האם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?
-
@אפ_על_פי_כן ממה שאני מבין הקרן מנוהלת על ידי גויים גמורים, והם מבצעים פעולות בנכסים שהקרן קונה, וכיוון שלא חלים עליהם דיני שבת או ריבית, ואני משלם להם - לא לחברות היהודיות.
מתוך החוברת, עמוד 18:
בסחר במניות בחוץ לארץ של חברות שאינן יהודיות אין בעיה הלכתית, היות
שהפעולות האסורות נעשות בידי גויים@מפתח_בינה כתב בהאם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?:
במניות בחוץ לארץ של חברות שאינן יהודיות אין בעיה הלכתית, היות
שהפעולות האסורות נעשות בידי גוייםאני שואל שוב... מדובר על מסחר בחו"ל אבל החברות הן כן יהודיות
-
@מפתח_בינה
מסחר בחברות של גויים לא מוסכם על כל הפוסקים. -
@אפ_על_פי_כן ממה שאני מבין הקרן מנוהלת על ידי גויים גמורים, והם מבצעים פעולות בנכסים שהקרן קונה, וכיוון שלא חלים עליהם דיני שבת או ריבית, ואני משלם להם - לא לחברות היהודיות.
מתוך החוברת, עמוד 18:
בסחר במניות בחוץ לארץ של חברות שאינן יהודיות אין בעיה הלכתית, היות
שהפעולות האסורות נעשות בידי גויים@מפתח_בינה מוזר מאד בפורום זה לפרסם פסקי הלכות - משל היו תורה מסיני - מחוברת דתלי"ת\חרדלי"ת, מרב בלתי מוכר
כפי הנראה אני עפר תחת כפות רגלי הרב מחבר החוברת ביראת שמים ובידיעת התורה.
אבל בכל זאת יש ענינים הלכתיים שמקובלים ומוסכמים בציבור החרדי, שבציבור הדתי מקילים יותר [לדוג' מתחום הכשרות, רבנות וכו'],
כך שעדיף בעניני הלכה להביא מקור מרבנים וגופים הלכתיים שמקובלים יותר בציבור החרדי -
@מפתח_בינה מוזר מאד בפורום זה לפרסם פסקי הלכות - משל היו תורה מסיני - מחוברת דתלי"ת\חרדלי"ת, מרב בלתי מוכר
אבל בכל זאת יש ענינים הלכתיים שמקובלים ומוסכמים בציבור החרדי, שבציבור הדתי מקילים יותר [לדוג' מתחום הכשרות, רבנות וכו'],
כך שעדיף בעניני הלכה להביא מקור מרבנים וגופים הלכתיים שמקובלים יותר בציבור החרדי@המבקר כתב בהאם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?:
@מפתח_בינה מוזר מאד בפורום זה לפרסם פסקי הלכות - משל היו תורה מסיני - מחוברת דתלי"ת\חרדלי"ת, מרב בלתי מוכר
כך שעדיף בעניני הלכה להביא מקור מרבנים וגופים הלכתיים שמקובלים יותר בציבור החרדיקודם כל בחוברת זו מובא מיד בהתחלה דבריהם של הרב אלישיב ור' משה פיינשטיין (שהקלו ).
-
@מפתח_בינה
מסחר בחברות של גויים לא מוסכם על כל הפוסקים.@צמיחה כתב בהאם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?:
@מפתח_בינה
מסחר בחברות של גויים לא מוסכם על כל הפוסקים.אגב כשאני פתחתי חשבון מסחר עצמאי (ברוקר אמריקאי) דיברתי טלפונית עם אחד מגופי הכשרות החרדיים והמחמירים,
שאמר לי שמסחר ב- ETF מחקה מדדי חו"ל, שה- ETF עצמו מונפק ע"י חברה נכרית (ואנגארד במקרה שלי) - זה כשר גלאט.
אבל עדיף באמת שכל אחד יבדוק לעצמו עם רב שמקובל עליו. -
@צמיחה כתב בהאם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?:
@מפתח_בינה
מסחר בחברות של גויים לא מוסכם על כל הפוסקים.אגב כשאני פתחתי חשבון מסחר עצמאי (ברוקר אמריקאי) דיברתי טלפונית עם אחד מגופי הכשרות החרדיים והמחמירים,
שאמר לי שמסחר ב- ETF מחקה מדדי חו"ל, שה- ETF עצמו מונפק ע"י חברה נכרית (ואנגארד במקרה שלי) - זה כשר גלאט.
אבל עדיף באמת שכל אחד יבדוק לעצמו עם רב שמקובל עליו.@אפ_על_פי_כן
אולי תסכים לגלות איזה גוף כשרות. -
@אפ_על_פי_כן
אולי תסכים לגלות איזה גוף כשרות.@צמיחה כתב בהאם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?:
@אפ_על_פי_כן
אולי תסכים לגלות איזה גוף כשרות.קצת מלחיץ אותי לצטט בצורה כזו... כי עבר זמן (5 שנים) ואני מקווה שזה הניסוח המדוייק...
אם אני לא טועה זה היה תשואה כהלכה,
והמסקנה הייתה שאין לי שום בעיה להשקיע כך (ללא צורך בהכשר)אבל שוב - מי שרלוונטי לו שיבדוק בעצמו. אין לי אחריות על זה.
-
@מפתח_בינה
אבל עדיף באמת שכל אחד יבדוק לעצמו עם רב שמקובל עליו.@אפ_על_פי_כן כתב בהאם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?:
@מפתח_בינה
שאמר לי שמסחר ב- ETF מחקה מדדי חו"ל, שה- ETF עצמו מונפק ע"י חברה נכרית (ואנגארד במקרה שלי) - זה כשר גלאט.ומה הדין בETF מחכה מדדים ישראלים?
-
@אפ_על_פי_כן כתב בהאם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?:
@מפתח_בינה
שאמר לי שמסחר ב- ETF מחקה מדדי חו"ל, שה- ETF עצמו מונפק ע"י חברה נכרית (ואנגארד במקרה שלי) - זה כשר גלאט.ומה הדין בETF מחכה מדדים ישראלים?
@moshe39
זה מה שניסיתי להבין כאן... אין לי ידיעה -
@אפ_על_פי_כן
אולי תסכים לגלות איזה גוף כשרות.@צמיחה כתב בהאם אנחנו באמת מבינים מה אנחנו עושים עם הכסף שלנו?:
אולי תסכים לגלות איזה גוף כשרות.
לגבי ETF המונפקים בארה"ב - הבד"ץ מקילים בזה ותשואה כהלכה מחמירים, לפחות ככל הידוע לי.
@צמיחה היה על כך שרשור בריבית דברים:) -
אולי תסכים לגלות איזה גוף כשרות.
לגבי ETF המונפקים בארה"ב - הבד"ץ מקילים בזה ותשואה כהלכה מחמירים, לפחות ככל הידוע לי.
@צמיחה היה על כך שרשור בריבית דברים:)@סייעתא-דשמיא
אשמח אם תכתוב איך אתה קורא לעצמך שם,
אפשר בפרטי. -
@סייעתא-דשמיא
אשמח אם תכתוב איך אתה קורא לעצמך שם,
אפשר בפרטי.@צמיחה
שלחתי.