דילוג לתוכן

בשורה: אובר בדרך לישראל

כלכלת המשפחה
3 3 39 3

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    27 צפיות
    איש קישא
    אני צעד לפני קניית דירה, אך מכיוון שהסכום הוא לא קטן אני צריך לדעת כמה הפוטנציאל שלי להחזר בצורה ריאלית ולכן אשמח להתייחסות (או אפשרות ליצירת קשר) של מאמן כלכלי שינתח איתי את היכולת, @אבישי-ויינגולד @נחמן-רוזנבלום ורק אחרי הקנייה התקדם למימוש וצעדים (העסקה לא יכולה לחכות יותר..)
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    40 צפיות
    מ
    @מישהו1 כתב בהצהרה על יותר מעבודה אחת בטופס 101.: מה ההשלכות למי שלא מדווח בטופס 101 שיש לו עוד מעסיק? ההשלכות יהיו ניכוי חסר של מס הכנסה ודמי ביטוח לאומי, משום שכל מעסיק מנכה כאילו הוא המעסיק היחיד. כתוצאה מכך נוצר חוב שמתגלה בדיעבד (גם אם לאחר שנים), וכולל הפרשי מס בצירוף ריבית והצמדה. כיום הדבר מתברר בקלות יחסית באמצעות טופס 126 וסנכרון המערכות בין הרשויות, בעוד שבעבר היה קל יותר “לפספס” את זה. Spoiler לי עכשיו שלחו חוב על דמי ביטוח לאומי (המעסיק לא הפריש מספיק) מלפני שנתיים...
  • 3 הצבעות
    3 פוסטים
    92 צפיות
    מ
    אכן, אך לעובדי הוראה גם מצוי שמקבלים חלקים מהמשכורת חלקים על גמול מקצוע ופיצול כתה ויוח"א באיחור ולעתים אף תקופה ארוכה לאחר כך (לדוג' על שנה פ"ה יכולים לקבל בבת אחת באמצע שנת פ"ו) כך שיש לשים לב לאו דווקא בבחודשים אלו
  • 8 הצבעות
    9 פוסטים
    149 צפיות
    ש
    @אס-אנד-פי מכיר מכלי ראשון כ״כ הרבה יועצים ללא רישיון שמאמין שיש במגזר מאות אם לא אלפים כאלה
  • קרן כספית - כמה שאלות

כלכלת המשפחה קרן כספית
    84
    1 הצבעות
    84 פוסטים
    3k צפיות
    מ
    @צמיחה כתב בקרן כספית - כמה שאלות: @שמואל כתב בבקשת עזרה בנושא קרן כספית: א. באתר של לאומי זה נקרא לאומי טרייד? נכון. ב. אם כן לא הצלחתי לראות שם מצור שנקרא קרן כספית? זה לא מחולק לפי קטגוריות של קרן נאמנות קרן כספית מחקה מדד וכו', אלא זה בכללות או נייר ערך או קרן נאמנות. תחפש לפי מספר. הרב @צמיחה שליט"א ניסיתי למצוא באתר של לאומי ו.... תוכל להסביר לי איך להפקיד 100 אלף בקרן כספית כשרה הכי משתלמת בלאומי. אני צריך אותה ל3 שנים בערך עם משיכה של כ 4K כל חודש. יישר כח