דילוג לתוכן

האדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI

• רבותי!!
    מציע לעשות מיזם החתמות להתנזר מהכלי המפחיד (ברוחניות ובגשמיות).
    אשמח לשמוע מה אומר הציבור?

אולי זה יתן כח לאנשים שנקלעו לשם בטעות, וקשה להם צאת משם, כבר כמה כאלה אמרו לי את זה.
    חייבים לעשות משהו, כל יום שעובר אני שומע סיפורים מטלטלים, לטובת כולנו.
    כולנו רואים... הדברים מדברים בעצמם.

• רבותי!!

אולי זה יתן כח לאנשים שנקלעו לשם בטעות, וקשה להם צאת משם, כבר כמה כאלה אמרו לי את זה.

@אני-עבדך
    כבר קדמו לך ארגונים אחרים ובכללם ר' צבי מאיר..
    אבל שום מיזם לדעתי לא יעזור רק פשוט כל אחד ישמור על עצמו
    כמובן שציבור שומר עם תקנות וכו' אבל תכלס זה רק החדרת מודעות..

• הוא נשמע קצת קיצוני, לכן זה פחות מדבר לכלל הציבור.
    מי שמצליח להיכנס לחבורות שלו, אשריו ואשרי חלקו.
    צריך שזה יבוא מהמיינסטרים של הציבור.
    כמו שכבר כתבתי אני לא צול, ולא צדיק גדול, אבל מבין את ההשלכות.

• רבותי!!

@אני-עבדך מי שחושב שאפשר להחרים את ה-AI כנראה לא מבין בכלל מה זה ה-AI, ולאיזה תחומים הוא יכנס.
    זה כמו להחרים את החשמל, ואפשר להחרים את זה (לעבור לגור באפריקה) אבל אף אחד לא רוצה לחיות בלי חשמל.
    ולא יודע מה זה

@ia90990 כתב בהאדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI:

אבל כל גדולי ישראל מכל החוגים והעדות כולם ללא יוצא מן הכלל אסרו את הבינה מלאכותית

לא יודע מי זה כל גדולי הדור? אולי זה כל הגדולים שאוסרים ללכת עם פאה?!

• אני מכיר רבים וטובים שאינם 'פרומרים גדולים' שמתנזרים מזה.
    לכן, עם ההחתמות יצליחו זה יהיה לטובת כולנו.
    מי רוצה להיות הראשון?

מי שצריך לעבודה ויש לו אישור 'מפורש' לצורך עבודה, וזה באמת לצורך עבודה 'בלבד', זה משהו אחר.

• @אני-עבדך מי שחושב שאפשר להחרים את ה-AI כנראה לא מבין בכלל מה זה ה-AI, ולאיזה תחומים הוא יכנס.
    זה כמו להחרים את החשמל, ואפשר להחרים את זה (לעבור לגור באפריקה) אבל אף אחד לא רוצה לחיות בלי חשמל.
    ולא יודע מה זה

@ia90990 כתב בהאדמה כבר רועדת: טור על התפתחות ה AI:

אבל כל גדולי ישראל מכל החוגים והעדות כולם ללא יוצא מן הכלל אסרו את הבינה מלאכותית

לא יודע מי זה כל גדולי הדור? אולי זה כל הגדולים שאוסרים ללכת עם פאה?!

@מתכנן-פיננסי
    א' אתה צודק לגמרי.. חח פשוט ישר ולעניין.. כי גם הגדולים שלנו אוסרים היום ללכת עם רוב הפאות של היום.. קצת לפתוח ולראות את המכתבים שלהם ושיחות שלהם בענין..
    ב' אשתי גם הולכת עם פאה ככה שאני לא מאיזה זרם אחר שתגיד שזה לא קשור אליך...
    ג' שאמנה? ר' משה הלל הירש ור' דוב לנדו בראשם ביחד עם הציבור הכלל חסידי לגווניו ושלל גדולי הציבור הספרדי..
    גם אני חשבתי פעם שהגדולים מהמחנה האחר שצעקו על משהו זה כאילו לנו מותר והם לא קשורים למציאות ואליי אבל תכלס מבדיקה קצרה זה מאוד מאוד קשור
    רק שאת הציבור שלנו כבר קצת קשה להוכיח ולכן ממילא לא מדברים בראש חוצות עם פצ'קווילים עם כל נושא שזז כי זה ממילא לא יעזור...[וגם אצלהם חושבים שיעזור פצ'קוויל..]
    לשם דוגמא של תן לחכם ויחכם עוד.. היתה שיחה של ר' דן סגל אחרי אחד הפיגועים ברמות והוא דיבר שם ואמר ברחל בתך הקטנה אני מדבר עכשיו שלא יסלפו את דברי..
    כל הפאות שהולכות היום זה כמעט כולם אסור וכו'וכו' ותכלס ביתד הביאו את השיחה שלנו שהוא מסר בהשמטות ורשמו שזה היה שיחת מחאה על פירצת המלבושים הקצרים... תגיד לי אתה כבר מה צריך עוד להבין מזה הלאה...
    ד' אני בעצמי לא השתכנעתי שזה אסור לגמרי [לא מדבר על צרכי פרנסה ומסונן וענייני וכו' וכו' אלא לכלל הציבור]
    עד שראיתי מכתב של ר' משה הלל ור' דב לנדו נגד כל סוגי הai למיניהם "ששואלים שאלות ומקבלים תשובות" דהיינו כמו gpt וכדו' אבל לא הכוונה לעזרה בגרפיקה וכדו' שעל זה לא דיברו בכלל כרגע..

• @מתכנן-פיננסי
    א' אתה צודק לגמרי.. חח פשוט ישר ולעניין.. כי גם הגדולים שלנו אוסרים היום ללכת עם רוב הפאות של היום.. קצת לפתוח ולראות את המכתבים שלהם ושיחות שלהם בענין..
    ב' אשתי גם הולכת עם פאה ככה שאני לא מאיזה זרם אחר שתגיד שזה לא קשור אליך...
    ג' שאמנה? ר' משה הלל הירש ור' דוב לנדו בראשם ביחד עם הציבור הכלל חסידי לגווניו ושלל גדולי הציבור הספרדי..
    גם אני חשבתי פעם שהגדולים מהמחנה האחר שצעקו על משהו זה כאילו לנו מותר והם לא קשורים למציאות ואליי אבל תכלס מבדיקה קצרה זה מאוד מאוד קשור
    רק שאת הציבור שלנו כבר קצת קשה להוכיח ולכן ממילא לא מדברים בראש חוצות עם פצ'קווילים עם כל נושא שזז כי זה ממילא לא יעזור...[וגם אצלהם חושבים שיעזור פצ'קוויל..]
    לשם דוגמא של תן לחכם ויחכם עוד.. היתה שיחה של ר' דן סגל אחרי אחד הפיגועים ברמות והוא דיבר שם ואמר ברחל בתך הקטנה אני מדבר עכשיו שלא יסלפו את דברי..
    כל הפאות שהולכות היום זה כמעט כולם אסור וכו'וכו' ותכלס ביתד הביאו את השיחה שלנו שהוא מסר בהשמטות ורשמו שזה היה שיחת מחאה על פירצת המלבושים הקצרים... תגיד לי אתה כבר מה צריך עוד להבין מזה הלאה...
    ד' אני בעצמי לא השתכנעתי שזה אסור לגמרי [לא מדבר על צרכי פרנסה ומסונן וענייני וכו' וכו' אלא לכלל הציבור]
    עד שראיתי מכתב של ר' משה הלל ור' דב לנדו נגד כל סוגי הai למיניהם "ששואלים שאלות ומקבלים תשובות" דהיינו כמו gpt וכדו' אבל לא הכוונה לעזרה בגרפיקה וכדו' שעל זה לא דיברו בכלל כרגע..

@ia90990 אוי נו, אתה מדבר על בעיות בצניעות של פאות ארוכות וכו', אנו מדבר על כל הפשקווילים נגד פאות באופן גורף.
    ולא שמעתי על ר' משה הילל שאסר את זה לציבור, מאיזה סיפור על אחד ששאל בפרטי או משהו אחר אי אפשר ללמוד שום דבר.
    ואגב גם אינטרנט מותר רק לצורך פרנסה, ואני לא מבין איך אנחנו מתווכחים על כך ביום שישי לאחר חצות שנהגו שלא לעשות מלאכה 🙄
    לפחות תעשה את המחאה נגד ה-AI במודעות רחוב לא ע"ג האינטרנט הטמא.

• קשה לשמוע קצת אמת..?
    וראיתי במו עיני מכתב של ר' משה הלל ור' דוב לנדו נגד זה
    גם אני הייתי מהספקנים האלה כי לא ידעתי כ"כ מה זה עד שראיתי את המכתב
    ואז אמרתי שנבדוק למה והיה ראיון בקו השומרים עם מישהו שהסביר את זה שמה
    הוא עמד על כמה נקודות
    אבל העיקריות שבהם זה לא מלחמה כוללת נגד הai כי זה שטות כמו שהזכירו פה
    ואם הוא חסום כהלכה [הבנתי שעובדים על זה] מבחינת השקפות וכו' וגם הוא מדבר נטו למה שתוכנת ולא מפתח צ'אט
    אפ' בשומרים אמרו שזה לא בעיה והביאו דוגמאות [כמובן שלמהדר להתרחק הרי זה משובח תמיד.. ]
    כמו במשרדי ממשלה קופ"ח וכו' וכו'
    כל המלחמה זה נגד הצ'אטים של התכתבויות על החיים והתמכרויות וכו'
    אשתי קיבלה בסוף שנה לועזית מייל ממישהי שדיברה ע"ז דרך אגב וכתבה שמה נתונים של חברת בזק למשתמשי הai שמשתמשים דרכם
    היה שמה אחוזים מאוד גבוהים של התקשרות לזה והתמכרות וכן להתייעץ בנושאי החיים וכו' וכו'..
    רק אמרתי שיש מגמה בציבור שלנו [הישיבתי] שאצלנו מסתמא זה לא כך
    לדעתי זה נובע בעיקר מזה שבישיבות לא מדברים על נושאים מסוימים ואז שיוצאים לחיים שנפגשים עם זה פתאום לא עולה שום הגנות על זה..

• אין דבר כזה להתנזר מai אם היום אפשר עוד שנה לא יהיה מקצוע שיהיה אפשר,
    כיום מתכנתת שלא משתמשת בai היא עוברת על גזל.
    מכתבי גדולי ישראל יצאו לפני שנטפרי שכללו את הסינון.
    כיום הוא דומה לסינון הכללי.

• קשה לשמוע קצת אמת..?
    וראיתי במו עיני מכתב של ר' משה הלל ור' דוב לנדו נגד זה
    גם אני הייתי מהספקנים האלה כי לא ידעתי כ"כ מה זה עד שראיתי את המכתב
    ואז אמרתי שנבדוק למה והיה ראיון בקו השומרים עם מישהו שהסביר את זה שמה
    הוא עמד על כמה נקודות
    אבל העיקריות שבהם זה לא מלחמה כוללת נגד הai כי זה שטות כמו שהזכירו פה
    ואם הוא חסום כהלכה [הבנתי שעובדים על זה] מבחינת השקפות וכו' וגם הוא מדבר נטו למה שתוכנת ולא מפתח צ'אט
    אפ' בשומרים אמרו שזה לא בעיה והביאו דוגמאות [כמובן שלמהדר להתרחק הרי זה משובח תמיד.. ]
    כמו במשרדי ממשלה קופ"ח וכו' וכו'
    כל המלחמה זה נגד הצ'אטים של התכתבויות על החיים והתמכרויות וכו'
    אשתי קיבלה בסוף שנה לועזית מייל ממישהי שדיברה ע"ז דרך אגב וכתבה שמה נתונים של חברת בזק למשתמשי הai שמשתמשים דרכם
    היה שמה אחוזים מאוד גבוהים של התקשרות לזה והתמכרות וכן להתייעץ בנושאי החיים וכו' וכו'..
    רק אמרתי שיש מגמה בציבור שלנו [הישיבתי] שאצלנו מסתמא זה לא כך
    לדעתי זה נובע בעיקר מזה שבישיבות לא מדברים על נושאים מסוימים ואז שיוצאים לחיים שנפגשים עם זה פתאום לא עולה שום הגנות על זה..

@ia90990
    כאחד שנעזר לא פעם בAI נטפרי חוסם את זה הרבה יותר מחיפוש גוגל רגיל כך שלכאורה זה עוד יותר טוב וגם לענין ה"התמכרות" זה בא ע"ח התמכרות לגוגל ופורומים וכו' ולענ"ד רוב ככל מי שמשתמש נעזר בזה לענינים טכניים
    כך דעתי

נושאים מוצעים