דילוג לתוכן

קרנות ממונפות - האם ואיך ?

שוק ההון והשקעות
39 10 365 11
  • @בואו-חשבון. כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

תהנו.

קרנות ממונפות.pdf

חוברת נהדרת! אהבתי מאד!
    מוחשי , פשוט, מקיף אבל לא ארוך מדי - מותאם גם למופרעי קשב 👍

אשמח אם תשתף בעוד חומרים שכתבת בסגנון הזה...

@אפ_על_פי_כן כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

אשמח אם תשתף בעוד חומרים שכתבת בסגנון הזה...

תוכל להיכנס לאתר שלו.
    ואני בהחלט ממליץ לקרוא את המדריכים המושקעים והמוצלחים של ידידי @בואו-חשבון.

• אפשר להשקיע במינוף על נכסים יותר בטוחים כמו הבנקים או זהב שקרנות אלו עשו מעל 150 %בשנה אחרונה והסיכון בהם הוא פחות משאר הנופים מכמת שהסכוי שהבנקים יפלו לגמרי לא קיים[וא"כ אנחנו בבעיה יותר גדולה ]
    ואגב משהו יודע למה וין אף הכשר על קרן ממונפת
    ומתי היה מינוף על ביטקון

• אפשר להשקיע במינוף על נכסים יותר בטוחים כמו הבנקים או זהב שקרנות אלו עשו מעל 150 %בשנה אחרונה והסיכון בהם הוא פחות משאר הנופים מכמת שהסכוי שהבנקים יפלו לגמרי לא קיים[וא"כ אנחנו בבעיה יותר גדולה ]
    ומתי היה מינוף על ביטקון

@ניסים מה שקובע האם זה יותר או פחות בטוח למנף זה התנודתיות ולא החשש שזה יימחק לגמרי.
    ולמה אתה חושב שאין מינוף על ביטקוין? (הדבר הכי מסוכן שיכול להיות אגב)

• מעניין אותי אם בחישובים שנעשו פה, החשיבו גם תשלומי הריבית על המינוף,
    צריך גם לא לזכור שאי אפשר להשוות מ-10 שנים האחרונות שבהם הריבית הייתה אפסית, לבין סביבת הריבית הנוכחית.

• מעניין אותי אם בחישובים שנעשו פה, החשיבו גם תשלומי הריבית על המינוף,
    צריך גם לא לזכור שאי אפשר להשוות מ-10 שנים האחרונות שבהם הריבית הייתה אפסית, לבין סביבת הריבית הנוכחית.

@מתכנן-פיננסי כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

מעניין אותי אם בחישובים שנעשו פה, החשיבו גם תשלומי הריבית על המינוף,

דובר כאן על קרנות ממונפות, לא מינוף ע"י הלוואה או אשראי בנקאי.

ומתי היה מינוף על ביטקון

@ניסים כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

אפשר להשקיע במינוף על נכסים יותר בטוחים כמו הבנקים או זהב שקרנות אלו עשו מעל 150 %בשנה אחרונה והסיכון בהם הוא פחות משאר הנופים מכמת שהסכוי שהבנקים יפלו לגמרי לא קיים[וא"כ אנחנו בבעיה יותר גדולה ]
    ומתי היה מינוף על ביטקון

הם לא בהכרח יותר בטוחים, והבעיות שהזכירו בוודאי קיימות בהם, אפילו ביתר שאת.

• למעשה, מי שרוצה למנף בלי הבעיות הנ"ל (ובלי לשלם ריבית) יכול להשקיע בתחום ספקולטיביים ותנודתיים יותר, כמו מדד השבבים, שבע המופלאות או אפילו מחשוב קוואנטי.

• כ90% אחוז ממניות הבנקים מוחזקים על ידי גופים גדלים מאוד מה שגורם להם חוסר בנידות בשוק ולכן הסיכוי שלהם ליפול הוא אפסי

• @מתכנן-פיננסי כתב בקרנות ממונפות - האם ואיך ?:

מעניין אותי אם בחישובים שנעשו פה, החשיבו גם תשלומי הריבית על המינוף,

דובר כאן על קרנות ממונפות, לא מינוף ע"י הלוואה או אשראי בנקאי.

@שמש-מרפא
    קרנות ממונפות רוכשות חוזים עתידיים שהמחיר שלהם נקבע (גם) על פי גובה הריבית של הבנק המרכזי.

• כ90% אחוז ממניות הבנקים מוחזקים על ידי גופים גדלים מאוד מה שגורם להם חוסר בנידות בשוק ולכן הסיכוי שלהם ליפול הוא אפסי

@ניסים
    מקור?

נושאים מוצעים

• VTI לעומת VOO

הועבר מסחר עצמאי s&p 500 מסחר מסחר עצמאי השקעה בשוק ההון
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    98 צפיות
    שמש מרפאש
    @אפ_על_פי_כן כתב בVTI לעומת VOO: שלום לכולם שאלה למומחי השקעות כאן - בתיק מסחר עצמאי שלי, רציתי לרכוש ETF שעוקב אחרי S&P. (מלבד רוב התיק שהוא VT - מדד עולמי). קניתי יחידות קרן VTI של ואנגארד. (הסיבה שאני קונה קרנות אמריקאיות - בגלל אזרחותי האמריקאית) לאחרונה הבנתי שVTI הוא לא בדיוק S&P, אלא מדד כלל החברות האמריקאיות. השאלה היא כמה קריטיים ההבדלים? אם ארצה לרכוש עוד, עדיף ללכת על ה- S&P המדוייק (כלומר VOO) ? ומה הרציונל להשקיע דווקא ב- VTI או לחילופין דווקא ב- VOO. תודה מראש לעונים... לא ממליץ על VTI. זה מדד שכולל בתוכו את כלל החברות הנסחרות בארה"ב, וזה אומר שיש בו גם הרבה חברות פח.
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    253 צפיות
    שמש מרפאש
    @צמיחה כתב בהאם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?: ללא ספק עדיף להשקיע מאשר לחסוך 50 או 100 ש"ח שיעלמו בעו"ש בלאו הכי.
  • 1 הצבעות
    35 פוסטים
    856 צפיות
    abaye123A
    @חושב-שאני-גאון אני לא רואה סיבה הגיונית להעדיף חברה ישראלית ע"פ חברה אמריקאית כמו קראקן וכו' - פערי העמלות הם 70%-80% לפחות לרעת החברות הישראליות.. (בקראקן ספציפית ניתן לעשות מינו פרו במחיר של כ20 ש"ח לחודש, אני עושה מינוי כל פעם שאני מבצע רכישות גדולות ומבטל אותו לאחמ"כ) כמובן שאני מדבר על עמלות של הבורסה ולא על תשלומי הגז של הרשת הבעיה היחידה עם חברות חיצוניות שקשה למשוך את זה לבנק אח"כ אבל יש על זה דיונים לאחרונה, ואני מאמין שעד שהחברים פה יעשו רווחים משמעותיים כאלו הענין כבר יסודר..
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר
  • המלצות על מיטב או IBI

מסחר עצמאי ברוקרים מסחר מיטב ibi
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    275 צפיות
    ס
    אשמח לשמוע חוו"ד על מיטב או IBI, ממי שיש לו חשבון מסחר באחת מחברות אלו.