דילוג לתוכן

מישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?

הועבר שוק ההון והשקעות
1.2k 101 19.5k 99
  • @כתלמיד צדיק, אתה פה 4 ימים וכותב דברים ושטויות כאילו אתה מחדש פה משהו
    קח לך 700 שעות ותעבור על כל האשכול, ותמצא נחת
    זה יוצא מהאף כי מי שיודע מה קורה באמת, מתגלגל מצחוק מהאנשים 'המבינים' שכותבים ללא סוף על דברים שכלל אינם יודעים הפרטים,
    תאמינו לי שהרב הייזלר לא סתם כתב את המכתב המיוחד הזה, כי ראה דברים שא"א לא ראה, ואם זה יתפרסם אתה וחברים שלך תתביישו להוציא את האף שלכם לרבים. אני מאוד בעד לא לפרסם דברים כי כידוע אין הברכה שורה אלא בדבר הסמוי מן העין.
    הפורום עושה דברים גדולים וענקים ומגיע לו כל הכבוד, אבל כמו שכל ב"א יכול לטעות, במקרה כאן גם הוא טעה ובגדול ובמקום להוריד את האף ולהתנצל הוא רק מתרברב שהוא מבין יותר טוב מהרבנים מה הרבנים חושבים
    אגב, מישהו יודע או מכיר על קרקעות בב"ש בשטח הכנסייה שלפי השמועה עשרות אברכים נעקצו ביניהם אלו שמתריעים כל היום ומוכיחים אחרים לעשות רק לפי הכללים שהם עצמם קבעו.....? ואכהמ"ל...

פוסט זה נמחק!
  • פוסט זה נמחק!

פוסט זה נמחק!
  • נא לעצור את הדיונים לגופם של ניקים, ולא לסטות מגופו של דיון.
    במקרה הצורך נא לדווח על פוסטים.

• @שמח-לעזור
    מהדירות שלהם

@כתלמיד דירה זה לא משקיע, אז זה לא מוסיף על 200 האברכים שהשקיעו שם

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

חצי מיליארד ש"ח מ 200 אנשים?

אתם עד כדי כך תמימים?! נראה לכם שכל הכסף הגיע מאברכים?!
    תראו מה עושה הקו של איצ'ה...

פוסט זה נמחק!
  • אז תתפלאו לשמוע שלא רק אברכים השקיעו שם, אלא עוד כל מיני... מה לעשות? יש עוד כאלה שמאמינים בדבר...
    אני יודע גם על הנסיעות של המשקיעים לאתיופיה, ממש לא כולם היו שם אברכים

• סיפור כואב ששמעתי עכשיו מכלי ראשון:
    יהודי ת"ח עצום, די מוכר. קיבל לפני כמה שנים ירושה נכבדה. השקיע את כולה במכרות באתיופיה, ובמקביל קנה 3 (!) דירות בבית שמש ב20 - 80. לשלשת בנותיו שאמורות להגיע לפרקן בזו אחר זו בשנים הקרובות. כשהוא מתכנן לשלם את התשלומים של ה80% מהתשואה שתתקבל מהמכרות....
    מצד אחד הוא עוד במצב טוב, כי הוא לפחות לא לווה בשביל ההשקעה, מצד שני הוא נדפק גם אם בסוף יהיה תשואה, עצם העיכוב יכול להפסיד לו הרבה (בגלל ה20-80)...
    ה' יעזור.

• פוסט זה נמחק!

@יהודי-טוב כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

@שחר-עולה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

נראה לכם שכל הכסף הגיע מאברכים?!

לפי דברי הרב הייזלר זו השקעה בסיכון גבוה שבהחלט מתאימה למי שיש לו כסף.
    כי פוטנציאל הרווח גבוה הרבה יותר מהמקובל.
    משקיע רציני שיש לו כיסים מספיק עמוקים משקיע בכמה דברים שונים עם חשבון שגם אם הוא מפסיד בחלק הוא מרוויח הרבה הרבה יותר בחלק האחר.
    הבעיה באירוע שלקחו השקעות ממי שאין לו אופציה להפסיד, ובוודאי לא את הדירה שלו.
    ולפי החישובים כאן רוב הכסף לא הגיע מאברכים אלא ממשקיעים. שיש להם יותר מרווח תמרון
    אז זה בהחלט נותן יותר אופק למיזם, כשלמשקיע יש יותר אופק למיזם יש גם יותר.
    ובעיקר עם כניסת משקיע עסקי נוסף.

• אם היו כאן עוד משקיעים בשביל מה היה צריך למשכן את האברכים??

• אם היו כאן עוד משקיעים בשביל מה היה צריך למשכן את האברכים??

@אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אם היו כאן עוד משקיעים בשביל מה היה צריך למשכן את האברכים??

שאלת השאלות.
    לא נראה לי שהוא חיפש אברכים הוא מאמין במיזם ברמה שהוא שעבד את כל חייו. ולכן הוא לא ראה הבדל בין סוגי המשקיעים.
    להיפך מבחינתו כמי שמאמין בלב שלם שמחר בבוקר יהיה שם ים של זהב, מצוות חסד הגדולה ביותר היא לתת את הזהב לאברכים.
    הבעיה שהאמונה שלו והמציאות כנראה לא אותו דבר בדיוק.
    אם כי כולנו תקווה שאמונתו תתממש
    אבל אליה וקוץ בה כי אז המחירים בשוק של הבחורים הטובים יעלו מאוד...
    אברכי הזהב יעלו את הרף...😉 😉 😉 😉 😉

• @אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

אם היו כאן עוד משקיעים בשביל מה היה צריך למשכן את האברכים??

שאלת השאלות.
    לא נראה לי שהוא חיפש אברכים הוא מאמין במיזם ברמה שהוא שעבד את כל חייו. ולכן הוא לא ראה הבדל בין סוגי המשקיעים.
    להיפך מבחינתו כמי שמאמין בלב שלם שמחר בבוקר יהיה שם ים של זהב, מצוות חסד הגדולה ביותר היא לתת את הזהב לאברכים.
    הבעיה שהאמונה שלו והמציאות כנראה לא אותו דבר בדיוק.
    אם כי כולנו תקווה שאמונתו תתממש
    אבל אליה וקוץ בה כי אז המחירים בשוק של הבחורים הטובים יעלו מאוד...
    אברכי הזהב יעלו את הרף...😉 😉 😉 😉 😉

@משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא חושב שהוא מעדיף דווקא אברכים,
    השאלה היא האם מישהו אחר היה שוקל בכלל להשים אצלו שקל??!!

כתב במה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?:

וסתם אני חושב עצה בכל ענייני חישוב הוצאות, מה שווה לי לחסוך ומה לא,
    שכל אחד ישקול את זה בנוסח של כמה אני מרוויח לשעה,
    כך לדוגמה אחד שמרוויח 50 ש"ח לשעה,
    יאמר לעצמו כשרוצה לקנות מוצר שעולה 50 ש"ח האם שווה לי לעבוד בשביל זה שעה או שלא,
    וכך גם כשמדובר בקניה של מקרר וכדומה אם יכול להשיג ב50 שקל פחות יאמר לעצמו האם שווה לי לעבוד בשביל זה שעה,
    כי הרי בהוצאתו 50 ש"ח הוא כביכול מוציא שעת עבודה,

מה שכן כל זה פחות שייך לאברכים לאינם עובדים כיון שהם לא מקבלים את הכסף לפי שעה, ואברך לא לומד בשביל הכסף אלא זה כמילגה,
    אבל גם אברך יכול לחשוב כך לפי ההכנסה של אשתו, וכדו'.

אני חושב שלכן לאברך הרבה יותר קל למשכן את דירתו על השקעות מפוקפקות, מאשר עשיר שהשיג את כספו שעמל וביזע שגם אם יוציא על זה משהו זה יהיה אצלו סכום זניח יחסית.

כך גם רוב גדול של זוכי לוטו לא נשארים עם הכסף שלהם כעבור כמה שנים, ובד"כ רק נכנסים ע"י לחובות גדולים, (פעם מישהו אמר לי שכיון שהוא מחתן ילד הוא ישקיע סכום קטן ויקנה כרטיס לוטו, כך שאם הקב"ה רוצה שהוא יוכל לחתן בקלות אז הוא עושה את ההשתדלות, אמרתי לו תתפלל שלא תזכה....)
    כך גם מחקרים קובעים שרוב מוחץ של כספי העשירים הגדולים לא נשאר בדור שלישי, יש שגם שדור השני, אבל בד"כ להם עוד נשאר, הם גם ראו כמה שהאבא השקיע בשביל הכסף, אבל הדור השלישי שרק גדל על מושגים של עושר ולא איך לקנות אותו, לא הצליח לשמור עליו.

• @משהמשה כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

לא חושב שהוא מעדיף דווקא אברכים,

כתב במה עולה יותר לחם או מכונת כביסה?:

וסתם אני חושב עצה בכל ענייני חישוב הוצאות, מה שווה לי לחסוך ומה לא,
    שכל אחד ישקול את זה בנוסח של כמה אני מרוויח לשעה,
    כך לדוגמה אחד שמרוויח 50 ש"ח לשעה,
    יאמר לעצמו כשרוצה לקנות מוצר שעולה 50 ש"ח האם שווה לי לעבוד בשביל זה שעה או שלא,
    וכך גם כשמדובר בקניה של מקרר וכדומה אם יכול להשיג ב50 שקל פחות יאמר לעצמו האם שווה לי לעבוד בשביל זה שעה,
    כי הרי בהוצאתו 50 ש"ח הוא כביכול מוציא שעת עבודה,

מה שכן כל זה פחות שייך לאברכים לאינם עובדים כיון שהם לא מקבלים את הכסף לפי שעה, ואברך לא לומד בשביל הכסף אלא זה כמילגה,
    אבל גם אברך יכול לחשוב כך לפי ההכנסה של אשתו, וכדו'.

אני חושב שלכן לאברך הרבה יותר קל למשכן את דירתו על השקעות מפוקפקות, מאשר עשיר שהשיג את כספו שעמל וביזע שגם אם יוציא על זה משהו זה יהיה אצלו סכום זניח יחסית.

כך גם רוב גדול של זוכי לוטו לא נשארים עם הכסף שלהם כעבור כמה שנים, ובד"כ רק נכנסים ע"י לחובות גדולים, (פעם מישהו אמר לי שכיון שהוא מחתן ילד הוא ישקיע סכום קטן ויקנה כרטיס לוטו, כך שאם הקב"ה רוצה שהוא יוכל לחתן בקלות אז הוא עושה את ההשתדלות, אמרתי לו תתפלל שלא תזכה....)
    כך גם מחקרים קובעים שרוב מוחץ של כספי העשירים הגדולים לא נשאר בדור שלישי, יש שגם שדור השני, אבל בד"כ להם עוד נשאר, הם גם ראו כמה שהאבא השקיע בשביל הכסף, אבל הדור השלישי שרק גדל על מושגים של עושר ולא איך לקנות אותו, לא הצליח לשמור עליו.

עובדה שכן, השקיעו אצלו גם וגם

• מבחינתי זה ש @שחר-עולה כתב שהשקיעו אצלו גם וגם זה עובדה!
    האם זה באמת היה לא הוכח...

• מבחינתי זה ש @שחר-עולה כתב שהשקיעו אצלו גם וגם זה עובדה!

תברר מי השתתף בנסיעות לאתיופיה...

• @אבי-ר. כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

תברר מי השתתף בנסיעות לאתיופיה...

ומי סגר מתוכם?...

• סיפור כואב ששמעתי עכשיו מכלי ראשון:
    יהודי ת"ח עצום, די מוכר. קיבל לפני כמה שנים ירושה נכבדה. השקיע את כולה במכרות באתיופיה, ובמקביל קנה 3 (!) דירות בבית שמש ב20 - 80. לשלשת בנותיו שאמורות להגיע לפרקן בזו אחר זו בשנים הקרובות. כשהוא מתכנן לשלם את התשלומים של ה80% מהתשואה שתתקבל מהמכרות....
    מצד אחד הוא עוד במצב טוב, כי הוא לפחות לא לווה בשביל ההשקעה, מצד שני הוא נדפק גם אם בסוף יהיה תשואה, עצם העיכוב יכול להפסיד לו הרבה (בגלל ה20-80)...
    ה' יעזור.

@איש-בנימין כתב במישהו יכול לתת פרטים על סערת מכרות הזהב באתיופיה?:

סיפור כואב ששמעתי עכשיו מכלי ראשון:
    ה' יעזור.

א. לפי דברי הרב הייזלר הוא יכול לפתוח את ההסכם מול הרב המשקיע, ואם הוא ילך איתו להרב הייזלר יכול להיות שיגיעו לאיזה הסדר מיוחד כי הוא קנה דירות על סמך ההבטחות.
    ב. זה שהוא קנה בבית שמש זה סיפור טוב.
    כי הדירות שלו ודאי שוות יותר.
    מה שהייתי מציע לו לעשות, להכניס משקיעים - אברכים - כן דוקא אברכים ל 2 הדירות של הבנות הקטנות יותר.
    אסביר אם כל דירה עלתה בסך של 400 אלף והם כנראה לפני הסוף, הוא לוקח חברים מהכולל או מהבית כנסת שהופכים לשותפים בדירות שלו, או בטאבו משותף או בהסכם הלוואה חוקי עם ריבית גבוהה בהיתר עיסקא - האמת שלא צריך כי מבחינה הלכתית זה מוגדר שותפות גם אם חוקית זה הסכם הלוואה.
    השותפים החדשים לוקחים משכנתאות על הדירות שלהם ומשלימים את ה 80% החסרים בדירות בבית שמש.
    הם משלמים למשקיע הראשון חלק מעליית הערך של הדירות, מגיע לו הוא עשה את ההשקעה.
    ואת החלק הנוסף הם גורפים לכיס שלהם
    זו ההשקעה הכי בטוחה שיש והכי רווחית שיש
    רגע לפני האיכלוס אתה משקיע ממתין שנה וחצי שלא יהיה מס שבח
    ומקבל את עליית הערך שהייתה לפני שנכנסת לעיסקה.

• פוסט זה נמחק!
  • מה שנפלו גם לא אברכים לא רלוונטי .גם אצל מיידוף לדוג' ( ואני לא מתכווין לרגע להשוות וגם לא ברמז חלילה ) נפלו בנקים . אין לי ספק שלא הייתה כוונתו לרע חלילה אבל תמיד נשאל למה הבנק לא חטף את העיסקה בשתי ידיים
    ולגבי הנסיעה ההיא .לדעתי זה היה אמורלהיות תמררור אדום בוהק . ואם יראו לי זהב נוזל האם זה אומר משהו על כלכליות או שווי או עלויות וכו' ?? וכי יש למישהו מאתנו כלים למדוד ולהעריך א"ז ?
    אלא שמראה עיניים מגרה את החושים ומקהה את השכל

• אומר מידיעה ברורה.
    היזם עשה את זה רק בשביל לעזור לאברכים.
    שמעתי וראיתי מכלי ראשון ממש.
    מאחל לכולנו להיות ישרים ובעלי מידות, לפחות חצי ממנו, אז נהיה כבר אנשים מיוחדים ביותר.

מעיד עלי, שאין לי שום אינטרס בכל הסיפור הזה. [חוץ מהאינטרס שיש לכולנו לעזור לאברכים, שכנראה גם המתנגדים בטח רוצים.]
    רק אומר את העובדות ששמעתי וראיתי מכלי ראשון.

אבל חברים מקשיבים, לא נמאס כבר, נראה לי שהנושא הזה כבר יצא מכל החורים.

• על מה כל הרעש הגדול באיזה היקף של נופלים מדובר?
    עשרות מאות או אלפים?
    זה הנושא הכי תוסס פה בפורום ולא רק האם אכן מדובר בסדר גודל כל כך גדול?

נושאים מוצעים