הS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!
-
@ביזנייעס כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:
אני די מפקפק בתחושת הפיזור שהוא מעניק, להבנתי זו סתם אשלייה.
נשמח להסבר.
@אבי-ר. כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:
נשמח להסבר.
אסביר,
החסכון לכל ילד של ילדיי נמצא באינפינטי,
ואני ממש לא חושב שזו טעות להשקיע שם.
להרגשתי, יש כל מיני "מומחים" שכדי להתמודד עם טענת הפיזור, מנופפים בעולמי,
כשבסוף, הוא לא באמת מציע פיזור, עם חפיפה של 70% - 60% למדד האמריקאי.
לא יותר פשוט לענות שאין אופציה מושלמת? -
למה לא?
זה אומר שבעיקרון מסתמכים על זה שעיקר הכלכלה זה אמריקה,
ובעקבות חשש אולי יום אחד משהו יקרה ואמריקה תקרוס, יש לך עוד 30% - 40% בעולם שכביכול יחזיק מעמד אז וישאיר לך יותר. -
ענית לעצמך
אני אישית לא באמת חושב שכשאמריקה תקרוס יישאר משהו שלא יקרוס בעולם,
רק העמדתי את דברי השואלים כדי שתסביר את עצמך יותר טוב.וגם אני לא נגד העולמי וגם החיסכון של ילדי באינפיניטי. (סתם חושב שהיא חברה טובה אם לא הכי טובה)
-
אם סנופי הוא 60% מעולמי
זה אומר שהעולמי לא מושלם?
זה רק מוכיח שהסנופי כבר מפוזראז למה בכל זאת לשקול?
לא, לא בגלל היעלמות של ארה״ב מהכלכלה העולמית
אלא משחיקה איטית וארוכה בפער רווחיות של ארה״ב על פני שאר העולםייתכן שעוד 20-30 שנה פתאום תגלה שארה״ב ירדה ל50% או אפילו 40% מהכלכלה העולמית
זה יבוא בהכרח מתשואה עודפת של כלכלות אחרותזה תרחיש קיצון או אפוקליפטי? ממש לא
יהיה רגע שנוכל לדעת שזה שינוי קבוע ולא זמני? גם לאלכן בתור משקיע פאסיבי מוחלט
שלא רוצה להוגיע את מוחו בכל השאלות שהמאמר המצויין שלל
אפשר לשקול מדד עולמי בחיובאני אישית אוחז בחצי חצי
ככה התשואה הכוללת נמוכה רק בחצי אחוז!
מצד שני אם יהיה שינוי גם ההפקדות החודשיות ישתנו בהתאמה(לא מצאתי עדיין בית השקעות ישראלי שמפזר את ההפקדות בכל התיק
אבל אפשר פעם בשנה לשנות את החלוקה בהוראת קבע) -
אם סנופי הוא 60% מעולמי
זה אומר שהעולמי לא מושלם?
זה רק מוכיח שהסנופי כבר מפוזראז למה בכל זאת לשקול?
אלא משחיקה איטית וארוכה בפער רווחיות של ארה״ב על פני שאר העולםייתכן שעוד 20-30 שנה פתאום תגלה שארה״ב ירדה ל50% או אפילו 40% מהכלכלה העולמית
זה יבוא בהכרח מתשואה עודפת של כלכלות אחרותזה תרחיש קיצון או אפוקליפטי? ממש לא
יהיה רגע שנוכל לדעת שזה שינוי קבוע ולא זמני? גם לאלכן בתור משקיע פאסיבי מוחלט
שלא רוצה להוגיע את מוחו בכל השאלות שהמאמר המצויין שלל
אפשר לשקול מדד עולמי בחיובאני אישית אוחז בחצי חצי
ככה התשואה הכוללת נמוכה רק בחצי אחוז!
מצד שני אם יהיה שינוי גם ההפקדות החודשיות ישתנו בהתאמה(לא מצאתי עדיין בית השקעות ישראלי שמפזר את ההפקדות בכל התיק
אבל אפשר פעם בשנה לשנות את החלוקה בהוראת קבע)@שמח-לעזור כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:
אלא משחיקה איטית וארוכה בפער רווחיות של ארה״ב על פני שאר העולםמי זה שאר העולם? סין? ישראל? או אירופה? (לא שולל רק שואל)
והאם יש לך נתונים של זה? -
@שמח-לעזור כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:
אלא משחיקה איטית וארוכה בפער רווחיות של ארה״ב על פני שאר העולםמי זה שאר העולם? סין? ישראל? או אירופה? (לא שולל רק שואל)
והאם יש לך נתונים של זה? -
@עומק-הסיכוי
אפשר להגיד שהכלכלה כרגע מאוד ריכוזית ולצורך העניין היא בדוט קום , ויותר מזה אפשרי להתלבט האם להשקיע במדד זה נכון עכשיו למרות שיש צדדים אחרים.
לדוגמא: יכול להיות שזה שלא ראינו צמיחה גדולה בתוצר ללא AI בשנה האחרונה בארצות הברית ובכל אופן המדד היה חזק אולי אומר שהמדד הזה בכלל לא מבטא את הכלכלה האמריקאית אלא את החברות הגדולות בעולם . -
@עומק-הסיכוי
אפשר להגיד שהכלכלה כרגע מאוד ריכוזית ולצורך העניין היא בדוט קום , ויותר מזה אפשרי להתלבט האם להשקיע במדד זה נכון עכשיו למרות שיש צדדים אחרים.
לדוגמא: יכול להיות שזה שלא ראינו צמיחה גדולה בתוצר ללא AI בשנה האחרונה בארצות הברית ובכל אופן המדד היה חזק אולי אומר שהמדד הזה בכלל לא מבטא את הכלכלה האמריקאית אלא את החברות הגדולות בעולם .@דוד-בן-זיקרי
גם אני מתחבר לדבריך,
אני לא מבין למה אומרים שזה מבטא את הכלכלה האמריקאית,
זה בהחלט מבטא את החברות הגדולות בעולם.
במקרה הם חברות אמריקאיות,
אבל נמצאות בכל העולם, ומוכרות מוצרים בכל העולם.
והחוזק של אמריקה לא אומר כלום על החברות,
כל שנה יש חברות שנפלטות מהמדד ונכנסות אחרות במקומם.
בטווח הארוך המחיר של המניות עולה בגלל הצריכה של המוצרים שלהם. -
יש קרן פנסיה או קופת גמל של מדד עולמי?
או שההתלבטות היא רק בנוגע מסחר עצמאי וחסכון לכל ילד?@מ.ר.-דרור כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:
יש קרן פנסיה או קופת גמל של מדד עולמי?
יש,
אינפיניטי מסלול הלכה הוא מדד עולמי,
בפנסיה, בקרן השתלמות ובגמל להשקעה.
ובחיסכון לכל ילד.וגם מיטב מניות סחיר.
-
ענית לעצמך
אני אישית לא באמת חושב שכשאמריקה תקרוס יישאר משהו שלא יקרוס בעולם,
רק העמדתי את דברי השואלים כדי שתסביר את עצמך יותר טוב.וגם אני לא נגד העולמי וגם החיסכון של ילדי באינפיניטי. (סתם חושב שהיא חברה טובה אם לא הכי טובה)
-
@אבי-ר. כתב בהS&P 500 כבר לא יניב תשואה של מעל 10% !!:
וגם אני לא נגד העולמי וגם החיסכון של ילדי באינפיניטי. (סתם חושב שהיא חברה טובה אם לא הכי טובה)
מעניין מאוד למה אתה חושב שהיא חברה טובה.
ייתכן מאוד שאתה טועה. -
כהוספה על דברי @ביזנייעס
המדד העולמי מחזיק כל מיני מניות שאולי לא הייתם רוצים להחזיק אותם, אבל אתם מחזיקים אותם כי אתם נמצאים במדד עולמי וזה מה שהוא מציע.
לדוגמא בעשור האבוד המשקיעים אמרו הסנופי כבר לא מוכיח את עצמו, אז נשקיע במדינות מתפתחות שם יש סיכוי לעליות גדולות.
ואז הגיע העשור שאח"כ, הסנופי עלה מאוד, ואילו המדינות המתפתחות נשארו בהתפתחות.
כמו כן מי אמר שאתם מאמינים באירופה, אולי דוקא הגירת המוסלמים תהפוך את המקום לפחות משתלם. -
כהוספה על דברי @ביזנייעס
המדד העולמי מחזיק כל מיני מניות שאולי לא הייתם רוצים להחזיק אותם, אבל אתם מחזיקים אותם כי אתם נמצאים במדד עולמי וזה מה שהוא מציע.
לדוגמא בעשור האבוד המשקיעים אמרו הסנופי כבר לא מוכיח את עצמו, אז נשקיע במדינות מתפתחות שם יש סיכוי לעליות גדולות.
ואז הגיע העשור שאח"כ, הסנופי עלה מאוד, ואילו המדינות המתפתחות נשארו בהתפתחות.
כמו כן מי אמר שאתם מאמינים באירופה, אולי דוקא הגירת המוסלמים תהפוך את המקום לפחות משתלם. -
@צמיחה לא קבעתי שה לא מייצג אלא רק הצגתי את זה כצד וכמובן יש כאלה שיסתכלו על דברים בצורה שונה .
בסוף משקיע פאסיבי לא יכול להתעסק בל הספיקולציות האלה הדרך היחידה שאפשר להיחשף לכלכלת ארצות הברית בצורה עיוורת היא דרך המדד הזה , ובדיוק כמו שלא מתזמנים ירידות אני חושב שלא מתזמנים את סוג הנכסים במדד .
מה שכן אפשר לחשוב בתחילת הדרך ולבחור האם הצורה שבה נבנה מדד S&P500 מתאימה לצרכים שלנו .