השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית
-
שלום לכול חברי הפורום היקרים
יש נושא שמטריד אותי הרבה זמן ואני רוצה לעלות כאן את הנושא
הנושא הוא עד כמה כדאי להשקיע בבינה מלאכותית ואני יסביר
כידוע הבינה מלאכותית פרצה לחיינו בשנים האחרונות וכרגע היא רק עולה ועולה כי כל הזמן יש לה חידושים וכו'
ואני שואל האם באמת זה דבר שיעלה ויעלה או שאנחנו נמצאים כרגע בבועה שבסוף תתפוצץ
מצד אחד יש לה הרבה מאוד חידושים שלא היו והיא מחדשת כל הזמן דברים
אבל מצד שני אולי אנחנו נותנם לה כוח הרבה יותר גדול ממה שיש לה באמת ולפתע נגיע למקום שנבין אולי אנחנו חיים בהזויות אולי אנחנו קצת מדמיינים (ברור שהבינה היא חידוש שלא היה אבל עדיין...)
תודה רבההאמת ששאלה דומה יש לי על הS&P 500 הרי רוב מתבסס שם על 7 החברות הגדולות.... אבל זה לנושא אחר....
-
שלום לכול חברי הפורום היקרים
יש נושא שמטריד אותי הרבה זמן ואני רוצה לעלות כאן את הנושא
הנושא הוא עד כמה כדאי להשקיע בבינה מלאכותית ואני יסביר
כידוע הבינה מלאכותית פרצה לחיינו בשנים האחרונות וכרגע היא רק עולה ועולה כי כל הזמן יש לה חידושים וכו'
ואני שואל האם באמת זה דבר שיעלה ויעלה או שאנחנו נמצאים כרגע בבועה שבסוף תתפוצץ
מצד אחד יש לה הרבה מאוד חידושים שלא היו והיא מחדשת כל הזמן דברים
אבל מצד שני אולי אנחנו נותנם לה כוח הרבה יותר גדול ממה שיש לה באמת ולפתע נגיע למקום שנבין אולי אנחנו חיים בהזויות אולי אנחנו קצת מדמיינים (ברור שהבינה היא חידוש שלא היה אבל עדיין...)
תודה רבההאמת ששאלה דומה יש לי על הS&P 500 הרי רוב מתבסס שם על 7 החברות הגדולות.... אבל זה לנושא אחר....
-
@האדם-חושב
דבר ראשון צריך לומר שאף אחד לא יודע באמת מה יהיה וא"א לתזמן את השוק.
אלא שכיון שיש כאן סימנים שמעידים על בועה אני אישית חושב שיש לנקוט יותר זהירות,
ואני לא חושב שזה סיבה להימנע מלהשקיע, בפרט שעדיין יכול להיות עוד עליות,
אלא שלא הייתי שם עכשיו סכומים גדולים בפעם אחת אלא בפריסה וכך יורד הסיכון, כיון שגם אם הבועה תתפוצץ אתה תמשיך להפקיד כשהמדד יהיה זול, ואם לא תתחיל עכשיו לא תעשה את זה גם כשהמדד יהיה זול יותר כי תפחד שהוא ימשיך לרדת, לכן כן כדאי להפקיד סכומים שתוכל לספוג גם אם תהיה נפילה של 50%.נ.ב. ברור לי שאחריי יעלו כאלה ויתווכחו ויאמרו שעכשיו זה שונה, ואני גם מסכים עם זה,
אלא שעדיין יש כאן בועה, ועצם זה שמתווכחים איתה זה הבועה בעצמה.ושוב אדגיש שכמובן שאף אחד לא יכול לדעת מה יהיה, וכמובן שאין כאן ייעוץ כי אני כלל לא יועץ השקעות, אלא בעקבות שאלתך העלתי את רחשי ליבי בעניין.
-
@האדם-חושב
דבר ראשון צריך לומר שאף אחד לא יודע באמת מה יהיה וא"א לתזמן את השוק.
אלא שכיון שיש כאן סימנים שמעידים על בועה אני אישית חושב שיש לנקוט יותר זהירות,
ואני לא חושב שזה סיבה להימנע מלהשקיע, בפרט שעדיין יכול להיות עוד עליות,
אלא שלא הייתי שם עכשיו סכומים גדולים בפעם אחת אלא בפריסה וכך יורד הסיכון, כיון שגם אם הבועה תתפוצץ אתה תמשיך להפקיד כשהמדד יהיה זול, ואם לא תתחיל עכשיו לא תעשה את זה גם כשהמדד יהיה זול יותר כי תפחד שהוא ימשיך לרדת, לכן כן כדאי להפקיד סכומים שתוכל לספוג גם אם תהיה נפילה של 50%.נ.ב. ברור לי שאחריי יעלו כאלה ויתווכחו ויאמרו שעכשיו זה שונה, ואני גם מסכים עם זה,
אלא שעדיין יש כאן בועה, ועצם זה שמתווכחים איתה זה הבועה בעצמה.ושוב אדגיש שכמובן שאף אחד לא יכול לדעת מה יהיה, וכמובן שאין כאן ייעוץ כי אני כלל לא יועץ השקעות, אלא בעקבות שאלתך העלתי את רחשי ליבי בעניין.
-
כן, ולא רק,
כיון שאם מדובר בהשקעה לטווח ארוך, גם אם תהיה נפילה היא תתקן את עצמה יפה,
כי זה ברור שהשוק מתקדם רציני, אלא שהשוק מתמחר את זה יותר מידי, והתיקון יחזיר את השוק לפרופורציות.אדגיש שאני לא באמת מבין בזה. ויש כאן כאלה שמבינם יותר ממני ואולי עוד מעט יוסיפו את דעתם, ובכל זאת כתבתי מה שאני חושב, ויותר כצופה מן הצד שלפעמים רואה את הדברים בצורה נכונה יותר.
-
כן, ולא רק,
כיון שאם מדובר בהשקעה לטווח ארוך, גם אם תהיה נפילה היא תתקן את עצמה יפה,
כי זה ברור שהשוק מתקדם רציני, אלא שהשוק מתמחר את זה יותר מידי, והתיקון יחזיר את השוק לפרופורציות.אדגיש שאני לא באמת מבין בזה. ויש כאן כאלה שמבינם יותר ממני ואולי עוד מעט יוסיפו את דעתם, ובכל זאת כתבתי מה שאני חושב, ויותר כצופה מן הצד שלפעמים רואה את הדברים בצורה נכונה יותר.