מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@מונטיפיורי
שכוייח גדול
אם הכל מתנהל תחת עינו הפקוחה של מורינו הגר"צ שליט"א אני רגוע.אשמח אם תוכל להוסיף שמאחר והדיון בפורום מעתה הוא רק 'עניני' לחלוטין
הרי שהציבור מתבקש להביא סימוכין או ראיות חותכות על כל טענה ולא להיגרר אחר השערות למיניהם
אני חושב שהדברים מוסכמים על כל הדעותאשמח אם תוכל להוסיף שמאחר והדיון בפורום מעתה הוא רק 'עניני' לחלוטין
הרי שהציבור מתבקש להביא סימוכין או ראיות חותכות על כל טענה ולא להיגרר אחר השערות למיניהם
אני חושב שהדברים מוסכמים על כל הדעותבקשה מגוחכת קצת, אין פה אף אחד שהצליח להביא אפילו ראיה חותכת אחת לאף צד..
הכל רק שמועות וברברת. ראיה, כמות הסתירות פה מאנשים שטוענים כי הכל מידיעה -
כפי שכולכם יודעים, אנו מקפידים לא למחוק שום דבר הנכתב בפורום נכבד זה, לא בעד שלמונים ולא עקב איומים.
ואף על פי כן, אשכול זה הוסתר לבקשת אנשים חשובים שניסו למצוא פתרון למשבר הזה ולאחר שקיבלנו אישור מיוחד מראב"ד ביתר הגאון הגדול הגר"צ ברוורמן שליט"א שאכן ראוי להסתיר את האשכול על מנת לאפשר למשא ומתן להתקיים ולמציאת פתרון.
משזה כשל, קיבלנו את אישורו לפתוח מחדש שרשור זה על מנת לעורר ליבות האברכים להזהר על הונם ולא ליפול ברשת חלקלקה של השקעות שמניבות רווח עצום לכולם חוץ מלמשקיע בעצמו וד"ל! -
@איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אין אף דיין שמעורב משום צד, שחושב או אומר שהתמונה דומה לקביעה המסוכנת שכדאי להשקיע... גם הרב הייזלר ממש לא חושב כ
אומנם אני לא חסיד גור, אבל אני לא מטומטם...אף אחד לא מצפה שהרב הייזלר יגיד שכדאי להשקיע,כפי שהוא לא יגיד לי להשקיע בכל מקום שהוא בסיכון גבוה,אחרי כל מה שעשו לא הצליחו לשכנע אפי' לא משקיע אחד, לדרוש את הכסף חזרה, כי המשקיעים נתנו אמון בבן אדם, שהימר לא בכסף של האנשים אלא על החיים שלו עצמם כי כל הכסף שהוא לקח זה בתור הלוואה אישית לו ולא לחברה, שזה אומר שלא יכול לטעון שהחברה הפסידה, והראיה שמי שרוצה להוציא את הכסף אחרי תקופת ההלואה יכול,ובשונה מכל הנוכלות שהכרנו עד היום, כאן יש חברה ששווה כבר היום סכום עצום, והיא מכניסה סכום כסף גדול כל חודש, שמיועד כרגע להגדיל את החברה. וכבר מוכיח את עצמו, [לדוג' קבלת רישיון נוסף, וההסכמים עם כלל השבטים באזור, על האלובייל].אומנם העסק הולך יותר לאט ממה שחשבו בהתחלה, [מה שגורם לצורך לגייס עוד מלווים בשביל להחזיר את הקרן, כמו שמקובל בכל חברה, וזה חלק מעלות גיוס הקרן עצמו, לא פונזי וכדו'], ובעז"ה הרב הייזלר יגבה את כל הנתונים האלה במסמכים... [ספולייר! הוא יגיד גם שלא כדאי לאנשים להתחיל לחפש זהב..]בהצלחה לכולם! כל הנידון שצריך להיות כאן זה,א. האם תמיד חייבים להביא יעוץ חיצוני, או שאפשר לסמוך על אדם שנתחייב לך באופן אישי ויש לך היכרות אישית איתו, עד כדי שאתה בטוח במאה אחוז שהוא יעשה את כל המצאים בכדי להחזיר לך את הכסף.ב. האם אדם יכול למשכן את הדירה שלו בשביל סיכון גבוה, או לא,אני מכיר אדם שאחרי כל מה שהוא שומע על שוק ההון הוא מכר את הבית שלו בשביל SP500, על אדם כזה צריך לדון.ג. האם כל אדם שניצח במשפט או שחזה עקיצה ונוכלות, ממילא הוא תמיד חייב להיות צודק...
נא להשאיר את הדיון ענייני, מי שמעוניין יכול לקום מחר בבוקר ולפתוח גם פורום להגנת הפורום להגנת הצרכן החרדי, או הפורום להגנה מהפורןם... ואפי' יכול לפתוח אשכול נפרד בשביל זה -
אין אף דיין שמעורב משום צד, שחושב או אומר שהתמונה דומה לקביעה המסוכנת שכדאי להשקיע... גם הרב הייזלר ממש לא חושב כ
אומנם אני לא חסיד גור, אבל אני לא מטומטם...אף אחד לא מצפה שהרב הייזלר יגיד שכדאי להשקיע,כפי שהוא לא יגיד לי להשקיע בכל מקום שהוא בסיכון גבוה,אחרי כל מה שעשו לא הצליחו לשכנע אפי' לא משקיע אחד, לדרוש את הכסף חזרה, כי המשקיעים נתנו אמון בבן אדם, שהימר לא בכסף של האנשים אלא על החיים שלו עצמם כי כל הכסף שהוא לקח זה בתור הלוואה אישית לו ולא לחברה, שזה אומר שלא יכול לטעון שהחברה הפסידה, והראיה שמי שרוצה להוציא את הכסף אחרי תקופת ההלואה יכול,ובשונה מכל הנוכלות שהכרנו עד היום, כאן יש חברה ששווה כבר היום סכום עצום, והיא מכניסה סכום כסף גדול כל חודש, שמיועד כרגע להגדיל את החברה. וכבר מוכיח את עצמו, [לדוג' קבלת רישיון נוסף, וההסכמים עם כלל השבטים באזור, על האלובייל].אומנם העסק הולך יותר לאט ממה שחשבו בהתחלה, [מה שגורם לצורך לגייס עוד מלווים בשביל להחזיר את הקרן, כמו שמקובל בכל חברה, וזה חלק מעלות גיוס הקרן עצמו, לא פונזי וכדו'], ובעז"ה הרב הייזלר יגבה את כל הנתונים האלה במסמכים... [ספולייר! הוא יגיד גם שלא כדאי לאנשים להתחיל לחפש זהב..]בהצלחה לכולם! כל הנידון שצריך להיות כאן זה,א. האם תמיד חייבים להביא יעוץ חיצוני, או שאפשר לסמוך על אדם שנתחייב לך באופן אישי ויש לך היכרות אישית איתו, עד כדי שאתה בטוח במאה אחוז שהוא יעשה את כל המצאים בכדי להחזיר לך את הכסף.ב. האם אדם יכול למשכן את הדירה שלו בשביל סיכון גבוה, או לא,אני מכיר אדם שאחרי כל מה שהוא שומע על שוק ההון הוא מכר את הבית שלו בשביל SP500, על אדם כזה צריך לדון.ג. האם כל אדם שניצח במשפט או שחזה עקיצה ונוכלות, ממילא הוא תמיד חייב להיות צודק...
נא להשאיר את הדיון ענייני, מי שמעוניין יכול לקום מחר בבוקר ולפתוח גם פורום להגנת הפורום להגנת הצרכן החרדי, או הפורום להגנה מהפורןם... ואפי' יכול לפתוח אשכול נפרד בשביל זה@מישהו-חדש
היטבת להגדיר את המצב
הלכתי לבדוק ב'המכלול' מהו הונאת 'פונזי' ואני מביא את לשונו "הטהור"הונאת פּוֹנזי (באנגלית: Ponzi Scheme) היא סוג של הונאת ממון שבה מובטח למשקיעים החזר השקעה גבוה במיוחד בפרק זמן קצר, אך למעשה, הרווחים המוצגים להם הם "על הנייר". החזרי ההשקעה, אם יש כאלה, משולמים מכספם של משקיעים אחרים (מקורם בקרן ההשקעה, ולא מתוך רווחים עליה כמובטח), בעוד שיוזם ההונאה נהנה מכסף זמין עד שההונאה נחשפת והמשקיעים מגלים כי לא יקבלו את הכספים שלכאורה היו בחשבונם.
דוגמה להונאת פונזי
יוזם ההונאה מפרסם מודעה על השקעה בעלת החזר גבוה בפרק זמן קצר, לדוגמה, רווח של 25% בפרק זמן של 30 יום. כדי לגרום למשקיעים להפקיד את כספם בידיו הוא טוען שמדובר בהשקעות שונות, כגון במטבע חוץ, בקרנות גידור, בהשקעות חוץ או בהשקעות אחרות המוכרות כחוקיות. בפועל, כספים שמתקבלים ממשקיע אחד משמשים כדי לשלם את הבטחת ההחזר של משקיעים קודמים ולמעשה לא מתבצעת השקעה כלשהי באפיקי ההשקעה שהובטחו מלכתחילה ושמהם צפוי היה לנבוע הרווח שהובטח למשקיעים.כפי שאני מכיר העסקה במכרות הזהב רחוק מלהיות הונאת פונזי כל מי שהשקיע שם ידע בדיוק שחלק מהסכום הולך להחזיר לאחרים וחלק הארי מוזרם ישירות לאתר המכרות אשר גורם לשווי החברה לעלות בכל יום.
לפי הנתונים שקיבלתי עיקר הסיכונים שהיו - הם נחלת העבר, כיום המכרה עצמו מבוסס וכבר מפיק זהב, עדיין לא בכמויות, אבל נראה שלפי כלל המומחים בתקופה הקרובה יתחילו להפיק כמויות אדירות, ודבר ראשון יוחזרו למשקיעים שהגיע זמנם, בינתיים התשלומים למשקיעים דופקים כמו שעון שווייצרי, מה גם שכבר עכשיו כל כמה ימים מופקדים בבנק המרכזי באתיופיה מטילי זהב וחשבון החברה מזדכה מיידית בעשרות אלפי דולרים, שוב, עדיין לא מספיק בכדי להחזיר למשקיעים אבל קצת סבלנות יתחילו לזרום הכמויות,
יש לי עוד נתונים אבל נגמר לי הזמן והחברותא מחכה.... -
נא להשאיר את הדיון ענייני, מי שמעוניין יכול לקום מחר בבוקר ולפתוח גם פורום להגנת הפורום להגנת הצרכן החרדי, או הפורום להגנה מהפורןם... ואפי' יכול לפתוח אשכול נפרד בשביל זה@מישהו-חדש
סוף סוף נשמע שיש כאן מישהו חדש ועניני שיודע לתת פרטים,
אני אשמח מאוד שבתור דיון עניני תפתח את השאלות הענייניות ששאלתי ותשיב או תדחה אותם. -
@מישהו-חדש
סוף סוף נשמע שיש כאן מישהו חדש ועניני שיודע לתת פרטים,
אני אשמח מאוד שבתור דיון עניני תפתח את השאלות הענייניות ששאלתי ותשיב או תדחה אותם.@יושב-בגנים,
מכיון שאני לא חייב לך כלום,
ולגבי הנידון עם הזהב הענין מוצה, ולא צריכים עוד משקיעים...
והמשקיעים לא מעוניינים, שכל אחד יחווה דעתו, בלי שיודע שום נתונים,
אם אתה רוצה עוד פרטים, אתה יכול לפנות למקורות המידע שלך, אם הם יודעים באמת... הם יגידו לך
באתי רק להעמיד את עצם הנידון, לגבי ההשקעות בסגנון כאלה,.
כמובן שנשמח מאוד שתענה עליהם בצרה ישירה.[במאמר המוסגר אני חושב שהיות והמע"ה, ונתבע יש כאן, [כל המשקיעים] מן הראוי שאחרי כל החקירות שלך, אל תהיה אנונמי]
-
@יושב-בגנים,
מכיון שאני לא חייב לך כלום,
ולגבי הנידון עם הזהב הענין מוצה, ולא צריכים עוד משקיעים...
והמשקיעים לא מעוניינים, שכל אחד יחווה דעתו, בלי שיודע שום נתונים,
אם אתה רוצה עוד פרטים, אתה יכול לפנות למקורות המידע שלך, אם הם יודעים באמת... הם יגידו לך
באתי רק להעמיד את עצם הנידון, לגבי ההשקעות בסגנון כאלה,.
כמובן שנשמח מאוד שתענה עליהם בצרה ישירה.[במאמר המוסגר אני חושב שהיות והמע"ה, ונתבע יש כאן, [כל המשקיעים] מן הראוי שאחרי כל החקירות שלך, אל תהיה אנונמי]
@מישהו-חדש
מקורות המידע הישירים שלי הם אברך שהוא והחברותא שלו השקיעו את דירתם ומגיע אילי כל ימים לשאול אם אני יודע מה קורה. ולכן מתוך חוסר הידע ואי נתינת האמון באף גורם אני מנסה לקבל תשובה ברורה תעקוב ותראה שלא כתבתי דבר על ההשקעה עצמה מידיעה אלא רק מהגיון.
אם אתה יכול לעזור בנושא אשמח.
ולגבי האנונימיות מה זה משנה מה שמי יכול להיות שאני יושב לידך בכולל אני יכול גם להיות בן דוד שלך ויכול להיות כל אברך אחר.
לגבי עצם הנידון באמת לא הבנתי מה העמדת שיש כאן אחד שהימר על החיים שלו וגרר אחריו עוד עשרות אנשים שהימרו על דירתם, אין השקעה בסגנון כזה יש הימורים שאסור לשכנע בהם אף אחד, ואם אתה מכיר את המציאות היו הרבה ששכנעו אחרים להשקיע.