דילוג לתוכן

האם עדיף להחזיר למשכנתא, או להשקיע בשוק ההון?

שוק ההון והשקעות
8 6 251 6

נושאים מוצעים

• עדכוני משכנתאות

נדל"ן משכנתא בנק ישראל משכנתאות עדכונים
    70
    10 הצבעות
    70 פוסטים
    892 צפיות
    ח
    @בית-שמש כתב בעדכוני משכנתאות: @חיסכון-לחתונה כתב בעדכוני משכנתאות: עשיתי סימולציה במחשבון אשמח לדעת איך אתה עושה את זה https://www.supermarker.themarker.com/Calculators/Loan/LoanCalculator.aspx
  • 3 הצבעות
    35 פוסטים
    1k צפיות
    שמיל שמילש
    @הגיוני על איזה אשכול להגיב ראשון פה או באמיצים...
  • 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • האם אני המשקיע הנכון

הועבר שוק ההון והשקעות
    27
    8 הצבעות
    27 פוסטים
    1k צפיות
    א
    @ניסן-עציוני תוכל לשתף באיזה 3 מדדים ? וכן אשמח לקבל הסבר על מסלול עוקב מדדי מניות
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    153 צפיות
    צ
    @חיים-פלדמן התשובה לשאלה היא תלוי, ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית. כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח, אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר. ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת. אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח. כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500. אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ. לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים. עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה, אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.