דילוג לתוכן

פסק הלכה דרמטי המשך יבוא...

הועבר צדקה ומעשר כספים
8 7 441 1

נושאים מוצעים

• מעשרות מתשואה - הכיצד?

צדקה ומעשר כספים מעשר כספים תשואה
    14
    0 הצבעות
    14 פוסטים
    144 צפיות
    מ
    @איציק-התותח כתב במעשרות מתשואה - הכיצד?: יאלה באו נפרק את S&P 500 ונתחיל לחשב כל מניה בנפרד מאיזו הפסדתי ומאיזו הרווחתי. חחח.. כל זה רק אם קנית קרן פיזית ולא סינטתית...
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    85 צפיות
    ב
    ערב טוב רציתי להתייעץ כיוון שיש כאן רואי חשבון אני חושב שזה המקום אני מנהל גמ"ח הלוואות כספים משנת 2011 הגמ"ח הוא לא עמותה והוא מנוהל בבנק פאג"י בתור גמ"ח בצורה רשמית וחוקית לפני מספר חודשים הבנק פנה אלי למילוי טפסים (דבר שקורה מעת לעת) ובין היתר הביא לי למלא טופס 942 בקשה לרישום מוסד פיננסי ישראלי שאינו מדווח לצורך FATCA ואני צריך להחזיר להם אישור ממס הכנסה אני כבר חודשיים מנסה לסיים עם זה ולא מצליח הלכתי לרשות המיסים פ"ת וראש העין הם לא יודעים מה זה ואמרו לי שזה דרך החטיבה המקצועית\ היחידה הבין לאומית פניתי לרואי חשבון שלא ידעו איך למלא את זה שלחתי מייל למס הכנסה ל-mikzoit ולא נעניתי גם הבנקאית עצמה לא יודעת איך אני אמור לעשות את זה כיוון שאין הרבה גמחי"ם שהם לא עמותות בקיצור אני אובד עצות מי שיודע איך אפשר למלא את האישור אשמח שיעדכן תודה רבה
  • 1 הצבעות
    20 פוסטים
    523 צפיות
    ש
    @אבי-ר. הם לא קיבלו שום חדר בחינם הם פשוט סגרו איתם הסכם כלשהו מסתבר שבהנחה משמעותית ואולי אף חלק ב״תרומה״ בכל אופן, עד שלא תשאל אותם בדיוק כמה הם שילמו זה רק ניחוש דבר שני לא בטוח שזה רלוונטי בכלל שהם קיבלו את זה בתרומה לדעתך אם אני הולך לקנות בחנות פלונית למרות שהיא יותר יקרה כי הבעלים הוא ת״ח עני אני יכול להחשיב את כל הקניה ממעשרות? מה ההבדל בין זה לבין סוכן צימרים ת״ח עני ומה ההבדל בין סוכן צימרים לעמותה הנ״ל
  • 5 הצבעות
    8 פוסטים
    291 צפיות
    ארגון בנקלא
    עודכן בהודעה הראשונה השיעור האחרון והמסכם של ראב"ד ביתר שליט"א
  • 4 הצבעות
    5 פוסטים
    731 צפיות
    רואה את הנולדר
    @שמח-לעזור כתב בהבהרה בדעת הגרי"ש אלישיב זצוק"ל - מאת הגר"ע אויערבאך שליט"א: @ארגון-בנקל א) למה בשום מכתב לא מפורט אם מדובר רק על הוצאות חתונה ושכירות או גם התחייבות לדירה למה שיהיה הבדל? ב) אם כן, מה זה התחייבות הגיונית שמותר לחסוך מעשרות בשבילה (800k גם כן?) שיהיה מישהו שיגיע לזה בטוח ידאגו לו לתשובה ג) איך אפשר לדעת עשור לפני, שנכנסים לחובות גדולים, לקחת משכנתא עד גיל 60-70 נכנס להגדרה הזאת? המצב של רוב הציבור הרבה יותר גרוע אם כן, יש אולי 2% שלא יכולים לחסוך… ד) חיסכון עשור לפני, א״א בסיכון גבוה ובקושי בינוני ברור שעשור מספיק ב99 אחוז מהמקרים ואם יהיה ירידות יוכלו לקחת הלוואה ולחכות מקווה שעזרתי