השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית
-
@אפ_על_פי_כן
אני מדבר על משבר הרבה יותר משמעותי
כל אחד מבין שמשברים יהיו גם יהיו ומי שאומר שלא אז שלא ישקיע
אני מדבר על משהו הרבה יותר משמעותי
ואני יודע שזה דעת יחיד ואני עדין לא מפחד לאומר (מקסימום אני לא צודק, אבל אם אני כן צודק.....)@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
ואני יודע שזה דעת יחיד ואני עדין לא מפחד לאומר (מקסימום אני לא צודק, אבל אם אני כן צודק.....)ימים יגידו.
-
@האדם-חושב כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
ואני יודע שזה דעת יחיד ואני עדין לא מפחד לאומר (מקסימום אני לא צודק, אבל אם אני כן צודק.....)ימים יגידו.
@אפ_על_פי_כן כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
ימים יגידו.
שנים יגידו...
גם לטענת @האדם-חושב היקר יכול לקחת עוד שנים שבינתיים יכולה להיות עוד עליה של 100%.
-
לא קראתי את הכתבה ואני לא מומחה לשוק ההון (בקושי מבין)
אבל נראה לי שצריך לזכור לגבי ה-AI ושאר הדברים
החשש שאנחנו מגזימים וזה יתפוצץ וכו'
זה משפט של אדם חושב (יהודי) אבל לענ"ד העולם לא מסתכל על זה כך ומפתחים בזה תלות לכן אני לא חושב שיהיה פיצוץ
מה עוד שהממציאים של הדברים גורפים כסף גדול והם לא יביאו לזה להעלם במהרה -
@בן-עליה כתב
מה עוד שהממציאים של הדברים גורפים כסף גדול והם לא יביאו לזה להעלם במהרה
כרגע הם מפסידים סכומים כמו תקציבים של מדינות
זה המוצר שהעלות פיתוח שלו היקרה בהיסטוריה
אופן ai תפסיד מאות מיליארדים לפני שתהפוך לרווחית אי פעם@שמח-לעזור אוסיף לדבריך שגם בועת הדוט קום בסוף המאה הקודמת (1998-2000) הייתה עם חברות שהיו להם הכנסות לאורך כל הדרך וחלקם קיימות עד היום (אנבידיה לדוגמה) אבל זה לא גרם להם לא להפסיד עשרות אחוזים בפיצוץ הבועה, כיוון שהתמחור שלהם היה מעל ומעבר. היום בחלק גדול מהמקרים החברות כרגע בכלל לא רווחיות, או שפעילות הAI של החברות (בחברות ענק כמו גוגל וברמה מסויימת מיקרוסופט ברכיב של ההשקעה העצמית שלה בפיתוח מודולים אבל היא מצד שני מרוויחה מההפסדים של openAI) היא לא רווחית.
מצרף דוגמה של חברה שפעילה עד היום וייצרה רווח לאורך כל הדרך אבל מחקה 99.89% מהשווי שלה בפיצוץ הבועה (ואגב עד היום לא עברה את ה40% מהשיא שלה לפני הבועה בשום שלב)

אנבידיה קרסה קצת באיחור אבל גם היא ב2002 מחקה מעל 75% מהשווי שלה למרות שהיא לא הייתה הפסדית.
וכנ"ל דוגמאות אין ספור.הדוגמה הכי קיצונית שאני מכיר לזה ששווי שוק לא מעיד על רווחיות זה חברת אובר שלמרות שהיא חברה ציבורית כבר מ2018 היא נכנסה לריווחיות רק ב2023 ועד אז הפסידה מליארדים.
גם אחרי שהיא נכנסה לרווחיות תפעולית היא רחוקה מלכסות את ההשקעה של השנים הקודמות.
להלן טבלת רווח /הפסד במליוני דולרים
2024 $9,856
2023 $1,887
2022 $-9,141
2021 $-496
2020 $-6,768
2019 $-8,506
2018 $997
2017 $-4,033
2016 $-370