דילוג לתוכן

הארכת דמי אבטלה עקב המצב הביטחוני – האם קיימת זכאות מעבר למכסה?

כלכלת המשפחה
2 2 14 2
  • אני שואל כאן עבור חבר שנמצא בסיטואציה לא פשוטה ומנסה לעזור לו לברר את הזכויות שלו.

הוא סיים לנצל את כל ימי האבטלה המגיעים לו לפי המכסה האישית, אך בעקבות המצב הביטחוני והשלכות המלחמה על המשק, הוא מתקשה למצוא עבודה חדשה כרגע.

רציתי לדעת האם ידוע לכם אם יש כרגע הוראת שעה או הארכה אוטומטית של ימי אבטלה (בדומה למה שהיה בתקופת הקורונה)? האם מישהו שהיה במצב כזה לאחרונה הצליח לקבל אישור להמשך תשלום מעבר למכסה הרגילה?

אשמח לכל מידע או הפניה להנחיות רלוונטיות של הביטוח הלאומי שיכולות לסייע לו.

תודה רבה לעוזרים!

• עדיין לא נקבעו הסדרים כלשהם.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    66 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @שמחת-ישראל בצעירותי בזמן משבר 2008 שאלתי שאלה כזאת את החלפן העירוני בעיר מגורי בחדר קפה בבית הכנסת לגבי שער הדולר ותשובתו הייתה: אם הייתי יודע את התשובה לא הייתי עומד ומדבר איתך עכשיו אלא רץ לקנות או למכור דולרים עכ"פ לעניננו הצפי הוא שבנק ישראל יתערב אם הדולר יירד מתחת ל3 כך שמבחינת טווח הספיגה של בנק ישראל זה במקום די קרוב לשפל האם התערבות תעזור זה כבר שאלה אחרת. בכל מקרה אל תשקיע בזה יותר זמן מזמן עבודה ששווה לך 200ש"ח כי זה המקסימום של התנודתיות הריאלית של הסכום הזה (אולי אפילו זה כבר ממש מקרה קיצון)
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    63 צפיות
    משקיע זהיר מידימ
    @פייבל-אשרינו תנסה לראות אם אתה יכול לדווח למפרע שהיא חזרה לשבוע לעבודה אבל תתייעץ עם יועץ מס/רו"ח לפני שאתה עושה משהו
  • 1 הצבעות
    4 פוסטים
    118 צפיות
    צ
    @BRISKER עברתי לבזק, לא ראיתי בעיות, הכל הלך טוב, חוץ מפעם אחת שהם הפיקו קבלה על סכום כפול, זה קרה לכל הלקוחות שלהם, והם תיקנו את זה לפני הגבייה בפועל. וזה הנחה של 7%. ואני כמובן עם טלפון כשר, ובלי מונה חכם.
  • עזרה בקבלת דמי אבטלה

כלכלת המשפחה דמי אבטלה
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    118 צפיות
    צ
    @לב-העולם עיין כאן, https://www.kolzchut.org.il/he/התפטרות_בנסיבות_המזכות_בדמי_אבטלה_ללא_תקופת_המתנה
  • 6 הצבעות
    17 פוסטים
    550 צפיות
    דוד קד
    אתם צודקים הבעיה היא בעצמאים שרוצים לעדכן [וכו' ואכמ"ל] והם שואלים מה המחיר או אחד שבמצב כלכלי קשה ובגלל רווח של עוד 200 שח בחודש הוא לא זכאי למענק עבודה בסכומים של אלפים [מכיר כזה סיפור] התשובה היא גם וגם לא צריך להתקמצן ולא לעבוד כי אני יפסיד עת המענק אבל ליפני שאתה מקבל הבודה תעשה חשבון אם זה שווה לך או שאתה תפסיד [ואם זה על הגבול כן שווה להפסיד כדי שתוכל לגדול עוד ולא להישאר תקוע]