דילוג לתוכן

האם לאזרח אמריקאי יש בעיה לפתוח פנסיה לעצמאי

פנסיה, גמל וקרנות השתלמות
6 4 308 3

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    14 פוסטים
    266 צפיות
    אסתר קונינסקיא
    @שואף-ליותר אין כלל תשלום לביטוח לאומי כעצמאי. אך במידה ואתה גם לא שכיר אז אתה חוזר בחזרה למצב של "לא עובד" ומשלם את המינימום לביטוח לאומי. שים לב: אישה נשואה היא באמת פטורה לגמרי ,גם אם היא לא שכירה. כי היא חוזרת למצב של "לא עובד" אך לא צריכה לשלם את המינימום היות ומבוטחת בזה שבעלה משלם. (לא משנה אם הוא משלם כעצמאי/שכיר/כלא עובד, עצם זה שהוא משלם זה פוטר אותה מלשלם את המינימום)
  • 0 הצבעות
    18 פוסטים
    375 צפיות
    ח
    @מישהו-חדש פנסיה זה השקעה לזמן ארוך. אני מאמין שאתה משקיע פסיבי ולא אחד שסוחר ומהמר על הפנסיה שלו. סוכן שאמר לך להעביר את המסלול או שהוא פשוט רוצה את הכסף של שהוא יקבל מהחברה על המעבר שלך או שהוא "התבלבל" עשית משהו. העברת את הפנסיה, יופי עוד 10 שנים תשאל מה לעשות בנתיים לא נוגעים
  • 0 הצבעות
    15 פוסטים
    217 צפיות
    צ
    @בן-עליה כתב בהתייעצות לגבי קרן פנסיה: את זה הבנתי א. אבל השאלה שלי היתה זה שהקרן משקיעה 2% במטח לא נראה לי הופך אותה למנוטרלת מטח השפעה של 2% היא כמעט לא רלוונטית. וזה נקרא מנוטרל מט"ח. ב. גם אם נאמר שזה כן נקרא מנוטרלת מטח בפועל התשואות שלה טובות והתשואות נמדדות אחרי העמלת גידור אז מה הבעיה בזה בדקת תשואות לפי שנה אחת מסויימת שאז באמת היה תועלת בגידור בגלל שהדולר ירד. ג.לענין הפנסיה עצמה אולי כדאי לשלב הראל הלכתי וסנופי או מיטב הלכתי וסנופי או מניות לאדם צעיר שיש לו עוד הרבה שנים עד הפנסיה עדיף כמה שיותר מניות, ולכן אין ענין לשלב מסלול הלכה שהוא רק 40% מניות.
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    473 צפיות
    ברכת ה' תעשירב
    @רחל-עומסי כתב ב"פנסיה" בגיל 33: רק לאחר גיל 60 על זה נידון האשכול - פנסיה לגיל הזקנה
  • עלות הביטוחים בפנסיה

הועבר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות פנסיה
    22
    0 הצבעות
    22 פוסטים
    633 צפיות
    עמית של סגלע
    @רואה-את-הנולד מה שרואים בסיפור של אלטשולר שכם זה לא את הבעיתיות של חברות ביטוח קטנות. אלא את הסכנה שטמונה בנסיונות של מנהלי הקרנות לנצח את המדד.