דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
1.0k 90 17.0k 85
  • פוסט זה נמחק!

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

הימר על כסף של אברכים

"הימור" פירושו לקח כסף להשקעה ב"רמת סיכון קיצונית" מתוך מכתב הרבנים.

זה עיוות של המילה רמת סיכון קיצונית
    ובכוונה הוא השתמש עם המילה הזו כל הזמן ולא עם המונח שכתוב בפסק בית הדין בשביל לתת רושם שמדובר בנוכלות.
    אברכים תמימים לא מבינים משחקי מילים באמת???

e48acd8a-83fe-40be-9400-c2b49c7d4ef4-image.png

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@יושב-בגנים כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

הימר על כסף של אברכים

"הימור" פירושו לקח כסף להשקעה ב"רמת סיכון קיצונית" מתוך מכתב הרבנים.

זה עיוות של המילה רמת סיכון קיצונית
    ובכוונה הוא השתמש עם המילה הזו כל הזמן ולא עם המונח שכתוב בפסק בית הדין בשביל לתת רושם שמדובר בנוכלות.
    אברכים תמימים לא מבינים משחקי מילים באמת???

e48acd8a-83fe-40be-9400-c2b49c7d4ef4-image.png

@הקול-השפוי
    סליחה אני מתנצל זה היה כתוב בפסק בית דין מחקתי את ההודעות הקודמות
    ואני מבקש את סליחת מר טורנהיים. קבל עם ועדה.

• @אני-אחר
    מה ראית במכתב ??? לכא' אין חולק בדבר
    כולם תקוה שיזכו לראות פירות מבורכים . ואני לכה"פ מאמין שהרחק עושה הכל לטובת המשקיעים
    האם זה אומר מילה על דרך גיוס הכספים .?
    האם אומר משהו על היתכנות כלכלית הגיונית.?
    והתשובה הכאובה והמצערת ל א
    ומכאן לא נשאר אלא לבקש ממי שהעושר וכו' כדברי הרב

@כתלמיד לא ראיתי משהו חדש, רק הבאתי כדרך שהביאו את כל המכתבים הקשורים לעניין... (אגב, עוד לא מצאתי רב שכתב יישר כוח לאייצ'ה על פועלו הרב בפרשייה ועל התנהלותו המיטבית למען המשקיעים)

• @מור-בראל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

מעריך בזהירות שאתה לא משקיע ולא קשור להשקעה אלא שיבוט של פייביש.

ואם זה לא משקיע, אלא מישהו מטעם הרב המשקיע, שמתאר את הצד שלו יפה מאוד.
    למה לאנשים שהם לא בני תורה וכותבים ביקורת על פסק של בית דין - רחמנא ליצלן
    מותר להביע את עמדתם...

ואילו למשקיעים אין זכות דיבור.
    אולי מישהו יסביר לי את ההגיון המעוות כאן בפורום.
    שוחרי הצדק קצת איבדו כיוון.
    ושוב אדגיש ואחזור ואדגיש אני לא מכיר אף אחד מההשקעה הזו, וכל המידע שיש לי עליה הוא מכאן.
    ובחיים לא הייתי משקיע בכזה דבר.
    אבל הלהט המטורף להלחם במשהו שאין לך מידע עליו הוא מזעזע.
    ואם זה עושה לכם טוב תעשו דיסלייק ותרגעו באמת אתם חושבים שזה משנה...

למה לאנשים שהם לא בני תורה וכותבים ביקורת על פסק של בית דין - רחמנא ליצלן
    מותר להביע את עמדתם

מסכים מאד שלא אמורים לצרף לפורום כאלה שהם לא בני תורה אך באותה מידה אין לצטט דברים בשמם של יושבי קרנות ולריב עמם, עד שהגענו לרמה שהם נאלצים להצטרף בשביל להגיב וד"ל

• @הקול-השפוי
    סליחה אני מתנצל זה היה כתוב בפסק בית דין מחקתי את ההודעות הקודמות
    ואני מבקש את סליחת מר טורנהיים. קבל עם ועדה.

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • @כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן אתה באמת כותב מצוין, נוגע בנקודות רגישות של אשמה שלום בית עצבות וברגים בגב רעד וזעה,
    לא מזלזל ומפקפק בלי לדעת ברור שזה המצאה של כותב טורים טוב, גם כתבים יכולים להשקיע..
    אבל שאלה אחת קופצת מדברך:
    "נתקלת בכמה אנשים מהפורום שכתבו בלי זהירות והשמיצו בחוסר זהירות" וכו' כל החודשיים האבודים האלה

איך זה מסתדר עם זה שהצטרפת רק היום לפורום??

@איש-קיש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

"נתקלת בכמה אנשים מהפורום שכתבו בלי זהירות והשמיצו בחוסר זהירות" וכו' כל החודשיים האבודים האלה

כאמור, זמן רב גם לי לא היו תשובות ברורות, ועל כן נמנעתי כלל מלהגיב במקומות שונים לענין.
    או כמו שאמר לי ידיד קרוב, שהוא גם איש חכם: 'סתום את האף, ותמשיך הלאה עד שהעסק יתבהר'. וככה עשיתי.
    התוצאה הכואבת הייתה, שתקופה ארוכה הייתי גם בבלאגן סביב עצמי, וגם עם אף סתום... 😊

• פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • @איש-קיש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

כאמור, זמן רב גם לי לא היו תשובות ברורות, ועל כן נמנעתי כלל מלהגיב במקומות שונים לענין.
    או כמו שאמר לי ידיד קרוב, שהוא גם איש חכם: 'סתום את האף, ותמשיך הלאה עד שהעסק יתבהר'. וככה עשיתי.
    התוצאה הכואבת הייתה, שתקופה ארוכה הייתי גם בבלאגן סביב עצמי, וגם עם אף סתום... 😊

@כ-ס-ף-מ-נ-ל-ן כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@איש-קיש כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

תעבור לג'מיני יותר טוב מGPT

• פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • אין לי הערה על כך שחברי הפורום ממושמעים או לא ממושמעים לבית דין.
    אני מכיר הרבה בעלי בתים שבית דין אמר להם משהו אחד והם עושים ההיפך.
    כל ההערות שלי הם על אברכים שהולכים אחרי בעלי בתים שיכול להיות שיש להם אינטרס. ובוודאי שיש להם אינטרס של כבוד כנגד בית דין - רחמנא ליצלן.

בהזדמנות זאת אתנצל שוב על מה שכתבתי אתמול
    היו כאן 2 ניקים שלא אזכיר את שמם שכתבו ממש מזעזע נגד הבית דין.
    ומרוב שמות כאן כבר לא אחזתי מי הם וחשבתי שמדובר בחברי פורום ותיקים שהם אברכים.
    אחר כך בדקתי וראיתי שמדובר בחדשים כמו שיש @פייביש שמציג את הצד של הרב המשקיע.
    יש כמה ניקים חדשים שמציגים את הצד של הבעלי בתים מהפורום.
    ולכן כל המחאה שלי אתמול על כך שמזעזע שאברך כותב כך בגלל שהאזין לקו מסויים היא לא נכונה כי לא מדובר בבני תורה כלל וכלל.
    ולכן אני מבקש את סליחת האברכים מאזיני הקו.

• פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • שאלה: אם יתברר שהאמון של המשקיעים 'שכבר נמצאים' במכרה יפגע, מחמת כל מיני טענות והאווירה שמנסים ליצור כאן כמה שכותבים שלא לשם שמים אמיתי. [כמובן כוונתם להציל את כספם של האברכים, הלהט הזה לא נמצא בלש"ש כידוע.] ולכך יהיו יציאות מההשקעה, שיכול לגרום לנזק בלתי הפיך למאות משפחות בני תורה.
    מי רוצה לסחוב את על כתפו?

• פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • חברים יקרים!

אני חושב שהדיון יצא מפרופורציות מכל בחינה אפשרית ויש צורך למסגר אותו.
    השרשור הזה נפתח כהתעניינות על נושא חם בחדשות וממש לא נועד להביא תועלת לאף אחד (מישהו חושב אחרת??)
    אין ספק שהנידונים כאן אינם דברים שברומו של עולם ולא סתם כולנו כותבים בשמות בדויים...
    הדיון שהתחיל כשאלה של סקרנות והפך לדיון אינטלקטואלי על השקעות, לקיחת סיכונים והתעשרות קלה, התדרדר במהירות לזירת התכתשות אישית, ומטבע הדברים ע"ג המשקיעים המסכנים.

אני ממש מקווה שהמשקיעים לא שותפים לדיון הזה, כי הוא ממש לא מיועד להם, ואם הייתי מכיר משקיע כזה הייתי ממליץ לו לא להתפתות ולהציץ בדיון הזה מחשש לשלומו.

לצערי, לנו אין איך להוסיף להם או לעזור להם, זה תפקידם של אנשים אחרים.
    אין כאן אחד שאם היה יודע בוודאות או בחשש סביר שמשקיע שותף לדיון הזה והיה מוסיף אפי' מילה אחת.

ואני מתנצל במקרה וכן יש מישהו כזה.
    עד כאן דברי ובל"נ לא אוסיף עוד.
    בהצלחה לכולם

• חברים יקרים!

השרשור הזה נפתח כהתעניינות על נושא חם בחדשות וממש לא נועד להביא תועלת לאף אחד (מישהו חושב אחרת??)
    אין ספק שהנידונים כאן אינם דברים שברומו של עולם ולא סתם כולנו כותבים בשמות בדויים...
    הדיון שהתחיל כשאלה של סקרנות והפך לדיון אינטלקטואלי על השקעות, לקיחת סיכונים והתעשרות קלה, התדרדר במהירות לזירת התכתשות אישית, ומטבע הדברים ע"ג המשקיעים המסכנים.

אני ממש מקווה שהמשקיעים לא שותפים לדיון הזה, כי הוא ממש לא מיועד להם, ואם הייתי מכיר משקיע כזה הייתי ממליץ לו לא להתפתות ולהציץ בדיון הזה מחשש לשלומו.

אין כאן אחד שאם היה יודע בוודאות או בחשש סביר שמשקיע שותף לדיון הזה והיה מוסיף אפי' מילה אחת.

בהצלחה לכולם

פוסט זה נמחק!
  • חברים יקרים!

בהצלחה לכולם

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    1 פוסטים
    59 צפיות
    יושב בגניםי
    אחר קריאת כל החומר שהיה מונח לפניך עד עתה כולל מכתב הרבנים שליט"א כמה הסיכוי שמכרה הזהב יהיה רווחי.
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    208 צפיות
    מתכנן פיננסימ
    @שואף-לדעת כתב בהאיום הסיני על הכלכלה הבינלאומית: כמה האיום הזה משמעותי?? בלי שבבים כל חברות הטכנלוגיה לא שוות הרבה, והכלכלה האמריקאית בכלל תכנס למיתון עמוק, אם המחסור הבסיסי בשבבים ימשך לאורך שנים, אני מעריך שהשפל הגדול יהיה מיתון קטן לעומת המיתון הזה.
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    196 צפיות
    אבי ר.א
    @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: הבנתי התכוונתי החלק של המדד שהוא בעצם ריבית. הוא לא ריבית הוא קרן. (אולי כמו ריבית) @חיסכון-לחתונה כתב ברעיון מוזר על פירעון "מסלול זכאות" במשכנתא: כלומר עם יש לי 8 אלף שעלה לי בכלל צמוד מדד וירד המדד בחצי אחוז אז ירד לי רק 40 ש"ח, נכון? לא. זה יורד בהתאם לכל הקרן, כך שאם זה 98,000 בירידה של 0.5% ירד לך 490 ש"ח, אלא שזה עד שווי התוספת של ההצמדה, כך שאם היא 8,000 המק' שזה יכול לרדת זה 8,000.
  • השפעת הבינה מלאכותית על שוק ההון

הועבר שוק ההון והשקעות
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    337 צפיות
    טריידרט
    @דוד-גולדברג כתב בחדשות שוק ההון- עדכונים בלבד: • מנכ״ל הנת'רופיק: הבינה המלאכותית עשויה למחוק מחצית מהמשרות ולהעלות את האבטלה ל-10-20% בשנה עד חמש השנים הקרובות טווח הזמן מוגזם. יש צורך בלמידה ורכישת אימון בבינה מלאכותית. כמה שנים לוקח עד רכישת אימון ברכב אוטונומי (שכבר פעיל מעל שנה במערב ארה"ב) ? בטווח הזמן הקצר, המשרות הסובלות הם אלו שלא מצריכים אימון רב, כמו מתכנת ג'וניור ועורכים וחוקרים בסיסים, שממילא החומר שלהם יעבור בקרה ושדרוג ע"י המקצוענים, (רק לאחורנה פתחתי תוסף תוכנה אישי מורכב דרך הבינה, מה שבעבר שלחתי למתכנת מקצועי בתשלום מלא...) תכלת - האם יצא איזה מחקר רציני מבוסס ומאוזן על הפשעת הבינה המלאכותית לעולם ?
  • 7 הצבעות
    4 פוסטים
    698 צפיות
    ש
    @טריידר כל הכבוד על היושרה שלך.. ועל הכתיבה היפה של האברך.