דילוג לתוכן

חסכון בהוצאות על ידי התנהלות נכונה ביום יום, איך?

• שלום רב.
    אשמח אם תוכלו להעלות מנסיונכם האישי פעולות ודרכים להתייעלות כלכלית בבית הפרטי של כל אחד ואחד, שמצד אחד לא דורש להפוך את החיים למלחיצים ומלאי מרדף תמידי אחרי פעולות שלא באמת גורמים לחסכון משמעותי.
    תודה מראש

• שלום רב.
    אשמח אם תוכלו להעלות מנסיונכם האישי פעולות ודרכים להתייעלות כלכלית בבית הפרטי של כל אחד ואחד, שמצד אחד לא דורש להפוך את החיים למלחיצים ומלאי מרדף תמידי אחרי פעולות שלא באמת גורמים לחסכון משמעותי.
    תודה מראש

@אברהם-פרידמן
    שאלת השאלות.

כמובן שלכל אחד יהיה בזה תשובה לפי דרכו וסגנונו וכך גם כל אחד יעשה לפי אישיותו.

אני חושב שדבר ראשון זה לכתוב כל הוצאה והכנסה בין אם על מחשב בקובץ אקסל (שמחשב לבד) או על מחברת (יותר פרקטי) (יש לשים לב שתהיה מחברת גדולה עם מספר שורות מתאים) ובסוף כל חודש לחשב הוצאות = הכנסות.
    טיפ: לא צריך שזה יהיה דווקא לפי 1 לחודש עד 30 לחודש, אלא תלוי כל אחד לפי זמן המשכורת העיקרית שלו, (לדוגמה אם המשכורת נכנסת ב10 ניתן לעשות כל חודש מ10 עד ה9 הבא וכך תוכל לחשב במהלך החודש כמה יש לך עוד בשביל המשך החודש.

דבר שני לעשות טבלה מסודרת (כנ"ל או באקסל או במחברת) של הוצאות והכנסות קבועות לפי תאריך בחודש,
    כך דבר ראשון תדע כמה בכלל יש לך אופציה בחודש קלאסי להוצאות משתנות,
    וכך גם בקלות יותר תוכל לצפות במצבך להמשך החודש, (לא תמיד זוכרים את כל ההוצאות הקבועות כמו חינוך תקשורת קופ"ח וכד' וע"י פתיחה קלה של המחברת או האקסל תוכל לראות הכל בברור)

ובאופן כללי אני (ולא רק...) ממליץ להשתמש כמה שיותר במזומן, כך אתה הרבה יותר מודע לכמה יש לך וכמה אתה מוציא.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    19 פוסטים
    398 צפיות
    ה
    וַיְעַנְּךָ וַיַּרְעִבֶךָ וַיַּאֲכִלְךָ אֶת הַמָּן אֲשֶׁר לֹא יָדַעְתָּ וְלֹא יָדְעוּן אֲבֹתֶיךָ לְמַעַן הוֹדִיעֲךָ כִּי לֹא עַל הַלֶּחֶם לְבַדּוֹ יִחְיֶה הָאָדָם כִּי עַל כָּל מוֹצָא פִי ה' יִחְיֶה הָאָדָם שֶׁבְּשָׁעָה שֶׁאָמַר יִרְמְיָה לְיִשְׂרָאֵל מִפְּנֵי מָה אֵין אַתֶּם עוֹסְקִין בַּתּוֹרָה? אָמְרוּ לוֹ: אִם אָנוּ עוֹסְקִין בַּתּוֹרָה בַּמֶּה נִתְפַּרְנֵס? בְּאוֹתָהּ שָׁעָה הוֹצִיא לָהֶן צִנְצֶנֶת הַמָּן וְאוֹמֵר לָהֶם, הַדּוֹר אַתֶּם רְאוּ דְבַר ה', הֲמִדְבָּר הָיִיתִי לְיִשְׂרָאֵל אִם אֶרֶץ מַאְפֵּלְיָה מַדּוּעַ אָמְרוּ עַמִּי רַדְנוּ לוֹ נָבוֹא עוֹד אֵלֶיךָ (ירמיה ב, לא). אֲבוֹתֵיכֶם שֶׁעָסְקוּ בַּתּוֹרָה, רְאוּ מֵהֵיכָן נִתְפַּרְנְסוּ, וְאַתֶּם עִסְקוּ בַּתּוֹרָה וַאֲנִי אֲפַרְנֵס אֶתְכֶם מִזֶּה. תנחומא בשלח. רש"י בשלח. אשרינו שזכינו מרגש, שזכינו לתורת אמת שמאירה את דרכינו. [אותי אישית - משום מה - מצמרר ומקפיץ], לחשוב כמה החיים האוטומטיים שלנו רחוקים מזה. שום, אבל שום השתדלות ופעולה לא יכולה להוסיף פרוטה ותועלת מסוימת אילולי נגזר משמים. אל תחשוב, בגלל פעולה מוצלחת או כשרון כלשהו השגתי דבר מה, אלא להיפך - בגלל שנגזר עלי שיהיה לי כך וכך, אז הקב"ה נתן לי כשרון והצלחה במעש"י. וממילא העקרון המנחה הוא 'האם זו פעולת ההשתדלות שהקב"ה רוצה שאעשה'. אם לא זה מה שהקב"ה רוצה ממני 'אין מצב' שארויח מזה משהו, רק להיפך, אם בן אדם התרשל במילוי חובת ההשתדלות [לפי דרגתו] אז יתכן שיפסיד ממה שנגזר לו. - אבל אין מצב שהשתדלות תוסיף על מה שנגזר!! ולואי שנזכה לחיות עם זה.
  • 6 הצבעות
    2 פוסטים
    168 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @משה-חיים אז בעזרת ה' אני גם הולך להיות מאמנים שיזכו לכתוב שם. יש למה לצפות.
  • מידע על אשראי הייטקזן

כלכלת המשפחה אשראי הייטק הטבות בנק
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    215 צפיות
    בוטח בה'ב
    מה שמסתבר שהם לא מפסידים עלייך... וגם אם יש מתנת הצטרפות ריבוי כ.א. ופיזור תשלומים זה יכול להוות טריגר לסחרחורת כלכלית -נקודה למחשבה לפני כל הצטרפו למועדון כזה או אחר
  • 6 הצבעות
    8 פוסטים
    343 צפיות
    ביזנייעסב
    @אשא-עיני בעיקרון קנייה באינטרנט (אלי אקספרס טמו וכדו') יכולה לחשוף פרטים (מהסיבה הזו ממליצים להשתמש בפייפאל) יתכן שישנם דרכים נוספות שגלויות ליודעי ח"ן...
  • 6 הצבעות
    503 פוסטים
    25k צפיות
    אבי ר.א
    @משכנתא-בקצב-שלך כתב בבעלי משכנתא? יכולים לחסוך בהוצאות!!: אף אחד לא יודע באמת מה יהיה.