דילוג לתוכן

דרוש מוביל תנועה כלכלי

כלכלת המשפחה
1 1 70 1
  • הכול התחיל בפקק אחד, רגיל לגמרי.
    כולם עומדים, מתקדמים מטר וחוזרים
    לעמוד. ואז פתאום אחד זז הצידה,
    נכנס לסמטה צדדית , ופתאום נעלם.
    תוך דקה הוא עקף את כולם.

דרושים מובילים – מי שמוכן לא להסתפק
    בזרם, למצוא דרכים חדשות, ולקבוע את
    הקצב שלו.

חשבתי על זה הרבה אחרי. יש אנשים
    כאלה – מובילים.
    לא מחכים שיזיזו אותם, לא מסתפקים
    בזרם. פשוט מחפשים דרך אחרת.

בעולם הכלכלי זה נראה אחרת, אבל
    העיקרון זהה.
    יש את מי שמחכה למשכורת, ויש את מי
    שמתכנן מה יעשה איתה.
    יש את מי שמתלונן על יוקר המחיה, ויש את
    מי ששואל איך אפשר להגדיל הכנסה.
    המוביל לא בהכרח חכם יותר, הוא פשוט
    לא נגרר. הוא זה שקם בבוקר ואומר:
    הפעם אני קובע את הקצב.
    ואז קורה קסם קטן גם אם הדרך עוד לא
    ברורה, הוא פתאום רואה הזדמנויות
    שאחרים מפספסים.
    קורס השקעות, מיזם קטן,
    אפילו רעיון לחיסכון פשוט בבית.

אבל הנגרר?
    הוא אומר ”אף אחד לא מצליח,“ אין מה
    לעשות,“ וממשיך בדיוק באותו מסלול
    פקוק.

וזה לא רק בכסף.זה בתפיסה. מוביל קובע
    את הטון גם אם העולם סביבו מאחר
    להבין.

מי שמוביל — מגדיר את הכיוון .
    מי שנגרר — פשוט מתרגל לעמוד במקום .
    תשאל את עצמך:
    האם אני נוסע, או רק נוסע אחרי?

דרוש מוביל – מה אנחנו מחפשים:
    יוזמה: לא להסתפק במה שיש, למצוא
    דרכים חדשות.
    חשיבה עצמאית: לקבוע את הקצב ולא
    להישאר בזרם.
    ראיית הזדמנויות: להבחין במה שאחרים
    מפספסים.
    פעולה: להוציא רעיונות, חיסכון או מיזם
    לפועל.
    אמונה בעצמך: לדעת שאתה יכול ולהתחיל
    להתקדם עכשיו.

אם אתה רוצה להיות חלק מהמובילים –
    חייג אליך או אליי ותתחיל להתקדם. כי
    אתה יכול.

נושאים מוצעים

• 7 הצבעות
    6 פוסטים
    190 צפיות
    חופש כלכליח
    @נחמן-רוזנבלום לא עבד?
  • 1 הצבעות
    51 פוסטים
    1k צפיות
    בית שמשב
    @איש-קיש כתב ברכישת רכב הכי כלכלי - מהניילון/ליסינג/יד שניה/גרוטאה/דלק/חשמלי ?: אינסייד שורה תחתונה מנסיון אישי פחות חסכוני מגאז שהיא מאד מאד חסכונית מבחינת החברה בתנאי מעבדה אינסייט יותר חסכוני מג'אז, מה גם שיש לו מנוע 88 כ"ס לעומת 102 של הג'אז וצורה שטוחה שפחות מתנגדת לרוח מה שמביא לחיסכון. @טריידר מניסיוני האישי ושל עוד כמה אנשים בסביבתי אני מצטרף בחום להמלצה של @הקול-השפוי אני מחזיק הונדה אינסייט ומאוד מרוצה ב"ה התיקונים שלו בדר"כ זה רק בלאי סביר שיש בכל רכב והוא חסכוני (אצלי 1 ל16) בסביבות ה25 אל"ש אתה יכול למצוא משהו טוב בס"ד הזכירו כאן את הפריוס (שהיא בעיקרון קצת יותר חסכונית) אבל צריך לשים לב לסוללה שהולכת בדר"כ אחרי 250,000 ק"מ או 12 שנה המוקדם מבניהם ואז הפסדת את כל הדלק שחסכת... חוץ מזה שהמחיר הממוצע שלה יותר יקר בקצת מההונדה.
  • 4 הצבעות
    12 פוסטים
    726 צפיות
    ש
    @ניסן-עציוני כתב בחוברת כלכלה של קהילת בית השם, מומלץ לקרוא!: ומי שמעונין לבנות תוכנית לקהילה שלו מוזמן לעשות זאת עם גורמי מקצוע. ובעיקר פיקוח והסברה לטווח הארוך.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    357 צפיות
    ס
    כל המידע על החזר מס, כאן! קיבלתם דמי לידה השנה? יתכן שמגיע לכם יותר! תזכורות לקראת סוף שנת המס
  • 1 הצבעות
    16 פוסטים
    525 צפיות
    מ
    @התותח-זה-אני אין פסוק בתורה שאומר להוציא כסף על סיוע מקצועי וכמה לשלם עליו. -ה' נתן חכמה לבני אדם כדי שיוכלו לברר מה יביא להם את מה שצריכים. אז מי שכבר מתנהל נכון - שאפו! מי שצריך לתקן משהו, שישאל את עצמו איך הוא עושה את זה: למצוא מידע חינם און-ליין? לקרוא ספר? להצטרף לסדנא קבוצתית של גברים? ליווי זוגי חינמי אצל ארגון מסוים? ליווי בתשלום של 2000 ש"ח? ליווי בתשלום של 15 אלף..? בודאי צריכים סיבה לשלם יקר כשאפשר לשלם זול או כלום, תבררו, תשאלו, תתייעצו... אבל אל תתנו לעצמכם להישאר בלי כלום כי שמעתם שליווי חינם לא עוזר, וגם אין לכם כסף לשלם... מעניין לעניין באותו עניין: לאחרונה תליתי בחדר הקפה של הקהילה תובנות בעניין שינויי הרגלים בכיף, תכנון והשגת יעדים וכו' -מה שנוגע לשיפור בכלכלת המשפחה ובכל נושאי החיים. היום הגיע אלי אברך ואומר לי - 'תשמע משה חיים - הערך שאתה כותב פה הוא ממש מטורף! אבל תגיד לי; למה שמישהו יבוא דווקא אליך כשיש אחרים שזולים יותר..?' 'הנה לך' אמרתי לו, 'כבר שנים שאתה מכיר את המושג מאמן כלכלי--- ורק בשבועות האחרונים נודע לך כמה עומק יש בזה, ואיך שאדם שעובר 6 הכשרות באימון ופיננסים יש לו הרבה מה למכור... אז האם אתה לא חושב שמי שרואה את המהלך שלי ומתחבר לסגנון - יעדיף לשלם לי יקר יותר מאשר למאמן אחר שלא יודע להסביר למה הוא לוקח כסף על מכירת אוויר?' 'טוב נו - עכשיו שאנשים רואים את כל מה שאתה כותב, אז הם מתחילים להתחמם... והם ילכו למישהו שלוקח זול, ואע"פ שאין לו כישרון הסבר כמו שלך; מה זה משנה? העיקר הוא עושה את אותה העבודה...' שתקתי. רק הסתפקתי אם להיעלב או לרחם... ומעניין לעניין בעניין אחר: אם אתה מכיר מאמן כלכלי שתקוע בלי לקוחות או שלא מצליח להוביל אנשים לשינוי בפועל... -אני מקיים וובינר חד-פעמי בשבוע הקרוב כדי לחלוק תובנות חשובות שיעזרו למאמנים עם האתגרים שלהם. אז תוכל לתת לו את המייל שלי להצטרפות ללא תשלום. שבת שלום לכולם!