דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
788 81 15.3k 80
  • @חלמיש-צור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ותרשה לי להוסיף גם : את הקסם האישי והבינאישי המיוחד

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ממה ששמעתי על בעל המכרות, הוא "מהמר" מוצלח, אבל גם הוא לפעמים מהמר על משהו ולא מצליח, וכאן עלתה השאלה האם הוא לא לקח הימור מסוכן מדי.

מהמכתב אני לומד גם שיש לו "כיסים עמוקים" ואנשים שמוכנים לשים עבורו הרבה כסף, ולכן ייתכן שגם למי שהשקיע אצלו היו ביטחונות כלשהם.

אני לא מכיר בכלל את הרב המשקיע.
    אבל לאחר קריאת המכתב, ולאור התמיכה שהוא זכה מרבנים גדולים וחשובים כבר בתחילת הדרך ולאור ההצלחה שלו.
    אני רוצה להצביע על ההבדל בין "מהמר" ואיש עם קסם אישי, לבין אנליסט בסדר גודל שקשה לאחרים להעריך.
    יכול להיות שיש כאלו שחושבים שהוא שייך לקטגוריה השניה ולכן הם כל כך סומכים עליו.

אילון מאסק או ביל גייסט הוא מהמר או אנליסט??
    יש דברים שנולדים איתם אנשים בודדים ואחרים אפילו לא יכולים לשפוט את ההבנה שלהם.
    כולם זוכרים שמתנגדי הקורונה טענו שביל גייטס אשם באירוע, למה נפלו עליו?
    כי הוא היה הראשון או אחד הראשונים שהבין את גודל האירוע וידע לומר מה יקרה בהמשך, איך הוא ידע כי הוא נולד עם יכולת ניתוח נתונים שכוללת הרבה מעבר לאדם רגיל ומה שכולם ראו אחרי שנה שנתיים הוא ראה מיד בהתחלה.
    אנשים עם ראש קטן שלא יודעים להעריך את היכולת שלו, היו בטוחים שאם הוא יודע כנראה שהוא האשם.
    אגב, הוא היה גם הראשון שאמר שהקורנה נגמרה ברגע שהגיע אומיקרון הוא הסביר שהקורונה תשאר כמו שפעת, והוא צדק.
    הוא לא נביא ולא תכנן, הוא פשוט יודע לעבד המון המון נתונים ולהגיע לתוצאה.

יכול להיות שיש אנשים שחושבים שהרב המשקיע הוא אנליסט מיוחד מאוד שיודע להעריך מראש על סמך מלא מלא נתונים איזה מכרה יצליח ואיזה לא, ולכן הוא העיז להכניס אברכים למרות שמדובר באדם שכולם מסכימים "היום" שהוא איש מיוחד, וזו כנראה גם הסיבה שהם סמכו עליו, ולכן זה לא מפתיע אותם שהוא הצליח ולא נפל והפיל.
    מבחינתו בכל אופן הוא לא הימר הוא ניתח את הנתונים, שאנשים קטנים ממנו ביכולת הזו לא יודעים לנתח.

למה זה מסוכן?
    א. כי לא ברור שבאמת יש לו יכולת כזו.
    ב. כי גם אם נכון שיש לו כזו יכולת לחקיינים שלו אין....
    ג. גם אם הוא היה כזה בבירור עדיין יכולות להיות לו טעויות וזה מתאים לעסקים ולא לשעבד בתים של אברכים.

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@חלמיש-צור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

ממה ששמעתי על בעל המכרות, הוא "מהמר" מוצלח, אבל גם הוא לפעמים מהמר על משהו ולא מצליח, וכאן עלתה השאלה האם הוא לא לקח הימור מסוכן מדי.

מהמכתב אני לומד גם שיש לו "כיסים עמוקים" ואנשים שמוכנים לשים עבורו הרבה כסף, ולכן ייתכן שגם למי שהשקיע אצלו היו ביטחונות כלשהם.

אבל לאחר קריאת המכתב, ולאור התמיכה שהוא זכה מרבנים גדולים וחשובים כבר בתחילת הדרך ולאור ההצלחה שלו.
    אני רוצה להצביע על ההבדל בין "מהמר" ואיש עם קסם אישי, לבין אנליסט בסדר גודל שקשה לאחרים להעריך.

כי הוא היה הראשון או אחד הראשונים שהבין את גודל האירוע וידע לומר מה יקרה בהמשך, איך הוא ידע כי הוא נולד עם יכולת ניתוח נתונים שכוללת הרבה מעבר לאדם רגיל ומה שכולם ראו אחרי שנה שנתיים הוא ראה מיד בהתחלה.
    אנשים עם ראש קטן שלא יודעים להעריך את היכולת שלו, היו בטוחים שאם הוא יודע כנראה שהוא האשם.
    אגב, הוא היה גם הראשון שאמר שהקורנה נגמרה ברגע שהגיע אומיקרון הוא הסביר שהקורונה תשאר כמו שפעת, והוא צדק.

יכול להיות שיש אנשים שחושבים שהרב המשקיע הוא אנליסט מיוחד מאוד שיודע להעריך מראש על סמך מלא מלא נתונים איזה מכרה יצליח ואיזה לא, ולכן הוא העיז להכניס אברכים למרות שמדובר באדם שכולם מסכימים "היום" שהוא איש מיוחד, וזו כנראה גם הסיבה שהם סמכו עליו, ולכן זה לא מפתיע אותם שהוא הצליח ולא נפל והפיל.
    מבחינתו בכל אופן הוא לא הימר הוא ניתח את הנתונים, שאנשים קטנים ממנו ביכולת הזו לא יודעים לנתח.

למה זה מסוכן?
    ג. גם אם הוא היה כזה בבירור עדיין יכולות להיות לו טעויות וזה מתאים לעסקים ולא לשעבד בתים של אברכים.

איפה במכתב ראית שיש רמז למעלותיו העצומות כל כך?

• @הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה אני מקווה שאתה לא מתכוון ברצינות.

מה יש לך בעיה עם זה שכתבתי ל @איצ-ה-דז-אלובסקי כל הכבוד???

כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@משהמשה אני מקווה שאתה לא מתכוון ברצינות.

מה יש לך בעיה עם זה שכתבתי ל @איצ-ה-דז-אלובסקי כל הכבוד???

אני מנסה להבין האם אתה חושב שיש רבנים שיפרסמו על ההשקעה שהיא לא טובה ועל הדרך ידפקו את היזם ואולי גם המשקיעים רק כדי להתריע לאחרים.
    האם אתה חושב שדרך כזאת גם אם נניח והיא מוצדקת האם היא יעילה.
    אני לא מבין מה הקושיה הגדולה שהביאה אותך לכזה תרוץ מוזר.

• אם מדייקים כל מילה במכתב הבי"ד כמו ברמב"ן אז נדייק גם את הכלל שלא ממשכנים דירות של משפחות אברכים (שנעשה כאן ) ושלא נהיה מצדיקי סדום ואין מילתי קשורה לישרותו וצידקותו של היזם

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@חלמיש-צור כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

למה זה מסוכן?

איפה במכתב ראית שיש רמז למעלותיו העצומות כל כך?

@הקול-השפוי אתה קורא חצי מילה בהתחלה ואחר כך שואל שאלות,
    תקרא ברצינות פוסט לפני שאתה מגיב עליו.

• @הקול-השפוי אתה קורא חצי מילה בהתחלה ואחר כך שואל שאלות,

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כן אני מכיר את שיטה מספר 17 שלך לענות לכל מתווכח שהוא לא קרא הכל.
    לדעתי קראתי, ואם אתה חושב שאני טועה תתקן אותי ואל תשלח אותי לקרוא שוב מה שכבר קראתי.

• אני מוכרח לשאול את אי מי מתומכי ההשקעה הזו. מה השמחה הגדולה במכתב שיצא? יש כאן מאות אברכים שמשכנו את דירתם בהשקעה מסוכנת בתכלית (אגב, בשביל רווח צנוע יחסית של 100%, שב-S&P בתקופה המקבילה היו מרוויחים אותו דבר ביד ובמזומן). הם צריכים המון תפילות כדי שתשאר לה דירה כי מישהו בעל לשון חלקלקה (כן, לא נוכל, רק אדם שהשיא עצה רעה למאות אברכים) שכנע אותם לסכן אותה. הייתם צריכים לארגן עכשיו משמרות תהילים, לא לחגוג בפורום.

• אני מוכרח לשאול את אי מי מתומכי ההשקעה הזו. מה השמחה הגדולה במכתב שיצא? יש כאן מאות אברכים שמשכנו את דירתם בהשקעה מסוכנת בתכלית (אגב, בשביל רווח צנוע יחסית של 100%, שב-S&P בתקופה המקבילה היו מרוויחים אותו דבר ביד ובמזומן). הם צריכים המון תפילות כדי שתשאר לה דירה כי מישהו בעל לשון חלקלקה (כן, לא נוכל, רק אדם שהשיא עצה רעה למאות אברכים) שכנע אותם לסכן אותה. הייתם צריכים לארגן עכשיו משמרות תהילים, לא לחגוג בפורום.

@שמש-מרפא כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

(אגב, בשביל רווח צנוע יחסית של 100%, שב-S&P בתקופה המקבילה היו מרוויחים אותו דבר ביד ובמזומן)

מישהו יודע האם זה נכון?
    שמעתי כך כמה פעמים למרות שבמכתב יש התייחסות לרווח נדיר שלא קיים בהשקעות סולידיות.
    טענו לי שיש הבדל בין קבוצת המשקיעים הראשונה לאלו שבאו בעקבותיה.
    אשמח אם מישהו יכתוב מידיעה.

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כן אני מכיר את שיטה מספר 17 שלך לענות לכל מתווכח שהוא לא קרא הכל.
    לדעתי קראתי, ואם אתה חושב שאני טועה תתקן אותי ואל תשלח אותי לקרוא שוב מה שכבר קראתי.

@הקול-השפוי
    מבחינתי לפי השאלות שלך אתה לא הבנת את מה שכתבתי ולכן אין לי עניין להשיב.
    כבר כתבתי לך שכדאי לך לא לקרא את הפוסטים שלי.

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    3 פוסטים
    121 צפיות
    הקול השפויה
    הראב"ד נגד השקעות מפוקפקות: "גם אם הוא מאנ"ש הוא חי באשליות" בראיון נדיר למגזין 'במה' מתייחס הראב"ד הגר"י סילמן לראשונה לנושא ההשקעות במכרי הזהב בחו"ל ומתריע: "הציבור שלנו יכול להיות בקלות טרף לנוכלים". בשיחתו מתייחס בהרחבה האם להפקיד כסף בגמ"חים או בהשקעות, האם מותר לפתוח גנים ומכירות בבתים, האם יש סמכות לועד בית, האם מותר לקצר מעבר דרך בניינים ושורה של נושאים בוערים בהלכות שכנים ועוד הראב"ד נגד השקעות מפוקפקות: "גם אם הוא מאנ"ש הוא חי באשליות" "בנושא מכרות הזהב באתיופיה, המצב שם עדיין לא ברור אם ההשקעה ירדה לטמיון או לא, ומקווים לטוב. אך מה שכן ברור הוא שהעמידו בפני האברכים תמונה מאד מוגזמת, ומהסיפור הזה וממאה סיפורים קודמים צריך ללמוד שאת כל הסיפורים על השקעות טובות ניתן להאמין רק בערבון מוגבל", דברים נוקבים אלו אומר הראב"ד הגאון רבי יהודה סילמן, בהתייחסות ראשונה לנושא ההשקעות המסעיר את הציבור החרדי, בשיחה נדירה שהעניק השבוע למגזין 'במה'. עוד אמר הראב"ד, כי "אם הבטחונות חזקים הוא יכול להוציא בשבילם כסף מהבנק, ואינו צריך אותך, ועצם העובדה שמסתובב גביר גדול ופונה לאברכים שהוא צריך כסף, זה די משמש להוכחה ששום בנק אינו רוצה להסתכל עליו, ולכן צריך להיזהר מההשקעה הזו". בראיון הנרחב לבמה הוסיף הראב"ד, כי "צריך לדעת שהעובדה הזו שבא אליך מישהו מאנ"ש – לא אומרת כלום, ולא רק בגלל שאולי הוא לא ישר, אלא גם אם הוא ישר, יתכן שהוא חי באשליות, ומצליח למכור לך את האשליות שלו, ובחלק גדול מהמקרים, אם אתה בודק אותם, מתברר שהסוף עצוב". בהמשך השיחה נשאל הראב"ד היכן עדיף להשקיע כספים, האם להפקיד בגמ"חים או בקרנות השתלמות והשקעות, מה גדר ההשתדלות בביטוחי חיים ובריאות, וכן על שורה ארוכה של הלכות שכנים, כדוגמת בנייני מעבר, מכירות בבתים, פתיחת גנים בבתים, שכירות מחסנים בבתים למטרות מסוימות שמפריעות לשכנים אחרים, הצבת מחסנים בחניות, חזקה על חניות בחצרות בניינים, חישוב תשלום שכר לימוד כמעשרות, רכישת כרטיסים לארגונים כמעשרות או רכישת עליות בבית כנסת כתשלום מעשרות, ועוד שורה ארוכה של שאלות מעשיות. בעניין הפקדת חסכונות בגמ"חים, או בקרנות השתלמות וכדו', הרחיב על כך בדברים ובהם אמר, "צריך לקחת בחשבון מה הם הצרכים, בית שיש לו ילדים רבים, ואין לו כמעט כסף, ויש לו כעת חמישים או מאה אלף ₪, אין לו מה להשקיע את זה בהשקעות, כי אם הוא ישקיע אותם בהשקעות, יהיו לו עוד חמישים אלף ₪, וזה לא יפתור לו שום בעיה, אמנם גם אם הוא יניח את כספו בגמ"ח שמלוים תמורת ההשקעה, וכשהוא יצטרך לחתן הוא יקבל שש מאות אלף ₪, בהלוואה, הבעיה שלו גם לא תיפתר, כי סוף כל סוף הוא יצטרך לשלם את החוב, אבל יהיה לו פתרון כדי לחתן כמה ילדים. לעומת זאת, מי שיש לו סכום יותר מכובד, ככל שהסכום יותר מכובד, כך יוכל להפריש יותר להשקעות, ומבחינה כלכלית ברור שההשקעות עדיפות על הגמ"חים, וגמ"חים מסוג זה הם הפיתרון הזמני בשביל לחתן למי שאין לו". בשאלות רבות עוסקות בענייני שכנים, בהן נשאל בין היתר האם מותר לפרסם דיירים שלא שילמו וועד בית או שזה הלבנת פנים? על כך פסק כי "צריך לתלות מודעת אזהרה, שבעוד חודש נתלה רשימה מי לא שילם, כדי לתת לאנשים זמן לצאת מזה ללא הלבנת פנים, ואם אין ברירה אפשר לפרסם". השיחה המלאה כאמור מופיעה במגזין במה השבוע. במה
  • 2 הצבעות
    24 פוסטים
    467 צפיות
    ש
    @הקול-השפוי שמעתי שהגאון הרב ברוורמן אמר בכנס בנווה יעקב שלא מומלץ להשקיע את כל החסכונות רק בs&p 500 לתשומת לב...
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    264 צפיות
    דוד קד
    מישהו יודע פרטים ?
  • 1 הצבעות
    31 פוסטים
    758 צפיות
    ל
    בעצם, זה בגלל שזה חשוף לדולר והשקל עלה...
  • 1 הצבעות
    2 פוסטים
    440 צפיות
    א
    למי שחסום הידברות (תרבות חיצונית) יש פה לצפיה ביוטיוב https://youtu.be/-Wii5hzUh9w