-
@ניק100 כתב בהתנכלות לציבור החרדי בקרית גת! מה עושים?:
יש לציבור החרדי שכונה בגודל של העיר ביתר עילית!
כתב בהתנכלות לציבור החרדי בקרית גת! מה עושים?:
מה יהיה? תתעוררו! תתעוררו! הציבור החרדי יכול להפסיד כאן שכונה בסדר גודל של העיר ביתר עילית!
מה שצריך לפעול עכשיו זה השכונה הדרום מערבית שהיא כמו ביתר עילית!
אפשרות לקנות דירה במרחק 25 דקות מבי"ש ואשדוד ו35 ד' מביתר רק ב850 אלף ש"ח!
צריך לעשות לחץ על כל אחד שיכול להשפיע!
@יהודי-רציני אתה עושה לחץ עלינו?
תפנה לגורמים הרלוונטים
מה אני אמור לעשות עם המידע הזה? -
שלום לכולם,
@יהודי-רציני כתב בהתנכלות לציבור החרדי בקרית גת! מה עושים?:
(כך ל פי הטענות)
הענין נבדק מול חברי הכנסת החרדים, שבדקו מול בכירי העירייה המקומית.
מה שהם השיבו לי: "לא דובים ולא זבובים".
אין לי עוד מה להוסיף. מלבד שמדובר באנשים רציניים שהשכונה בראש מעייניהם, ולא נותנים למרוח אותם. -
שלום לכולם,
(כך ל פי הטענות)
הענין נבדק מול חברי הכנסת החרדים, שבדקו מול בכירי העירייה המקומית.
מה שהם השיבו לי: "לא דובים ולא זבובים".
אין לי עוד מה להוסיף. מלבד שמדובר באנשים רציניים שהשכונה בראש מעייניהם, ולא נותנים למרוח אותם.@איש-יהודי מעניין! אני רק יסביר שיש שתי שכונות במערב,
שכונה אחת באמת מקודמת בכל הכח וראש העיר דאג להוריד חסמים כדי שהפיתוח יתקדם ועוד...
שכונה נוספת (דרום מערבית)שאושרה לפני כשלוש שנים וכבר פורסמו מכרזים לשכונה לפני יותר משנתיים,
לא משווקת כרגע! וע"ז יש טענות שראש העיר תוקע את זה!
יש לך אפשרות לשאול אותם גם על השכונה הזאת?
חוץ מזה שנושא השיווקים קשור יותר לרמ"י, ואני שמעתי ממישהו ששלח להם פנייה,
והתשובה שלהם היה מרומז שזה מתעכב בגלל עניינים פוליטים!
אבל אדרבה אשמח אם תברר את זה, ואז אני יכתוב שכל מה שכתבתי לא נכון ואני מתחרט מדברי! -
@איש-יהודי מעניין! אני רק יסביר שיש שתי שכונות במערב,
שכונה אחת באמת מקודמת בכל הכח וראש העיר דאג להוריד חסמים כדי שהפיתוח יתקדם ועוד...
שכונה נוספת (דרום מערבית)שאושרה לפני כשלוש שנים וכבר פורסמו מכרזים לשכונה לפני יותר משנתיים,
לא משווקת כרגע! וע"ז יש טענות שראש העיר תוקע את זה!
חוץ מזה שנושא השיווקים קשור יותר לרמ"י, ואני שמעתי ממישהו ששלח להם פנייה,
והתשובה שלהם היה מרומז שזה מתעכב בגלל עניינים פוליטים!
אבל אדרבה אשמח אם תברר את זה, ואז אני יכתוב שכל מה שכתבתי לא נכון ואני מתחרט מדברי!@יהודי-רציני כתב בהתנכלות לציבור החרדי בקרית גת! מה עושים?:
מדובר באנשים עסוקים מאוד.
אני שאלתי על מערב קריית גת באופן כללי, ואני מאמין שלו היתה בעיה אמיתית הקשורה לנושא, הם היו יודעים על כך ובטח שומעים על כך בבירור ומטפלים באופן משמעותי...
משכך, צפירת הרגעה:) -
מדובר באנשים עסוקים מאוד.
אני שאלתי על מערב קריית גת באופן כללי, ואני מאמין שלו היתה בעיה אמיתית הקשורה לנושא, הם היו יודעים על כך ובטח שומעים על כך בבירור ומטפלים באופן משמעותי...
משכך, צפירת הרגעה:)@איש-יהודי הם לא כ"כ עסוקים כמו שאתה עושה אותם... הם יושבים ומבזבזים את הזמן בכנסת...
דבר שני רוב החברי כנסת בכלל לא מבינים בנושא הזה ובוודאי שלא בשדקויות של שתי שכונות סמוכות הנקראות באותו שם,
לדעת מה מתקדם ומה לא? חוץ ממשרד הבינוי והשיכון או ח,כ שמתעניין בכך באופן אישי!
ואגב גם ממשרד הבינוי והשיכון נמסר שיש עיכוב מצד ראש העיר.
וגם אם נאמר כדבריך שהם "עסוקים" הם בוודאי עסוקים בדברים אחרים ואין להם את הזמן לברר את העניין לעומק!
אלא ביררו על קרית גת מערב וכמובן שענו להם שזה מתקדם והיה עכישו מכרזים והולך להיות גם הגרלות אח"כ
וגם הפיחות תשתיות מתקדם צאוד, וכנראה שרוב חברי הכנסת בכלל לא יודעים שיש שכונה נוספת ליד עם אותו מספר דירות. -
@איש-יהודי הם לא כ"כ עסוקים כמו שאתה עושה אותם... הם יושבים ומבזבזים את הזמן בכנסת...
דבר שני רוב החברי כנסת בכלל לא מבינים בנושא הזה ובוודאי שלא בשדקויות של שתי שכונות סמוכות הנקראות באותו שם,
לדעת מה מתקדם ומה לא? חוץ ממשרד הבינוי והשיכון או ח,כ שמתעניין בכך באופן אישי!
ואגב גם ממשרד הבינוי והשיכון נמסר שיש עיכוב מצד ראש העיר.
וגם אם נאמר כדבריך שהם "עסוקים" הם בוודאי עסוקים בדברים אחרים ואין להם את הזמן לברר את העניין לעומק!
אלא ביררו על קרית גת מערב וכמובן שענו להם שזה מתקדם והיה עכישו מכרזים והולך להיות גם הגרלות אח"כ
וגם הפיחות תשתיות מתקדם צאוד, וכנראה שרוב חברי הכנסת בכלל לא יודעים שיש שכונה נוספת ליד עם אותו מספר דירות. -
עכשיו זה רשמי:
הממשלה החליטה היום (א') כי משרד השיכון יבחן את הקמת “פלוגות" - עיר חרדית חדשה בהיקף של עד 30 אלף יח"ד. העיר תוקם בצמוד לקריית גת, ועשויה לכלול את השכונות החרדיות החדשות שאמורות היו לקום בה - זאת על מנת למנוע התחרדות של העירמתוך הכתבה:
ההחלטה גובשה בשיתוף ראש עיריית קריית גת כפיר סוויסה, שמעוניין לשמור על הצביון הלא חרדי של עירו.
https://www.nadlancenter.co.il/article/13975(השאלה האם בפועל זה ימנע את ההתחרדות המואצת שקיית היום בקריית גת בין השכונה הקיימת לשכונות המתוכננות- מדובר על מאות מאות יח''ד שבעליהם עוברים לכרמי גת ונרכשות ע''י זוגות צעירים חרדיים)
-
עכשיו זה רשמי:
הממשלה החליטה היום (א') כי משרד השיכון יבחן את הקמת “פלוגות" - עיר חרדית חדשה בהיקף של עד 30 אלף יח"ד. העיר תוקם בצמוד לקריית גת, ועשויה לכלול את השכונות החרדיות החדשות שאמורות היו לקום בה - זאת על מנת למנוע התחרדות של העירמתוך הכתבה:
ההחלטה גובשה בשיתוף ראש עיריית קריית גת כפיר סוויסה, שמעוניין לשמור על הצביון הלא חרדי של עירו.
https://www.nadlancenter.co.il/article/13975(השאלה האם בפועל זה ימנע את ההתחרדות המואצת שקיית היום בקריית גת בין השכונה הקיימת לשכונות המתוכננות- מדובר על מאות מאות יח''ד שבעליהם עוברים לכרמי גת ונרכשות ע''י זוגות צעירים חרדיים)
@מרים-הורביץ-נכסים לטווח הארוך ה בוודאי ימנע את ההתחרדות, בגלל שאחוז החרדים יהיה קטן משמעותית ולא תהיה לציבור החרדי השפעה, אלא כמו הציבור החרדי בראשון לציון לדוגמא.
זה בושה וחרפה שנציגי הציבור שותקים על כך, אפילו שהתכנון הראשוני היה שזה כן יהיה בקרית גת,
אבל ראש העיר שהציבור החרדי העלה אותו מתעמר שוב בחרדים ומונע דיור לחרדים בקרית גת!
לא רק את מתחם פלוגות אלא גם את השכונה הדרום מערבית
שתוכננה לחרדים וע"כ בחרו בו כדי שיקדם את זה , אז עכשיו הוא מונע את שיווק השכונה לחרדים,
אין סוף לכמה אפשר לההתעמר בנו וכולם שותקים! למה? -
@מרים-הורביץ-נכסים לטווח הארוך ה בוודאי ימנע את ההתחרדות, בגלל שאחוז החרדים יהיה קטן משמעותית ולא תהיה לציבור החרדי השפעה, אלא כמו הציבור החרדי בראשון לציון לדוגמא.
זה בושה וחרפה שנציגי הציבור שותקים על כך, אפילו שהתכנון הראשוני היה שזה כן יהיה בקרית גת,
אבל ראש העיר שהציבור החרדי העלה אותו מתעמר שוב בחרדים ומונע דיור לחרדים בקרית גת!
לא רק את מתחם פלוגות אלא גם את השכונה הדרום מערבית
שתוכננה לחרדים וע"כ בחרו בו כדי שיקדם את זה , אז עכשיו הוא מונע את שיווק השכונה לחרדים,
אין סוף לכמה אפשר לההתעמר בנו וכולם שותקים! למה? -
@ניק100 כבודו מסתכל על הדברים כן קרית גת או לא קרית גת
הנציגות החרדית רואה בעיר חרדית חדשה לגמרי יותר תועלת מצירוף של עוד שכונות חרדיות לקרית גת@ברמיזא זה בדיוק הטעות שלך! הוכח בימים האחרונים שכל התוכניות הגרנדיוזיות להקמת ערים בדרום הארץ כולל כסיף נתקל בהתנגדות של משרד האוצר, ולכן כלל לא בטוח שיהיו ערים חדשות, בפרט שכולנו מודעים לטיב הבירוקרטיה הישראלית,
שמאריך בשנים רבות את בניית עשרות אלפי יחי"ד, אבל כשמדובר בתילה וכסיף אין אפשרות אחרת כי מדובר באמצע מדבר והן לא סמוכות לאף עיר ברצף ובוודאי לא עם כמות גדולה כ"כ של ציבור חרדי!
אבל כשמדובר בפלוגות שהיא חציית כביש מקרית גת אפשר לצרף אותה לקרית גת ולקדם אותה לאט לאט אבל בטוח,
במקום להיכנס לתוך הבירוקרטיה הישראלית המעייפת ויקח עוד יותר מעשור עד לבניית העיר אפשר לקדם אותה כשכונה,
וזה ילך הרבה יותר מהר,
ודבר נוסף: יש יותר סיכויים שזה יקודם לנו מכיוון שמדובר רק בשכונה ועוד שכונה... ולא בבניית עיר שיש הרבה סיכויים שלבסוף זה ילקח מאיתנו ע"ע חריש, ולכן בפרט אחרי שיש לנו מילה על ראש העיר צריך לקדם את זה כמה שיותר מהר! ואם בבניית שכונה זה יותר מהר אז זה הרבה יותר עדיף,
וסתם לידיעתך זה מאוד משפיע על המחירים של הדירות! כרגע המחירים של הדירות בקרית גת מערב גבוהים בגלל המריחת זמן (גם של בכירים חרדים שבגלל אגו עם ראש העיר הקודם הם בעצמם תקעו את השכונות כדי לתקוע את ראש העיר) מה אתה רוצה שיבנו עיר חדשה במחירים של ירושלים (כיום) וזה יקרא בשורה? -
@ברמיזא זה בדיוק הטעות שלך! הוכח בימים האחרונים שכל התוכניות הגרנדיוזיות להקמת ערים בדרום הארץ כולל כסיף נתקל בהתנגדות של משרד האוצר, ולכן כלל לא בטוח שיהיו ערים חדשות, בפרט שכולנו מודעים לטיב הבירוקרטיה הישראלית,
שמאריך בשנים רבות את בניית עשרות אלפי יחי"ד, אבל כשמדובר בתילה וכסיף אין אפשרות אחרת כי מדובר באמצע מדבר והן לא סמוכות לאף עיר ברצף ובוודאי לא עם כמות גדולה כ"כ של ציבור חרדי!
אבל כשמדובר בפלוגות שהיא חציית כביש מקרית גת אפשר לצרף אותה לקרית גת ולקדם אותה לאט לאט אבל בטוח,
במקום להיכנס לתוך הבירוקרטיה הישראלית המעייפת ויקח עוד יותר מעשור עד לבניית העיר אפשר לקדם אותה כשכונה,
וזה ילך הרבה יותר מהר,
ודבר נוסף: יש יותר סיכויים שזה יקודם לנו מכיוון שמדובר רק בשכונה ועוד שכונה... ולא בבניית עיר שיש הרבה סיכויים שלבסוף זה ילקח מאיתנו ע"ע חריש, ולכן בפרט אחרי שיש לנו מילה על ראש העיר צריך לקדם את זה כמה שיותר מהר! ואם בבניית שכונה זה יותר מהר אז זה הרבה יותר עדיף,
וסתם לידיעתך זה מאוד משפיע על המחירים של הדירות! כרגע המחירים של הדירות בקרית גת מערב גבוהים בגלל המריחת זמן (גם של בכירים חרדים שבגלל אגו עם ראש העיר הקודם הם בעצמם תקעו את השכונות כדי לתקוע את ראש העיר) מה אתה רוצה שיבנו עיר חדשה במחירים של ירושלים (כיום) וזה יקרא בשורה?@ברמיזא ולעומת זאת בהר יונה שמדובר בשכונה (ואגב אחרי כן יש עוד שכונות...) וללא הרבה כותרות על בניית עיר חדשה
זה מתקדם הרבה יותר וגם במחירים זולים בהרבה!
אז זה השאלה? מה אנחנו רוצים הרבה כותרות על עיר וסיכויים שזה לא ימומש לבסוף או ימומש במחירים שאינם בר השגה,
או שכונה שאפשר כרגע לשווק אותה במחירם סבירים יחסית בפרט עם מחיר למשתכן, שיכול להיות שכבר לא תהיה רלוונטית בעוד כמה שנים כיתחילו לקדם את העיר החדשה פלוגות.!