אימון כלכלי, כמה תועלתי זה יכול להיות?
-
כהמשך לשרשור הזה טקסט קישור
ועכשיו מילה לרב טריידר ששאל מה אני מציע למי שמחתן את בנותיו עוד 3/5 שנים, אז ראשית כל כפי שכבר ציינתי זה שאני חושב שכשאין יכולת להשלים את העיסקא א"א להיכנס אליה זה לא אומר שבהכרח יש מה לעשו., אך לגופו של ענין אני חושב שיש מה לעשות אני קורה לזה דרך ארוכה שהיא קצרה אך ככל הנראה דרך זו היא כמעט ללא סיכונים עם רווח שאינו דומה לעסקאות בומבסטיות אבל בהחלט סכום שיכול לכסות את הוצאות החתונה בקלות ואף קצת כסף בצד כפי שאציין בפוסט הזה.
אימון כלכלי, מנסיון של רבים מאמנים כלכליים כמעט כל משפחה ממוצעת יכולה להגיע לרווח של יותר מ3 אלף שח בחודש הן מהתייעלות בהוצאות והן מהגדלת הכנסות, העלות של אימון כלכלי נע בין 2000 למתחילים עד ל10 אלף לגדולים, אך זה מחזיר את עצמו די מהר, ניקח כרגע התייעלות ממוצעת שמגיעה ל3 אלף שח נכניס את זה לקופת גמל במסלול הלכה [בד"כ 50 אחוז מנייתי] עם תשואה ממוצעת של 5.5 אחוז [לצורך הענין מסלול הלכה השנה עשה קרוב יותר ל10 אחוז] אנו מגיעים לסכום של 203 אלף שח [יש מס של כאלף שח, אם נחסוך כסף זה בקרן השתלמות גם את זה לא נשלם], ניתן גם להניח את זה במסלול מחקה מדד ובעוד חמש שנים לא למשוך את זה אלא לקחת הלוואה ע"ח הקרן הקיימת ולקבל תשואה עודפת יותר ולהגיע סה"כ לכ230 אלף [ושוב בקופ"ג נשלם מס של כ9 אלף שח ובקרן השתלמות נחסוך גם את זה].
עכשיו אני יודע שזה נשמע משעמם ולא משהו בומבסטי כמו רווח של מאות אלפי ש"ח שנוחתים הישר מן השמים, אך רק אומר שהדרך שאני מציע היא דרך שהסיכון בה הוא כמעט אפסי ומתאים כמעט לכל נפש בניגוד לעיסקא המוצעת כאן שתלויה בכמה וכמה משתנים כפי שציינתי שם וכן ביכולת לבצע עיסקאות כאלו בצורה נכונה.
האם אני מאמן כלכלי?, לא, האם אני מאמין בתהליכים כאלו?, האם אני יודע על אנשים שיצרו שינוי משמעותי מחמת אימון כזה?, חד משמעית כן, כלל והמערכת הפיננסית שאנו נמצאים סביבה נעשית מורכבת וקשה יותר היכולת שלנו לנהל את סדר היום הפיננסי נעשה קשה וקשה יותר, לא אמור להיות שום בושה לפנות לאימון כזה, זה תורם רבות לא רק לנושא הפיננסי בבית אלא לכל ההסתכלות והצורה בה אנו מנהלים ומקבלים החלטות בחיינו.
מזמין את המאמנים @דוד-גולדברג , @משה-חיים , @אבישי-ויינגולד , @fishel לשתף אותנו בתהליכים בהם עוברים אנשים, איך ניתן בכמה פגישות לשנות צורת חיים להוביל לעצמנו סדר יום ולא להיגרר אחרי המציאות הפיננסית בה אנו נמצאים. -
ש שמיל שמיל התייחס לנושא זה