דילוג לתוכן

הזדמנות ב-S&P או מלכודת? (התלבטות לגבי הקרן השתלמות)

שוק ההון והשקעות
6 5 119 5
  • מרגיש לי שהשילוב של דולר נמוך (שפל של עשורים) והדשדוש האחרון במדדים יוצר חלון הזדמנות להפקדה לקרן השתלמות. בדרך כלל אני מחכה לדצמבר, אבל חבל לי לפספס את השערים האלה אם הדולר יתקן למעלה עד סוף השנה.

מה אומרים? לרוץ להפקיד או שאין מה למהר?

• רוב העצמאיים מחכים ליומיים האחרונים של השנה כדי להפקיד, רק בשביל ה'וי' על הטבת המס. אבל בואו נחשוב על זה רגע – אם כולם יחכו, והדולר יתקן למעלה ב-5-6% עד אז (מה שסביר שיקרה אחרי שפל כזה), הטבת המס 'תתקזז' מול שער חליפין גבוה יותר.

מבחינתי, להפקיד עכשיו כשהמדד מדשדש והדולר ברצפה זה כמו לקנות את ההטבה בנחה. אני מעדיף 'לנעול' את השער הנמוך של היום מאשר להמר על מה שיהיה בדצמבר. הרי בסוף, אנחנו קונים יחידות של המדד, וכשיש הזדמנות לקנות יותר יחידות באותו שקל – למה לחכות?"

• "לגמרי איתך בראש.
    רוב העצמאיים נזכרים בדצמבר רק בגלל המס,
    אבל שוכחים שבינתיים הם מפסידים זמן שוק ויכולים לאכול אותה בשער חליפין גבוה יותר.
    להפקיד עכשיו כשהדולר נמוך והמדד מדשדש זה פשוט לקנות את השוק ב'הנחה' כפולה.
    אם יש לך את הנזילות – לדעתי חבל לחכות ללחץ של סוף שנה,
    פשוט לנעול את השער של היום ולתת לכסף להתחיל לעבוד."
    כמובן לא מייעץ וכו'

• מרגיש לי שהשילוב של דולר נמוך (שפל של עשורים) והדשדוש האחרון במדדים יוצר חלון הזדמנות להפקדה לקרן השתלמות. בדרך כלל אני מחכה לדצמבר, אבל חבל לי לפספס את השערים האלה אם הדולר יתקן למעלה עד סוף השנה.

מה אומרים? לרוץ להפקיד או שאין מה למהר?

@רואה-את-הנולד
    זה מעניין לראות את הדעות המגוונות,
    אחד שואל האם להשקיע עכשיו כדי לנצל את זה שהדולר נמוך.
    והאחר שואל אולי לעבור למסלול אחר כי אולי הדולר ימשיך לרדת.
    אם המטרה היא טווח ארוך,
    אז גם אם הדולר לא יעלה בשנה הקרובה,
    אתה יכול להסתכל ע"ז כמבצע ארוך.

• "לגמרי איתך בראש.
    רוב העצמאיים נזכרים בדצמבר רק בגלל המס,
    אבל שוכחים שבינתיים הם מפסידים זמן שוק ויכולים לאכול אותה בשער חליפין גבוה יותר.
    אם יש לך את הנזילות – לדעתי חבל לחכות ללחץ של סוף שנה,
    פשוט לנעול את השער של היום ולתת לכסף להתחיל לעבוד."
    כמובן לא מייעץ וכו'

@דוד-גולדברג כתב בהזדמנות ב-S&P או מלכודת? (התלבטות לגבי הקרן השתלמות):

זה רק אם אתה קונה S&P500 או כל השקעה אחרת בדולרים, אם אתה משקיע במסלול מניות בארץ (כמו הרשימה כאן).

אין סיבה לקנות כעת, זה 'לקנות ביוקר'.
    אני צודק?

• אתה צודק
    אלא אם כן יתברר שזה היה עדיין בזול

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    10 פוסטים
    926 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    הפלא התשיעי: הצד האפל של הריבית דריבית
  • כלכלת ארה"ב לאן?

שוק ההון והשקעות s&p 500
    12
    1
    3 הצבעות
    12 פוסטים
    341 צפיות
    טריידרט
    לפי הניתוח הטכני של איש מקצוע (שאני סומך עליו), אפשרי בהחלט (לא שזה הצפי) שהמדד S&P500 ירד עד 5100, דהיינו ירידה נוספת של 7.5% בערך, כלומר, שעד שם זה עדיין בגבולות התנודות הסבירות, אז אל תהיו מופתעים. לא יעוץ, ללא אחריות, אך חשוב לא להיכנס לפאניקה במדה וזה יקרה, כי העיתונאים יעשו מזה "קריסה טוטאלית בלתי ניתנת לשיקום לנצח"
  • 0 הצבעות
    33 פוסטים
    624 צפיות
    ל
    https://www.bizportal.co.il/marketopionion/news/article/20027734 נחשב אדם חכם
  • 2 הצבעות
    5 פוסטים
    543 צפיות
    ה
    @אור-שמח ברור ששווה לך לקחת מהם את ההלוואה של ה - 20 אלף ולהשקיע אותו. והחסכון של ה - 1000 תעשה בפריעת ההלוואה. כי מנסיון אתם. אתה תוכל עוד בערך 5 שנים כבר לקחת 80 אלף מתוך הסכום כהלוואה. וגם אותו עוד 5 שנים להשקיע וכנגד לשלם להם 800 ש"ח בערך - ששוב זה יהיה החיסכון החודשי שלך. ובהשקעה אתה מקבל ריבית דריבית לבנתיים
  • רוצים לקנות דירה שניה?

הועבר נדל"ן מס רכישה השקעות
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    666 צפיות
    ה
    @יהודה-הצדיק כתב ברוצים לקנות דירה שניה?: ראיתי פרסום של בחור בשם אריאל רוטשטיין משכנתא 24 שפרסם הלוואה עד 250k עם ריבית פריים וזהו אני לא מבין גדול בהלוואות אבל נראה לי מחיר שפוי פניתי אליו והוא הביא לי הלוואה דרך בנק פועלים באישור מיוחד של מנהל הסניף (היה 0 התעסקות מיצידי רוטשטיין טיפל בהכלללל) רכשתי את החנות הזאת בסכום של 220k (מחיר מאוד טוב ביחס לשוק באזור) היה מס רכישה תשלום לעו"ד ותשלום לרוטשטיין על עבודה נפלאה מותר לדעת כמה שילמת לאותו בחור? מאד מעניין ואולי רלוונטי עבורי ותודה על הדברים הנפלאים