דילוג לתוכן

האם שווה להשקיע בקרן כספית לטווח של 4 שנים?

שוק ההון והשקעות
23 7 552 7

נושאים מוצעים

• 5 הצבעות
    11 פוסטים
    460 צפיות
    בואו חשבון.ב
    שבוע שעבר קיבלתי מייל מחתול פיננסי שבו הוא הסביר על מלכודת המס שצפויה למי שיעביר את הכסף שלו מקרן כספית יקרה לקרן זולה יותר הוא חישבן שבעוד שעליה של 0.13 שווה ל130 ₪ בשנה, המס על הפדיה עכשיו הוא שווה ל250 ₪ וממילא מסקנתו הייתה שלא שווה למשוך. הערתי לו שיש לו כאן טעות כלשהי, ויאמר לזכותו שהוא הודה לי שאני צודק. אם נפדה עכשיו נשלם מס של 25 אחוז על הרווח הריאלי וזה שווה באמת ל(אפילו קצת יותר מ) 250 ₪. אבל, וכאן האבל שלי, את המס הזה אנחנו נשלם בכל מקרה (אלא אם כן תהיה אינפלציה של מעל חמש אחוז בשנה הבאה) וממילא מה שצריך לחשבן זה רק כמה אנחנו נרוויח אם נשאיר את ה250 ₪ בקרן הכספית (בהנחה של תשואה של 4% אנחנו מדברים על משהו כמו עשר שקל) אז מה עדיף? 130 ₪ או 10 ₪?
  • 2 הצבעות
    55 פוסטים
    2k צפיות
    ש
    @אנונימי2 חושב שזה יחס מינוף מאוד גבוה מספיק ירידות של 10-15% שיגיע למרג׳ין קול אם החלטת על מינוף אתה יכול לעשות את זה על 20 אלף שהמינוף יהיה 50% תחזיר את ההלוואה הרבה יותר מהר עם פחות ריבית ושתסיים את ההחזר תמנף שוב (כמו במשיאים)
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    537 צפיות
    צ
    @הגיוני ומתי שהוא שהריבית תרד, היא תרד גם בקרן כספית וגם בפק"מ. עכשיו אני חושב ע"ז, כמה היה הפק"מ בזמן שהריבית הייתה 0%?
  • האם אני המשקיע הנכון

הועבר שוק ההון והשקעות
    27
    7 הצבעות
    27 פוסטים
    1k צפיות
    א
    @ניסן-עציוני תוכל לשתף באיזה 3 מדדים ? וכן אשמח לקבל הסבר על מסלול עוקב מדדי מניות
  • השקעה לטווח קצר

שוק ההון והשקעות
    14
    0 הצבעות
    14 פוסטים
    552 צפיות
    צ
    @i90990 מס רווח הון זה רק מהרווח ולא מהקרן, בקרן כספית זה מרויח כל יום משהו. אפשר לראות באתר פאנדר.