דילוג לתוכן

האם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?

שוק ההון והשקעות
27 10 1.2k 9

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    47 פוסטים
    2k צפיות
    העץ הרענןה
    @טריידר said: @שמח-לעזור said: @טריידר היכן ראית את הזלזול הבוטה? אצל מינצברג בפודקאפסט הנ‘‘ל, טופורוביץ העלה את הטיעון שעובדתית בקריסות הציבור מושך כספים, ומינצברג ענה בבדיחות הדעת שנוציא צינתוקים והודעות והכל יהיה בסדר... כולם מצהירים ויודעים שזה בעיה, השאלה כמה הם מתכוננים לזה בכובד משקל מראש ! לא מספיק לדעת בידיעה שכלית מופשטת שיבוא יום ואצטרך לעמוד מול צונאמי כלכלית, ולתתשין וחשבון ולעמוד איתנה מול משקיעים, ולא לברוח או להכנע ולהשתכנע שאכן טעיתי כנראה וכו‘. במבט של מנטור אישי, מינצברג וארגון בנקל וכו‘ (ובעצם כל משקיע) חייבים כבר היום לרשום לעצמם עם דף ועט בפרטות למה הדרך שלהם (הנכונה) צודקת, ולמה הם יעצו לאנשים להשקיע פאסיבית, ולמה זה נכון גם בתקופה של משבר מתמשך, ובעיקר למה הם החליטו לקחת על עצמם את היוזמה לטובת הציבור אל אף שבמקרה כזה הציבור (או במקרה של משקעי פרטי - אשתו) יזעום עליהם, וכו‘ וכו‘ - כך שיהיה להם עוגן רגשי בעת כזאת לעמוד איתנה מול הגל הצונאמי הכלכלית. @צופה-ומביט על זה נסובו כל דברי, ולא באתי להביע דיעה על עצם תוכנית השקעה פאסיבית, אלא על הצורך להתכונן כנ‘‘ל. אני מסכים עם דבריך, אם כי יש הבדל בין כאלו שפתחו מיזמים או ארגונים, שהם פונים לציבור. לבין מנטורים פרטיים, שהפרטיים פונים אליהם. בסוף למנטורים הפרטיים לא חייבת להיות אחריות ציבורית על העניין, בדיוק כפי שתמיר מנדובסקי איננו אחראי מחר על כל האנשים שהוא הדריך.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    189 צפיות
    פ
    האם זה נכון, שבנדל"ן עשו החברות בשנים האחרונות ממוצע של 13 אחוז?
  • 7 הצבעות
    24 פוסטים
    950 צפיות
    רואה את הנולדר
    @דוד-בן-זיקרי כתב בביטקוין צונח: מה עושים עכשיו?: אולי בהזדמנות ארחיב על. זה אני אשמח שתרחיב אני לא באמת מצליח להבין כל פעם שהוא נופל אני חושב שאולי הפעם הוא יהפך להיות היסטוריה
  • 1 הצבעות
    55 פוסטים
    3k צפיות
    הקול השפויה
    @בן-עליה הורדת מחיר הקרקע זה רווח ליזמים ותו לא.
  • 2 הצבעות
    42 פוסטים
    2k צפיות
    הון_כשרה
    @משה-צבי הכוונה - כל הקרנות הכשרות על מדד עולמי הכולל כל המדינות , ההצמדה בהם הוא למט"ח (לצורך חישוב מס הריאלי).