דילוג לתוכן

לקחת משכנתא עם יועץ או לבד?

נדל"ן ומשכנתאות
8 8 359 8

נושאים מוצעים

• לשכור דירה שעשויה להימכר?

נדל"ן ומשכנתאות נדלן
    8
    1 הצבעות
    8 פוסטים
    163 צפיות
    ז
    בכל דילמה כלכלית, שאלת השאלות היא האם החסרון מתומחר. בדילמה שלך ישנם שתי שאלות 1. האם איכות הדירה והמחיר שווים את חוסר היציבות וההפרעה של הקונים? התשובה לזה תלויה בך, יש אנשים שיותר קשה להם עם זה ויש שאין להם בעייה. ולכן לא תוכל לקבל לזה עזרה מאנשים אחרים ובפרט כאלו שלא מכירים אותך. הדילמה השנייה היא, יכול להיות שהדירה הזמנית היא היותר יקרה. במידה ותצטרך לעזוב עוד חודש למשל, תסכים איתי שזה לא שווה. לכן אתה צריך לבנות את החוזה בצורה מדורגת שבה לא אתה לוקח את כל הסיכון הכלכלי, אלא אתה מתחלק בו עם הבעלים. לדוגמא אפשרות אחת. במידה והדירה נמכרת תוך X אתה מפנה את הדירה תוךY חודשים ומשלם Z על החודשים הנותרים. אם יקח יותר זמן למכור את הדירה תוכל לקחת בחשבון זמן פינוי שבו אתה משלם יותר ממחיר החוזה בלי להנזק. אין שום סיבה בעולם שאתה תישא בכל הסיכון הכלכלי, בשעה שגם לבעל הדירה יש אינטרס שהיא תהיה מושכרת.
  • 1 הצבעות
    41 פוסטים
    2k צפיות
    מרים-הורביץ נכסיםמ
    אני מסיכמה מאוד שיש אי וודאות. יש סיכויים לתרחישים ל 2 הכיוונים וייתכן שאכן תהיה עלייה בפריפריה וירידה במרכז מה שלמעשה אומר כך: מדרבן את הזוגות הצעירים להיכנס לרכישה של קורת גג בלי לדחות, ואת המשקיעים להיכנס רק להשקעות חכמות שלא תלויות בעליית מחיר. מהשטח אני כבר רואה עלייה סמויה בפריפריה שמתבטאת המקומות מסוימים בעליית מחיר, ובמקומות אחרים בצמצום בהיצע הגדול שהיה בתקופה האחרונה.
  • 0 הצבעות
    9 פוסטים
    606 צפיות
    העץ הרענןה
    @המשקיע-הנבון said: להיכנס לשוק ההון לתקופה של פחות מחמש שנים זה חסר אחריות בתכלית. זה שכל הזמן מודדים וכולם שומעים שבשוק ההון אם אתה שם במדד אז אתה מקבל בין 8 ל10 אחוז זה בהחלט נשמע מפתה, אבל זה בנוי מחישוב של ממוצע, חלק מהשנים לדוגמא ברווח של 30 אחוז וחלק בתשואות שליליות ומזה נוצר ממוצע של 10 אחוז בערך. ואפילו 5 שנים זה מצב בסיכון משמעותי יחסית, וכסף שמיועד לדירה הוא לא נחשב כסף פנוי להשקעה. לדעתי. מה שכן חוץ מקרן כספית אתה יכול אולי אג"ח לטווח קצר שגם הוא בסיכון אבל יחסית נמוך. זה הימור עם סטטיסטיקה די טובה לטובת המשקיע, במקרה של השקעה ל5 שנים, מי שלוקח בחשבון שאם יקרה משהו לכסף בטווח הקצר הוא יוכל להמתין לטווח הארוך, אזי זה הימור, אבל עם סיכוי. אבל ודאי שלרוב המשקיעים זה לא מתאים, ודאי שלא בתחילת החיים!
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    918 צפיות
    טריידרט
    דה מרקר: ללא 15 אלף עובדים זרים נוספים לשיקום ההרס בגוש דן — ענף הבנייה עשוי לקפוא! במשרד השיכון מתגבשת תוכנית להטיל על חברות בנייה את שיפוץ ושיקום המבנים שנפגעו מהטילים ■ ואולם בהיעדר עובדים נוספים שיוקצו לכך, ענף הבנייה כולו עלול לשלם בהאטה חדה של התחלות הבנייה ■ "עוד לא החל השיקום של הנגב המערבי והצפון — וכבר חסרים עובדים".
  • 0 הצבעות
    31 פוסטים
    1k צפיות
    ה
    @אבי-ר. כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: אם המשכנתא היא לתקופה ארוכה כך שאז המצב הוא שסך הקרן לא יורדת כלל המשמעות של זה היא א. שהריבית ממשיכה להיות על הסכום הגבוה. אתה צודק בחילוק בין תקופה קצרה לארוכה! זו הייתה טעות שלי. אני כתבתי: כתב בלפני חתימה על משכנתא, רוצה להתייעץ: כן אני מבין שיש הבדל בין אם גובה הסכום ביחס לתקופה הוא באופן כזה שאתה משלם יותר קרן ממה שהאינפלציה מעלה אותה. שאז היא הולכת ונגמרת. כי זו באמת הסיבה הישירה להבדל, אבל בעקיפין אתה צודק שזה תלוי בקצרה וארוכה (פשוט חשבתי שיתכן ארוכה שהקרן כן פוחתת וקצרה שלא וכנראה שזה לא נכון), בקיצור שנינו אמרנו את אותו הדבר כל אחד בסגנונו.