דילוג לתוכן

השקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית

שוק ההון והשקעות
60 8 275 8
  • @אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין
    לא היה מוצר הפסדי כ״כ בהיסטוריה

ניתוח שראיתי פעם על ההשקעות בתחום
    f3dfdba2-37b5-4551-aaa1-57bc2631b320-image.png

האמת היא שה״בועה״ הזו קצת נחלשה
    אינבידה כבר הרבה זמן מדשדשת
    מייקרוסופט אמזון ומטא הביאו תשואה נמוכה מסנפ
    גוגל היחידה שהצליחה לשלב את ai בכלים הקיימים שלה בצורה טובה
    ולכן השוק גמל לה בקפיצת שווי מטורפת
    ואופן ai תכננה להנפקה השנה בשווי אסטרונומי של חצי טריליון
    כרגע היא איבדה מהזוהר שלה ומעניין לראות אם תצא להנפקה בכל זאת

@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

מאד מעניין מה שהבאת. לא הכרתי את הנתונים האלה, ותודה לך.

השאלה היא האם רלוונטי ההפסדיות הנוכחית -
    מכיוון שאין ספק שה- AI מחולל מהפכה בהרבה תחומים, בהרבה תחומי עיסוק, והעתיד נמצא שם כמו שאומרים... הרבה מאמינים שבהמשך תהיה צמיחה עיסקית אדירה, כשאנשים יבינו ויפנימו את מגוון האפשרויות ויפתחו את כיווני החשיבה, ויהיו מוכנים לשלם על זה במזומן.
    (למשל: חברת הייטק שאני מכיר רכשה עכשיו רשיונות לכלי AI בתשלום עבור כלל העובדים. וזה דבר יקר.)

מבחינתי - אני חשוף למניות AI בתוך תיק המסחר שלי, עי השקעה במדדים עולמי וסנופי, באחוז שמספק אותי.

• @שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

מכיוון שאין ספק שה- AI מחולל מהפכה בהרבה תחומים, בהרבה תחומי עיסוק, והעתיד נמצא שם כמו שאומרים... הרבה מאמינים שבהמשך תהיה צמיחה עיסקית אדירה, כשאנשים יבינו ויפנימו את מגוון האפשרויות ויפתחו את כיווני החשיבה, ויהיו מוכנים לשלם על זה במזומן.
    (למשל: חברת הייטק שאני מכיר רכשה עכשיו רשיונות לכלי AI בתשלום עבור כלל העובדים. וזה דבר יקר.)

מבחינתי - אני חשוף למניות AI בתוך תיק המסחר שלי, עי השקעה במדדים עולמי וסנופי, באחוז שמספק אותי.

@אפ_על_פי_כן זה בדיוק היה המציאות בבועת ה.com עם אותם טענות אחד לאחד.
    בסוף צריך להבין את ההגיון במכפילי הרווח ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

• @אפ_על_פי_כן זה בדיוק היה המציאות בבועת ה.com עם אותם טענות אחד לאחד.
    בסוף צריך להבין את ההגיון במכפילי הרווח ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

@משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

למה נראה לך שאין תכנית עיסקית ברורה?

• @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ואיפה היהיה המודל הכלכלי שבו כל החברות ירוויחו כל כך הרבה ממוצר שאין לו תכנית עסקית ברורה.

למה נראה לך שאין תכנית עיסקית ברורה?

@אפ_על_פי_כן אין תכנית עסקית שפורסמה לציבור שמסבירה את הרווחיות של החברות האלו. ואין מודלים מותאמים לחברות מסוג כזה. תקרא קצת את ההסטוריה של בועת הדוט קום תעשה את ההתאמות הנדרשות ותבין למה זה מאד דומה.

@אפ_על_פי_כן
    או מנפיקים…

אבל עדיין

יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק
    וודאי שא״א לדעת איזה חברה תצליח ואיזה תקרוס

גם בבועת הדוט.קום בסוף התמחור של המדד היה נכון
    אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

• יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

@שמח-לעזור הבאתי דוגמה ספציפית למעלה של תימחור לא נכון בכלל והיו הרבה כאלו.
    בנוסף רבות החברות שלא שרדו בשביל להגיע לתימחור הנכון.

• @שמח-לעזור הבאתי דוגמה ספציפית למעלה של תימחור לא נכון בכלל והיו הרבה כאלו.
    בנוסף רבות החברות שלא שרדו בשביל להגיע לתימחור הנכון.

@משקיע-זהיר-מידי צודק
    תיקנתי מחברות למדד
    כתבתי ברישא שא״א לדעת איזו חברה תצליח…

• יכול להיות שזה יהיה רווחי מאוד
    ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

@שמח-לעזור כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

ולכן משקיעים לטווח ארוך...

ויכול להיות שלא
    א״א לדעת כמה בדיוק

אבל הקדים את זמנו בעשור
    יכול להיות שכך גם עכשיו

ולכן משקיעים לטווח ארוך...

@אפ_על_פי_כן אתה יכול להגיד לכן משקיעים פאסיבית ובכל זמן.
    כשאדם מכניס כסף לשוק באופן חד פעמי בזמן שהשוק לא ברור בלי להיות מודע לסיכונים הטווח ארוך לא מצדיק את זה.
    העשור האבוד זה נזק כלכלי גדול בסוף

• @אפ_על_פי_כן אתה יכול להגיד לכן משקיעים פאסיבית ובכל זמן.
    כשאדם מכניס כסף לשוק באופן חד פעמי בזמן שהשוק לא ברור בלי להיות מודע לסיכונים הטווח ארוך לא מצדיק את זה.

אכן זו דעתי.

זו אותה נקודה שעליה אנחנו חולקים כל הזמן...
    דעתי היא שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד, כולל לא עכשיו, ולכן אין שום הבדל מבחינתי אם להיכנס עכשיו או שנה שעברה או בעוד שנתיים.
    ואם יש לך כרגע סכום גדול ביד- תכניס את כולו.
    כל עוד אתה משקיע פסיבית, במדד רחב, לטווח ארוך (15 שנה לפחות.)

אני מודע לזה שאתה חושב אחרת, וגם קראתי את דבריך, וזה בסדר שלאנשים יש דעות חלוקות.

מבחינת הסיכון שמא הסנופי יקרוס הרגע... וכעבור 18 שנה הרווח שיעשה לא יהיה משמעותי מספיק - אני יותר חושש לשמרנים שישימו כספם במסלול הלכה שירוויח כלום וחצי, והפנסיה שלהם לא תספיק לעת זקנתם.

• @משקיע-זהיר-מידי כתב בהשקעות בשוק ההון ובינה מלאכותית:

אכן זו דעתי.

זו אותה נקודה שעליה אנחנו חולקים כל הזמן...
    דעתי היא שאף אחד לא יכול לחזות את העתיד, כולל לא עכשיו, ולכן אין שום הבדל מבחינתי אם להיכנס עכשיו או שנה שעברה או בעוד שנתיים.
    ואם יש לך כרגע סכום גדול ביד- תכניס את כולו.
    כל עוד אתה משקיע פסיבית, במדד רחב, לטווח ארוך (15 שנה לפחות.)

אני מודע לזה שאתה חושב אחרת, וגם קראתי את דבריך, וזה בסדר שלאנשים יש דעות חלוקות.

מבחינת הסיכון שמא הסנופי יקרוס הרגע... וכעבור 18 שנה הרווח שיעשה לא יהיה משמעותי מספיק - אני יותר חושש לשמרנים שישימו כספם במסלול הלכה שירוויח כלום וחצי, והפנסיה שלהם לא תספיק לעת זקנתם.

@אפ_על_פי_כן בשביל החשש שלך מספיק שתדרבן אנשים להכניס את השוטף לסיכון גבוה וחלק מהצבירה.
    או את הצבירה בפריסה על פני חמש שנים.
    ההצדקה להכניס את הצבירה בבת אחת לסיכון גבוה בזמן כזה (במקרה של צבירה משמעותית ביחס להפדות עתידיות צפויות) בגלל הטענה שלך היא לא מובנת

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    1 פוסטים
    151 צפיות
    ס
    מהו מס PFIC המאיים? אז ככה, מס זה חל על כל השקעה בהתאגדות זרה – שאינה בארה"ב – שמטרתה הכנסה פאסיבית, כולל קרנות נאמנות, קרנות סל, קופת גמל להשקעה ופוליסות חיסכון שאינן מונפקות בארה"ב, בין אם הן משקיעות בארה"ב (כמו במסלולי S&P 500) ובין במקום אחר, ובין אם הקרנות מנוהלות או מחקות. פורסים את הרווח על כל השנים בהם המשקיע החזיק את הקרן, ממסים את הרווח לכל שנה לפי המדרגה הגבוהה ביותר שהייתה קיימת לאותה שנה, שנכון להיום עומד על 39.6% (משנת 2013), והיות והמס היה אמור להיות משולם בשנים ההן, צריך לחשב ריבית פיגורים על אותו מס – ריבית דריבית – לפי ריבית הפד. מס זה יכול להגיע אחרי כמה שנים לכדי כמעט כל הרווח ואפי' לנגוס בקרן. אפשרויות ההשקעה לטווח ארוך: אפשרויות השקעה לטווח הארוך שאינן בעייתיות הן: קרנות סל שמונפקות בארה"ב (גם דרך בית השקעות ישראלי אפשר לקבל גישה לבורסה האמריקאית ולקנות שם קרנות סל שמונפקות בארה"ב ). מניות בודדות (לא מומלץ בעליל). נדל"ן. כמו כן אפשר לפתוח קופת גמל להשקעה על שם בן הזוג או הילדים אם אינם אמריקאים, או על שם קרוב משפחה אחר שאינו אמריקאי. אפשרויות ההשקעה לטווח קצר: קרן כספית וכן קרן אג"ח הן גם בכלל PFIC, ולכן לא מומלץ לאזרח אמריקאי להחזיק בהם. ישנם 3 אפשרויות שאינן בעייתיות להשקעה לטווח קצר: פקדון בנקאי. קניית מק"מ דרך חשבון מסחר (עדיף על פני פיקדון). אגחי"ם ממשלתיים בודדים. יש לשים לב לא לקנות אג"ח ללא קופונים, שכן באג"ח שלא משלם קופונים יש כפל מס בארה"ב וישראל (מאחר שארה"ב ממסה לפי כל שנה את החלק היחסי, ובישראל אין חבות מס עד המכירה ולכן לא יהיה זיכוי, ויהיה חיוב כפול בהמשך לישראל במכירה/פדיון), וכן לא אג"ח שמונפק מתחת לשווי הפדיון. כמו כן אפשר לפתוח קופת גמל להשקעה במסלול אג"ח על שם בן הזוג או הילדים אם אינם אמריקאים, או על שם קרוב משפחה אחר שאינו אמריקאי. בעיקרון אפשר גם לקנות קרן כספית ולמכור אותה באותה שנת מס בה נקנתה ואז אין מס PFIC, אך עדיין נדרש לדווח על כך בטופס 8621 (זהו הטופס על דיווח מוצרי PFIC) ורוב רו"ח לא מתעסקים עם הטופס הזה וגם אם כן התשלום לרו"ח יקר מאוד. בנוגע לקרן השתלמות, פנסיה וחסכון לכל ילד לאזרח אמריקאי, וכן למי שאינו אזרח אמריקאי אבל יש לו מספר ITIN, לא ארחיב בזה כעת, וכבר כתבתי על כך באשכול הזה והזה.
  • 10 הצבעות
    9 פוסטים
    446 צפיות
    מ
    @טריידר כתב במשקיעים ! אבל שקועים בלימוד !!!!: ג] יש קצת "באג" בהפיכת העיסוק לערכי עבור "חתנין רבנן", מאחר (ולפי התרשמותי) ככל שאברך יותר רואה בעסק ענין רוחני, או אפילו קיום "חובת השתדלות שבתיירה", זה אוטומטית מוריד חלק ניכר מתחושת האחריות הכספית, וכמו שכתבת במקו"א שחונכנו לכסף קל וסייעתא דשמיא מופלגת, לכן ככל שהעסק יותר קשור להקב"ה, כך מובטחת יותר יביא סייעתא דשמיא, ובבחינת "אם נגזר עלי לחתן בכבוד, זו עסקה עם פוטנציאל מפסיקה לטשטש את הנס, ולהיכנס לפרטי פרטים ולבדוק כל האפשרויות והבטוחות זה כבר בגדר ספיקות בביטחון וכו'"... אדרבה לסוג אברך כזה זה יעזור לבדוק את העיסקה מכל כיוון, כי מקובלנו מרבותינו בעלי המוסר שרק בגשמיות יש גבול להשתדלות. אבל ברוחניות צריך לשאוף להגיע למקסימום ולעשות כל מאמץ ואין גבול להשתדלות, וככל שמתאמצים יותר הקב"ה נותן יותר. בגדר "הרחב פיך ואמלאהו". ואברך שמשוכנע [או שמשכנע את עצמו - כמוני], שכל העיסוק בהשקעות הוא נטו השתדלות לרוחניות, מובטח לנו שלא יחסוך כל מאמץ בזה, כי ברוחניות זו העבודה של האדם ולא של הקב"ה. והוא באמת יקבל סייעתא דשמיא יותר.... כמו שאמר ר' שלום שבדרון 2 אנשים סוללים את אותו הכביש, אחד עוסק במצוות ישוב ארץ ישראל, והשני עובד במע"צ - הגלגול הקודם של "נתיבי ישראל". הכל תלוי בכוונה.... [image: 1755623079861-865d5034-19e5-4478-8613-28d19baafeb2-image.png] אוצר החכמה_-_ ברכת אברהם - מאמרים והדרכות תורה א - ארלנגר, אברהם בן שמשון רפאל__ 248_249.pdf [image: 1755622759758-a95beb2a-bf52-41d6-ac43-d4ba7ac0b103-image.png]
  • 0 הצבעות
    95 פוסטים
    3k צפיות
    שמיל שמילש
    צירפתי מדריך סיכום, מקוה שיהיה לתועלת סיכום אופני ההשעות לאזרחי ארה"ב
  • 2 הצבעות
    178 פוסטים
    7k צפיות
    אבי ר.א
    @משהמשה אני מניח שאם תתבונן במה שהעתקת מדברי תראה שזה כבר כתוב שם....
  • רוצים לקנות דירה שניה?

הועבר נדל"ן מס רכישה השקעות
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    655 צפיות
    ה
    @יהודה-הצדיק כתב ברוצים לקנות דירה שניה?: ראיתי פרסום של בחור בשם אריאל רוטשטיין משכנתא 24 שפרסם הלוואה עד 250k עם ריבית פריים וזהו אני לא מבין גדול בהלוואות אבל נראה לי מחיר שפוי פניתי אליו והוא הביא לי הלוואה דרך בנק פועלים באישור מיוחד של מנהל הסניף (היה 0 התעסקות מיצידי רוטשטיין טיפל בהכלללל) רכשתי את החנות הזאת בסכום של 220k (מחיר מאוד טוב ביחס לשוק באזור) היה מס רכישה תשלום לעו"ד ותשלום לרוטשטיין על עבודה נפלאה מותר לדעת כמה שילמת לאותו בחור? מאד מעניין ואולי רלוונטי עבורי ותודה על הדברים הנפלאים