דילוג לתוכן

קרנות ממונפות - האם ואיך ?

שוק ההון והשקעות
41 10 384 10
  • אפשר להשקיע במינוף על נכסים יותר בטוחים כמו הבנקים או זהב שקרנות אלו עשו מעל 150 %בשנה אחרונה והסיכון בהם הוא פחות משאר הנופים מכמת שהסכוי שהבנקים יפלו לגמרי לא קיים[וא"כ אנחנו בבעיה יותר גדולה ]
    ואגב משהו יודע למה וין אף הכשר על קרן ממונפת
    ומתי היה מינוף על ביטקון

@ניסים מה שקובע האם זה יותר או פחות בטוח למנף זה התנודתיות ולא החשש שזה יימחק לגמרי.
    ולמה אתה חושב שאין מינוף על ביטקוין? (הדבר הכי מסוכן שיכול להיות אגב)

• מעניין אותי אם בחישובים שנעשו פה, החשיבו גם תשלומי הריבית על המינוף,
    צריך גם לא לזכור שאי אפשר להשוות מ-10 שנים האחרונות שבהם הריבית הייתה אפסית, לבין סביבת הריבית הנוכחית.

• מעניין אותי אם בחישובים שנעשו פה, החשיבו גם תשלומי הריבית על המינוף,
    צריך גם לא לזכור שאי אפשר להשוות מ-10 שנים האחרונות שבהם הריבית הייתה אפסית, לבין סביבת הריבית הנוכחית.

@מתכנן-פיננסי כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

מעניין אותי אם בחישובים שנעשו פה, החשיבו גם תשלומי הריבית על המינוף,

דובר כאן על קרנות ממונפות, לא מינוף ע"י הלוואה או אשראי בנקאי.

• אפשר להשקיע במינוף על נכסים יותר בטוחים כמו הבנקים או זהב שקרנות אלו עשו מעל 150 %בשנה אחרונה והסיכון בהם הוא פחות משאר הנופים מכמת שהסכוי שהבנקים יפלו לגמרי לא קיים[וא"כ אנחנו בבעיה יותר גדולה ]
    ומתי היה מינוף על ביטקון

@ניסים כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

אפשר להשקיע במינוף על נכסים יותר בטוחים כמו הבנקים או זהב שקרנות אלו עשו מעל 150 %בשנה אחרונה והסיכון בהם הוא פחות משאר הנופים מכמת שהסכוי שהבנקים יפלו לגמרי לא קיים[וא"כ אנחנו בבעיה יותר גדולה ]
    ומתי היה מינוף על ביטקון

הם לא בהכרח יותר בטוחים, והבעיות שהזכירו בוודאי קיימות בהם, אפילו ביתר שאת.

• למעשה, מי שרוצה למנף בלי הבעיות הנ"ל (ובלי לשלם ריבית) יכול להשקיע בתחום ספקולטיביים ותנודתיים יותר, כמו מדד השבבים, שבע המופלאות או אפילו מחשוב קוואנטי.

• כ90% אחוז ממניות הבנקים מוחזקים על ידי גופים גדלים מאוד מה שגורם להם חוסר בנידות בשוק ולכן הסיכוי שלהם ליפול הוא אפסי

• @מתכנן-פיננסי כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

מעניין אותי אם בחישובים שנעשו פה, החשיבו גם תשלומי הריבית על המינוף,

דובר כאן על קרנות ממונפות, לא מינוף ע"י הלוואה או אשראי בנקאי.

@שמש-מרפא
    קרנות ממונפות רוכשות חוזים עתידיים שהמחיר שלהם נקבע (גם) על פי גובה הריבית של הבנק המרכזי.

• כ90% אחוז ממניות הבנקים מוחזקים על ידי גופים גדלים מאוד מה שגורם להם חוסר בנידות בשוק ולכן הסיכוי שלהם ליפול הוא אפסי

@ניסים
    מקור?

• @ניסים מה שקובע האם זה יותר או פחות בטוח למנף זה התנודתיות ולא החשש שזה יימחק לגמרי.
    ולמה אתה חושב שאין מינוף על ביטקוין? (הדבר הכי מסוכן שיכול להיות אגב)

@משקיע-זהיר-מידי
    אין מינף על ביטקון [לפחות בארץ ]וככל הידוע לי גם לא אופציות

• @מתכנן-פיננסי
    לאחזקת של הבנקים אתה יכול לבדוק בגוגל אבל הרוב מוחזק על ירי בתי השקעות בארץ ובחו"ל
    ולגבי עצם הסברה היא פשוטה אך נראה לי שפעם שמעתי את זה גם מאורי גרינפלד

נושאים מוצעים

• 4 הצבעות
    4 פוסטים
    56 צפיות
    אבי ר.א
    @צמיחה כתב במשכנתא כדי להשקיע בשוק ההון: כשהבית יגדל יצטרכו להגדיל הכנסות. שיגדילו כבר עכשיו... אתה לא יכול לומר כזה דבר באופן כללי, בפרט שכשהבית גדול יותר קשה להגדיל הכנסות.
  • 6 הצבעות
    27 פוסטים
    273 צפיות
    נ
    @אפ_על_פי_כן כך פעם אמרו לי בעדה החרדית
  • VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    103 צפיות
    שמש מרפאש
    @אפ_על_פי_כן כתב בVTI לעומת VOO: שלום לכולם שאלה למומחי השקעות כאן - בתיק מסחר עצמאי שלי, רציתי לרכוש ETF שעוקב אחרי S&P. (מלבד רוב התיק שהוא VT - מדד עולמי). קניתי יחידות קרן VTI של ואנגארד. (הסיבה שאני קונה קרנות אמריקאיות - בגלל אזרחותי האמריקאית) לאחרונה הבנתי שVTI הוא לא בדיוק S&P, אלא מדד כלל החברות האמריקאיות. השאלה היא כמה קריטיים ההבדלים? אם ארצה לרכוש עוד, עדיף ללכת על ה- S&P המדוייק (כלומר VOO) ? ומה הרציונל להשקיע דווקא ב- VTI או לחילופין דווקא ב- VOO. תודה מראש לעונים... לא ממליץ על VTI. זה מדד שכולל בתוכו את כלל החברות הנסחרות בארה"ב, וזה אומר שיש בו גם הרבה חברות פח.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    113 צפיות
    נחמן רוזנבלוםנ
    @יום-הדין עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך. מה זה אומר זה לא אומר הרבה, אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם. (אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות) ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו' או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.
  • האם אני המשקיע הנכון

הועבר שוק ההון והשקעות
    27
    8 הצבעות
    27 פוסטים
    1k צפיות
    א
    @ניסן-עציוני תוכל לשתף באיזה 3 מדדים ? וכן אשמח לקבל הסבר על מסלול עוקב מדדי מניות