דילוג לתוכן

הצעת חוק של ח"כ יעקב אשר: שכירים יוכלו לפתוח קרן השתלמות ולהפקיד באופן עצמאי

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
11 8 498 7

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    5 פוסטים
    279 צפיות
    BRISKERB
    @רחל-עומסי הבנתי שבהראל וכדומה אפשר לקבל 0.6 אבל בתשואות זה נראה שמיטב עושים עבודה יותר טובה ונראה לי ששוה לוותר על 0.15 בשביל לקבל תשואה גבוהה יותר בפער ולגבי הנטרול מטח ככה בנוי המסלול עוקב מדדי מניות של מיטב אבל אני אשמח לשמוע אם את חושבת שכדאי מסלולים אחרים ו/או חברה אחרת ובכל מקרה בהתחלה הסכומים נמוכים וזה לא כל כך משנה...לא??
  • 5 הצבעות
    5 פוסטים
    492 צפיות
    ס
    @רחל-עומסי כתב בקרן השתלמות בדמי ניהול 0.28% ?: התשואה לכל אחד היא בהתאם לנתונים שלו. אני מתכוין לתשואה שכתובה באתר גמל נט.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    208 צפיות
    צ
    @דוד-גולדברג אם יוצאים לפנסיה. https://www.kranoth.org.il/מידע-לעמית/משיכת-כספים-הסבר/#section91
  • 11 הצבעות
    8 פוסטים
    894 צפיות
    ה
    במי ברק (בני ברק), גם אם הדירה מפוצלת בארנונה, אפשר לקבל עליה הנחה במים, כמובן צריך צילום ת.ז. שגרים שם בבניין. ואני יודע שיש הרבה בעלי דירות מפוצלות או טאבו משותף וכדו', שלא מעדכנים ומפסידים הרבה כסף. יש לי חבר בכולל שגר בטאבו משותף כבר שבע שנים, והוא אמר שהשותף שלו עושה את כל החשבונות, ומעולם לא ביקש ממנו לעדכן נפשות.
  • היציבות של 'קרן מחקה'

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
    31
    0 הצבעות
    31 פוסטים
    968 צפיות
    ס
    @חלמיש-צור כתב בהיציבות של 'קרן מחקה': אם הבנתי נכון אתה מסביר כך: החוזה העתידי הוא לא סתם סוג של הימור, אלא נועד כדי לספק לצד השני ביטחון פיננסי מפני תנודות במדד, לכאן או לכאן, (כלומר, להפחית את עוצמת הירידה, אם תהיה, ולעומת זאת, גם להפחית את עוצמת העליה, אם תהיה). והביטחון הזה לא נועד אלא למי שכבר מושקע במדד האמיתי, ומעוניין להפחית את אפקט התנודתיות שבו, וכיון שהתנודתיות הזו היא בחשבון דולרי ממילא שגם החוזה המדובר יהיה בחשבון דולרי בהכרח. הבנתי נכון? נכון. הנגזרים (חוזה עתידי ואופציה) התחילו כתעודת ביטוח לקונים או מוכרים כדי להבטיח מראש את מחיר הקניה או המכירה העתידית, ומשם זה התגלגל לתחליף להשקעה בנכס הבסיס. בעצם, המילה 'נגזרים' מעידה על תוכנה; אין לה ערך עצמי אלא מחירה 'נגזר' מנכס הבסיס.