דילוג לתוכן

מכירת נכס לטובת שוק ההון

נדל"ן
1 1 20
  • שואל בשביל משפחה שאני מלווה
    קנו דירה מחולקת בבאר שבע לפני כשנתיים ע"ס 800 א"ש
    הוצאות נלוות בסך 100 א"ש
    ס"ה משכנתא 900 א"ש
    500 א"ש על הדירה בבא"ש
    400 על דירת המגורים
    החזר משכנתא חודשי 4500 א"ש
    עם תקווה שיושכר ב-4500 (2000+2500) ויכסה משכנתא
    מה שהתגלה אחרי תקופה
    ממוצע שכירות חודשי עומד רק על כ-3500 ש"ח (בניכוי חודשים ריקים, ניהול, תיקונים וכדו')
    מים חשמל וארנונה עולה 1000 ש"ח בחודש
    כך שיוצא שמשלם מידי 2000 ש"ח מכיסו בשביל לזכות לדירה בבא"ש בבעלותו המלאה בעוד כ-30 שנה
    הדירה שווה היום רק כ-700 א"ש
    בחישוב גס של עליית ערך הדירה ב-3% בשנה נגיע לעוד 30 שנה לשווי של כ- 1,200,000 ש"ח
    חשבתי להציע לו למכור את הדירה ב-700 א"ש ולסגור את המשכנתא על הדירה בסך 500 א"ש
    ישאר לו ביד 200 א"ש
    שנכון שישלם עליה 2000 ש"ח בחודש ולא רק 1000
    כי בעצם הוא מוכר בהפסד של 200 א"ש
    אך אם יכניס את הכסף בשוק ההון בהערכה של 8% בשנה
    הוא יגיע בעוד 30 שנה לאותו סכום אם הוא נשאר עם הדירה
    מה דעתכם ?

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    54 פוסטים
    649 צפיות
    ב
    @סמארט-הון כתב במחירי הנדל"ן יזנקו אחרי המלחמה?: יש תחזיות לכאן ולכאן [כמובן שזה אומדן גס מאוד ולפני כל עסקה של השקעה מומלץ להתייעץ עם יועץ נדל''ן ללא אינטרסים שמכיר את השוק באותה עיר] אני חושב שזה אחד הבעיות של המשקיע הפשוט ואני מאלו הוא לא מכיר יועץ נדל"ן טוב ללא אינטרסים הוא לא מכיר יועץ משכנתא טוב ואותו דבר בשוק ההון הוא מכיר יועץ השקעות טוב ללא אינטרסים וכן בביטוחים וכו' ובמיוחד עם הטבע החשדני שלנו נ.ב אולי היה אפשר להעלות המלצות של משתמשים שבדקו ועבדו מול יועץ וראו את היושר וההגינות
  • 0 הצבעות
    33 פוסטים
    939 צפיות
    החושבה
    @משהמשה אין לי מושג עליו אבל משהו בהתנשאות לא מריח
  • עדכונים והסברים על משכנתאות ונדל"ן

נדל"ן משכנתא נדלן
    10
    1 הצבעות
    10 פוסטים
    331 צפיות
    משכנתא בקצב שלךמ
    @יוסי-אוסטר יוסי אם אתה כותב את זה כבר ניתן לסמוך על זה!
  • 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    488 צפיות
    איש קישא
    @ה.-שלמה הי יעקב רייניץ כתב כלכלי בהמודיע מומחה בזה, פעמים רבות שמעתי ממנו שיש מלא פתרונות חוקיים בעניין