דרמטי: מכתב פתוח להרב טופורוביץ. על מאמרו השלישי!
-
@העץ-הרענן
איפה ראית בחוברת שהוא טוען שהשיטה הפסיבית תקרוס לגמרי? (זו אמירה משונה, מה פירוש תקרוס לגמרי? לא יהיו מדדים? לא תהיה אפשרות להשקיע לטווח ארוך?)
עיקר טענתו היא שמי שצריך את הכסף ב20 שנה הקרובות שלא ישקיע שם.
אפשר לומר שזו טענה לא מופקעת לגמרי. (כי גם אם השוק יקרוס ויתאושש תוך 15 שנה, עדיין הרווח לא שווה את ההמתנה ואת מה שהיית יכול לעשות עם הכסף בזמן הזה).
ועוד טענה, שהפסיביים לא יחזיקו מעמד פסיכולוגית בזמן משבר. שזו טענה שהרבה מהמצדדים בהשקעה פסיבית יחתמו עליה.
ואם כן, הויכוח הוא לא כ"כ קיצוני.
אני צודק? -
@העץ-הרענן
איפה ראית בחוברת שהוא טוען שהשיטה הפסיבית תקרוס לגמרי? (זו אמירה משונה, מה פירוש תקרוס לגמרי? לא יהיו מדדים? לא תהיה אפשרות להשקיע לטווח ארוך?)
אפשר לומר שזו טענה לא מופקעת לגמרי. (כי גם אם השוק יקרוס ויתאושש תוך 15 שנה, עדיין הרווח לא שווה את ההמתנה ואת מה שהיית יכול לעשות עם הכסף בזמן הזה).
ועוד טענה, שהפסיביים לא יחזיקו מעמד פסיכולוגית בזמן משבר. שזו טענה שהרבה מהמצדדים בהשקעה פסיבית יחתמו עליה.
אני צודק?@העץ-הרענן
אני צודק?
-
@העץ-הרענן
אני צודק?
@העץ-הרענן
נראה לי שהוא בסה"כ מתכוון שתהיה קריסה גדולה.
ולכן הויכוח הוא מצומצם הרבה יותר מהרוח שהוא עושה.
הוא אומר שבטוח תהיה קריסה.
אחרים אומרים שאולי תהיה קריסה.
הוא אומר שהקריסה תהיה בגלל שהשוק בבועה
אחרים אומרים שאם תהיה קריסה היא יכולה להיות ממגוון סיבות.
הויכוח הוא בסה"כ לא על נתונים אלא על ספקולציות: מה יהיה כשתהיה קריסה?
האם השוק יתאושש תוך 15 שנה? 30 שנה?
האם הפסיביים יישברו?
האם יש אברכים שמשכנו דירה וצריכים את הכסף תוך 10 שנים?
וכן הלאה... -
@העץ-הרענן
נראה לי שהוא בסה"כ מתכוון שתהיה קריסה גדולה.
ולכן הויכוח הוא מצומצם הרבה יותר מהרוח שהוא עושה.
הוא אומר שבטוח תהיה קריסה.
אחרים אומרים שאולי תהיה קריסה.
הוא אומר שהקריסה תהיה בגלל שהשוק בבועה
אחרים אומרים שאם תהיה קריסה היא יכולה להיות ממגוון סיבות.
הויכוח הוא בסה"כ לא על נתונים אלא על ספקולציות: מה יהיה כשתהיה קריסה?
האם השוק יתאושש תוך 15 שנה? 30 שנה?
האם הפסיביים יישברו?
האם יש אברכים שמשכנו דירה וצריכים את הכסף תוך 10 שנים?
וכן הלאה...@איש-בנימין
אין מה להתווכח מה הוא התכוון,
תקשיב לדברים שלו,
זה נמצא בקול הלשון,
הוא אומר במפורש שלדעתו במשבר הבא לא יהיה יותר כזה מושג השקעה פאסיבית, זה יפסיק לעבוד. -
@איש-בנימין
אין מה להתווכח מה הוא התכוון,
תקשיב לדברים שלו,
זה נמצא בקול הלשון,
הוא אומר במפורש שלדעתו במשבר הבא לא יהיה יותר כזה מושג השקעה פאסיבית, זה יפסיק לעבוד. -
חבל להתפלמס יותר מידי.
מי שחוברת כזאת או אחרת מצליחה לבלבל אותו באמת לא כדאי שישקיע בשוק ההון.
הרי כשיהיה משבר הוא ירוץ למשוך את הפנסיה שלו, ואח"כ עוד יספרו ש"בסוף כולם מפסידים"...@לא-רק-סנופי
דיברתי עם נציגה של אחד הגמח"ם ששכנעה אותי להיכנס למסלול שלהם ובין הדברים היא שאלה אותי אם שמעתי את הדרשה של דוד טופורוביץ,
ובין הדברים היא אומרת לי שמיד אחרי ששמעה את דבריו היא החליפה את המסלול שלה בפנסיה מ S&P 500 לאגרות חוב... -
@לא-רק-סנופי
דיברתי עם נציגה של אחד הגמח"ם ששכנעה אותי להיכנס למסלול שלהם ובין הדברים היא שאלה אותי אם שמעתי את הדרשה של דוד טופורוביץ,
ובין הדברים היא אומרת לי שמיד אחרי ששמעה את דבריו היא החליפה את המסלול שלה בפנסיה מ S&P 500 לאגרות חוב...@חסיד-של-הקבה אתה מבין למה צריך רישיון ליועץ בשוק ההון אומנם זה מסרבל מומחים שלא למדו רישמית אבל תראה מה קורה יושבת נציגה שמשכנעת לצעד דרסטי על עתיד משפחה בעתיד והיא לא מבינה דבר וחצי דבר בעולם הפיננסי.
-
@לא-רק-סנופי
ובין הדברים היא אומרת לי שמיד אחרי ששמעה את דבריו היא החליפה את המסלול שלה בפנסיה מ S&P 500 לאגרות חוב...@לא-רק-סנופי
ובין הדברים היא אומרת לי שמיד אחרי ששמעה את דבריו היא החליפה את המסלול שלה בפנסיה מ S&P 500 לאגרות חוב...הרב אריה ליבוביץ מגמ"ח יד שמשון אמר בפודקס שזה בדיוק מה שהוא עשה, כנראה שיש עוד עובדות ביד שמשון שהשתכנעו.
-
@לא-רק-סנופי
ובין הדברים היא אומרת לי שמיד אחרי ששמעה את דבריו היא החליפה את המסלול שלה בפנסיה מ S&P 500 לאגרות חוב...הרב אריה ליבוביץ מגמ"ח יד שמשון אמר בפודקס שזה בדיוק מה שהוא עשה, כנראה שיש עוד עובדות ביד שמשון שהשתכנעו.
@יהודי-0
במקרה זו הייתה נציגה של "אושר וכבוד"
שאלתי אותה אם ככה היא עושה דברים כ"כ דרסטיים בלי להתייעץ עם איש מקצוע ובלי לשמוע צד שני
והיא אומרת לי שלא יכול להיות וזה כ"כ משכנע וכו'... -
רק צריך לציין טרי סמית אינה חדשה, היא מתחילה מ2010 והחמירה עם השנים בעיקר בשנים האחרונות.
בקיצור אם תקח את החברה האלו והיית מקשיה להם מאז שהם פתחו את הפה שלהם היית מפסיד ה-ר-ב-ה כסף, אין צורך להתרגש מכל משקיע שמסכים או אומר את מה שטופורובץ חושב, האם זאת הדעה הרווחת בקרב המשקיעים?, התושבה היא לא.
האםי שנם דברים לא הגיוניים שקורים בכלכלה? גם יכול להיות.
אך המציאות לדעתם היתה צריכה לקרוס עוד לפני הרבה זמן, והיא לא קרתה, אז שיקחו בחשבוון שיכול להיות שהיא גם לא תקרה בעתיד, וגם אם כן תקרה, היא לא תקרה בדיוק לפי איך שהם חושבים.
בקיצור קצת ענוה.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
הרשמה התחברות