דילוג לתוכן

קרן כספית - כמה שאלות

כלכלת המשפחה
101 25 6.9k 22

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    11 פוסטים
    449 צפיות
    ל
    בנתיים שאלתי את ג'מיני, וזו תשובתו: ההבחנה שלך נכונה מאוד, והיא נוגעת בנקודה מרכזית שרבים מפספסים בקרנות כספיות דולריות ישראליות: מטבע ההצגה של התשואה. התשואות השליליות שאתה רואה בתמונה (-3.01% מתחילת החודש, -2.54% בחודש) מחושבות במונחים שקליים, ולא במונחי דולר. מה קורה כאן בפועל? התשואה בדולרים (הנכסים): בתוך הקרן עצמה, הכסף מושקע בריבית דולרית צוברת (למשל כ-4%-5% בשנה). כלומר, במונחים דולריים טהורים הקרן כמעט אינה מופסדת וצוברת ריבית מדי יום. שינויי שער החליפין (שקל-דולר): אם בתקופה מסוימת הדולר נחלש בחדות מול השקל (למשל, שער הדולר ירד ב-3%), הערך השקלי של הקרן יורד בהתאם. מערכות המסחר בארץ מציגות את תשואת הקרן בשקלים, ולכן תראה שורות אדומות ותשואה שלילית. השפעה לפי המטבע שבו תשתמש בכסף: אם תמכור ותמיר לשקלים: תממש הפסד שקלי, כיוון שירידת שער הדולר קיזזה את הריבית הדולרית שצוברה. אם תמכור ותישאר בדולרים: מספר הדולרים בחשבון המט"ח שלך יגדל (הודות לריבית שנצברה), אך השווי השקלי הכולל של אותם דולרים יהיה נמוך יותר מבעבר. כל עוד היעד שלך הוא להחזיק דולרים ולשמור על הערך הדולרי שלהם, הקרן משיגה את מטרתה. התנודתיות שאתה רואה נובעת אך ורק מתרגום השווי לשקלים במערכת הבנקאית.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    274 צפיות
    צ
    @יאיר-אלדרק אין כ"כ הבדל בין הקרנות, תעיין בקובץ המצ"ב ותבחר לך קרן. הדרכה לקניית קרן כספית בבנק הפועלים.pdf
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    556 צפיות
    ל
    @BRISKER כתב בהתייעצות לגבי השקעה בקרן כספית – היכן הכי משתלם לפתוח חשבון? אבל אני צריך משהו סולידי ונזיל המטרה היא להגיע לכ 100 אלף ש"ח לצורך מסוים אני לא יכול לספוג ירידות גם אם אתה לא יכול לספוג ירידות אתה יכול לשלב. קרן כספית אמורה להניב כ-4% שנתי זאת אומרת שאתה יכול להשקיע כל חודש 0.33% במניות. ואז גם אם המניות ירדו אתה תישאר עם הקרן.
  • 7 הצבעות
    25 פוסטים
    1k צפיות
    שמיל שמילש
    @שמח-לעזור כמעט כל אדם באימון יכול להגדיר לעצמו את המטרות בצורה מדויקת יותר, לקבל כלים נכונים איך לפעול, להסיר חסמים שמונעים ממנו [צריך לזכור שהמציאות הפיננסית של ימינו מורכבת מאוד בעיקר מבחינה התנהלותית] להגיע ליעדים גבוהים יותר משחשב. בסופו של דבר השכל לא גדל על העצים יש אנשים עם הבנה פיננסית רחבה יותר מאדם רגיל [גם אם זה תחום שמענין אותו] ולכן לדעתי הקטנה יש מה לשפר. האם אתה המיינסטרים של הקורס? ככל הנראה התשובה היא לא, אך האם יש לך מה לשפר, גם אני שלא הלכתי לשם [עדיין] מאמין שיש מה לשפר ולקדם.
  • 6 הצבעות
    17 פוסטים
    953 צפיות
    דוד קד
    אתם צודקים הבעיה היא בעצמאים שרוצים לעדכן [וכו' ואכמ"ל] והם שואלים מה המחיר או אחד שבמצב כלכלי קשה ובגלל רווח של עוד 200 שח בחודש הוא לא זכאי למענק עבודה בסכומים של אלפים [מכיר כזה סיפור] התשובה היא גם וגם לא צריך להתקמצן ולא לעבוד כי אני יפסיד עת המענק אבל ליפני שאתה מקבל הבודה תעשה חשבון אם זה שווה לך או שאתה תפסיד [ואם זה על הגבול כן שווה להפסיד כדי שתוכל לגדול עוד ולא להישאר תקוע]