דילוג לתוכן

הזדמנות ב-S&P או מלכודת? (התלבטות לגבי הקרן השתלמות)

שוק ההון והשקעות
3 2 46 2
  • מרגיש לי שהשילוב של דולר נמוך (שפל של עשורים) והדשדוש האחרון במדדים יוצר חלון הזדמנות להפקדה לקרן השתלמות. בדרך כלל אני מחכה לדצמבר, אבל חבל לי לפספס את השערים האלה אם הדולר יתקן למעלה עד סוף השנה.

מה אומרים? לרוץ להפקיד או שאין מה למהר?

• רוב העצמאיים מחכים ליומיים האחרונים של השנה כדי להפקיד, רק בשביל ה'וי' על הטבת המס. אבל בואו נחשוב על זה רגע – אם כולם יחכו, והדולר יתקן למעלה ב-5-6% עד אז (מה שסביר שיקרה אחרי שפל כזה), הטבת המס 'תתקזז' מול שער חליפין גבוה יותר.

מבחינתי, להפקיד עכשיו כשהמדד מדשדש והדולר ברצפה זה כמו לקנות את ההטבה בנחה. אני מעדיף 'לנעול' את השער הנמוך של היום מאשר להמר על מה שיהיה בדצמבר. הרי בסוף, אנחנו קונים יחידות של המדד, וכשיש הזדמנות לקנות יותר יחידות באותו שקל – למה לחכות?"

• "לגמרי איתך בראש.
    רוב העצמאיים נזכרים בדצמבר רק בגלל המס,
    אבל שוכחים שבינתיים הם מפסידים זמן שוק ויכולים לאכול אותה בשער חליפין גבוה יותר.
    להפקיד עכשיו כשהדולר נמוך והמדד מדשדש זה פשוט לקנות את השוק ב'הנחה' כפולה.
    אם יש לך את הנזילות – לדעתי חבל לחכות ללחץ של סוף שנה,
    פשוט לנעול את השער של היום ולתת לכסף להתחיל לעבוד."
    כמובן לא מייעץ וכו'

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    53 פוסטים
    912 צפיות
    ר
    @מחוץ-לקופסא כתב בשגעון שוק ההון - עו"ד נתן רוזנבלט: יגיע מצב שהמחיר היקר של הדירות יהיה במצב של אין ברירה וכמו שהסברתי זה בכלל לא כל כך נורא לבנקים להיפך יתכן שירווחו מים של משכנתאות חדשות עקב הירידה ובכלל הכל תלוי בקצב הירידה, אם יהיה מפולת ממש או ירידה איטית כמו היום ירידה איטית אין לממשלה אינטרס זה יקח 20 שנה, וקריסה תקרה בשלב כלשהו בבועה, הסיבה לירידה עכשיו להבנתי היא לא עודף היצע אלא חוסר ביקוש בגלל המחירים
  • 2 הצבעות
    24 פוסטים
    445 צפיות
    ש
    @הקול-השפוי שמעתי שהגאון הרב ברוורמן אמר בכנס בנווה יעקב שלא מומלץ להשקיע את כל החסכונות רק בs&p 500 לתשומת לב...
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    84 צפיות
    צ
    @חיסכון-לחתונה אכן זה ההבדל בין הדמי ניהול. האם זה הצעה טובה, אני לא יודע להגיד כי אני לא מכיר את הנתונים שלך. אבל תחפש כאן בפורום יש הרבה חומר על הנושא, ברוב המקרים זה מה שצריך לעשות. התשואה של המסלול חשובה הרבה הרבה יותר מאשר הדמי ניהול. חישוב פשוט, ברור שלא אכפת לך לשלם דמי ניהול פי 3, אם התשואה תהיה פי 2.
  • 0 הצבעות
    16 פוסטים
    423 צפיות
    ה. שלמהה
    @שמש-מרפא כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: @ה-שלמה כתב בשאלה על קרן ממונפת S&P 500 כפול 2 לטווח ארוך (30 שנה) – למה התשואה לא גבוהה יותר?: בנוסף, לא בטוח שקרן ממונפת תשרוד נפילות כמו 1999-1008 הממונפות הכפולות שרדו יפה את 2008. צודק, אבל לא היו ממונפות משולשות. בכל אופן, למי שישים שם 10% הירידה לא תהיה כ"כ דרמטית (זה אומר בערך שכשכל התיקים ירדו 30%, שלו ירד 35-39. כואב אבל לא נורא. וזה במקרה שכל הכסף הושקע בשיא). מצד שני, פוטנציאל התשואה דמיוני ממש. כפי שהסברתי מעלה, פוטנציאל התשואה הוא גדול, אך בסיכון גדול. ועיקר הסיכון הוא סיכון המשקיע מעצמו.
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    175 צפיות
    צ
    @חיים-פלדמן התשובה לשאלה היא תלוי, ברמת העיקרון השקעה ח"פ תביא תשואה יותר גבוהה, מאשר הפקדה חודשית. כלומר אם תפקיד כל חודש 1,000 ש"ח למשך 10 שנים, סך ההפקדה הוא 120,000 ש"ח, אבל בפועל בגלל התשואה זה יהיה יותר. ואם תפקיד ח"פ 120,000 ש"ח, אחרי 10 שנים אמור להיות שם יותר מאשר האופציה הקודמת. אבל אם תהיה ירידה גדולה בדיוק אחרי ששמת את ההפקדה ח"פ, אז ייתכן שייקח זמן עד שתתחיל להרויח. כך היה בעשור האבוד בתחילת שנות ה-2000 בS&P500. אז באמת מי שהפקיד הפקדה חודשית הרויח יותר מאשר מי שהפקיד ח"פ. לא בדקתי כרגע, אולי אח"כ אני אעלה ע"ז כמה דברים. עכ"פ לגבי העתיד א"א לדעת מה יהיה, אבל אם מדובר לטווח הארוך, הפקדה ח"פ תביא תשואה יותר טובה.