דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
481 65 9.1k 65
  • @משהמשה אולי תסביר לציבור מה זלזול יש כאן
    אנכי לא כל כך הבנתי ודעתך ה"ניטרלית" בנושא זה כבר ידועה

@יעקב-בן-אשר פשוט נראה שאיצ'ה מייחס לרבנים חוסר אובייקטיביות

• אני חושב שכדאי כ"א יתחייב שהוא לא מגיב לשרשור הזה עד שיצא מכתב ברור מהרבנים.
    כל הרכילות והבזבוז זמן בשרשור זה חסר כל תועלת, חוץ מהתכתשויות זה בזה, חבל זה ממש מיותר.
    לדעתי 2 הצדדים טועים, שכל יום אחד שולח שכבר יש הודעה מהרבנים, שתומכים, וזה משיב שיש רבנים נגד.
    בואו נמתין, להכרעת הרבנים, ולא למה שמעו בחדרי חדרים מהרבנים, זה לא אמין ל2 הצדדים, וזה רק יוצר מתח.
    ואסיים דברי: שבכל השקעה צריך לבדוק ולברר בדיקה יסודית, ולא לסמוך על אף גורם, וכמו כן נאחל שהשקעה תצליח או תעלה על המסלול, או לפחות שלא יהיה נזק או הפסד לאף אחד.

• @משהמשה אולי תסביר לציבור מה זלזול יש כאן
    אנכי לא כל כך הבנתי ודעתך ה"ניטרלית" בנושא זה כבר ידועה

@יעקב-בן-אשר אני לא השתמשתי בביטוי הזה כמו שאתה כותב... על כל מי שלא בדעתי.
    כן כתבתי אותו על הטרנד הצעיר החדש שיש מישהו שאחראי לו ומלבה אותו.

המשמעות של המשפט שאיצ'ה כתב זה שיש רבנים שהם לטובת הציבור.
    ויש רבנים שבעל המכרה גייס אותם לטובתו.
    לא מדברים ככה על רבנים.

אגב לא כתבתי שאני ניטרלי. אין לי שום מושג בהשקעה הזו.
    אני לא אוהב את צייד המכשפות שעושים בכיכר העיר...
    אם הייתה בעיה בהשקעה הזו כבר טיפלו בה די והותר אני ממש לא מבין מה התועלת לטעון עוד ועוד
    יכול להיות שכמו שרב נחמן סבר שמותר לו להלקות ברבים למען ישמעו ויראו.
    כך דעת הדיינים שתומכים בכך.
    ואם זו דעתם דעת תורה כמובן שלא רלוונטי מה אני חושב.
    אבל מותר לי לשאול .

• אסטרטגית, אני מציע לר' איצ'ה לא להגיב בעת הזאת מהסיבה הפשוטה ביותר, כי לא אני ולא אתה יודעים מה יהיה כתוב במסקנות הרב הייזלר שליט"א, כל משתתפי הפורום משני הצדדים הרי הם אנונימיים, ויוכלו לצאת לרחוב גם אם לא יהיו התוצאות כפי שהם ציפו, אבל אתה שיצאת בשמך המלא, שווה לך להמתין קצת עד שיתבהרו הענינים,
    רק אם נאמר שגם הניק שכתוב איצ'ה הוא בעצם גם אנונימי ולא הוא כותב כאן....

@מתבגר-מבולבל
    מצטרף וחותם על העצה שלך, לכל מי שלא יודע מה מסקנות הרב הייזלר או את דעת יתר הדיינים - לשמור על שתיקה.
    גם אני רוצה לשתוק, אך נאלץ להגיב לפרסומי אלה שמרעישים ללא שום ידיעה- והופכים למכשול למשפחות נוספות.

בניגוד אליהם, אני כן יודע את מסקנות הרב הייזלר.

נ.ב: אהבתי מאוד את שם המשתמש המתאים ובלי להסתתר. חילך לאוריתא!

• @איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

בשל בקשת הרבנים שאותם גייסו בעלי המכרות

הרב איצ'ה
    אני קצת פחות אלמוני כאן בפורום .
    והמשפט הזה אם היה נכתב על ידי משתמש אחר היה גורם לחסימה מיידית שלו.
    זה שאתה עתיר זכויות לא מתיר לך להתבטא כך.
    מדובר בדיינים גדולים וידועי שם.
    כבוד התורה !!!!

@משהמשה א. אלמוני הכוונה למי שמסתתר תחת עט ספרותי ולא מזדהה בשמו המלא
    ב. איזה זלזול ראית בכבודו של הרב הייזלר אדרבה ר’ איצ'ה ממתין לפי בקשתו של הרב היזלר בפרסום הדוחו"ת המלאים שבזה היו מסתתמות כל טענות כל הניקים החדשים שמתחדשים כאן חדשות לבקרים.

• @יעקב-בן-אשר אני לא השתמשתי בביטוי הזה כמו שאתה כותב... על כל מי שלא בדעתי.
    כן כתבתי אותו על הטרנד הצעיר החדש שיש מישהו שאחראי לו ומלבה אותו.

המשמעות של המשפט שאיצ'ה כתב זה שיש רבנים שהם לטובת הציבור.
    ויש רבנים שבעל המכרה גייס אותם לטובתו.
    לא מדברים ככה על רבנים.

אגב לא כתבתי שאני ניטרלי. אין לי שום מושג בהשקעה הזו.
    אם הייתה בעיה בהשקעה הזו כבר טיפלו בה די והותר אני ממש לא מבין מה התועלת לטעון עוד ועוד
    יכול להיות שכמו שרב נחמן סבר שמותר לו להלקות ברבים למען ישמעו ויראו.
    כך דעת הדיינים שתומכים בכך.
    ואם זו דעתם דעת תורה כמובן שלא רלוונטי מה אני חושב.
    אבל מותר לי לשאול .

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

צייד מכשפות זה לדייק כל מיני דיוקים מדברי @איצ-ה-דז-אלובסקי כאילו זה אחד מהראשונים
    צייד מכשפות זה מה שעשה כאן אחד הניקים האנונימיים שהעלה צילום מסך להכפיש אותו שעל זה נאמר ארור מכה רעהו בסתר
    ובנוסף הנסיון של חלק מהכותבים להפוך את הנושא של המכרות לכן @איצ-ה-דז-אלובסקי או לא ולצייר את זה שבלעדיו כל החיים היו ורודים וזהב היה נשפך בחוצות הוא מטופש

• המסקנא שלי שהציבור אוהב אקשן.
    חבל - חדלו - חדלו - חדלו - עד כאן!!!!
    אני לא מבין איך פורום חרדי מאשר את כל מה שקורה כאן.
    זה מדבר נגד זה, די, אחים אנחנו!!!
    יש איזה רב שראה את השרשור פה?

הרב איצ'ה
    כבוד התורה !!!!

@משהמשה
    גם לי אין שום מושג בהשקעה הזאת,
    אבל רק כדי להרגיע אותך, אני לא חושב שהיה כאן איזשהו זלזול ברבנים,
    ואדרבא @איצ-ה-דז-אלובסקי טען בס"ה שגם הרבנים שהם גייסו לא חלקו על הדו"ח, ואדרבא זה בא לומר שהרבנים עושים לפי הבנתם במקרה ולא לפי מי שגייס אותם.

(ובלי קשר רק תסביר לי מה הפשט שבבוררות כל צד מביא רב מצידו ועוד אחד שמוסכם על שני הצדדים?)

• מכיון שהנהלת הפורום אומרת שהרב ברוורמן שליט"א הורה להם להמשיך לנהל את הדיון הפומבי הזה.
    ומאוד קשה להבין מה הטעם בזה.
    ומתוך דברי עלה חלילה ערעור על דבריו.
    אצטט גמרא אולי זו כוונתו:
    יבמות צ' ע"ב
    ת"ש א"ר אלעזר בן יעקב שמעתי שב"ד מכין ועונשין שלא מן התורה ולא לעבור על דברי תורה אלא לעשות סייג לתורה ומעשה באדם אחד שרכב על סוס בשבת בימי יונים והביאוהו לב"ד וסקלוהו לא מפני שראוי לכך אלא שהשעה צריכה לכך ושוב מעשה באדם אחד ...והביאוהו לבית דין והלקוהו לא מפני שראוי לכך אלא שהשעה צריכה לכך מיגדר מילתא שאני:

• מכיון שהנהלת הפורום אומרת שהרב ברוורמן שליט"א הורה להם להמשיך לנהל את הדיון הפומבי הזה.
    ומאוד קשה להבין מה הטעם בזה.
    ומתוך דברי עלה חלילה ערעור על דבריו.
    אצטט גמרא אולי זו כוונתו:
    יבמות צ' ע"ב
    ת"ש א"ר אלעזר בן יעקב שמעתי שב"ד מכין ועונשין שלא מן התורה ולא לעבור על דברי תורה אלא לעשות סייג לתורה ומעשה באדם אחד שרכב על סוס בשבת בימי יונים והביאוהו לב"ד וסקלוהו לא מפני שראוי לכך אלא שהשעה צריכה לכך ושוב מעשה באדם אחד ...והביאוהו לבית דין והלקוהו לא מפני שראוי לכך אלא שהשעה צריכה לכך מיגדר מילתא שאני:

@משהמשה תחשוב לבד ,כרגע זה אולי יפול ,אם הרב ברוורמן יגיד שזה עוקץ כולם בודאות יפלו ,ואין ספק מוציא מידי ודאי

• עדיין אני חושב שאין לנו תועלת להשחית את נפשינו בשיח שמתנהל כאן,
    אם יש כאן מישהו שחושב שהוא מפסיד את ממונו, ניחא.
    אבל לא ראיתי כאן אחד בפורום שהוא אחד מהם, אז מה זה הלהט הזה להתערב, ולהשמיע דעות בנושא.
    אפשר פשוט לפתוח שרשור חדש, ולהתריע בכל יום, לא להשקיע בלא בדיקה יסודית ומדוקדקת.
    אני יודע שגם בעל השקעה הנ"ל הוא איש נקי, וישר, וגם נראה שמנהל הפורום להגנת הצרכן הוא אדם ישר. [אין לי הכרות איתו, אבל מכרח עיסוקו לטובת הכלל, ולא חש להיתבע בסכומים גדולים לצורכי הכלל.]
    רבותי!!! אנא חדלו ------ מה התועלת, יש לנו בכל זה.
    בואו נתין להכרעת הרבנים.

אשמח שמנהל הפורם להגנת הצרכן, יצטרף לבקשתי.
    שבת שלום!!

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

צייד מכשפות זה לדייק כל מיני דיוקים מדברי @איצ-ה-דז-אלובסקי כאילו זה אחד מהראשונים
    צייד מכשפות זה מה שעשה כאן אחד הניקים האנונימיים שהעלה צילום מסך להכפיש אותו שעל זה נאמר ארור מכה רעהו בסתר
    ובנוסף הנסיון של חלק מהכותבים להפוך את הנושא של המכרות לכן @איצ-ה-דז-אלובסקי או לא ולצייר את זה שבלעדיו כל החיים היו ורודים וזהב היה נשפך בחוצות הוא מטופש

@יעקב-בן-אשר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

מה 'בסתר' אם זה סטטוס שגלוי לעין כול?
    לא מכפיש רק מביא את דעתו 'הגלויה' בסטטוס על מה שנאמר שם

אבל לא ראיתי כאן אחד בפורום שהוא אחד מהם, אז מה זה הלהט הזה להתערב, ולהשמיע דעות בנושא.
    אפשר פשוט לפתוח שרשור חדש, ולהתריע בכל יום, לא להשקיע בלא בדיקה יסודית ומדוקדקת.
    אני יודע שגם בעל השקעה הנ"ל הוא איש נקי, וישר, וגם נראה שמנהל הפורום להגנת הצרכן הוא אדם ישר. [אין לי הכרות איתו, אבל מכרח עיסוקו לטובת הכלל, ולא חש להיתבע בסכומים גדולים לצורכי הכלל.]
    בואו נתין להכרעת הרבנים.

שבת שלום!!

@אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

גם אני לא ראיתי, רק ראיתי שיש למעלה מ9K צפיות על האשכול הזה, כך שהגיוני שביניהם יש כמה כאלה,
    ובפורום עצמו יש בס"ה 1166 ניקים ולא כולם פעילים.

בואו נתין להכרעת הרבנים.

שבת שלום!!

@אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שבת שלום!!

גם אני מצטרף לבקשתו לסגור את האשכול המיותר
    'מי לד' אלי'
    אנו קוראים מכאן מי שיר"ש בקדקדו ואחריות על כתפו מצטרף כעת לבקשה - לסגור את האשכול, למנוע השחתת הנפש היהודית אשר עדיין קיים במקצת במחננו, למנוע ביטול תורה ובזבוז זמן להחריד.
    אפשר לכתוב, ואפשר להצביע בעד
    גוט שבת

• @אני-עבדך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

שבת שלום!!

'מי לד' אלי'
    אנו קוראים מכאן מי שיר"ש בקדקדו ואחריות על כתפו מצטרף כעת לבקשה - לסגור את האשכול, למנוע השחתת הנפש היהודית אשר עדיין קיים במקצת במחננו, למנוע ביטול תורה ובזבוז זמן להחריד.
    גוט שבת

@אייזנבאך מצטרף לקריאה הצודקת

• אני חושב שהתועלת בפורום ובשרשור הזה הוא גדול לאין שיעור, כי רוב המשתמשים פה בפורום הם אנשים שיש להם מושג או שניים בהשקעות (בלשון המעטה)
    וממילא הם משמשים כשגרירים על כל השקעה שרק ישנה, (אצלי לבד בבימה"ד שואלים אותי רבות על כל סוג השקעה שאפשר לחשוב)
    כך שההשפעה חורגת הרבה מגבולות הפורום..
    כך שהדיון אם משהו פה ישקיע בעקבות האשכול הוא מיותר.
    ולדעתי זה כל הסיבה שמשתדלים כל כך למנוע את הדיון פה, וד"ל.

• גם אני מצטרף

• אני חושב שהתועלת בפורום ובשרשור הזה הוא גדול לאין שיעור, כי רוב המשתמשים פה בפורום הם אנשים שיש להם מושג או שניים בהשקעות (בלשון המעטה)
    וממילא הם משמשים כשגרירים על כל השקעה שרק ישנה, (אצלי לבד בבימה"ד שואלים אותי רבות על כל סוג השקעה שאפשר לחשוב)
    כך שההשפעה חורגת הרבה מגבולות הפורום..
    כך שהדיון אם משהו פה ישקיע בעקבות האשכול הוא מיותר.
    ולדעתי זה כל הסיבה שמשתדלים כל כך למנוע את הדיון פה, וד"ל.

@מתכנן-פיננסי יש כאן אין ספור אשכולות עם דיונים מרתקים ומועילים, ח"ו לא לסגור אף אחד מהאשכולות הענייניים, מלבד אשכול זה שמזמן עבר כל גבול, ואין בזה שום תועלת
    אני מעתיק שוב למי שלא ראה את הקריאה מקודם, ככל ויהיה יותר מצטרפים כך בעלי הפורום יסירו את האשכול

'מי לד' אלי'
    גוט שבת

הרב איצ'ה
    כבוד התורה !!!!

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@איצ-ה-דז-אלובסקי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

הרב איצ'ה
    כבוד התורה !!!!

אני גם לא אלמוני כאן בפורום.
    כמה משתמשים נחסמו כאן?

• @מתכנן-פיננסי יש כאן אין ספור אשכולות עם דיונים מרתקים ומועילים, ח"ו לא לסגור אף אחד מהאשכולות הענייניים, מלבד אשכול זה שמזמן עבר כל גבול, ואין בזה שום תועלת
    אני מעתיק שוב למי שלא ראה את הקריאה מקודם, ככל ויהיה יותר מצטרפים כך בעלי הפורום יסירו את האשכול

'מי לד' אלי'
    גוט שבת

@אייזנבאך כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@מתכנן-פיננסי יש כאן אין ספור אשכולות עם דיונים מרתקים ומועילים, ח"ו לא לסגור אף אחד מהאשכולות הענייניים, מלבד אשכול זה שמזמן עבר כל גבול, ואין בזה שום תועלת

'מי לד' אלי'
    גוט שבת

אני לא מבין למה אתה כותב כאן אם אתה כל כך חושש על ביטול תורה?
    למה אתה לא פונה לרב ברוורמן?

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    6 פוסטים
    158 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @שואף-לדעת כתב בהאיום הסיני על הכלכלה הבינלאומית: כמה האיום הזה משמעותי?? בלי שבבים כל חברות הטכנלוגיה לא שוות הרבה, והכלכלה האמריקאית בכלל תכנס למיתון עמוק, אם המחסור הבסיסי בשבבים ימשך לאורך שנים, אני מעריך שהשפל הגדול יהיה מיתון קטן לעומת המיתון הזה.
  • 1 הצבעות
    29 פוסטים
    183 צפיות
    נ
    אני רוצה לשאול דבר אחר למה העיתונים מפרסמים כאלו דברים אין אדם שלא ידע שבסדנו לא חלק.......בשביל כמה שקלים להכשיל אברכים וכי חסר מי שיפרסם ביתד
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    162 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    90 צפיות
    שמיל שמילש
    אגב הוספת דמי ניהול מהפקדה בחלק השני מה שלא קיים בחלק הראשון באופן כללי לא כל המחשבונים מחשבים באותה צורה, יש צורות חישוב שונות עם שינויים קלים נוכחתי לראות את זה כבר כמה פעמים, דיברו על זה בשרשור אחר
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    315 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?