מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@יהודי-טוב בשונה מכל הציבור פה, אני כן בחרתי להשקיע 25.90 ש"ח ולרכוש את השבועון הזה [שאגב, אני מתבייש להכניס הביתה...].
כל מי שיקרא את הכתבה עצמה שם לא ימצא מילה אחת בקשר למכרות באתיופיה, מדובר בכתבה ריקה מתוכן לחלוטין שגם ילד בן שמונה יכול לחבר אותה בעזרת חיפושי גוגל פשוטים [אין צורך בבינה... תרתי משמע...].
נראה שמישהו שם חושש מתביעות דיבה...
העיקר שמהאריזה החיצונית משתקפת כותרת ענק על 'העוקץ האפריקני' שאין בינה לכתבה ולא כלום. [המדינות המוזכרות בכתבה, קלומביה, צ'ילה ועוד, למיטב ידיעתי אינן ביבשת אפריקה!!]
לא נורא, האברכימצ'יקים שחסים על ה-25.9 כבר יקנו את הלוקש מהכריכה, וירוצו לעדכן את הציבור בנייעס במקוה של ערב שבת...@מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אני כן בחרתי להשקיע 25.90 ש"ח ולרכוש את השבועון הזה
א. חבל שלא שמרת את הכסף לקרן נופלי המכרות
ב. אם כבר רכשת את זה אולי תועיל בטובך להעלות את זה כאן למעונינים -
@מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אני כן בחרתי להשקיע 25.90 ש"ח ולרכוש את השבועון הזה
א. חבל שלא שמרת את הכסף לקרן נופלי המכרות
ב. אם כבר רכשת את זה אולי תועיל בטובך להעלות את זה כאן למעונינים@יהודי-טוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
ב. אם כבר רכשת את זה אולי תועיל בטובך להעלות את זה כאן למעונינים
לא רכשתי ואני באמת מתבייש לרכוש אבל אני יכול להעלות מהאתר שלהם העוקץ האפריקאי - עיתון משפחה _ עיתון משפחה.pdf
-
אז מה דעתכם על ה'תחקיר' של משפחה?
מה יש שם? אז ככה, 'ריאיון' עם שני משקיעים אנונימיים במכרות בכלל בצ'ילה וקולומביה, ריאיון נוסף עם 'יצחק' שמתעסק כבר שנים במכרות במאלי, וריאיון עם יואל רוזנברג שמזהיר מעיסקאות מפוקפקות.. אה, וגם איזכור לזה שבאתיופיה יש בעיות פוליטיות ומלחמת אזרחים.. ועל זה כותרת ראשית בשער העיתון 'העוקץ האפריקאי'.
הכי מביך שראיתי בחיים...
אפילו קובי טורנהיים שביום רביעי בישר על מסמך נוקב ומטלטל שהולך לצאת במשפחה התאכזב

-
לא הבנתי
אתה מביא אותו בתור ראיה אליך?
איך שאני קורא את מה שהוא כתב הוא התאכזב מזה שזה עדין ולא ממוקד
אבל מדבריו יש בעיה עצומה בנושא המכרותאני לא משקיע ולא מכיר את הנושא ולא את האנשים רק קורא לתומי
@בן-עליה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לא הבנתי
אתה מביא אותו בתור ראיה אליך?
איך שאני קורא את מה שהוא כתב הוא התאכזב מזה שזה עדין ולא ממוקד
אבל מדבריו יש בעיה עצומה בנושא המכרותאני לא משקיע ולא מכיר את הנושא ולא את האנשים רק קורא לתומי
אני מביא אותו רק לראיה לכך שהכתבה במשפחה רמה נמוכה,
רק שהוא רואה בזה את כוח ההשתקה של היזמים, ואני קשה לי להתחבר לזה כי אני לא מבין על איזה כוח הוא מדבר, בהתחשב בזה שיש כאו יזם שטוחנים לו את הקישקעס' כבר שלושה חודשים,
אני מתלבט אם זה ניסיון של ה'פורום' ליצור כותרת כדי להשאיר את הנושא בשיח או סתם רכיבה של 'משפחה' על הטרנד החם וכותרת בומבסטית בשביל להגדיל מכירות, מה שהלך להם עם @מתבגר-מבולבל ... -
לטעמי לא מתאים שהפורום המכובד התגלגל לרמה של כתבות ב"משפחה"
ותגובות בפלטפורמות שבני תורה אין להם שייכות איתם. -
מאוד מוזר איך שכתבו במשפחה.
הם גוף תקשורת רציני שהמילה תחקיר אמורה להציג משהו.
או שהם גילו מכרות חדשות שיש בהם משקיעים חרדים ולא היו ידועים עד כה, בצ'לה קולומביה ועוד.
או שיש להם אינטרס עלום לפרסם תחקיר ריק מתוכן.
או שהיה תחקיר על אתיופיה, ואיומי תביעות גרמו להם לעקר את התוכן שלו, ולטשטש כאילו הכוונה למכרות אחרות.
אם זה נכון מצד אחד טורנהיים צודק שיש כח למשקיעים
אבל מצד שני זה אומר שהעיתון מפחד מהתביעה, ואם היו לא ראיות על עוקץ ונוכלות הוא לא היה מפחד.
ככל הנראה אין להם ראיות כאלו.
רק צריך לזכור שגם אם אין ראיות לנוכלות, זה לא אומר שאפשר לגרום לאברכים למשכן את החיים שלהם בשביל זה. -
מאוד מוזר איך שכתבו במשפחה.
הם גוף תקשורת רציני שהמילה תחקיר אמורה להציג משהו.
או שהם גילו מכרות חדשות שיש בהם משקיעים חרדים ולא היו ידועים עד כה, בצ'לה קולומביה ועוד.
או שיש להם אינטרס עלום לפרסם תחקיר ריק מתוכן.
או שהיה תחקיר על אתיופיה, ואיומי תביעות גרמו להם לעקר את התוכן שלו, ולטשטש כאילו הכוונה למכרות אחרות.
אם זה נכון מצד אחד טורנהיים צודק שיש כח למשקיעים
אבל מצד שני זה אומר שהעיתון מפחד מהתביעה, ואם היו לא ראיות על עוקץ ונוכלות הוא לא היה מפחד.
ככל הנראה אין להם ראיות כאלו.
רק צריך לזכור שגם אם אין ראיות לנוכלות, זה לא אומר שאפשר לגרום לאברכים למשכן את החיים שלהם בשביל זה.@משהמשה קשה לומר שמשפחה הוא גוף תקשורת רציני, עיתון ריק מתוכן וממשמעות...
זה בכלל לא קשה לעשות כזה תחקיר, פשוט לעבור על כל הפורום פה ויש לך את כל המידע מכל המייבינים והיודעים...
רק חבל שלא נתנו קרדיט ל'פורום בנקל'.... -
הכי קל ללכלך.
הופתעתי מאוד מהדרך המרומזת בה בחר הכתב להשיג את מטרתו.
ציפיתי להשערות ולהשראות נוטפות אמוציות ודם והרבה לשון הרע.
אבל להפתעתי הכתב השיג את כל מה שצריך בלי ליפול בזה.
כרגע הצורך הוא להזהיר את הנופלים הבאים והכתבה השיגה את מטרתה היחידה:
תברר לעומק סיכויים מול סיכונים לפני שאתה נכנס לזה.
כל הכבוד לו.
בלי קשר לדעתי על העיתון.