דילוג לתוכן

מכירת נכס לטובת שוק ההון

נדל"ן
1 1 20
  • שואל בשביל משפחה שאני מלווה
    קנו דירה מחולקת בבאר שבע לפני כשנתיים ע"ס 800 א"ש
    הוצאות נלוות בסך 100 א"ש
    ס"ה משכנתא 900 א"ש
    500 א"ש על הדירה בבא"ש
    400 על דירת המגורים
    החזר משכנתא חודשי 4500 א"ש
    עם תקווה שיושכר ב-4500 (2000+2500) ויכסה משכנתא
    מה שהתגלה אחרי תקופה
    ממוצע שכירות חודשי עומד רק על כ-3500 ש"ח (בניכוי חודשים ריקים, ניהול, תיקונים וכדו')
    מים חשמל וארנונה עולה 1000 ש"ח בחודש
    כך שיוצא שמשלם מידי 2000 ש"ח מכיסו בשביל לזכות לדירה בבא"ש בבעלותו המלאה בעוד כ-30 שנה
    הדירה שווה היום רק כ-700 א"ש
    בחישוב גס של עליית ערך הדירה ב-3% בשנה נגיע לעוד 30 שנה לשווי של כ- 1,200,000 ש"ח
    חשבתי להציע לו למכור את הדירה ב-700 א"ש ולסגור את המשכנתא על הדירה בסך 500 א"ש
    ישאר לו ביד 200 א"ש
    שנכון שישלם עליה 2000 ש"ח בחודש ולא רק 1000
    כי בעצם הוא מוכר בהפסד של 200 א"ש
    אך אם יכניס את הכסף בשוק ההון בהערכה של 8% בשנה
    הוא יגיע בעוד 30 שנה לאותו סכום אם הוא נשאר עם הדירה
    מה דעתכם ?

נושאים מוצעים

• 6 הצבעות
    26 פוסטים
    262 צפיות
    ס
    @צמיחה שלחתי.
  • 15 הצבעות
    36 פוסטים
    902 צפיות
    ל
    @יהודה-לה כל קרן (לא מניה) שנסחרת בבורסת תל אביב יש לה מספר קרן. לקרנות סל יש גם טיקר שאף אחד לא משתמש בו וקשה להגיע אליו, לקרנות נאמנות אין בכלל טיקר. במצב הנוכחי אי אפשר לחפש קרנות בקו כי השמות של הקרנות מסובכים מידי. רוב הציבור משקיע בקרנות - השקעה פאסיבית.
  • 0 הצבעות
    33 פוסטים
    939 צפיות
    החושבה
    @משהמשה אין לי מושג עליו אבל משהו בהתנשאות לא מריח
  • 1 הצבעות
    64 פוסטים
    2k צפיות
    ה
    @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: איך שפתחת את האשכול היה נשמע שיש איזה טעות בעצם האסטרטגיה ועדיין! @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: עכשיו אתה טוען במקרה שאחרי כמה שנים היה כבר זינוק משמעותי אולי יש מקום להעביר את הכסף למסלול עם סיכון נמוך אני כתבתי מפורש לא רק במקרה של זינוק- כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל אם עברו כמה שנים טובות והשוק רק עלה לפי הממוצע שלו, וכ"ש אם הוא נתן קפיצה מעל לממוצע, עיקר הטענה שלי לגבי עליה ממוצעת ולא רק בזינוק רק הוספתי שאם היה זינוק כ"ש שזה כך. @בוטח-בה כתב בהאסטרטגיה בשוק ההון!: אבל צריך שיהיה זינוק ממש משמעותי כמו אחרי הירידה בקורונה -מרץ 2020 למה צריך זינוק? גם בלי זינוק, כפי שהסברתי, יש חשש שהשוק ירד ולא יספיק להתאושש בתקופה הקצרה שנשארה לך עד שתצטרך את הכסף.
  • למי אפשר להמליץ על רכישת נכס בארה"ב?

הועבר נדל"ן
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    170 צפיות
    מ
    בכדי להעדיף השקעה בחו"ל על פני ארצנו הקדושה - צריכים בודאי סיבה טובה. אשתף מה שעלה בדעתי, ואשמח לשמוע את תגובות הציבור. אני מכיר באופן אישי מספר אברכים צעירים שבבעלותם דירה באזור המרכז ללא משכנתא כלל (!). כשמדברים על תכנון הוצאות העתיד כחתונות הילדים בע"ה, ישנם אלו שאינם מוכנים להשתדל בחסכון חודשי בסכום מכובד, ואף שעי"ז השמחות יעלו רבע מחיר. אז אברכים אומרים לי - 'אני מוכן להוציא משכנתא של מיליון ש"ח - רק תמצא לי השקעה שמכניסה בחודשי 6000 ש"ח כדי שאוכל להחזיר את המשכנתא...' אשמח לשמוע אם מישהו מכיר חיה כזאת... - לרכישת דירה שניה בארץ ללא הון עצמי, אדם זקוק ליכולת של הוצאה חודשית של כ-2000 ש"ח. גם שוק ההון לא מציע פתרון להנ"ל, כידוע. במקרה כזה, אני חושב שאפשר לשקול השקעה פאסיבית בנדל"ן בארה"ב, שם הנתונים של גובה השכירות לעומת מחירי הבתים - מראים על תזרים גבוה שמאפשר כיסוי החזר משכנתא בארץ. אז המטרה היא לא לשכנע אנשים שכדאי להרוויח 8% בחו"ל במקום 3.5% בארץ. - הרי יש כאן עליית ערך..! אבל אם הפתרון הזה יביא מישהו להשקיע במקום לעשות את ה'כלום' שהוא עושה עכשיו - אז כדאי שיבדוק את האפשרות...