דילוג לתוכן

חסכון בהוצאות על ידי התנהלות נכונה ביום יום, איך?

• שלום רב.
    אשמח אם תוכלו להעלות מנסיונכם האישי פעולות ודרכים להתייעלות כלכלית בבית הפרטי של כל אחד ואחד, שמצד אחד לא דורש להפוך את החיים למלחיצים ומלאי מרדף תמידי אחרי פעולות שלא באמת גורמים לחסכון משמעותי.
    תודה מראש

• שלום רב.
    אשמח אם תוכלו להעלות מנסיונכם האישי פעולות ודרכים להתייעלות כלכלית בבית הפרטי של כל אחד ואחד, שמצד אחד לא דורש להפוך את החיים למלחיצים ומלאי מרדף תמידי אחרי פעולות שלא באמת גורמים לחסכון משמעותי.
    תודה מראש

@אברהם-פרידמן
    שאלת השאלות.

כמובן שלכל אחד יהיה בזה תשובה לפי דרכו וסגנונו וכך גם כל אחד יעשה לפי אישיותו.

אני חושב שדבר ראשון זה לכתוב כל הוצאה והכנסה בין אם על מחשב בקובץ אקסל (שמחשב לבד) או על מחברת (יותר פרקטי) (יש לשים לב שתהיה מחברת גדולה עם מספר שורות מתאים) ובסוף כל חודש לחשב הוצאות = הכנסות.
    טיפ: לא צריך שזה יהיה דווקא לפי 1 לחודש עד 30 לחודש, אלא תלוי כל אחד לפי זמן המשכורת העיקרית שלו, (לדוגמה אם המשכורת נכנסת ב10 ניתן לעשות כל חודש מ10 עד ה9 הבא וכך תוכל לחשב במהלך החודש כמה יש לך עוד בשביל המשך החודש.

דבר שני לעשות טבלה מסודרת (כנ"ל או באקסל או במחברת) של הוצאות והכנסות קבועות לפי תאריך בחודש,
    כך דבר ראשון תדע כמה בכלל יש לך אופציה בחודש קלאסי להוצאות משתנות,
    וכך גם בקלות יותר תוכל לצפות במצבך להמשך החודש, (לא תמיד זוכרים את כל ההוצאות הקבועות כמו חינוך תקשורת קופ"ח וכד' וע"י פתיחה קלה של המחברת או האקסל תוכל לראות הכל בברור)

ובאופן כללי אני (ולא רק...) ממליץ להשתמש כמה שיותר במזומן, כך אתה הרבה יותר מודע לכמה יש לך וכמה אתה מוציא.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    7 פוסטים
    73 צפיות
    מ
    @ia90990 כתב בNET מערכת לניהול הוצאות והכנסות: גם אני יודע לקרוא את מה שהוא כתב בדף הראשי השאלה האם יש פה סיכון מסוים לחשיפה של אשראי בנק וכו'..? או אפ' נתונים אישיים שיכולים לפגוע אם לא מזינים מספר אשראי מאיפה שידע?
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    100 צפיות
    ל
    מהנסיון בשטח, בביטוח לאומי על פי רוב כל עוד שלא תוגש בקשה להחזר ביטוח לאומי לא יקרה שום דבר. אין באמור לעיל המלצה לדווח משהו שאינו נכון וכאן המקום להזהיר את כל מי שרוצה להגיש בקשה להחזר ביטוח לאומי רטרואקטיבי, שיבדוק היטב האם מגיע לו החזר או לא. מכיוון וההגשה הינה פשוטה וקלה ללא מסמכים וכו', רבים מגישים על 7 שנים רטרואקטיבי בלי לבדוק האם אכן הם שילמו דמי ביטוח ביתר. הכרתי מישהו שהגיש החזר עברו 280 ₪ שגבו לו, וקיבל חיוב של 35,000 ₪. אחת הסיבות היא שבביטוח לאומי (בשונה ממס הכנסה) בודקים פר חודש ולא בממוצע שנתי, ואין אפשרות לקבל החזר על תרומות, נקודות זיכוי, מגורים בפריפריה וכד' להלן שיעורי דמי הביטוח של השנים האחרונות 2022 | נמוך עד 6,331 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% 2023 | נמוך עד 7,122 ₪ | שיעור דמי הביטוח | נמוך 3.5% | גבוה 12% (סיבת הקפיצה - הקפאת המדד עקב הקורונה) 2024 + 2025 | נמוך עד 7,522 ₪ | שיעור דמי הביטוח השתנו | נמוך 4.27% | גבוה 12.17% 2026 | נמוך עד 7,703 ₪ | שיעור דמי הביטוח ללא שינוי
  • 3 הצבעות
    3 פוסטים
    131 צפיות
    מ
    אכן, אך לעובדי הוראה גם מצוי שמקבלים חלקים מהמשכורת חלקים על גמול מקצוע ופיצול כתה ויוח"א באיחור ולעתים אף תקופה ארוכה לאחר כך (לדוג' על שנה פ"ה יכולים לקבל בבת אחת באמצע שנת פ"ו) כך שיש לשים לב לאו דווקא בבחודשים אלו
  • 5 הצבעות
    9 פוסטים
    210 צפיות
    ניסן עציונינ
    @שמיל-שמיל כתב באיך כולנו משלמים מס על מס, ואז מס הכנסה על המס על המס.: @ניסן-עציוני בא נשאל כך חוץ ממס הבלו יש מדינה בעולם שלא פועלת בצורה דומה? אין לי מושג למען האמת אני לא מתעסק בכלל במיסים ואני בספק כמה הטורים האלו נחוצים יש דעה שאומרת שהידע הזה הוא חשוב כדי להסתכל על התמונה הרחבה, אבל יש גם דעה שאומרת לא להטריח עם הפרטים הקטנים, שאלה.
  • טיפים לכלכלה נכונה

כלכלת המשפחה קבוצת צאט כלכלה
    6
    1
    6 הצבעות
    6 פוסטים
    873 צפיות
    ש
    @אבי-ר. כתב בטיפים לכלכלה נכונה: @אביב תודה! אתה יודע למה זה קרה להם? (שנדע להיזהר שלא יקרה לנו) לא יודע אם זה קשור אבל היה שם איזה מריבה שמישהו גנב את הדומיין מהבעלים שלו ויכול להיות שדיווחו עליו ולכן חסמו