השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית
-
@אפ_על_פי_כן
או מנפיקים…אבל עדיין
לא היה מוצר הפסדי כ״כ בהיסטוריהניתוח שראיתי פעם על ההשקעות בתחום

האמת היא שה״בועה״ הזו קצת נחלשה
אינבידה כבר הרבה זמן מדשדשת
מייקרוסופט אמזון ומטא הביאו תשואה נמוכה מסנפ
גוגל היחידה שהצליחה לשלב את ai בכלים הקיימים שלה בצורה טובה
ולכן השוק גמל לה בקפיצת שווי מטורפת
ואופן ai תכננה להנפקה השנה בשווי אסטרונומי של חצי טריליון
כרגע היא איבדה מהזוהר שלה ומעניין לראות אם תצא להנפקה בכל זאת@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
@אפ_על_פי_כן
או מנפיקים…אבל עדיין
לא היה מוצר הפסדי כ״כ בהיסטוריהמאד מעניין מה שהבאת. לא הכרתי את הנתונים האלה, ותודה לך.
השאלה היא האם רלוונטי ההפסדיות הנוכחית -
מכיוון שאין ספק שה- AI מחולל מהפכה בהרבה תחומים, בהרבה תחומי עיסוק, והעתיד נמצא שם כמו שאומרים... הרבה מאמינים שבהמשך תהיה צמיחה עיסקית אדירה, כשאנשים יבינו ויפנימו את מגוון האפשרויות ויפתחו את כיווני החשיבה, ויהיו מוכנים לשלם על זה במזומן.
(למשל: חברת הייטק שאני מכיר רכשה עכשיו רשיונות לכלי AI בתשלום עבור כלל העובדים. וזה דבר יקר.)מבחינתי - אני חשוף למניות AI בתוך תיק המסחר שלי, עי השקעה במדדים עולמי וסנופי, באחוז שמספק אותי.
-
@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
@אפ_על_פי_כן
או מנפיקים…אבל עדיין
לא היה מוצר הפסדי כ״כ בהיסטוריהמאד מעניין מה שהבאת. לא הכרתי את הנתונים האלה, ותודה לך.
מכיוון שאין ספק שה- AI מחולל מהפכה בהרבה תחומים, בהרבה תחומי עיסוק, והעתיד נמצא שם כמו שאומרים... הרבה מאמינים שבהמשך תהיה צמיחה עיסקית אדירה, כשאנשים יבינו ויפנימו את מגוון האפשרויות ויפתחו את כיווני החשיבה, ויהיו מוכנים לשלם על זה במזומן.
(למשל: חברת הייטק שאני מכיר רכשה עכשיו רשיונות לכלי AI בתשלום עבור כלל העובדים. וזה דבר יקר.)מבחינתי - אני חשוף למניות AI בתוך תיק המסחר שלי, עי השקעה במדדים עולמי וסנופי, באחוז שמספק אותי.
@אפ_על_פי_כן זה בדיוק היה המציאות בבועת ה.com עם אותם טענות אחד לאחד.
בסוף צריך להבין את ההגיון במכפילי הרווח ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה. -
@אפ_על_פי_כן זה בדיוק היה המציאות בבועת ה.com עם אותם טענות אחד לאחד.
בסוף צריך להבין את ההגיון במכפילי הרווח ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.@משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.
למה נראה לך שאין תכנית עיסקית ברורה?
-
@משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.
למה נראה לך שאין תכנית עיסקית ברורה?
@אפ_על_פי_כן אין תכנית עסקית שפורסמה לציבור שמסבירה את הרווחיות של החברות האלו. ואין מודלים מותאמים לחברות מסוג כזה. תקרא קצת את ההסטוריה של בועת הדוט קום תעשה את ההתאמות הנדרשות ותבין למה זה מאד דומה.
-
@אפ_על_פי_כן
או מנפיקים…אבל עדיין
-
יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
ויכול להיות שלא
א״א לדעת כמה בדיוק
וודאי שא״א לדעת איזה חברה תצליח ואיזה תקרוסגם בבועת הדוט.קום בסוף התמחור של המדד היה נכון
אבל הקדים את זמנו בעשור
יכול להיות שכך גם עכשיו@שמח-לעזור הבאתי דוגמה ספציפית למעלה של תימחור לא נכון בכלל והיו הרבה כאלו.
בנוסף רבות החברות שלא שרדו בשביל להגיע לתימחור הנכון. -
@שמח-לעזור הבאתי דוגמה ספציפית למעלה של תימחור לא נכון בכלל והיו הרבה כאלו.
בנוסף רבות החברות שלא שרדו בשביל להגיע לתימחור הנכון.@משקיע-זהיר-מידי צודק
תיקנתי מחברות למדד
כתבתי ברישא שא״א לדעת איזו חברה תצליח… -
ויכול להיות שלא
א״א לדעת כמה בדיוק
וודאי שא״א לדעת איזה חברה תצליח ואיזה תקרוסגם בבועת הדוט.קום בסוף התמחור של המדד היה נכון
אבל הקדים את זמנו בעשור
יכול להיות שכך גם עכשיו@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
ויכול להיות שלא
א״א לדעת כמה בדיוק
אבל הקדים את זמנו בעשור
יכול להיות שכך גם עכשיוולכן משקיעים לטווח ארוך...
-
ויכול להיות שלא
א״א לדעת כמה בדיוק
אבל הקדים את זמנו בעשור
יכול להיות שכך גם עכשיוולכן משקיעים לטווח ארוך...
@אפ_על_פי_כן אתה יכול להגיד לכן משקיעים פאסיבית ובכל זמן.
כשאדם מכניס כסף לשוק באופן חד פעמי בזמן שהשוק לא ברור בלי להיות מודע לסיכונים הטווח ארוך לא מצדיק את זה.
העשור האבוד זה נזק כלכלי גדול בסוף -
כשאדם מכניס כסף לשוק באופן חד פעמי בזמן שהשוק לא ברור בלי להיות מודע לסיכונים הטווח ארוך לא מצדיק את זה.
העשור האבוד זה נזק כלכלי גדול בסוף@משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:
אכן זו דעתי.
העשור האבוד זה נזק כלכלי גדול בסוףזו אותה נקודה שעליה אנחנו חולקים כל הזמן...
דעתי היא שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד, כולל לא עכשיו, ולכן אין שום הבדל מבחינתי אם להיכנס עכשיו או שנה שעברה או בעוד שנתיים.
ואם יש לך כרגע סכום גדול ביד- תכניס את כולו.
כל עוד אתה משקיע פסיבית, במדד רחב, לטווח ארוך (15 שנה לפחות.)אני מודע לזה שאתה חושב אחרת, וגם קראתי את דבריך, וזה בסדר שלאנשים יש דעות חלוקות.
מבחינת הסיכון שמא הסנופי יקרוס הרגע... וכעבור 18 שנה הרווח שיעשה לא יהיה משמעותי מספיק - אני יותר חושש לשמרנים שישימו כספם במסלול הלכה שירוויח כלום וחצי, והפנסיה שלהם לא תספיק לעת זקנתם.
-
אכן זו דעתי.
העשור האבוד זה נזק כלכלי גדול בסוףזו אותה נקודה שעליה אנחנו חולקים כל הזמן...
דעתי היא שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד, כולל לא עכשיו, ולכן אין שום הבדל מבחינתי אם להיכנס עכשיו או שנה שעברה או בעוד שנתיים.
ואם יש לך כרגע סכום גדול ביד- תכניס את כולו.
כל עוד אתה משקיע פסיבית, במדד רחב, לטווח ארוך (15 שנה לפחות.)אני מודע לזה שאתה חושב אחרת, וגם קראתי את דבריך, וזה בסדר שלאנשים יש דעות חלוקות.
מבחינת הסיכון שמא הסנופי יקרוס הרגע... וכעבור 18 שנה הרווח שיעשה לא יהיה משמעותי מספיק - אני יותר חושש לשמרנים שישימו כספם במסלול הלכה שירוויח כלום וחצי, והפנסיה שלהם לא תספיק לעת זקנתם.
@אפ_על_פי_כן בשביל החשש שלך מספיק שתדרבן אנשים להכניס את השוטף לסיכון גבוה וחלק מהצבירה.
או את הצבירה בפריסה על פני חמש שנים.
ההצדקה להכניס את הצבירה בבת אחת לסיכון גבוה בזמן כזה (במקרה של צבירה משמעותית ביחס להפדות עתידיות צפויות) בגלל הטענה שלך היא לא מובנת