבעל המכרות,
    כך, האמינות והמוניטין שהיה לכם עד לאחרונה (שהתערבתם באירוע לפני בדיקת עומק), תוחזר - שיראו שאתם גם יכולים לומר "טעינו".
    כרגע נראה שלא כך פני הדברים ואתם דבקים בלזלזל ולהכפיש ולהכין את עצמכם שלא לקבל את החלטת הדיין אם תהיה שלא כרצונכם.
    חבל, הקו והפורום עשו דברים טובים, חבל לאבד את זה לעם ישראל רק בגלל התנשאות יתר ופיטרונות על עם ישראל.
    ברכה והצלחה

פוסט זה נמחק!
  • @יושב-בגנים כבר זמן רב שאני תוהה מי הוא זה ואיזה הוא היושב בגנים שכ"כ 'איכפת לו' מהמשקיעים, כשהמשקיעים עצמם אומרים לו 'תודה, נסתדר לבד'

ברכה והצלחה

@אייזנבאך וגם @לעורר-ליבי כתב שיש לו משתמש אחר מוכר מאוד ומוערך בפורום...

ברכה והצלחה

@אייזנבאך
    אני מבקש שפוסט זה ימחק אחר ש @אייזנבאך יקרא אותו, כיון שהוא ממוען איליו באופן אישי,
    כנראה שמרוב להיטותך להצדיק את הטעות נפלת גם בטעות בצדיקים,
    אין לי שום קשר עם @איצ-ה-דז-אלובסקי לא קהילתי לא השקפתי,
    ואם היית קצת טורח להקשיב למה שאחרים אומרים היית רואה שאין שום שייכות בין מה שאני כותב לבין מה שהוא כותב,
    אני חושב שהבהרתי מאוד ברור את מטרתי ולקרוא לטענות שנטענו "מצוצות" הרי זה מבזה רק אותך.
    בתפילה שה' יפתח את עינך בתורתו היקרה מזהב ומפז ותזכה להבחין בין זהב לעפר ובין אמת לשקר.

היושב בגנים.

• לאחרונה @איצ-ה-דז-אלובסקי דיבר נגד השקעה במכרות זהב,
    הבנתי שמדובר בהשקעה שהשקיעו בה רבים וטובים מהמגזר ורבים אף משכנו את דירותיהם וכדו',
    אשמח לפרטים נוספים.

@הקול-השפוי
    כשפתחת את האשכול שאלת שאלה פשוטה.
    והוספת בתגית את שם הרב המשקיע.
    היום לאחר כמויות הלשה"ר וההשמצות ההדדיות כאן באשכול, נראה לי שזה איסור להשאיר את שם הרב על האשכול, ומכיון שהפוסט הראשון הוא שלך נראה לי שאתה יכול לערוך מחדש את הכותרת ולהוריד את שמו.
    כידוע הכל עולה לרשת וכל מי שעושה חיפוש על המכרות ימצא את השם המפורש דוקא כאן....
    או ש @מונטיפיורי יכול למחוק.

• @הקול-השפוי
    כשפתחת את האשכול שאלת שאלה פשוטה.
    היום לאחר כמויות הלשה"ר וההשמצות ההדדיות כאן באשכול, נראה לי שזה איסור להשאיר את שם הרב על האשכול, ומכיון שהפוסט הראשון הוא שלך נראה לי שאתה יכול לערוך מחדש את הכותרת ולהוריד את שמו.
    כידוע הכל עולה לרשת וכל מי שעושה חיפוש על המכרות ימצא את השם המפורש דוקא כאן....
    או ש @מונטיפיורי יכול למחוק.

זה לא הרב המשקיע זה הרב המתריע נגד ההשקעה.

• @לעורר-ליבי שברת…

שאלת תם, מי שסומך ומאמין במאה אחוז ל @איצ-ה-דז-אלובסקי
    למה הוא לא סומך עליו שיש סיבה טובה למה לא לפרסם מסקנות ברורות?

מי שסומך ומאמין לרבנים שבדקו, השאלה מתעצמת פי כמה וכמה

כמדומני שכו״ע מסכימים שכל עוד אין משקיעים חדשים אפשר לחכות עד שהרבנים יאשרו לפרסם את הפרטים
    ולעת עתה לחכות עם השאלות הבוערות

נכון, יש משקיעים שאולי לחוצים (תלוי בניקים שונים כאן)
    אבל אם הם לא סומכים על כל הרבנים שבדקו ועדיין לא מפרסמים
    וחושבים שהם דואגים לממון היזם יותר מהממון הציבור
    שיערב להם

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    4 פוסטים
    135 צפיות
    א
    מתוך אתר "אמס": [image: 1767473362396-b0a8aa31-3247-4331-af3c-1f04c4ad8d15-image.png]
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    153 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    116 צפיות
    מ
    לפי מה ששמעתי בפודקאסט של תמיר מנדרובסקי, זה סיפור בכלל לא פשוט לבטל אזרחות אמרקיאית.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    391 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    315 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?