דילוג לתוכן

דברי הגר"מ קסלר לגמ"ח יד שמשון בעניין השתדלות לחתונות ילדים

השתדלות
110 31 4.4k 28
  • @חופש-כלכלי
    תפס לי את העין דברים נוספים ממאמר שצמוד למאמרו של אריה ליבוביץ.
    אשמח לדעת הת"ח, האם עצם הביטוי לחתן בנקל סותר את דעתם של חזל?
    וז"ל רש"י "וקשין: לפני המקום" (ממש אין שייכות בקושי לזוג או להורים).
    6c50ed0f-64a4-431b-a84c-a7fc9c22561d-image.jpeg

@אבי-ה-נערה said:

@חופש-כלכלי

חשוב לציין שבמאמר שפורסם ביתד הושמט הקטע מ"וכמה לא חלו" עד הסוף

• @אבי-ה-נערה said:

@חופש-כלכלי
    כנראה שבשביל ש'יד שמשון' לא יקרוס אפשר אפילו לסלף גמרא מפורשת.

לא ראיתי את כל המאמר המצוטט,

ואחר בקשת המחילה, לטעמי השאלה היותר זועקת היא ,מה ביעוץ לאברכים על התנהלות כלכלית נבונה ויעוץ איך לחתן את ילדיהם ע"י השקעה פאסיבית, הופך אותם לבעלי עסקים

לא להפוך נטל על הציבור בהתחייבויות הזויות כמקובל .. ונטילת גמחי"ם בסכומים מופרעים לכל הדעות, זוהי שליחות ציבורית ממדרגה נעלית !!

יש ללמד זכות על הכותב שכנראה לא השתתף בקורסים ולא שמע את אותם עצות,
    אולי הוא חושב שקורסים אלו הופכים 'אברכים מתמידים' ל'ברוקרים' זה באמת לא ראוי ..

@ברכת-ה-תעשיר
    שמא כוונת הכותב נגד ארגון כלשהו שערך פודקאסט עם אברך שמצהיר שסגר את הגמרא בשביל לסחור בשוק ההון...

• @ברכת-ה-תעשיר
    שמא כוונת הכותב נגד ארגון כלשהו שערך פודקאסט עם אברך שמצהיר שסגר את הגמרא בשביל לסחור בשוק ההון...

@ביזנייעס said:

ברכת-ה-תעשיר said:

לא ראיתי את כל המאמר המצוטט,

ולגופה של טענה,
    עוד הרבה לפני ה'טרנד' של שוק ההון לאברכים קרה פה ושם שאברכים סגרו את הגמ' לצרכי פרנסה,

ראיון עם אברך שסגר את הגמ' בשביל לסחור בשוק ההון מסיט את הדיון העקרוני של
    "השקעה פסיבית לאברך, ראוי או לא - מפריע או לא"
    דיון ענייני הוא דיון בדרכי ההשתדלות ושיעוריה וכדו' בלי דמגוגיה, שימוש במניפולציות וניצול ריגושים.

(אגב גם הטענה של הסחת דעת מהארת ימי החנוכה [שצוטטה בקטע לעיל] היא טענה דמגוגית המסלפת לטעמי את הבנת רצון השי"ת מברואיו -
    לו היו הקורסים וההרצאות המדוברות, מתרחשים/ות בבין הזמנים אב יאמרו שאלו ימים של סכנות לעמ"י כי אין הרבה תורה ואיך אפשר לחשוב על פרנסה ולהפוך את כולנו לאוהבי בצע ...)

• מבלי להתיחס לגופו של רב זה או אחר אבל במקום לעודד את התופעה של השקעות בשוק ההון בצורה פסיבית ויעילה (למרות שלא בטוח שזה הדבר הכי משתלם לדעתי) מה שגורם לאברכים להפסיק להיות משקיעי נדלן אקטיבים או קבלני יחידות מה שודאי יותר עלול להוציא מהלימוד, מנסים להנציח את בעיית חיתון הילדים מכסף שאינו וגם מוציא מהלימוד הרבה בני עליה מגיל 45 מהלימוד.

• אני חושב שהנס הוא שלשכירים חובה להפריש פנסיה
    אחרת היו מבקשים מכולם להפקיד את כספי הפנסיה ביד שמשון כדי שיוכלו להלוות לאנשים שבפנסיה שבעבר הפקידו ביד שמשון
    אולי צריך לפתח מודעות על זה גם על עצמאים שיתחילו להפריש פנסיה כי אחרת לא יהיה להם הכנסות באמת,
    אבל בזהירות כדי לא לתת לרבנים נגד מה לצאת...

• אני חושב שהנס הוא שלשכירים חובה להפריש פנסיה
    אחרת היו מבקשים מכולם להפקיד את כספי הפנסיה ביד שמשון כדי שיוכלו להלוות לאנשים שבפנסיה שבעבר הפקידו ביד שמשון
    אולי צריך לפתח מודעות על זה גם על עצמאים שיתחילו להפריש פנסיה כי אחרת לא יהיה להם הכנסות באמת,
    אבל בזהירות כדי לא לתת לרבנים נגד מה לצאת...

@בוגר-גוטפלוס ככה זה עובד שם?...

• @בוגר-גוטפלוס ככה זה עובד שם?...

@rhly272 said:

Rמחובר
    חדש
    rhly272
    כתב לפני דקה
    נערך לאחרונה על ידי
    @בוגר-גוטפלוס ככה זה עובד שם?...

לא!
    אבל מאז שהתחיל המודעות בעניין השקעות הם מעלים את המודעות כמה מסוכן ללכת ולפתוח קרן השתלמות
    ועוד כמה סיפורי מופתים
    הם עושים הכל כדי שאנשים ישקיעו אצלם בגמ"ח

• איפה אני יכולה לראות חומר פרסומי שלהם?

• אין לי מושג אבל יש להם רשימת תפוצה
    אצלנו בגוטפלוס מידי פעם שולחים הגיגים שלהם
    חשוב לי להבהיר
    המון פעמים משתמשים במקומות האלה בסיפורי ניסים שקרו
    כגון מישהו שקיבל סכום גדול ובמקום להשקיע הוא שם בגמ"ח
    והקב"ה שלח לו כל המחותנים מליינים
    אני לא ח"ו מזלזל בזה, וגם לא נכנס לנושא של כמה זה קורה וכמה סיכוי
    כי מבחינת יכולת של בורא עולם
    הכל יכול להיות אין לו הבדל בין מאמץ קטן לגדול
    אבל השאלה האמיתית היא באיזה דרגה אנחנו נמצאים
    עלינו חלה חובת ההשתדלות
    וכל אחד לפי דרגתו כמבואר בספר חובת הלבבות
    ואני תמיד אומר לאברכים אצלנו בכולל
    מה עם חתונות ילדים, והתשובה בדרך כלל היא ה' יעזור מה עם אמונה
    ותשובתי תמיד היא:
    אם זה באמת אמונה עפר אני תחת כפות רגלך...
    אבל מה יקרה אם בסוף שתגיע לחתונות תהיה בחובות של מליונים
    ותגיע למצב נפשי משוגע ותראה אותי או מישהו אחר מחתנים בכבוד ממש, אל תגיד חבל שלא הקשבת כי א"כ אתה לא מאמין אתה עצלן
    וכמו שתמיד ישראל גוטמן היה אומר לנו בקורס על כל האנשים האלה שפתאום בע"ש מפזרים כסף בגלל הוצאות שבת חוזרות
    מבלי להיכנס לנידות האם לווי עלי ואני פוע או עשה שבתך חול ואל תזדקק לבריות ומבלי להיכנס למאות הפירושים היה אומר להם בזה הלשון:
    אין בעיה הקב"ה מחזיר, אבל למה להתקמצן למה רק 500 לממתקים לשבת למה לא 2000 מה אתה לא סומך עליו שהוא יכול
    והיה מנפץ עם זה המון מיתוסים
    בהצלחה

• הייתי רוצה להוסיף
    שהגיוני שיש באמת אנשים ובוודאי שבמודיעין עילית הם קיימים מאוד
    הרבה אנשים שבאמת נמנים על שבט לוי וכמו שהזכירו כאן, שיתכן שאין בחובתם לעשות את השתדלות של להשקיע,
    א. גם אם כן למה צריך להילחם תבוא ותסביר שנחנו מאמינים בני מאמינים אבל יש כאלה שבאמת צריכים
    ב. הגדולי אמונה האלה לא באמת משקיעים לדעתי הם ספונים מבוקר עד ליל
    ועצוב לי שהארגון הזה בנקל, שאני מכיר מאוד טוב את מיסדיו, במקום להמשיך ולפרוח המון הרבה יותר ממה שהם כבר פורחים היום שזה גם המון
    יש להם כ"כ הרבה תוכניות, אבל הרבה מהזמן שלהם זה כל הזמן לעלות ולהסביר לרבנים שאינפלציה מחייבת לשמר את ערך הכסף, ולהמ זה לא סיכון שאנשים יתמכרו ועוד ועוד
    אבל מפה הקריאה לעודדם לכו והמשיכו לכו תושיעו כמו שהתחילו להצליח לשבור את הגמחים הגדולים
    בסוף כל הלכלוך הזה ייגמר
    ולכם יהיה את הזכות הזאת
    אשריכם

• @דוד-גולדברג said:

קסלר.pdf

אני רק שאלה :
    עם כזו מידה גדושה של בטחון מדוע יש מאותם משפחות שלא ניגשות לשידוך אם לא מבטיחים לבן שלהם 600 או 800 א"ש

אני כלל וכלל וכלל לא בטוח שדעתו של הרב קסלר שליט"א מוסכמת על כל הרבנים, צאו ותשאלו
    [וגם תחקרו ותבררו היטב ...]
    כשאני שאלתי בעבר את רבי שליט"א על סכום גדול שהיה ברשותי אם לעזור בו לאחי הצעיר הי"ו לקנות לדירה ראשונה או שאשקיע לצורך נישואי ילדי שהיו אז לא יותר מגיל 10 הוא התלבט מאד ולבסוף אמר לי שצריך לעשות מאמץ למצוא את דרך האמצע ולשלב בין עזרה לאח שע"ז נאמר [משלי יז יז] 'אח לצרה יולד' ובין השקעה לעתיד, הוא אמר לי שזה ממש לא נכון להתעלם מהעתיד בכזה שלב של החיים
    וב"ה עשיתי כדבריו לרווחת שני הצדדים

• אני לא חושב שזה קשור וודאי שיש את דרך האמצע ודיברי הקודש של הרב קסלר לא באו נגד כל מי שמשקיע אלה יותר נגד כל ההשקעות שמספרים "המיבינים" למיניהם ובהחלט יש מקום לוחי אחיך עמך יחד עם ההשתדלות הראויה ( ולא מוגזמת)

• @דוד-גולדברג said:

קסלר.pdf

אני רק שאלה :
    עם כזו מידה גדושה של בטחון מדוע יש מאותם משפחות שלא ניגשות לשידוך אם לא מבטיחים לבן שלהם 600 או 800 א"ש

אני כלל וכלל וכלל לא בטוח שדעתו של הרב קסלר שליט"א מוסכמת על כל הרבנים, צאו ותשאלו
    כשאני שאלתי בעבר את רבי שליט"א על סכום גדול שהיה ברשותי אם לעזור בו לאחי הצעיר הי"ו לקנות לדירה ראשונה או שאשקיע לצורך נישואי ילדי שהיו אז לא יותר מגיל 10 הוא התלבט מאד ולבסוף אמר לי שצריך לעשות מאמץ למצוא את דרך האמצע ולשלב בין עזרה לאח שע"ז נאמר [משלי יז יז] 'אח לצרה יולד' ובין השקעה לעתיד, הוא אמר לי שזה ממש לא נכון להתעלם מהעתיד בכזה שלב של החיים

@ברכת-ה-תעשיר
    מדהים לראות את הבמה שבה התפרסם המאמר כשכל שני וחמישי (או שלישי) מתפרסם שם אי אלו השקעות לחכמים ויודעי ח"ן
    ו"אולי ושמא" (כצ"ל) הם מפרסמים רק דברים שבטוח לגמרי שיצליחו בגדול ומהר מאוד וממילא יתרבו ההלוואות (ממש איתמחי קמיע)

• @דוד-גולדברג said:

קסלר.pdf

אני רק שאלה :

ברכת-ה-תעשיר said:

לעזור בו לאחי הצעיר הי"ו לקנות לדירה ראשונה

כמובן בהלוואה [בפריסה מאד נוחה..]

נושאים מוצעים

• 3 הצבעות
    14 פוסטים
    593 צפיות
    ה
    טירוף ואין ספק שקריית מלאי עולה על כולנה
  • 8 הצבעות
    1 פוסטים
    212 צפיות
    חופש כלכליח
    [image: 1766013979496-image-24.png]
  • 2 הצבעות
    12 פוסטים
    880 צפיות
    הקול השפויה
    @רק-לא-סנופי כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א: @הקול-השפוי כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א: לא ברור מה אתה מתכוון לומר. ברור מאוד. בנקל רוצים לומר- השקעה פסיבית זה לא בגדר "מסחר"! ולכן זה לא סתירה ללימוד! [לשכנע את אותם שרואים במסחר סתירה ללימוד או לאמונה] ר' דב אומר- זה כן מסחר! ואעפ"כ זה לא סתירה ללימוד..... כתב בדרמה! - ההכרעה הברורה במעונו של רשכבה"ג הגר"ד לנדו שליט"א: בדורות האחרונים נתקבל בעולם התורה מנהג הכוללים, בהנהגת גדולי ישראל. סיבותיו וטעמיו של מנהג זה נידונו רבות ואין כאן המקום להרחיב, אך עיקרו – לאפשר לאברך לשקוד על תלמודו, בעוד שהפרנסה תגיע ממקורות אחרים, בין אם מהאשה ובין אם ממקורות אחרים. מנהג זה גרם לרבים לחשוב כי אין צורך עוד בהשתדלות כללית לפרנסה, וכביכול הוסרה מאיתנו קללת "בזיעת אפיך תאכל לחם". ועל זה אמר מרן הגרד"ל שזה טעות- גדו"י לאורך כל הדורות השקיעו ועבדו ומזה אנו למדים שא"א לסמוך על הנס. וכל מה שאנו סומכים על הנס הוא רק במה שמפריע למעלת הבן תורה.
  • כמה השתדלות..?

הועבר השתדלות
    2
    5 הצבעות
    2 פוסטים
    301 צפיות
    צ
    @משה-חיים יפה כתבת, אני רק אחדד שבאמת אין פתרון שהיא בוודאות של 100%, ובפרט לפי מה שכתוב על אחרית הימים על מלך פרס שעתיד לעשות מלחמה עם כל העולם. וכל יום שעובר אנו רק רואים יותר את התממשות הנבואות, ואנו מתקרבים יותר להתממשות שאר הנבואות. אז אפילו שהמדד הכי בטוח, אבל ודאי לא 100%. ונשאר הרבה מקום לאמונה ובטחון.
  • 1 הצבעות
    1 פוסטים
    1k צפיות
    ארגון בנקלא
    [image: 1732397563933-%D7%94%D7%A8%D7%91-%D7%9E%D7%A0%D7%97%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%93%D7%9C-%D7%94%D7%9B%D7%94%D7%9F-%D7%A9%D7%A4%D7%A8%D7%9F-%D7%91%D7%A2%D7%A0%D7%99%D7%9F-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%AA-%D7%94%D7%94%D7%A9%D7%AA%D7%93%D7%9C%D7%95%D7%AA-1.jpg]