דילוג לתוכן

"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?)

נדל"ן
32 18 733 16
  • בשבועות האחרונים רץ פרסום על “קריה חרדית חדשה במרכז”.
    לא ק״ג מערב, ולא המשך של שכונה מוכרת – אלא „אבני חושן“ / חרדים מערב – רמלה.

העובדות:

תכנון כולל: כ־1,100 יח״ד

בפועל כרגע: כ־600–700 יח״ד בלבד

יתרון גדול: יציאה ישירה לכביש 431 + ציר 200

המחיר – נקודת המחלוקת המרכזית:

3 חדרים החל מ־1,950,000 ₪

כ־25,000 ₪ למ״ר

מחיר ברמה של בית שמש / בני ברק

ההשוואה הבלתי נמנעת:

אחיסמך – לוד: זולה יותר, חרדית קיימת, קהילה ומוסדות

בית שמש: מעט יקר יותר בחלק מהמקרים – אבל עם ודאות קהילתית

נקודות שחייבים לדעת:

• צמודה ל־ג׳ואריש – לא תמיד מודגש בפרסומים

• אין ודאות שהשכונה אכן תהיה חרדית לאורך זמן

• הכמות המשווקת כיום קטנה → אין מסה קריטית

• במכרזי הקרקע המחיר היה נמוך בהרבה → סימני שאלה על התמחור

שורה תחתונה:
    המיקום מצוין – המחיר והוודאות פחות.
    כרגע קשה לראות כאן בשורה אמיתית ביחס לחלופות הקרובות והזולות יותר.

מעניין לשמוע:

מי כן שוקל ברצינות?

האם יש קבוצת רוכשים איכותית שכבר בפנים?

לדעתכם נראה כאן ירידת מחירים או שהשוק יבלע את זה?

• בשבועות האחרונים רץ פרסום על “קריה חרדית חדשה במרכז”.
    לא ק״ג מערב, ולא המשך של שכונה מוכרת – אלא „אבני חושן“ / חרדים מערב – רמלה.

העובדות:

תכנון כולל: כ־1,100 יח״ד

בפועל כרגע: כ־600–700 יח״ד בלבד

יתרון גדול: יציאה ישירה לכביש 431 + ציר 200

המחיר – נקודת המחלוקת המרכזית:

3 חדרים החל מ־1,950,000 ₪

כ־25,000 ₪ למ״ר

מחיר ברמה של בית שמש / בני ברק

ההשוואה הבלתי נמנעת:

אחיסמך – לוד: זולה יותר, חרדית קיימת, קהילה ומוסדות

בית שמש: מעט יקר יותר בחלק מהמקרים – אבל עם ודאות קהילתית

נקודות שחייבים לדעת:

• צמודה ל־ג׳ואריש – לא תמיד מודגש בפרסומים

• אין ודאות שהשכונה אכן תהיה חרדית לאורך זמן

• הכמות המשווקת כיום קטנה → אין מסה קריטית

• במכרזי הקרקע המחיר היה נמוך בהרבה → סימני שאלה על התמחור

שורה תחתונה:
    המיקום מצוין – המחיר והוודאות פחות.
    כרגע קשה לראות כאן בשורה אמיתית ביחס לחלופות הקרובות והזולות יותר.

מעניין לשמוע:

מי כן שוקל ברצינות?

האם יש קבוצת רוכשים איכותית שכבר בפנים?

@BRISKER כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

צמודה ל־ג׳ואריש – לא תמיד מודגש בפרסומים

אין עיר שלא צמודה לשם מפחיד כזה או אחר או עזה או לבנון וכו'

אין ודאות שהשכונה אכן תהיה חרדית לאורך זמן

אם בונים 700 דירות לחרדים למה לא?

הכמות המשווקת כיום קטנה → אין מסה קריטית

700 זה יותר מהרבה פריפריות מוצלחת

יכול להיות שזה מחיר שיווק
    (אני שמעתי על הפרויקט כאן לראשונה אין לי מידע או הכרות)

• @BRISKER כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

צמודה ל־ג׳ואריש – לא תמיד מודגש בפרסומים

אין ודאות שהשכונה אכן תהיה חרדית לאורך זמן

אם בונים 700 דירות לחרדים למה לא?

הכמות המשווקת כיום קטנה → אין מסה קריטית

700 זה יותר מהרבה פריפריות מוצלחת

יכול להיות שזה מחיר שיווק
    (אני שמעתי על הפרויקט כאן לראשונה אין לי מידע או הכרות)

@חופש-כלכלי כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

ההבדל הוא שמי שמכיר את האזור יודע שזה ממש ממש צמוד לשכונת פשע שאין יום שאין שם חיסולים או נסיונות לחיסולים, יריות וכו' אין שום מקום כזה בארץ שכזה קרוב לכזה מקום

• @חופש-כלכלי כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

ההבדל הוא שמי שמכיר את האזור יודע שזה ממש ממש צמוד לשכונת פשע שאין יום שאין שם חיסולים או נסיונות לחיסולים, יריות וכו' אין שום מקום כזה בארץ שכזה קרוב לכזה מקום

@שששששש אני לא מכיר.

• @שששששש אני לא מכיר.

@חופש-כלכלי זה מתוך המכלול

שכונת ג'ואריש הייתה ידועה לשמצה בשל שוק הסמים שהתפתח בה החל מסוף שנות ה-80. התוצאה הייתה בניית גדר הפרדה שגובהה 3.5 מטר בין שכונת ג'ואריש לשכונות היהודיות שהוקמו בסמוך לה עם הקמת שכונת גני דן. בשנת 2002 עלתה העיר לכותרות בעקבות סכסוך אלים במיוחד על רקע עברייני בין שתי חמולות בדואיות בשכונת ג'ואריש: ג'רושי וקראג'ה (كراجة כראג'ה), שאחד משיאיו היה ירי בשוגג של טיל לאו על שכונה יהודית סמוכה. הסכסוך נגמר בהסכם בין המדינה וחמולת קראג'ה הקובע שהשנייה תעקור מרצון לצפון הארץ.

• @חופש-כלכלי זה מתוך המכלול

שכונת ג'ואריש הייתה ידועה לשמצה בשל שוק הסמים שהתפתח בה החל מסוף שנות ה-80. התוצאה הייתה בניית גדר הפרדה שגובהה 3.5 מטר בין שכונת ג'ואריש לשכונות היהודיות שהוקמו בסמוך לה עם הקמת שכונת גני דן. בשנת 2002 עלתה העיר לכותרות בעקבות סכסוך אלים במיוחד על רקע עברייני בין שתי חמולות בדואיות בשכונת ג'ואריש: ג'רושי וקראג'ה (كراجة כראג'ה), שאחד משיאיו היה ירי בשוגג של טיל לאו על שכונה יהודית סמוכה. הסכסוך נגמר בהסכם בין המדינה וחמולת קראג'ה הקובע שהשנייה תעקור מרצון לצפון הארץ.

@שששששש כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

למדתי בבאר יעקב היינו שומעים יריות אבל החיים לא הופרעו מזה
    ודרך אגב מה שזכור לי החמולה עברה לחריש

• @שששששש כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

למדתי בבאר יעקב היינו שומעים יריות אבל החיים לא הופרעו מזה
    ודרך אגב מה שזכור לי החמולה עברה לחריש

@בן-עליה החיים לא הופרעו כי היית במרחק מהם, השכונה המדוברת היא ממש לידם

• @חופש-כלכלי זה מתוך המכלול

גם באחיסמך שומעים כל הזמן יריות זה גם קרוב, אולי לא כמו הפרויקט הזה ועדיין זה לא הכי נחמד (יש הבדל אם אתה שומע את זה מהישיבה או מהבית שלך עם המשפחה...)

חמולת קראג'ה הקובע שהשנייה תעקור מרצון לצפון הארץ.

יש מעין "שכונה" באמצע חריש ששם הם גרים שנקראת גמלא, אגב מישהו יודע אם בחריש יש יריות בלאגן וכדומה? (אני מברר על העיר)
    @אברך-מהמרכז

• גם באחיסמך שומעים כל הזמן יריות זה גם קרוב, אולי לא כמו הפרויקט הזה ועדיין זה לא הכי נחמד (יש הבדל אם אתה שומע את זה מהישיבה או מהבית שלך עם המשפחה...)

יש מעין "שכונה" באמצע חריש ששם הם גרים שנקראת גמלא, אגב מישהו יודע אם בחריש יש יריות בלאגן וכדומה? (אני מברר על העיר)
    @אברך-מהמרכז

@איש-קיש יש אשכולות יעודיים על חריש,
    תשאל שם.

• גם באחיסמך שומעים כל הזמן יריות זה גם קרוב, אולי לא כמו הפרויקט הזה ועדיין זה לא הכי נחמד (יש הבדל אם אתה שומע את זה מהישיבה או מהבית שלך עם המשפחה...)

@אברך-מהמרכז

@איש-קיש
    יש בחריש משפחה ערבית ברחוב גמלא.
    לפי הבנתי אין הבדל בין השכונות הם לא מורגשים כלל גם לא בשכונה ההיא למעט בבנין שלהם

• נראה לי ש700 משפחות אין לה חיי קהילה מפותחים ואם זה אותו מחיר של בית שמש אז למה שמישהו ילך על זה

• מעיון במסמכי התוכנית
    אלו הם גבולותיה: מצפון - רחוב הזית ממערב כביש 200 מדרום שכונת ג'ואריש ממזרח שכונת אשכול
    השכונה צמודה ממש לג'ועריש.
    אני לא יודע מה זה אומר,
    השאלה אם כל מי שראה את הפרסומת הענקית ביתד
    מודע לכך שמדובר בצמוד לשכונת פשע ערבית מהמסוכנות בארץ.
    אם זה לא היה המצב בחיים לא היו משווקים את זה לחרדים.....

אם זה באמת משהו מסוכן???
    האם זו לא הונאה בנדלן?
    אנשים ישלמו ממיטב כספם על שכונה כמו אחיסמך ויגלו שהם צמודים לשכונת פשע.
    אולי צריך לשאול רבנים שהתריעו על הונאות קודמות?
    השכונה מסומנת במפה בעיגול כתום:
    image.png
    c8271f63-8791-4e77-9213-683f402e3914-image.png

• כתבה באתר מגדילים
    תכנית להקמת רובע מגורים לחרדים ולשוטרים ברמלה הופקדה בוועדה המחוזית

תכנית "רמלה מערב" כוללת 1,100 יח"ד, מתוכן 678 יח"ד המיועדות לציבור החרדי ו- 272 יח"ד ישווקו לשוטרים. יתר הדירות מיועדות לדיור מיוחד
    זיו גולדפישר 02.02.2023
    תכנית להקמת שכונת מגורים ברמלה, הכוללת 1,100 יח"ד, הופקדה השבוע בוועדה המחוזית. מדובר בתכנית "רמלה מערב", והיא מיועדת ברובה לציבור החרדי. יתר הדירות בתכנית אמורות ברובן להיות משווקות לשוטרים, לצד דיור מיוחד.
    שכונת רמלה מערב, ששטחה 205.5 דונמים, ממוקמת בין שכונת נאות שמיר לשכונת ג'ואריש. התכנית מייעדת הקמת שכונת מגורים הכוללת 950 יח"ד ועוד 150 יח"ד לדיור מיוחד לרבות דיור מוגן, מעונות סטודנטים ואוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים. התכנית מציעה 678 יח"ד המיועדות לציבור החרדי ו- 272 יח"ד המיועדות לציבור הכללי. דירות אלה צפויות להיות משווקות לשוטרים. שטח עיקרי ממוצע ליח"ד 95 מ"ר.
    עוד על פי התכנית, כ-20 אחוז מהדירות צפויות להיות בגודל שלא יעלה על 63 מ"ר שטח עיקרי ו-5 אחוזים מהדירות בשטח שלא יעלה על 53 מ"ר שטח עיקרי. בצפיפות ממוצעת של 14 יח"ד לדונם. גובה הבינוי המוצע 6 קומות בחלק המערבי של התכנית, ומבנים בגובה של 9-8 קומות בחלקה המזרחי ו-11 קומות לדיור המיוחד. הסיבה לבינוי בגובה הנמוך בחלק המערבי של התכנית היא בגלל מגבלות ביטחוניות, בשל קרבה למתקן בטחוני.
    בנוסף, התכנית מציעה 28.4 דונמים למבנים ומוסדות ציבור על מנת לתת מענה בנפרד לאוכלוסייה החרדית והאוכלוסייה הכללית. חלק מהמוסדות יוקצו בשילוב עם מגורים. בנוסף, ניתן יהיה להסב עד 20 אחוזים מהשטחים המסחריים לשימושים לטובת צרכי חינוך דת וקהילה.
    בדיון שנערך בתכנית בחודש אוקטובר 2021 נכתב כי: "לאחר ששמעה את מתכנני התכנית ואת נציגי הוועדה המקומית רמלה, סבורה הועדה כי מדובר בתכנית חשובה שנותנת, בין היתר, מענה לאוכלוסייה חרדית ומסדירה את התכנון בחטיבת הקרקע הפנויה שנותרה במערב העיר".
    הוועדה אישרה את התכנית להפקדה בתנאים טכניים. לפני כשבוע נקבע כי התכנית עומדת בתנאים, והשבוע היא הופקדה. את התכנית יזמה חברת "ברזאני אבני דרך ייזום ופתוח בע"מ", והיא נערכה על ידי משרד ניר קוץ אדריכלים בע"מ.

• לפי התרשים של מדלן
    המחירים בנאות שמיר הסמוכה היו נמוכים משמעותית ועלו מאוד עם קצת קפיצות ואיזון.
    זה נראה שבהתחלה חששו מאוד מג'ועריש ואחר כך הבינו שהשכונה שווה.
    הקפיצות יכולות להיות בגלל המגמה הכללית בארץ או מחיר למשתכן או בגלל ג'ועריש...
    אבל בס"ה נראה שהמחירם שם עלו יותר ממה שציפו בהתחלה למרות שזה עדיין זול הרבה יותר מכל משהו אחר במרכז.
    2a2f3ac0-94e9-42bc-ab92-c22e8968732c-{C3B756AC-21F3-44E5-BCF2-F94EA6226CA9}.png

כל זה על השכונה שלא צמודה לגו'עריש אבני חושן נמצאת בין נווה שמיר לבין ג'ועריש..

• מעיון במסמכי התוכנית
    אלו הם גבולותיה: מצפון - רחוב הזית ממערב כביש 200 מדרום שכונת ג'ואריש ממזרח שכונת אשכול
    אני לא יודע מה זה אומר,

אם זה באמת משהו מסוכן???
    האם זו לא הונאה בנדלן?
    השכונה מסומנת במפה בעיגול כתום:
    image.png
    c8271f63-8791-4e77-9213-683f402e3914-image.png

@משהמשה כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

מעיון במסמכי התוכנית
    אני לא יודע מה זה אומר,

אם זה באמת משהו מסוכן???
    האם זו לא הונאה בנדלן?

אם מישהו קונה בלי לבדוק את האזור לא צריך לרחם עליו

• @משהמשה כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

מעיון במסמכי התוכנית
    אני לא יודע מה זה אומר,

אם זה באמת משהו מסוכן???
    האם זו לא הונאה בנדלן?

@משהמשה כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

מעיון במסמכי התוכנית
    אני לא יודע מה זה אומר,

אם זה באמת משהו מסוכן???
    האם זו לא הונאה בנדלן?

יש מספיק תמימים שיחשבו שזה כמו אחיסמך, אז מה אם יש שכונה ערבית ליד גם באר יעקב ליד, וגם לוד ליד ערבים.
    ציבור חרדי לא צורך חדשות פלילים ולא שמע את השם ג'ועריש עם כל הפשע והרציחות שיש שם.
    לעניות דעתי אם לא נותנים את המידע הזה, מדובר בסוג של הונאה.

@אברך-מהמרכז

@איש-קיש
    בחריש אין כלל יריות
    ובוודאי שלא בלאגן ברחבות
    המשפחה הנ"ל מרוכזת בכמה רחובות בשכונה מסוימות מאוד
    אגב, מדובר על בניינים ישנים מאוד מלפני כמה עשרות שניפ כשחריש הייתה יישוב קטנטן).

• צריך לקחת בחשבון שהערבים לא נמצאים רק בשכונות שלהם הם קונים דירות בכל האזור
    אני למדתי לפני 19 שנה בבאר יעקב והיו לי חברים מרמלה ולוד שמה הערבים קונים בכל בנין ועם הערבי הראשון שקונה הרבה עוזבים את האזור ומחירי הדירות יורדים בשביל שזה לא יקרה צריכים שאף אחד לא ימכור להם וזה אולי יכול להיות בשכונה החרדית אבל בשוטרים יכול להיות שכן ימכרו להם ואז כל אופי השכונה ישתנה וגם המחירים עלולים לרדת
    שיכון חבד בלוד צמוד לשכונת הרכבת אבל שמה לא נראה לי מוכרים למי שלא דתי (יהודי) ככה השכונה שומרת על עצמה עם כל הקרבה לשכונת פשע

• @חופש-כלכלי כתב ב"אבני חושן" –קריה חרדית חדשה במרכז – כל הסיפור בקצרה (והמחיר?):

מהכרות אישית?
    אני בררתי ולא זה מה ששמעתי.

לא בדקתי לגבי התשתיות קהילה,
    כן בדקתי לגבי השכונה-
    שכונת נווה שמיר היא שכונה יוקרתית ומוצלחת,
    והדירות עכשיו (למיטב ידיעתי) הן בחלק הצפוני יותר שקרוב לנווה שמיר.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    32 צפיות
    א
    @סמארט-הון אני מחפש למגורים לא להשקעה
  • 2 הצבעות
    7 פוסטים
    242 צפיות
    מ
    @חופש-כלכלי כתב בדוח חדש של המכון לאסטרטגיה ומדיניות חרדית 2025:: נתון מהותי נוסף הוא ש-43% מההורים החרדים בגילאי 44–59 מעריכים כי לא יצליחו להעניק לילדיהם סיוע דומה לזה שקיבלו הם מהוריהם לצורך רכישת דירה. זה באמת נתון מאוד חשוב !!!! וכל מי שיכול להקדים ולהשקיע כדי שיוכל להעניק לילדיו את הסיוע שהוא קיבל, שלא יתמהמה אפילו לא לרגע. ואפילו מי שחושב שיש לו סכום מכובד מאוד, וגם מי שמשקיע רק עבור בנותיו, ובנוגע לבנים הוא סומך על הצד השני. כדאי ללמוד היטב מה המצב היום גם למי שיש לו סכומים לא מעטים, ואם יש לך איזושהי אפשרות להשקיע בצורה שתבטיח את הדירות לילדים שלך, אל תתמהמה... וכדאי לקרא את הפוסט דלהלן: @משהמשה כתב במגורים בפריפריה - רשות הרבים: השבוע יצא לי לשבת בשמחה משפחתית עם 3 אחיינים צעירים בשנה ראשונה, ולאור כל הנידונים שעלו כאן, החלטתי להיות קצת "הדוד החפרן" ושאלתי אותם על המצב הכלכלי בקרב החברים שלהם - לא שלהם אישית - כמובן. 2 למדו בפונביז' ואחד בחברון, והם באמת בחורים מעולים מעידי העידית של עולם הישיבות. הם ממש סיפרו על "מצוקה" (!) בקרב הזוצים שקיבלו בין 800 אלף למיליון שח לצורך קניית דירות בים ובבני ברק ואין להם ממש מה לעשות איתם, בירושלים המצב קשה כמובן יותר. כן זה מצב אבסורדי אבל זו מציאות קיימת. השווער שהוא בעצמו אברך או ר"מ וכדו' שהשקיע שנים רבות בנדלן או בדברים אחרים וקיבץ פרוטה לפרוטה עד שהצליח לשלם עבור חתן מהעידי עידית.... והוא מאוד רוצה שהחתן יקנה דירה לידו ברמות או ברכס או בבית וגן. והזוצים מתמודדים עם משימה לא פשוטה להסביר שלמרות החלומות של השווער במשך שנים רבות, זה לא יקרה וגם נוה יעקב יקר להם, ואולי מצליחים למצוא משהו קטן ומיושן בפסגת זאב - במקרה הטוב. ובבני ברק אפשר אמנם לקנות בטאבו משותף עם הערות אזהרה שונות ומשונות ובקומות גבוהות וכו' בפרדס כץ. ושם יש קושי נוסף שאברכים ששיעבדו את חייהם למשכנתאות גבוהות לצורך הדירות הנל, נאלצים לחיות בצמצום ובדוחק כדי לשלם את המשכנתא. וזאת למרות ההכנסות של האשה במקרה הטוב. או במקרה הגרוע של נשים רבות מאוד שלמדו תכנות ולא מוצאות עבודה - המצב בזה בירושלים גרוע עוד יותר שם ברוב המקומות יש דרישה למתכנת עם ניסיון..... ובמקביל הם חייבים לקנות דירה עם משכנתא הזויה שאין להם מהיכן לשלם אותה אין לי מילים להוסיף......
  • דירה בהנחה שו"ת ללא צורך בהמתנה שבוע...

נדל"ן
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    198 צפיות
    ס
    הודעת משרד הבינוי והשיכון ורשות מקרקעי ישראל מודיעים: ביום רביעי, ה-25.12.24, כ"ד בכסלו תשפ"ה, תיפתח ההרשמה להגרלה התשיעית של דירה בהנחה, בה יוגרלו כ-4,000 דירות ברחבי הארץ.כ-20% מהדירות יוקצו למשרתי מילואים פעילים.אישור זכאות להרשמה ניתן להנפיק עד ליום חמישי ה-9.1.25, ט' בטבת תשפ"ה. כאן תוכלו לשאול שאלות טכניות איפה כדאי ואיך להירשם. @הנהלה אולי כדאי לפתוח קטגוריית משנה מיוחד לדירה בהנחה \ מחיר למשתכן.
  • מבוא - המדריך לנדל"ן

נעול הועבר נדל"ן יהודה נקר
    1
    1
    1 הצבעות
    1 פוסטים
    213 צפיות
    יהודה נקרי
    אם נשאל אדם שנפגוש ברחוב מהי ההשקעה הבטוחה ביותר, סביר להניח שהתשובה שהוא יענה תהיה נדל"ן. ואכן ההורים של כולנו רכשו דירה למגורים ואולי גם להשקעה, חלק מאיתנו רכשו בעצמם אחת או יותר, והחלק שלא כנראה ששוכרים דירה. כך שבשונה משוק ההון למשל, שרבים מאיתנו מעולם לא ראו חשבון מסחר, ובורסה עבורם היא מעבדת יהלומים, נדל"ן חי ומוחשי לנגד עינינו באופן יומיומי. ובאמת ההשקעה בנדל"ן הינה יציבה בהרבה מובנים, ובהחלט יכולה להיות משתלמת, עם זאת כבעל ניסיון לא מועט ברוך ה', יצא לי לפגוש לא מעט, אברכים שספגו נזקים עצומים מהשקעות נדל"ן, שאם רק היו מתייעצים בזמן היו יכולים למנוע עוגמת נפש רבה. זכות נפלה בחלקי לנהל את הקטגורייה נדל"ן בפורום הנכבד הזה, ואני מקווה שהוא יעזור לכולנו ללמוד ולהכיר טוב יותר את השוק. בעז"ה בתקופה הקרובה אכתוב כאן סדרת מאמרים עם הדרכה ייעוץ וטיפים מיוחדים, על שלל נושאים בתחום ההשקעות בנדל"ן. אם יש לכם בקשות לנושאים נוספים אשמח לשמוע, המדריכים יעלו כשהם נעולים לתגובות, ודיונים עליהם נוכל לקיים בשרשורים הרלוונטיים. כמובן שניתן ליצור איתי קשר לייעוץ והכוונה כפי שמופיע בחתימה.
  • למי אפשר להמליץ על רכישת נכס בארה"ב?

הועבר נדל"ן
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    162 צפיות
    מ
    בכדי להעדיף השקעה בחו"ל על פני ארצנו הקדושה - צריכים בודאי סיבה טובה. אשתף מה שעלה בדעתי, ואשמח לשמוע את תגובות הציבור. אני מכיר באופן אישי מספר אברכים צעירים שבבעלותם דירה באזור המרכז ללא משכנתא כלל (!). כשמדברים על תכנון הוצאות העתיד כחתונות הילדים בע"ה, ישנם אלו שאינם מוכנים להשתדל בחסכון חודשי בסכום מכובד, ואף שעי"ז השמחות יעלו רבע מחיר. אז אברכים אומרים לי - 'אני מוכן להוציא משכנתא של מיליון ש"ח - רק תמצא לי השקעה שמכניסה בחודשי 6000 ש"ח כדי שאוכל להחזיר את המשכנתא...' אשמח לשמוע אם מישהו מכיר חיה כזאת... - לרכישת דירה שניה בארץ ללא הון עצמי, אדם זקוק ליכולת של הוצאה חודשית של כ-2000 ש"ח. גם שוק ההון לא מציע פתרון להנ"ל, כידוע. במקרה כזה, אני חושב שאפשר לשקול השקעה פאסיבית בנדל"ן בארה"ב, שם הנתונים של גובה השכירות לעומת מחירי הבתים - מראים על תזרים גבוה שמאפשר כיסוי החזר משכנתא בארץ. אז המטרה היא לא לשכנע אנשים שכדאי להרוויח 8% בחו"ל במקום 3.5% בארץ. - הרי יש כאן עליית ערך..! אבל אם הפתרון הזה יביא מישהו להשקיע במקום לעשות את ה'כלום' שהוא עושה עכשיו - אז כדאי שיבדוק את האפשרות...