דילוג לתוכן

דרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?

• עיין מה שנכתב כאן ותמצא נחת

משיאים.docx

@חסיד-של-הקבה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

עיין מה שנכתב כאן ותמצא נחת

משיאים.docx

20.000 ש"ח לחלק ל46 חודשים יוצא 434 ש"ח שזה החזר רק על הקרן אני מניח שיש ריבית מסויימת
    • משם ואילך יפקיד החוסך סכום קבוע של כמה מאות שקלים (כ-650 ומעלה, בהתאם לתוכניותיו וצרכיו).
    • חלק מהסכום המופקד ילך לכיסוי ההלוואה הראשונה, חלקו להשקעה בקופת גמל, וחלקו לגמ"ח המשתתף (הגמ"ח המרכזי, אושר בכבוד או הגמ"ח הקהילתי המשתתף בתוכנית).
    יש כאן הרבה חלקים איך עובד המינימום?

• עיין מה שנכתב כאן ותמצא נחת

משיאים.docx

@חסיד-של-הקבה העלתי שלא יצטרכו להוריד
    מודל LOVEST ('לונג' אנד 'אינווסט') מבית 'משיאים'? להלן הפירוט כפי שהוצג בכנס:
    • עם תחילת המסלול, יקבל החוסך הלוואה של כ-20,000 ש"ח מגוף אשראי (כגון בנק, או בית השקעות), שתיכנס באופן מיידי לשוק ההון למדד s&p500 ותינעל בקופת גמל.
    • משם ואילך יפקיד החוסך סכום קבוע של כמה מאות שקלים (כ-650 ומעלה, בהתאם לתוכניותיו וצרכיו).
    • גובהו המדויק של הסכום לחסכון חודשי ייקבע על ידי סימולטור משוכלל מאוד, אחר שהמשתתף יגדיר לכמה ילדים ירצה לחסוך, מה הסכום הנדרש לנישואיהם ומה גיל הילדים כיום.
    • חלק מהסכום המופקד ילך לכיסוי ההלוואה הראשונה, חלקו להשקעה בקופת גמל, וחלקו לגמ"ח המשתתף (הגמ"ח המרכזי, אושר בכבוד או הגמ"ח הקהילתי המשתתף בתוכנית).
    • מדי 46 חודש יקבל המשתתף הלוואה נוספת מגוף נותן האשראי, שתיכנס גם היא לקופת הגמל ותצטרף להשקעה, ותכוסה על ידי הסכום החודשי המופקד.
    • בשלב נישואי הילד הראשון – הגמ"ח הנבחר יעניק הלוואה למשתתף, לצורך הוצאות החתונה, כך שהמשתתף לא יצטרך לגעת כלל בכסף שנצבר בקופת הגמל.
    • החזר ההלוואה לגמ"ח יתבצע מדי חודש, לא מהמשתתף ישירות אלא מתוך הסכום הנצבר כבר בשוק ההון, כך ששאר הכסף שנחסך – ימשיך לעבוד עבורו לאורך זמן.
    • בכל ילד יקבל המשתתף הלוואה נוספת מהגמ"ח, שתכוסה על ידי ההון הנצבר בינתיים, כך עד לנישואי הילד האחרון.
    • בסופו של דבר יישאר המשתתף עם הון עצמי גדול, וזאת למרות שהשתמש בסכומים הנדרשים לצורך החתונות, ומבלי שיצטרך להחזיר הלוואות!
    יצויין כי הסימולטור בחן את המודל על פי תשואות 50 השנים האחרונות, כאשר הן משתנות משנה לשנה לטובה ולרעה, אך גם בשנים הקשות ביותר – עדיין בסיום המסלול המשתתף יוצא ברווח וללא חובות כלל!
    חלק מהיתרונות הבולטים הם כדלהלן:

1. החוסך ייהנה מתשואה על הכסף שהוא חוסך, בשונה מהמודלים של הגמ"חים הקיימים כיום בשוק.
    2. החוסך ייהנה מהיציבות אותה מעניקים הגמ"חים, ויקבל הלוואה בסכום קבוע, גם אם בדיוק בערב נישואי הילדים שוק ההון כולו יקרוס.
    3. החוסך יימנע מסיכונים קיימים בשוק ההון, ולא יוכל למשוך את הכסף בבהלה בעת קריסת השוק, מה שמפחית את הסיכון לעשיית טעויות נפוצות במצבים אלו.
    4. החוסך ייהנה מסכום גדול שיפעל עבורו בשוק ההון כבר מהילד הראשון, ולאורך כל עשרות שנות השותפות ואף לאחר מכן.
    5. החוסך יוכל לבחור מה גובה הסכום שירצה להפקיד, בהתאם ליכולותיו הכלכליות.
      התוכנית בימים אלו עוברת ליטושים אחרונים על ידי טובי הכלכלנים, וכאשר תהיה מוכנה להשקה – תצא לציבור בפרסום נרחב, כאשר צפויה לה השתתפות של עשרות אלפי בתי אב עם ההשקה.
  • מה הגמחי"ם ירוויחו מזה?

• מה הגמחי"ם ירוויחו מזה?

@אברך-מהמרכז כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

מה הגמחי"ם ירוויחו מזה?

דבר ראשון- להישאר על המפה.
    (עצם הדיונים הסוערים על ההצעה החדשה שלהם- כבר רווח מבחינתם)

אם אנשים ישתכנעו מהתוכניות החדשות ויפקידו אליהם כסף, הם יהיו מסוגלים בעז"ה להמשיך בהתחייבויות שלהם לאנשים שהפקידו כבר שנים.
    אנשים נוספים, שכבר מפקידים ושוקלים להפסיק, אולי יישארו.
    לדעתי בהחלט יש כאן אופציה ל- WIN- WIN (שני הצדדים מרוויחים).

• במודל החדש הגמ"ח המרכזי כן מתחייבים להלוות?
    כי כיום הם במפורש לא מתחייבים להוות את הכסף.

• במודל החדש הגמ"ח המרכזי כן מתחייבים להלוות?
    כי כיום הם במפורש לא מתחייבים להוות את הכסף.

@אברך-מהמרכז
    לדעתי הם לא מתחייבים להלוות- מטעמי איסור ריבית
    השאלה מה יהיה עכשיו עם החלק בהפקדת הכסף שהולך לקופגל"ה שרשומה על שמך - האם עליו הם כן יתחייבו להלוות או לא.

• @אברך-מהמרכז כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

מה הגמחי"ם ירוויחו מזה?

דבר ראשון- להישאר על המפה.
    (עצם הדיונים הסוערים על ההצעה החדשה שלהם- כבר רווח מבחינתם)

אם אנשים ישתכנעו מהתוכניות החדשות ויפקידו אליהם כסף, הם יהיו מסוגלים בעז"ה להמשיך בהתחייבויות שלהם לאנשים שהפקידו כבר שנים.
    אנשים נוספים, שכבר מפקידים ושוקלים להפסיק, אולי יישארו.
    לדעתי בהחלט יש כאן אופציה ל- WIN- WIN (שני הצדדים מרוויחים).

@אפ_על_פי_כן כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

הם יהיו מסוגלים בעז"ה להמשיך בהתחייבויות שלהם לאנשים שהפקידו כבר שנים.

ומה עם רווח בעתיד, חוץ מאשר כיסוי התחייבויות קיימות?

• @השומר כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

אבל אם אין ערך זה סתם עקיצה

ובנוסף לדברי @אפ_על_פי_כן אני חושב שא"א לומר שאין ערך כשאתה מקבל היום התחייבות להלוואה בסכום מסוים בזמן החתונה, ועוד ללא ריבית.

@אבי-ר. כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

כשאתה מקבל היום התחייבות להלוואה בסכום מסוים בזמן החתונה, ועוד ללא ריבית.

למה ללא ריבית יהיה את הפקדות המוקדמות כמו שיש היום בגמ"ח המרכזי

• @אבי-ר. כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

כשאתה מקבל היום התחייבות להלוואה בסכום מסוים בזמן החתונה, ועוד ללא ריבית.

למה ללא ריבית יהיה את הפקדות המוקדמות כמו שיש היום בגמ"ח המרכזי

@רואה-את-הנולד
    כבר שאלו את זה לעיל, ועניתי שזה לא ריבית אלא תרומה לגמ"ח. (מכספי מעשרות)

• לפי מה שפרסמו הגמ"ח המרכזי 2,600 משפחות בשנה האחרונה הצטרפו לרעיון של הגמ"ח

image.png
    האמת שהייתי מופתע
    אולי אני רואה את העולם מהחור של הפורום
    אבל כנראה שיש הרבה אברכים שלא מספיק מודעים למשמעות של בניית תוכנית הלוואות להמשך חייהם

אה וכמובן יש עוד נתון שהגמח "שכח" לציין כמה לקוחות עזבו אותם בשנה האחרונה

image.png
    האמת שהייתי מופתע
    אבל כנראה שיש הרבה אברכים שלא מספיק מודעים למשמעות של בניית תוכנית הלוואות להמשך חייהם

@בוטח-בה אני יוסיף על דבריך שאני מפקפק בנתון וגם גודל הפירסום עלה הרבה יותר כסף בשנה האחרונה וכמובן הרבה עזבו או הפסיקו להפקיד.כמובן שאני ממש לא שמח לאיד זה מסכן את שאר המפקידים אבל בסוף החסד הגדול והראשון זה אדם לבני ביתו.

• התוכנית הולת להיות עם תוכנית חסיכון ולא קופת גמל כדי שיוכלו לנעול את הקופה
    וכן זה יהיה עם חברת כלל

וכן זה יהיה עם חברת כלל

@אנונימי2 כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

התוכנית הולת להיות עם תוכנית חסיכון ולא קופת גמל כדי שיוכלו לנעול את הקופה

א"כ מדובר במוצר נחות לגמרי, כשאיך לך שום שוט מול החברה לאיים על עזיבה,
    בנוסף אין שם אפשרות להמיר את החיסכון לפנסיה וללא מס, שבעיני זה חיסרון גדול.

וכן זה יהיה עם חברת כלל

וכן זה יהיה עם חברת כלל

ידיעה או שמועה או אולי בכלל ניחוש?

וכן זה יהיה עם חברת כלל

וכן זה יהיה עם חברת כלל

אתה מחליף בין התוכנית של מינצברג והגמ"ח המרכזי ואושר בכבוד לתכנית אחרת של הרב לבקוביץ וכמה קהילות חסידיות, בקהילות החסידות מדובר על תכנית מול כלל, בתכנית הליטאית טרם ידוע פרטים מדויקים.

וכן זה יהיה עם חברת כלל

@אנונימי2
    יוסלה מינצברג אמר שזה לא יהיה בפוליסת חסכון,
    אלא בגמל להשקעה וקרן השתלמות.

• אני דיברתי על התוכנית של הרב לפקוביץ מידיעה
    זה יהיה בכלל ובתכנית חיסכון אל אף שהדמי ניהול קצת יותר יקרים

• בתוכנית של מינצברג זה בקופת גמל להשקעה בוודאות

image.png
    האמת שהייתי מופתע

@בוטח-בה כתב בדרמה!!! הגמ"ח המרכזי הולך לשלב בתוכנית הפקדות בשוק ההון?:

עוד נתון שהגמח "שכח" לציין

... מהו גרף ההצטרפות של החמש/עשר שנים האחרונות בלי זה אין שום משמעות למספר 2600

• חופש כלכליח חופש כלכלי התייחס לנושא זה ב
  • בתוכנית של מינצברג זה בקופת גמל להשקעה בוודאות

@שמח-לעזור
    זה בקופת גמל או גם בקרן השתלמות.?

נושאים מוצעים

• מי מצטער על חלום?

שוק ההון והשקעות שוק ההון בועה
    1
    8 הצבעות
    1 פוסטים
    90 צפיות
    תכנון נכוןת
    החלום שלא קרה הרבה אנשים היום פוחדים להשקיע בשוק ההון. השוק בשיא, כולם מדברים על "בועה", וכל מי שחושב להכניס כסף נתקף בחשש: מה יהיה אם ירד? האם אני מסוגל להחזיק מעמד במשבר, או שאני אמכור בדיוק ברגע הכי גרוע, ואפסיד את מה שחסכתי שנים? זה חשש אמיתי. אבל יש לו תרופה - לא כלכלית, אלא נפשית. ואני רוצה לשתף אותה. מה שלא קרה, לא קרה לך בואו נדמיין רגע: אתם ישנים, וחולמים חלום. בחלום התעשרתם - קיבלתם ירושה, זכיתם בפיס, עשיתם עסקה מצוינת. אתם מרגישים את השמחה, אתם כבר מתכננים מה תעשו עם הכסף. ואז אתם מתעוררים, ומבינים שזה היה רק חלום. האם אתם עצובים? לא ממש. כי שום דבר לא היה שלכם מלכתחילה. לא הפסדתם כלום - פשוט חלמתם. עכשיו קרה לי דבר דומה, פעמיים, בעולם ממשי לגמרי - לא בשינה, אלא בהחלטות נדל"ן. פעם אחת הייתי בטוח שדירה מסוימת שרציתי לקנות שווה הרבה יותר ממה שהציעו לי, והלכתי בעצת אחרים וירדתי מהעסקה - ובדיעבד התברר שהיא באמת נמכרה במחיר גבוה משמעותית ממה שיכולתי לקנות בו. פעם שנייה ויתרתי מרצון על השקעה, כדי לא להסתכסך עם חבר קרוב שרצה לקנות את אותו הנכס - והנכס הזה הניב לו רווח גדול. בשני המקרים היה לי "פתח" מלא להתעשר, וזה נסגר. יכולתי לחיות עם זה שנים ולהתייסר: "מה היה קורה אילו...". אבל זה בכלל לא כואב לי. ולא כי אני אדם מיוחד בלי רגשות - אלא כי הבנתי משהו. זה לא היה שלי - זה היה חלום ההזדמנויות האלה מעולם לא היו "שלי" באמת. הן היו אפשרות, מחשבה, דמיון של עתיד - בדיוק כמו החלום בלילה. אם בסוף זה לא קרה, סימן שזה לא היה אמור לקרות. בורא העולם נתן לי חלום שנראה מוחשי במיוחד - נראה קרוב, נראה ודאי - אבל בסופו של דבר זה נשאר חלום. ומי מצטער על חלום? התובנה הזו לא נועדה רק להרגיע אותי לגבי דירות שלא קניתי. היא כלי עבודה של ממש - ואני חושב שהיא בדיוק מה שחסר לאנשים שמפחדים להשקיע היום בשוק ההון. איך זה מתרגם להשקעות נניח שיש לכם מטרה ברורה וחשובה - לדוגמה, לחסוך לנישואי הילדים בכבוד. אתם פותחים תיק השקעות, ומתחילים לחסוך לטווח ארוך. השוק, בעזרת ה', עולה לאורך זמן - ככה זה עובד בהשקעה סבלנית. אבל בדרך יהיו ירידות. זה לא "אם", זה "מתי". ובדיוק ברגע הירידה מתעורר הפחד הגדול ביותר: למכור הכול כדי "להציל את מה שנשאר". וזו בדיוק הנקודה שבה החוסן הנפשי קובע הכול. כי מי שנכנס להשקעה עם התובנה הזו - שהכסף שהוא משקיע הוא כמו חלום, ואם בסוף הוא יפסיד אותו, סימן שזה בכלל לא היה אמור להיות שלו - הוא לא ימכור בפאניקה. הוא ידע: "אם, חלילה, אני אצא מפה עם הפסד - זה אומר שזה היה חלום מוחשי שהתברר כחלום. לא הייתי אמור לקבל את זה". והידיעה הזו, פרדוקסלית ככל שתישמע, היא בדיוק מה שנותן את השקט הדרוש כדי לא למכור, ודווקא בגלל זה - לתת לכסף הזדמנות אמיתית לצמוח. אבל יש תנאי אחד הגישה הזו עובדת רק אם באמת אפשר "להתעורר מהחלום" בלי שהחיים יתמוטטו. ולכן יש כלל ברזל: משקיעים רק כסף שאפשר להרשות לעצמכם להפסיד. לא ממונפים, לא בהלוואות, לא בכסף שאתם צריכים למחר. כי אם ההשקעה היא כסף שאתם באמת יכולים לאבד מבלי שהעולם יקרוס - אז ה"חלום" נשאר חלום נעים, וגם אם הוא לא יתגשם, לא נשבר שום דבר אמיתי. וכשיודעים שאפשר לחיות גם בלי זה - דווקא אז יש הכי הרבה סיכוי שזה יישאר, יצמח, ובעזרת ה' יגיע בדיוק לאן שהתכוונתם מלכתחילה. נכון שאינו דומה חלום שעוד לא השקעתי בה כסף, לבין חלום שכבר הושקעו בו בו כספים, אבל בסוף זה אותו חלום.. 'קל לומר את זה עכשיו, לפני שהמשבר בא - אבל אני מקווה שהקו הזה יהיה לי ולאחרים לעזר גם ברגע האמת'.
  • משקיעים חכמים?

שוק ההון והשקעות משקיעים מתחילים שוק ההון
    3
    3 הצבעות
    3 פוסטים
    234 צפיות
    ש
    @בן-עליה תצטרף ותהנה
  • 9 הצבעות
    16 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @חיים-חי לא ניכנס למספרים ולא מה אני עושה באישי, אבל בעיני האסטרטגיה הנכונה למי שרוצה להישאר שקוע בתורתו ולא בנוי לכאבי ראש יותר מתוחכמים, הדרך היא לקחת הלוואה של כמה מאות אלפים בפריסה ארוכה של משכנתא להשקיע בשוק ההון דרך מסחר עצמאי השתלמות וקופות גמל על שם שני הבני זוג ובחתונות הילדים להלואות על חשבון הפנסיה והקופות הנל להחזיק קצת את ההלוואות בבלון או גרייס ולצבור עוד הון, ואז קצת לפרוע קצת להוציא וכן על זה הדרך כמובן כל אחד צריך לדייק את זה לפי היכולות שלו והסכום שלו וכן מספר הילדים בנים ובנות וכדומה בניתי כמה תוכניות כאלה למשפחה ונראה לי שזה ילך טוב בעזרת השם. בהשוואה למה שהם מציעים זה מאד מגביל אותך ומסרבל את מיקסום האפשרוית וכמובן יעלה לך הרבה יותר בהפקדות או החזר כל חודש.
  • 1 הצבעות
    55 פוסטים
    3k צפיות
    הקול השפויה
    @בן-עליה הורדת מחיר הקרקע זה רווח ליזמים ותו לא.
  • 9 הצבעות
    3 פוסטים
    274 צפיות
    ד
    זה באמת מעניין מה שאתה אומר רק יכול להיות שהדור שלנו הוא דור שתרבות היא שינויים וקבלה שלהם ואולי אולי אצלינו זה לא יקרה ההיתקעות בתפיסות ישנות