דילוג לתוכן

שוק ההון מול נדל"ן

שוק ההון והשקעות
321 38 8.0k 29
  • @הקול-השפוי רגע לפני שאתה מגיב להודעות שלי אני יודע שעוד רגע תגיע התגובה שלך ושאתה מחובר.
    אתה יודע בדיוק איך אני יודע... תמשיך...

@משהמשה כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

@הקול-השפוי רגע לפני שאתה מגיב להודעות שלי אני יודע שעוד רגע תגיע התגובה שלך ושאתה מחובר.
    אתה יודע בדיוק איך אני יודע... תמשיך...

נגמר לי הדיסלייק להיום זה לא אני

• @משהמשה כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

זה ערבוב של אנשים שלא מבינים שעשו עסקאות והפסידו.
    לבין עסקאות טובות בנדלן שאין בהם סיכון
    חוק המכר מבטח לחלוטין מפני הפסדים אמיתיים
    ומי שיודע איך להתנהל בנדלן ולשמור את החוק לצידו גם מרוויח הרבה
    ובניגוד לכל מה שמוכרים כל המומחים יש בזה 0% !!!! של סיכון.
    ובוודאי לטווחים שמומלצים בשוק ההון, שאפשר בנדלן לעשות בזמן הזה פי 3 בעסקאות פשוטות.
    אבל אין לי דרך להלחם בקמפיין החסידי ...

מה שאתה טוען כל הזמן מתאים לאחוז קטן מכלל הציבור (פולנים... אפרופו קמפיין חסידי)
    שזה השקעה אקטיבית (שבשוק ההון (אי) אפשר לעשות מאות אחוזים כמובן בסיכון גדול) אנחנו מדברים כאן לציבור הרחב שצריך השקעה פאסיבית.
    ואין דבר כזה בלי סיכון!
    להזכירך על כל כניסה לעולם הנדל''ן שילמת 'קנס' של 10% מס שזה כמה שנים שכירות!! רק על הכניסה עצמה!
    ויש סיכון של ירידת מחירים שכל אחוז קטן מתורגם לכסף מאד גדול
    ואם משהו לא דופק לפי התוכנת
    ועוד ועוד אי אפשר לשווק את זה ככה לציבור הרחב (ע''ע 90\10)

• @מחוץ-לקופסא כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

מה שאתה טוען כל הזמן מתאים לאחוז קטן מכלל הציבור (פולנים... אפרופו קמפיין חסידי)

חלק ניכר גדול הציבור החרדי השקיע עד היום בנדלן ורובם המוחלט הרוויחו.
    והקמפיין שמנוהל בידי אנשים אינטרסטיים כמו שהוכח כאן בפורום ולא על ידי...
    מהנדס תודעה

@מחוץ-לקופסא כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

ואין דבר כזה בלי סיכון!

עובדה שיש לעומת מה שמוכרים לך.

להזכירך על כל כניסה לעולם הנדל''ן שילמת 'קנס' של 10% מס שזה כמה שנים שכירות!! רק על הכניסה עצמה!

אם אתה מתייעץ עם אנשי מקצוע אין לך את הבעיות הללו, ואתה מכסה את ההוצאות תוך זמן קצר.
    אולי תסבירו לי כולכם מהיכן אנשים עד היום נתנו דירות??
    כולם השקיעו בנדלן, ומספרים להם סיפורים שS&P זה תחליף מודרני לנדלן.
    וכל כך למה בגלל שיש כאלו שנכנסו לשוק ולא הבינו מה הם עושים.
    הפתרון לכזה דבר הוא להסביר שלא עושים משהו בלי ליווי מקצועי מאוד ובלתי תלוי.
    אבל כשהקמפיין מנוהל על ידי בעלי אינטרסים אז האברכים הצעירים חושבים שבהשקעה פסיבית הם יחתנו את הילדים שלהם, רחמנות.

כולם השקיעו בנדלן, ומספרים להם סיפורים שS&P זה תחליף מודרני לנדל

נו אולי תסבירו לי כולכם מהיכן אנשים עד היום נתנו דירות??
    כולם תרמו לגמ''חים ומספרים להם סיפורים שנדל''ן (ושוק ההון) זה תחליף מודרני, מגוחכך,לא?
    ודוקא בעלי האינטרסים (לשיטתך) קפצו על העגלה די מאוחר ורוב הציבור כבר הפנים ויודע היטב את המלאכה ויכולים להשקיע לבד (למי שמפחד מהאינטרסים שלהם)

כולם השקיעו בנדלן, ומספרים להם סיפורים שS&P זה תחליף מודרני לנדל

נו אולי תסבירו לי כולכם מהיכן אנשים עד היום נתנו דירות??
    כולם תרמו לגמ''חים ומספרים להם סיפורים שנדל''ן (ושוק ההון) זה תחליף מודרני, מגוחכך,לא?
    ודוקא בעלי האינטרסים (לשיטתך) קפצו על העגלה די מאוחר ורוב הציבור כבר הפנים ויודע היטב את המלאכה ויכולים להשקיע לבד (למי שמפחד מהאינטרסים שלהם)

@מחוץ-לקופסא לא הבנתי מה כתבת. ולא בציניות באמת לא הבנתי.

• גם אני לא הבנתי בדיוק את הטענה שלך ממה שאנשים חתנו עד היום מנדל''ן, האם זה אומר שאין שום פתרון חדשני יותר טוב?
    מי שחיתן עד היום בזכות גמ''חים ימשיך עם זה בלבד ולא יבחון אפילו השקעות בנדל''ן כי אבותיו ככה חיתנו?
    (ומי שאבא שלו חיתן אותו מתרומות...)

• אם אתה חושב ששוק ההון יותר טוב מנדלן זכותך.
    אני סבור אחרת לגמרי.
    וזאת לאור הכרותי עם שוק הנדלן,
    ולאור כל מה שקראתי כאן על המקסימום שאפשר להגיע בהשקעה פסיבית שאם אין לך סכומים גדולים לשים בצד אז זה לא מספיק לחתן כמה ילדים.
    ובעיקר לאור דברי הרב ברוורמן.
    יש משפט מטורף שהוא אמר שבגלל החוזק של השקל מול הדולר יכול להיות שההשקעה תחתך בחצי....
    אין כזה דבר בנדלן בקנייה נורמלית לפי כללים ברורים.

אני כתבתי שאנשים חיתנו מנדלן כי כאן כולם טוענים שנדלן זו סוג של הונאה... והיא בדרך כלל הפסד חוץ מיחידים.
    אז לא ולא
    חלק גדול מאוד מהציבור גם לא אנשים חכמים במיוחד השקיעו בנדלן וחיתנו ילדים יפה.
    הם פשוט עבדו לפי הכללים התייעצו עם אנשי מקצוע ולא עשו שטויות.
    נכון שיש כמה שעשו שטויות ואז באו בעלי אינטרסים ופתחו בקמפיין שכל מי שנכנס לנדלן עושה שטויות, ואסור באיסור חמור להכנס לדנלן...

• אם אתה חושב ששוק ההון יותר טוב מנדלן זכותך.
    אני סבור אחרת לגמרי.
    וזאת לאור הכרותי עם שוק הנדלן,
    ולאור כל מה שקראתי כאן על המקסימום שאפשר להגיע בהשקעה פסיבית שאם אין לך סכומים גדולים לשים בצד אז זה לא מספיק לחתן כמה ילדים.
    יש משפט מטורף שהוא אמר שבגלל החוזק של השקל מול הדולר יכול להיות שההשקעה תחתך בחצי....
    אין כזה דבר בנדלן בקנייה נורמלית לפי כללים ברורים.

אני כתבתי שאנשים חיתנו מנדלן כי כאן כולם טוענים שנדלן זו סוג של הונאה... והיא בדרך כלל הפסד חוץ מיחידים.
    אז לא ולא
    חלק גדול מאוד מהציבור גם לא אנשים חכמים במיוחד השקיעו בנדלן וחיתנו ילדים יפה.
    הם פשוט עבדו לפי הכללים התייעצו עם אנשי מקצוע ולא עשו שטויות.
    נכון שיש כמה שעשו שטויות ואז באו בעלי אינטרסים ופתחו בקמפיין שכל מי שנכנס לנדלן עושה שטויות, ואסור באיסור חמור להכנס לדנלן...

יש משפט מטורף שהוא אמר שבגלל החוזק של השקל מול הדולר יכול להיות שההשקעה תחתך בחצי...

אם התוודעת לחשש הזה רק מדברי הרב ברוורמן לראשונה, אינך מכיר מספיק את שוק ההון.
    אתה נשמע סוחר טוב בנדל''ן, אדרבה תכנס תלמד את השוק החדש ותעשה שם חיל יש דברים וגילוים חדשים בחיים!

יש משפט מטורף שהוא אמר שבגלל החוזק של השקל מול הדולר יכול להיות שההשקעה תחתך בחצי...

אם התוודעת לחשש הזה רק מדברי הרב ברוורמן לראשונה, אינך מכיר מספיק את שוק ההון.
    אתה נשמע סוחר טוב בנדל''ן, אדרבה תכנס תלמד את השוק החדש ותעשה שם חיל יש דברים וגילוים חדשים בחיים!

@מחוץ-לקופסא
    אני הייתי מודע לזה.
    אבל בחיים אני נותן יותר משקל לדברים של רבנים משלי.
    ומכיון שגדולי הרבנים תמכו במיזם בנקל, סמכתי עליהם
    אבל כשאני קורא שהרב ברוורמן עצמו מסתייג כל כך...
    אגב ניסיתי כאן במשך חצי שנה ללמוד את שוק ההון וחזרתי לנדלן.

• המדד שפורסם היום:

47a9c618-a297-4db3-a282-409204af7c63-image.png
    וזה אחרי כל הנבואות של קו הפרימיום [לא שמעתי באוזני אבל כך סיפרו לי] על קריסת מחירי הנדלן.

עליית מחירי הדירות ממשיכה: זינוק של כ-1.5% בתוך חודשיים
    בנובמבר-דצמבר עלו מחירי הדירות בכ-0.8%, כך עולה ממדד מחירי הדירות שפורסם הערב (א'). ב-12 חודשים חלה עלייה של 0.4%. מחירי הדירות החדשות עלו ב-0.9%. בגוש דן זינקו המחירים בחדות ב-2%. מדד המחירים לצרכן ירד ב-0.3%
    מחירי הדירות עולים חודש שני ברציפות, כך עולה ממדד מחירי הדירות שמפרסמת הערב (א') הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס). על פי הפרסום, מהשוואת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים נובמבר-דצמבר 2025, לעומת מחירי העסקאות שבוצעו בחודשים אוקטובר-נובמבר 2025, נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-0.8%. נתון זה מצטרף לעלייה של 0.6% בחודש הקודם, לאחר 8 חודשים רצופים של ירידה. מהשוואת העסקאות שבוצעו בתקופה הנוכחית לעומת התקופה המקבילה אשתקד (נובמבר-דצמבר 2025 לעומת נובמבר-דצמבר 2024), נמצא כי מחירי הדירות עלו ב-0.4%.

מחירי הדירות החדשות עלו בשיעור חודשי של 0.9% (נובמבר-דצמבר 2025 לעומת אוקטובר-נובמבר 2025). שיעור העסקאות בתמיכה ממשלתית ( מחיר למשתכן ודומותיה) ירד מ-42.1% מתוך כלל העסקאות לרכישת דירה חדשה בתקופה הקודמת (אוקטובר-נובמבר 2025) ל-36.7% בתקופה הנוכחית. מדד מחירי הדירות החדשות בניכוי עסקאות בתמיכה ממשלתית עלה ב-0.7%. עם זאת, בהשוואת מחירים שנתית, חלה ירידה של 0.9% במחירי הדירות החדשות.
    בחלוקה למחוזות נמצא כי עליית המחירים החודשית החדה ביותר התרחשה במחוז תל אביב, שם זינקו המחירים ב-2%. במחוז דרום חלה עלייה של אחוז, במחוזות ירושלים והצפון עליה של 0.4% במחוז חיפה עלייה של 0.3%, ובמחוז המרכז לא חל שינוי במחירים.
    במהלך 12 החודשים האחרונים חלה עליית מחירים של 9.6% במחוז ירושלים, של 4.8% במחוז הצפון, של 1.4% במחוז הדרום, ושל 0.7% במחוז חיפה. במחוז תל אביב חלה ירידה של 1.9% במחיר, ובמחוז המרכז ירידה של 3.1%.
    מהשוואת העסקאות שבוצעו בתקופה הנוכחית לעומת התקופה המקבילה אשתקד, קרי, נובמבר – דצמבר 2025, לעומת נובמבר – דצמבר 2024, נמצאו עליות מחירים במחוזות: ירושלים (9.6%), צפון (4.8%), דרום (1.4%) וחיפה (0.7%). לעומת זאת, ירידות מחירים נמצאו במחוזות: תל-אביב (1.9%) ומרכז (3.1%).
    ירידה של 0.3% במדד

עוד פרסמה הלמ"ס הערב את מדד המחירים לצרכן, ובו חלה ירידה של כ-0.3% בחודש ינואר 2026, בהשוואה לחודש דצמבר 2025. בשנים עשר החודשים האחרונים (ינואר 2026 לעומת ינואר 2025) עלה מדד המחירים לצרכן ב-1.8%. נתון זה עשוי להשפיע על בנק ישראל להמשיך ולהוריד את שיעור הריבית בהחלטתו הקרובה בנושא, שצפויה להינתן בשבוע הבא.

בשכר הדירה עבור השוכרים אשר חידשו חוזה, נרשמה עליה של 2.6%, ועבור השוכרים החדשים (דירות במדגם בהן הייתה תחלופת שוכר) נרשמה עלייה של 6%.

מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים עלה בחודש ינואר 2026 ב-0.1% והגיע ל-101.3 נקודות לעומת 101.2 נקודות בחודש הקודם. מדד מחירי תשומה בבנייה למגורים ללא שכר עבודה ירד ב-0.2%.

• @מחוץ-לקופסא כתב בשוק ההון מול נדל"ן:

חלק ניכר גדול הציבור החרדי השקיע עד היום בנדלן ורובם המוחלט הרוויחו.
    והקמפיין שמנוהל בידי אנשים אינטרסטיים כמו שהוכח כאן בפורום ולא על ידי...
    מהנדס תודעה

ואין דבר כזה בלי סיכון!

עובדה שיש לעומת מה שמוכרים לך.

אם אתה מתייעץ עם אנשי מקצוע אין לך את הבעיות הללו, ואתה מכסה את ההוצאות תוך זמן קצר.
    כולם השקיעו בנדלן, ומספרים להם סיפורים שS&P זה תחליף מודרני לנדלן.
    וכל כך למה בגלל שיש כאלו שנכנסו לשוק ולא הבינו מה הם עושים.
    הפתרון לכזה דבר הוא להסביר שלא עושים משהו בלי ליווי מקצועי מאוד ובלתי תלוי.
    אבל כשהקמפיין מנוהל על ידי בעלי אינטרסים אז האברכים הצעירים חושבים שבהשקעה פסיבית הם יחתנו את הילדים שלהם, רחמנות.

כדאי לעשות סקר בין כל התמימים שנאלצו להפסיק מאות אלפי ש״ח ולבטל את העסקה של 20-90 שהם נפלו בו כמה מתוכם פנו ל״אנשי מקצוע״.

נושאים מוצעים

• 1 הצבעות
    73 פוסטים
    499 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @אנונימי2 אני סבור שלא לתזמן בכלל אלא לפרוס מראש את הסכום הגדול על כמה שנים (כמה בדיוק זה בהתאמה ליחס בין ההפקדה השוטפת לבין הסכום הגדול). לשיטתך שכן הצעת תיזמון לירידות מטורפות הגבתי מה שהגבתי.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    133 צפיות
    ב
    ע"פ גי פי טי סך הקרן שהושקעה 240,000 ערך צפוי לפני מס 663,402 רווח צפוי לפני מס 423,402 מס רווחי הון (25%) 105,850 סך התשואה הצפויה לאחר מס 557,552
  • 0 הצבעות
    10 פוסטים
    928 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    הפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית
  • האם שווה לסחור במט"ח?

שוק ההון והשקעות מטח מסחר אקטיבי
    50
    1 הצבעות
    50 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @הקול-השפוי תיקנתי במקור את טעות ההקלדה. ואם זה לא מספיק, אז אסביר: כתבתי 3.3 בזמן שזה היה 3.39 ומסכים שהיה יותר מדויק לכתוב "מתחת ל3.4" לדוגמא, אבל להמשיך את הספרות של המאיות והאלפיות נ"ל חסר טעם כיוון שזה כל הזמן משתנה. בכל אופן אתה תיקנת אותי בטעות (ומקוה שכך) ל3.9! שזו טעות יותר מהותית. אבל הכל שטויות:) זה רק דוגמא כמה "שכל האדם קרוב תמיד יותר לטעות מאשר לידיעה הנכונה" כלשון המסילת ישרים. העיקר החלק השני של ההודעה הקודמת מה שהשבתי ל@טריידר
  • כך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון

שוק ההון והשקעות
    14
    1 הצבעות
    14 פוסטים
    384 צפיות
    חלמיש צורח
    @טריידר כתב בכך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון: @שמיל-שמיל כתב בכך ננצל נקודות זיכוי בהשקעה בשוק ההון: @טריידר המדינה חתומה על הית"ע נכון, אבל עד כמה שצריך עקרונית הית"ע, יהיו אלו שמחמירים לא להסתמך על הית"ע, מה שהופך את קבלת הריבית בהחזר מס לבעייתי... אין השקעה בשוק ההון, ודאי שלא השקעה במסחר עצמאי, שלא כרוכה בהיתר עיסקא. כך שאין הרבה הבדל הלכתי בין הרווח שיש לך מהקרן סל אותה בחרת, לבין הרווח שיש לך מההחזר של רשות המסים. כמדומני שגם אין הבדל גדול ברמת ההידור ביניהם. אולי יש הבדל קטן, שהמדינה לא חתומה על היתר עסקא פרטי עם 'גלאט הון', אבל מאידך גלאט הון סבירא להו שלא צריך בכלל היתר עסקא עם המדינה. ובפרט שכאן אתה לא מלווה להם (כמו באג"ח של המדינה) אלא רק הם 'גוזלים' לך סכום, ומחזירים כעבור תקופה את הגזילה בתוספת הריבית של המשק.