מגדלים בני 13 קומות!! ברמות א' בירושלים, מה עושים?
-
המדובר בפינת הרחובות סילבר - מורגנטאו - פרנפורטר.
ונציין שהאזור כולו [למי שמכיר] הוא בנינים בני 4 - 5 קומות,
ועוד כמה רחובות צמודים של 2 קומות בלבד [מדורגים] [רחובות נרות שבת, הדף היומי, וכל הצד הזוגי במורגנטאו].
כך שמגדלים בני 12 - 13 קומות!! יהיו חריגים בכל קנה מידה..
העיריה מקדמת את זה.. זה משתלם להם כלכלית..
האם יש עצה או רעיון??
האם מישהו שמע על התוכנית הזו??
האם יש למישהו ניסיון עם כאלו דברים?? -
מה קורה במגדלים ברוממה? אין חרדים????
-
ברוממה גרים חילונים????
עד כמה שידוע לי לא חסר חרדים בירושלים שיעלו במעלית שבת.
ותתפלא... גם בבני ברק יש בניינים עם 11 קומות בלי מעלית שבת. גרים שם חרדים חחח -
ברוך השם שמחזיק תיק תכנון ובניה בעירייה הוא משלנו, והוא יסדר הכל על הצד היותר טוב, לטובת האינטרס שלנו כתושבי השכונה.
@בניהו-לוי כתב במגדלים בני 13 קומות!! ברמות א' בירושלים, מה עושים?:
ברוך השם שמחזיק תיק תכנון ובניה בעירייה הוא משלנו, והוא יסדר הכל על הצד היותר טוב, לטובת האינטרס שלנו כתושבי השכונה.
או שאתה ציני או שאתה לא גר בירושלים
-
מי קבע מה האינטרס "שלנו"?
אולי האינטרס לעשות פינוי בינוי כלכלי שישפר את איכות החיים, ולא לתקוע את התכנית בגלל שלכמה אנשים לא מתאים מעלית שבת...?
בכ"א יש הרבה פוסקים שמתירים, גם אם אני ועוד כמה אנשים לא עולים במעלית שבת כשרה למהדרין -
אולי האינטרס לעשות פינוי בינוי כלכלי שישפר את איכות החיים, ולא לתקוע את התכנית בגלל שלכמה אנשים לא מתאים מעלית שבת...?
בכ"א יש הרבה פוסקים שמתירים, גם אם אני ועוד כמה אנשים לא עולים במעלית שבת כשרה למהדרין@מבין-עניין כתב במגדלים בני 13 קומות!! ברמות א' בירושלים, מה עושים?:
יש הרבה פוסקים שמתירים
???????????????????????????????
אפשר מקורות? -
@מבין-עניין כתב במגדלים בני 13 קומות!! ברמות א' בירושלים, מה עושים?:
יש הרבה פוסקים שמתירים
???????????????????????????????
אפשר מקורות?@המבקר למה כל כך הרבה סימני שאלה?
אבל נתחיל בזה https://din.org.il/2018/06/03/שימוש-במעלית-שבת-3/
בגדול, כשאין בעיה של ממש מצד איסור שבת במעלית שבת (ויש מעליות כאלה היום), אסרו מצד עובדין דחול/פורץ גדר וכדו'. לא כולם הסכימו לזה. ודאי לא הרבה רבנים ספרדיםוהנה רשימה של רבנים ענקיים שהתירו בפירוט רב: הערה פו
53ecff3f-a4d7-4479-abc0-0841558c0d9c-אוצר החכמה_-_ עובדין דחול - אוחיון, צוריאל בן חנניה__ 171_172.pdf -
-
בכ"א יש הרבה פוסקים שמתירים, גם אם אני ועוד כמה אנשים לא עולים במעלית שבת כשרה למהדרין@מבין-עניין כתב במגדלים בני 13 קומות!! ברמות א' בירושלים, מה עושים?:
אין כמעט חרדים ב13 קומות
-
@ניסים כתב במגדלים בני 13 קומות!! ברמות א' בירושלים, מה עושים?:
אם תמצא חלוני שמוכן לגור ברמות א' תעדכן
יש 'חרדים' שיותר גרועים מחילונים וזה החשש (ע"ע רח’ יעקב אלעזר)
@נאר-תיר-ה כתב במגדלים בני 13 קומות!! ברמות א' בירושלים, מה עושים?:
יש 'חרדים' שיותר גרועים מחילונים וזה החשש
הגזמת... בתור ליטאי קלאסי, עדיין מכיר בעובדה שהיהדות החרדית האמיתית מורכבת מעוד תלמידי חכמים.
מי שנשמע לגרש"ז זצ"ל או להרב עובדיה זצ"ל לא פחות ירא שמים.
הר נוף מלאה במעליות שבת שנוסעים בה חרדים. מניח שגם ברוממה. ואספר לך סוד... גם בבני ברק יש כמה.