מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?
-
@חסידישער עניתי לך
כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@חסידישער הרושם שהיה לי שיוכח שזה מחיר לא הוגן
וזה לא נידון במכתב, כנראה בכוונה.@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@חסידישער עניתי לך
וזה לא נידון במכתב, כנראה בכוונה.יתכן. לא יודע באיזה מחיר נכנסו ואיזו תשואה הבטיחו.
כתבתי את התחושה שלי כצופה די פסיבי שהרגשתי שעבדו עליי. זה הכל.
אדרבה, מעניין כמה מהצופים הפסיביים הרגישו גם כן כך או שזה רק תחושה סובייקטיבית שלי. -
@מור-בראל מאוד פשוט
זה התחיל מתמימות לעזור לאברכים מ"עוקץ"..... וברגע שהתברר שזה לא נכון והבדיקה שנעשתה הייתה רשלנית ומתנשאת.... הנסיון כרגע הוא לשמר או יותר נכון להחזיר את האמינות של הפורום שנפגעה קשות..... אז במקום להתנצל ולבקש סליחה ולומר חשבנו ....טעינו.... הם עושים את ההיפך... כמה חבל....
אגב מישהו יודע מה קורה עם "יושב בגנים" הנכבד?@מתבגר-מבולבל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אגב מישהו יודע מה קורה עם "יושב בגנים" הנכבד?
הוא פעיל בפורום כהרגלו בשאר הימים
אולי ספציפית בשרשור הזה נמאס לו להתווכח עם@פייביש מאז שהתברר שה@שחר-עולה מחדש במכרות באתיופיה מכיוון ש@מישהו-חדש הולך להתחיל לנהל מגבית יחד עם@אייזנבאך בשטיבלאך במאה שערים למצוא מבין קהל המתפללים הכוללים את @זושא., @חיימוב וכמובן גם את @נחומי איזה @אברכצ-יק נחמד שהוא כבר לא רק @מתבגר-מבולבל אלא כבר התבגר והתחתן (בתקווה שזה לא אותו @איש-ישן כ @אני-אחר) שיסביר לכולם כמה שווה להשקיע בעסק הזה ו @לקינוח הוא עוד יוכיח באומנות הניתנת רק ל@אוטודידקט לעניני מכתבי רבנים מהמכתב של הרב הייזלר כמה הוא צריך להתנצל על זה שהוא היה נגד ההשקעה מראש.נ. ב. מתנצל מראש אם נשמט ממני אחד מאלו שהצד השווה שבהם שהם התחברו לפורום בשביל להגיב בנושא הזה ותמיד לכיוון מסויים, לא מעניין אותם שום נושא אח"כ (למעט אחד שתיים שניסו להגיב בעוד מקום אחד ולא יותר כדי "להראות רצינות" אבל מהר מאד שכחו מזה) וכמעט תמיד היה להם מידע אישי חשוב ממנהלי ההשקעה שנמסר אך ורק להם.
-
@המבקר כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@חסידישער בושה וכלימה לכתוב בצורה בוטה וחצופה כ"כ נגד רב בישראל
בלי שום התייחסות לגוף הענין, אין מצב לכתוב ולהתייחס בצורה כזו
הזהרו בגחלתן...איפה כתבתי בצורה בוטה וחצופה?
כתבתי ששמעתי את השיעור שלו והשתמע ממנו X וממכתבו של הרב הייזלר שמונה לבדוק את הענין משתמע Y
מה חצוף בזה?@חסידישער כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
כתבתי ששמעתי את השיעור שלו והשתמע ממנו X וממכתבו של הרב הייזלר שמונה לבדוק את הענין משתמע Y
מה חצוף בזה?אולי באמת צריך להגיד ביושר שאיצ'ה התנהל בעצה אחת עם הרבנים המנחים אותו [כמו שהוא התבטא] והם באמת סוברים לא כמו ביה"ד בב"ב
אז אולי לא צריך לבקש ממנו התנצלות אלא הבהרה [אולי במכתב רשמי מרבניו] שכל התבטאויותיו הם על דעתם
ויש לי מחשבה שאולי שתיקתו בעת הזאת [אפילו שברור שהוא מודע לכל מה שנכתב כאן]
היא רק משום שהוא מכין מכתב זה.
אבל אם כנים הדברים הרי שיש לנו מחלוקת וכל אחד יעשה כרבותיו... -
@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@חסידישער עניתי לך
וזה לא נידון במכתב, כנראה בכוונה.יתכן. לא יודע באיזה מחיר נכנסו ואיזו תשואה הבטיחו.
אדרבה, מעניין כמה מהצופים הפסיביים הרגישו גם כן כך או שזה רק תחושה סובייקטיבית שלי.@חסידישער כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@חסידישער עניתי לך
אדרבה, מעניין כמה מהצופים הפסיביים הרגישו גם כן כך או שזה רק תחושה סובייקטיבית שלי.ועל סמך ההרגשה הזאת כתבת את הביקורת הנ"ל.
בכל מקרה מה שאני שמעתי בשם הרב ברוורמן מכמה כיוונים שאין חשש לנוכלות בהשקעה. -
@חסידישער כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
מה חצוף בזה?אולי באמת צריך להגיד ביושר שאיצ'ה התנהל בעצה אחת עם הרבנים המנחים אותו [כמו שהוא התבטא] והם באמת סוברים לא כמו ביה"ד בב"ב
אז אולי לא צריך לבקש ממנו התנצלות אלא הבהרה [אולי במכתב רשמי מרבניו] שכל התבטאויותיו הם על דעתם
אבל אם כנים הדברים הרי שיש לנו מחלוקת וכל אחד יעשה כרבותיו...@פאשט-ע-איד תסכם לנו את המחלוקת לקשיי הבנה.
-
אבל אם כנים הדברים הרי שיש לנו מחלוקת וכל אחד יעשה כרבותיו...@פאשט-ע-איד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
והם באמת סוברים לא כמו ביה"ד בב"ב
לפחות רב אחד בביה"ד בבני ברק שגם חתום על המכתב יותר קרוב (לדוגמה בראיון במגזין במה) למה שהר"ר @איצ-ה-דז-אלובסקי כתב ואמר מהפרשנות המקלה שניתנה למכתב של הב"ד.
-
אני רק שאלה
או שאסור להעלות טענה עניינית בלי שישמיצו?מה האינטרס של הפורום להגנת הצרכן?
לדפוק את המשקיעים הקיימים? להמציא שקרים על אנשים צדיקים? להתנקם במישהו?
כל מי שחושב שאיצ'ה מתנהג בצורה לא נכונה, תסבירו לי מה האינטרס שלו?@מור-בראל כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אני רק שאלה
או שאסור להעלות טענה עניינית בלי שישמיצו?מה האינטרס של הפורום להגנת הצרכן?
לדפוק את המשקיעים הקיימים? להמציא שקרים על אנשים צדיקים? להתנקם במישהו?
כל מי שחושב שאיצ'ה מתנהג בצורה לא נכונה, תסבירו לי מה האינטרס שלו?מה האינטרס של כל שולחי הניוזלטרים למיניהם?
ושל כל מפיקי הפודקאסטים?התשובה היא פשוטה והיא קשורה בדרך כלל לרווח כלכלי שניתן להפיק מכך שיש לך יכולת השפעה על אנשים, [כגון שיווק מוצרים שונים או קורסים ומנויי ערבים לדוגמא],
ולעיתים זה לא מסתיים במישור הכלכלי אלא יותר במובן של כח ויכולת לחרוץ את גזר דינם של אנשים שתלויים במקלדת שלך שזה משהו שהרבה אנשים היו רוצים להשיג,
וכל עוד אנשי הפורום להגנת וכו' לא הוכרו בציבור אף פעם כאנשים שכל כל מעשיהם לשם שמים אלא הם גם מאד מעונינים להתפרנס על הדרך, אזי השאלה לא מתחילה.נ.ב. אציין שאין שום פגם בלהתפרנס בצורה כזו אך אם על ידי זה נגרמת שפיכת דמו של אדם מכובד ומוערך בקהילתו ומה שנעשה לו במישרין ובעקיפין זה בדיוק זה!
המינימום הנדרש הוא התנצלות ברורה כמו כל ההודעות והתגובות הבטוחות בעצמם שהוא ידע לכתוב עד היום!! -
@פאשט-ע-איד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
לפחות רב אחד בביה"ד בבני ברק שגם חתום על המכתב יותר קרוב (לדוגמה בראיון במגזין במה) למה שהר"ר @איצ-ה-דז-אלובסקי כתב ואמר מהפרשנות המקלה שניתנה למכתב של הב"ד.
@משקיע-זהיר-מידי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
גם לי היה צד כזה אבל בסוף מה שקובע זה מכתב רשמי ולא ראיון
-
@פאשט-ע-איד תסכם לנו את המחלוקת לקשיי הבנה.
@פאשט-ע-איד תסכם לנו את המחלוקת לקשיי הבנה.
תן לחכם ויחכם לבד....
-
@חסידישער עניתי לך
אדרבה, מעניין כמה מהצופים הפסיביים הרגישו גם כן כך או שזה רק תחושה סובייקטיבית שלי.ועל סמך ההרגשה הזאת כתבת את הביקורת הנ"ל.
בכל מקרה מה שאני שמעתי בשם הרב ברוורמן מכמה כיוונים שאין חשש לנוכלות בהשקעה.@הקול-השפוי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
@חסידישער עניתי לך
בכל מקרה מה שאני שמעתי בשם הרב ברוורמן מכמה כיוונים שאין חשש לנוכלות בהשקעה.כן. כתבתי בקורת על סמך מה שהבנתי משמיעת המקטרגים.
יש בזה בעיה? -
@משקיע-זהיר-מידי כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
גם לי היה צד כזה אבל בסוף מה שקובע זה מכתב רשמי ולא ראיון
@פאשט-ע-איד תקרא מה הוא כתב במכתב הרשמי שזה החלק היחיד שהב"ד כהרכב חתום עליו, זה לא סותר בכלל את מה שהוא אמר בראיון. (אני אישית סבור שגם מה שהרב הייזלר כתב לא סותר שום דבר שנאמר עד עכשיו פה בפורום או בכל מקום פומבי שאני מכיר מצד המקטרגים על המיזם)
-
@פאשט-ע-איד תקרא מה הוא כתב במכתב הרשמי שזה החלק היחיד שהב"ד כהרכב חתום עליו, זה לא סותר בכלל את מה שהוא אמר בראיון. (אני אישית סבור שגם מה שהרב הייזלר כתב לא סותר שום דבר שנאמר עד עכשיו פה בפורום או בכל מקום פומבי שאני מכיר מצד המקטרגים על המיזם)
@משקיע-זהיר-מידי איזה הבדל יש אתם מוכנים להסביר?
-
@הקול-השפוי לא הבנתי את שאלתכם.
-
@הקול-השפוי לא הבנתי את שאלתכם.
@משקיע-זהיר-מידי טוענים כאן שיש הבדל בין דברי הרב סילמן לבין מכתב הרב הייזלר ואני לא מוצא אותו
-
במכתב הרשמי הרבנים מוסיפים אזהרה, אבל הם מסכימים עם כך שיש פוטנציאל לרווח [וכן בפשטות לכל דברי הרב הייזלר שנכתבו למעלה]
מה שהיה דעתי שהרב סילמן נטה יותר לדעת רבותיו של איצ'ה היה משום שמועה ששמעתי שלשון המכתב שבמקום יש סיכון וכו' נכתב ע"פ הוראתו
אך עכ"פ הרב מסכים עם כך שאין כאן עוקץ הונאה וכו' דלא כמו שנכתב ונאמר בכלי תקשורת שונים שפעלו לכאו' ע"פ הוראות רבותיו של איצ'ה -
@משקיע-זהיר-מידי טוענים כאן שיש הבדל בין דברי הרב סילמן לבין מכתב הרב הייזלר ואני לא מוצא אותו
@הקול-השפוי יש הבדל בין הפרשנות למכתב הרב הייזלר לבין דברי הרב סילמן. הפרשנות שקוראת לכולם להתנצל גם על הודעות שבסגנון של החלק במכתב שנכתב על ידי שאר הרבנים (והרב סילמן ביניהם) וודאי על ניסוחים כמו אלו שהוזכרו כאן בפורום מהראיון למגזין במה.
-
במכתב הרשמי הרבנים מוסיפים אזהרה, אבל הם מסכימים עם כך שיש פוטנציאל לרווח [וכן בפשטות לכל דברי הרב הייזלר שנכתבו למעלה]
מה שהיה דעתי שהרב סילמן נטה יותר לדעת רבותיו של איצ'ה היה משום שמועה ששמעתי שלשון המכתב שבמקום יש סיכון וכו' נכתב ע"פ הוראתו
אך עכ"פ הרב מסכים עם כך שאין כאן עוקץ הונאה וכו' דלא כמו שנכתב ונאמר בכלי תקשורת שונים שפעלו לכאו' ע"פ הוראות רבותיו של איצ'ה@פאשט-ע-איד כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:
אך עכ"פ הרב מסכים עם כך שאין כאן עוקץ הונאה וכו' דלא כמו שנכתב ונאמר בכלי תקשורת שונים שפעלו לכאו' ע"פ הוראות רבותיו של איצ'ההתווכחו איתי אז אני חושש לכתוב שוב,
אני לא זוכר שאיצ'ה התייחס בפומבי לזה כהונאה,
הרב סילמן גם לא דיבר על הונאה.
כולם מסכימים שזה לא מתאים לאברכים ויש לדון האם זה שווה את מה שהשקיעו שם.
כולם גם מסכימים שמדובר באדם ישר.ציטוט: בראיון הנרחב לבמה הוסיף הראב"ד, כי "צריך לדעת שהעובדה הזו שבא אליך מישהו מאנ"ש – לא אומרת כלום, ולא רק בגלל שאולי הוא לא ישר, אלא גם אם הוא ישר, יתכן שהוא חי באשליות, ומצליח למכור לך את האשליות שלו, ובחלק גדול מהמקרים, אם אתה בודק אותם, מתברר שהסוף עצוב".
אז מה הויכוח?
-
מי החליט לכם שחלק מרבותיו של איצי'ה זה הרב סילמן
סך הכל איצי'ה נישא להכניס את הרב סילמן לעניין אך כשהרב סילמן שמע שהרב הייזלר כבר בודק את כל הענינים הוא הודיע לאיצי'ה שהוא לא ניכנס לזה והודיע שמה שהרב הייזלר יגיד מקובל עליו ולכן הוא גם חתם על המכתב.
לגבי הראיון שלו בבמה אני לא חושב שזה סותר את דבריו במכתב -
באמת אני מרגיש שאין טעם לרדת לרמה של הכפשות. המטרה שלי לאורך כל הדרך הייתה לבחון את ההיגיון הכלכלי שבהשקעה, וגם אחרי המכתב אני עדיין נשאר עם סימני שאלה.
נראה שהמכתב נתן פתח לכל צד להתבצר בעמדתו:
מצד אחד, אלו שטענו שהמכרה רווחי ומניב – טענתם נסתרה במכתב.
מצד שני, אלו שחשבו שמדובר בנוכלות ממש – המכתב מציג תמונה אחרת.
(למרות שהמתנגדים יכולים לטעון שהם השיגו את מטרתם בבירור, ואין עניין להכפיש מעבר למה שצריך כדי שאחרים ילמדו ויישמרו).המכתב פחות או יותר שיקף את מה שחשבתי מהתחלה: שהמשקיע הוא אדם ישר, אבל ההשקעה הזו פשוט לא כדאית. ממה ששמעתי על בעל המכרות, הוא "מהמר" מוצלח, אבל גם הוא לפעמים מהמר על משהו ולא מצליח, וכאן עלתה השאלה האם הוא לא לקח הימור מסוכן מדי.
מהמכתב אני לומד גם שיש לו "כיסים עמוקים" ואנשים שמוכנים לשים עבורו הרבה כסף, ולכן ייתכן שגם למי שהשקיע אצלו היו ביטחונות כלשהם.
עדיין נשארו לי הרבה שאלות פתוחות; ייתכן שיום אחד נדע את התשובות וייתכן שלא. אני מצטרף לדעה שכרגע מוטב להפסיק להתווכח, וכמובן להשאיר את הדיון מתועד לטווח ארוך – כי גם אם בהשקעה הזו הייתה הגינות יוצאת דופן ואנשים שכיסו הפסדים, ברוב ההשקעות זה פשוט לא קיים.
נקודה נוספת שנשארה פתוחה היא דעתו של @איצ-ה-דז-אלובסקי; ברור מהמכתב שהוא הסתמך על נתונים חלקיים, ולא ברור לי כלל מדוע הראו לו רק חלק מהנתונים והאם זה שירת את המשקיעים בדיונים שהיו כאן. וצ"ע.
מה שנשאר ללא ספק הוא אזהרת הרבנים שלא להשקיע במקום זה, וגם המלצה למשקיעים לשבת מחדש עם בעל המכרות.