דילוג לתוכן

האם להכפיל חסכון לכל ילד או להוסיף 57 ש"ח לחסכון חודשי

שוק ההון והשקעות
3 3 95 3
  • כולם היום ממליצים להכפיל את החסכוןלכל ילד
    אך חבר שאל אותי למה לא עדיף להוסיף את ה57 ש"ח האלו לקופת חיסכון
    אמנם יש בזה דמי ניהול וכדו'
    אך בסופו של יום נניח שהחיסכון הוא 100 ואני מוסיף עוד 57 נמצא הפקדה של 157 שח
    והריבית דריבית אולי תכסה ואף תניב רווח גדול יותר על הדמי ניהול
    אשמח לחוות דעת של המשתפים

• זה ממש לא משנה בכמה קופות אתה מפקיד את הכסף וגם אם תחלק את החיסכון לשקל דרך מלא מקומות אפקט הריבית דריבית יעבוד אותו דבר בדיוק

• כולם היום ממליצים להכפיל את החסכוןלכל ילד
    אך חבר שאל אותי למה לא עדיף להוסיף את ה57 ש"ח האלו לקופת חיסכון
    אמנם יש בזה דמי ניהול וכדו'
    אך בסופו של יום נניח שהחיסכון הוא 100 ואני מוסיף עוד 57 נמצא הפקדה של 157 שח
    והריבית דריבית אולי תכסה ואף תניב רווח גדול יותר על הדמי ניהול
    אשמח לחוות דעת של המשתפים

@יום-הדין
    עקרונית החיסכון לכל ילד שייך בצורה חוקית לילד שלך.

מה זה אומר זה לא אומר הרבה,

אבל אני מכיר חברה צעירים שהוציאו את הכסף ללא ידיעת ההורים בבחרותם.

(אז האמת היא שהם הוציאו דובר על סכומים קטנים אבל זה תמיד יכול לקרות)

ככה שכדי שהכסף הזה ישמר ולא יבוזבז על ידי אחד מילדיך אתה תצטרך לחנך את ילדך מגיל צעיר שהכסף הזה מיועד לחתונה או הדירה שלו וכו'

או במקרה שח"ו קורה ויורד למישהו ילד מהדרך הכסף יהיה שייך מבחינה חוקית לילד שיוכל גם לבזבז אותו על דברים לא מידי מרנינים.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    52 צפיות
    צ
    @SH8597 בד"כ קרן כספית יותר טובה מפק"מ, בגלל גובה הריבית של קרן כספית שהוא די דומה לריבית בנק ישראל, ואילו הריבית בפק"מ היא פחות מזה. וסיבה נוספת שבקרן כספית המס הוא בניכוי אינפלציה בשונה מהפק"מ. אם בפק"מ אתה יכול לקבל ריבית יותר גבוהה מאשר ריבית בנק ישראל, אז בהחלט ייתכן שעדיף פק"מ. ומקסימום עוד שנה תבדוק שוב. בפרט שצפוי עוד ירידה בריבית. אבל לטווח של 4 שנים אתה יכול גם לקנות אג"ח ולקבע ריבית לפני הירידות, וגם לקוות לעליית מחיר האג"ח אם יהיו ירידות נוספות בריבית בנק ישראל. אבל הכי פשוט זה קרן כספית, לא צריך להבין בזה כלום. השאלה היא מה תהיה הריבית בשנים הקרובות.
  • 1 הצבעות
    9 פוסטים
    244 צפיות
    ס
    @המבקר כתב ב'חיסכון לכל ילד' על שם ילד מיוחד, איך לנהל אותו?: אין גם משמעות לגבי מיסוי? לא. יש מס רווח הון על חסכון לכל ילד כמו כל השקעה אחרת. @שמח-לעזור כתב ב'חיסכון לכל ילד' על שם ילד מיוחד, איך לנהל אותו?: המעלה היחידה בהכפלת החיסכון על פני השקעה רגילה היא… פסיכולוגית (ודמי ניהול ביחס לחלק מהחלופות) לא מדוייק. אין שום דמי ניהול על חסכון לכל ילד עד גיל 21, וגם לאחר מכן דמי ניהול זולים משמעותית מכל חלופה אחרת, וזה בהחלט סכום מכובד.
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    357 צפיות
    צ
    @בנימין-26 יש מסלולים שמשלבים מדדי ת"א כמו במור והראל, לא בדקתי כעת, אבל ההיגיון אומר שהמסלולים בסיכון מוגבר גם משלבים.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    306 צפיות
    ה
    עד גיל 21 הביטו"ל משלם, מגיל 21 כל החברות וכל המסלולים זה 0.23% הרבה יותר זול מקופ"ג להשקעה ולגבי הניוד צריך לעשות דרך החבר המקבלת מצו"ב קישור למיטב דש צריך למלאות פרטים ולסרוק ת.ז. (עד גיל 18 של האמא אח"כ של הילד) https://dforms.meitav.co.il/index.html?TemplateID=6e9c8c1b-09f1-4908-9f1d-409fb0cbafb9&UserFormID=0
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר