דילוג לתוכן

אושר סופית: הארכת חופשת לידה לאמהות לילדים עם מוגבלות מורכבת

כלכלת המשפחה
1 1 13 1
  • מליאת הכנסת אישרה סופית בקריאה שנייה ושלישית אמש את הצעת החוק של חבר הכנסת יעקב אשר וקבוצת חברי כנסת שקובעת להאריך את חופשת הלידה לאמהות לילדים עם מוגבלות מורכבת.

לפי הצעת החוק, חופשת הלידה תוארך בחמישה שבועות נוספים ל-20 שבועות. הזכאות תחול על ילדים עם 112 אחוזי נכות ומעלה או 100 אחוזי נכות עם צורך בטיפול רפואי מיוחד.

נושאים מוצעים

• דיונים על תהליך כלכלי עם משה חיים מאיר

כלכלת המשפחה
    5
    1 הצבעות
    5 פוסטים
    105 צפיות
    מ
    ראש הישיבה שלי מספר, שכאשר הוא נוסע לחו"ל כדי לזכות את גבירי עמך בית ישראל להחזיק את לומדי התורה בארה"ק - הוא נתקל לא אחת בטענות מהסוג של 'אתם מגדלים דור של עניים!' כהשתדלות להגן על כבודם של עמליה, הוא נוהג להשיב (וכך דעתו באמת): 'אני לא אומר לכל אברך שמתחתן שיקבל על עצמו עכשיו להיות בכולל לכל החיים, אני רק מציע להשתדל לגבש תוכנית ל-5 שנים ראשונות, ואח"כ הוא יראה אם מצא ברכה בתלמודו, ואם מתאפשר לו להמשיך בכולל מבחינת כוחות הנפש, מצב הפרנסה וכו'...' פעם העיז אחד את פניו והתריס: 'נו; ובחמש השנים הראשונות - שהם יחיו עם דקדוקי עניות?!' שאלה כזו מראה על חוסר מוחלט בהערכה לעסק התוה"ק. וראש הישיבה מספר: 'אני זוכר בהיותי ילד צעיר לימים, אבי מורי שיחי' היה אז בלימודי רפואה למשך כמה וכמה שנים, כשבדעתו להפוך למנתח-מוח בכיר. השנים הללו שאבא היה עסוק בלימודים - חיינו בצמצום ובפשטות, אבל קיבלנו את זה בשמחה - מתוך ידיעה שכאשר הוא ייכנס בסוף לתחום הנ"ל, הצ'ק בסוף החודש מבית החולים יהיה מכובד בהחלט... כאשר זוג מתחיל בבניית הבית המיוחד שלהם, ההחלטה להקדיש כמה שנים ראשונות ללימוד יום שלם ויהי-מה; זו בעצם ההשקעה הטובה ביותר בבית שלהם, והדבר ישפיע להם על כל המשך החיים, על האיכות של חינוך הבנים.. ולדורי דורות!! אז כן - גם אם זה אומר לחיות קצת בצמצום לחמש שנים, העסקה משתלמת..!' במשל הזה השתמשתי בפגישה עם משפ' א., שההורים שלהם אנשים אמידים; והדבר גרם להם להתחיל את החיים בתוך כמין חלום כזה שהכל מותר והכל אפשרי--- אלא שבשנה החולפת הם התחילו לצבור חובות, והתברר שעל אף שהם מכניסים די יפה - ההוצאה החודשית שלהם היא בממוצע 4500 ש"ח מעבר להכנסה. כשהתקדמנו לחפש פתרון מעשי, הם העדיפו כמובן את הכיוון של - איך להרחיב את העסק ולהגדיל את ההכנסה באופן שיתאפשר להם להמשיך עם רמת החיים שהם מכירים, וגם להחזיר חובות + לחסוך בצד לנישואי הילדים. כיון שמדובר בשינוי של כ-6500 ש"ח בחודש, שאלתי אותם אם הם חושבים שבאופן מיידי הם יצליחו לקדם את העסק בצעד גדול כל כך, או שמא הם רוצים לשלב את המהלך של 'תקציב מהודק זמני'; דהיינו, לקחת חודשיים שלוש שבהם אנחנו קונים קצת פחות ברווחות - כדי להתאים את ההוצאה להכנסה עד שההכנסה תעלה בס"ד. [חשוב לציין, שהם מוציאים 290 ש"ח על מזון לכל נפש מדי שבוע!] האשה מאוד נהנתה מהרעיון, וכבר הכריזה במקום על קיצוצים זמניים! כאמור, הם גם נוקטים צעדים מעשיים להגדלת ההכנסות בכמה אופנים בע"ה, אך הם בחרו לשלב את הדרך הזו גם כן.
  • 1 הצבעות
    10 פוסטים
    273 צפיות
    ס
    @שבתי-בבית-ה @שבתי-בבית-ה כתב באיך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??: מן הסתם אפשר לערער במקרה של טעות, אין צורך אפי' לערער, פשוט שולחים פנייה באזור האישי של ביטוח לאומי ומבקשים לחשב שוב לפי 6/3 חודשים (הגבוה מביניהם), הם מחשבים שוב ושולחים את ההפרש. @שבתי-בבית-ה כתב באיך מקבלים דמי לידה כשאין תלוש (ועבודה)??: הרי כל הדיווח מתנהל מול הבוס/ית? המעסיק רק שולח את התלושים לביטוח לאומי אם יש לו הסכם מולם, ואם אין לו הסכם עם ביטו"ל אתה צריך לשלוח להם את התלושים, אבל בכל מקרה את החישוב ביטו"ל עושה, אם יש טעות בחישוב הכתובת היא ביטוח לאומי ולא המעסיק.
  • 0 הצבעות
    34 פוסטים
    678 צפיות
    פרנסה משמיםפ
    פשטת לי הכל ,תודה ענקית!!! אם היתה כזאת אפשרות הייתי מצביע לך על זה כמו שהצביעו לך על ''נהניתם-תצבעו''...
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    193 צפיות
    ס
    @המבקר לפני שבוע נכנס לתוקף החוק שאושר בכנסת בחודש נובמבר האחרון ולפיו יורחב מעגל הזכאים בקרב נכים להנחה בארנונה. עם זאת, החל מתחילת חודש ינואר הגיעו למערכת שווים עשרות פניות מצד תושבים בכל רחבי הארץ, שסיפרו כי ברשויות המקומיות שבהן הם מתגוררים – לא מכירים כלל את הצעת החוק. עד שהצעת החוק נכנסה לתוקף, החוק קבע כי רשות מקומית יכולה לתת הנחה של 33 אחוזים בארנונה על נכס שבו מתגורר ילד נכה מתחת לגיל 18. לפי הצעת החוק של חברי הכנסת יעקב אשר ומשה גפני, סכום ההנחה בארנונה יחושב בעד כל אחד מהזכאים לגמלה בשל נכות עד 3 נפשות, גם אם מלאו לו 18 שנים, קרי מגבלת הגיל בוטלה כך שגם נכים מעל גיל 18 יהיו זכאים. בנוסף, הוטלה מגבלה כך שההנחה הכולל בעד כל הזכאים לא תעלה על 90%. אלא שכאמור, פניות רבות הגיעו למערכת שווים, שבהן טענו תושבים במקומות שונים בארץ שההנחה כלל לא עודכנה. פנינו לחבר הכנסת יעקב אשר שיזם את החוק והוא השיב כי לרשויות המקומיות בכל הארץ יש מחויבות להרחיב את ההנחה כפי שנקבע בהצעת החוק. "על פי הבדיקה המשפטית שערכנו – רשות שנותנת הנחה לנכים לא יכולה להבחין בין ההנחות והיא מחויבת לפעול בהתאם לתיקון החקיקה שעבר", נמסר מחבר הכנסת אשר. "רשות שתבחר לבטל את ההנחה בעקבות התיקון, תצטרך לבטל את כלל ההנחות לנכים". עוד מסר ח"כ אשר כי "אני לא מאמין שיהיו רשויות שיבטלו את כלל ההנחות לנכים בגלל התיקון הצודק הזה – אם הם יעשו כך יהיה להם קשה מאוד להסביר זאת לתושבי העיר. אנחנו נפעל במישור הציבורי בעניין הזה ואני מאמין שלא נגיע לזה". בנוסף, ח"כ אשר ביקש לציין כי משפחות שנתקלות בבעיה ברשות מסוימת, ניתן לפנות אליו במייל בכתובת: yakova@knesset.gov.il מקור
  • זכויות עובדים במגזר בחרדי

הועבר כלכלת המשפחה מיצוי זכויות
    4
    7 הצבעות
    4 פוסטים
    221 צפיות
    א
    @רק-בס-ד תכנס לאזור אישי ברשות המיסים, ותנסה להוציא טפסי 106 לשנים המדוברות.