דילוג לתוכן

דרמה - הסולידית מודיעה: אני עצמי כבר לא משקיעה פסיבית

שוק ההון והשקעות
18 10 414 10
  • "במילים אחרות, השקעה פסיבית בהגדרה לא יכולה להיות אוניברסלית. וככל שיותר אנשים ישקיעו באופן פסיבי, התמריץ להשקיע אקטיבית רק גדל (*). מה שעבד כשניהול הפסיבי היה 10% מהשוק עלול שלא לעבוד כשנגיע ל-70%. במובן זה הפסיביות הופכת לקורבן של ההצלחה של עצמה. “השקעות לעצלנים” הוא חלק מהתהליך מכיוון שהוא משווק את הצלחת האתמול כאם כל השיטות של מחר.

(*) זו, בין היתר, אחת הסיבות שאני עצמי כבר לא משקיעה פסיבית."
    הציטוט.
    למאמר המלא

• זה מתוך המאמר שלה שהתפרסם היום.

• זה היה מאמר קנאה להצלחה של ההשקעות לעצלנים!!

• "הביקורת צודקת בפרטים הקטנים, אבל טועה בגדול: עדיף 'השקעה פשוטה' שמבוצעת היום, על 'השקעה מושלמת' שמעולם לא יוצאת לפועל בגלל עודף ידע ופחד."

• "במילים אחרות, השקעה פסיבית בהגדרה לא יכולה להיות אוניברסלית. וככל שיותר אנשים ישקיעו באופן פסיבי, התמריץ להשקיע אקטיבית רק גדל (*). מה שעבד כשניהול הפסיבי היה 10% מהשוק עלול שלא לעבוד כשנגיע ל-70%. במובן זה הפסיביות הופכת לקורבן של ההצלחה של עצמה. “השקעות לעצלנים” הוא חלק מהתהליך מכיוון שהוא משווק את הצלחת האתמול כאם כל השיטות של מחר.

(*) זו, בין היתר, אחת הסיבות שאני עצמי כבר לא משקיעה פסיבית."
    הציטוט.
    למאמר המלא

@העץ-הרענן

התגובה של זיק הולנדר:
    ‏יש איזה תחושת בהלה לא מוצדקת בעקבות פוסט "הסולידית" שמקנח בזה שהיא הפסיקה להיות סולידית.

אני שם בצד את הקטע האישי עם מחבר עצלנים, זה עניין לא לי.

מה נכון בפוסט שלה?

העולם דינמי. 10% זה חיתוך של קטע בזמן בשוק מסוים. לא מובטח שזה מה שיהיה.
    עליה של שיעור המשקיעים הפסיביים מטה את הדינמיקה בשוק ההון. סביר שתנודתיות תשתנה כי עדר מושך את הסל מעלה יותר זמן.
    חובה שיהיו משקיעים אקטיביים כי בלעדיהם השוק לא יעיל וחברות לא יתומחרו לפי שוויין.
    בלי להבין לעומק את ההתנהלות לצד השקעה פסיבית, הכישלון הקולוסלי מובטח. ואני רואה את זה כל יום כאן בקבוצה כאשר אנשים זונחים כלאחר יד תוכנית השקעה רק כי לא קיבלו 10% (מי הבטיח שזה קבוע ללא מהמורות??)

מה המסקנה השגויה שמגיעים אליה?

אנשים ישר קופצים למסקנה שצריכים להשקיע אקטיבית.
    אנשים נחרדים שהשקעה פסיבית מתה.

מה כן?

השקעה פסיבית חיה.
    השקעה פסיבית קשה מנשוא לאורך זמן ובלי להבין איך חיים לצידה אנשים יכשלו.
    השקעה פסיבית תמשיך להתכנס לממוצע כי יהיו משקיעים אקטיביים שמתמחרים מניות לפי שווי הוגן.

• @העץ-הרענן

התגובה של זיק הולנדר:
    ‏יש איזה תחושת בהלה לא מוצדקת בעקבות פוסט "הסולידית" שמקנח בזה שהיא הפסיקה להיות סולידית.

אני שם בצד את הקטע האישי עם מחבר עצלנים, זה עניין לא לי.

מה נכון בפוסט שלה?

העולם דינמי. 10% זה חיתוך של קטע בזמן בשוק מסוים. לא מובטח שזה מה שיהיה.
    עליה של שיעור המשקיעים הפסיביים מטה את הדינמיקה בשוק ההון. סביר שתנודתיות תשתנה כי עדר מושך את הסל מעלה יותר זמן.
    חובה שיהיו משקיעים אקטיביים כי בלעדיהם השוק לא יעיל וחברות לא יתומחרו לפי שוויין.
    בלי להבין לעומק את ההתנהלות לצד השקעה פסיבית, הכישלון הקולוסלי מובטח. ואני רואה את זה כל יום כאן בקבוצה כאשר אנשים זונחים כלאחר יד תוכנית השקעה רק כי לא קיבלו 10% (מי הבטיח שזה קבוע ללא מהמורות??)

מה המסקנה השגויה שמגיעים אליה?

אנשים ישר קופצים למסקנה שצריכים להשקיע אקטיבית.
    אנשים נחרדים שהשקעה פסיבית מתה.

מה כן?

השקעה פסיבית חיה.
    השקעה פסיבית קשה מנשוא לאורך זמן ובלי להבין איך חיים לצידה אנשים יכשלו.
    השקעה פסיבית תמשיך להתכנס לממוצע כי יהיו משקיעים אקטיביים שמתמחרים מניות לפי שווי הוגן.

@צמיחה מסכים עם רוב מה שהוא כתב.
    אמנם כי יש לו טעות.
    היא לא הפסיקה להיות "סולידית" אלא הפסיקה להיות "פאסיבית"...

אגב, מיהו? הוא ממש מעורר בי זיק של סקרנות, זיק הזה...

• @צמיחה מסכים עם רוב מה שהוא כתב.
    אמנם כי יש לו טעות.
    היא לא הפסיקה להיות "סולידית" אלא הפסיקה להיות "פאסיבית"...

אגב, מיהו? הוא ממש מעורר בי זיק של סקרנות, זיק הזה...

• יש הבדל בין הטענות שלה, לטענות של ר' דוד טופורביץ?

• יש הבדל בין הטענות שלה, לטענות של ר' דוד טופורביץ?

@קרעסטיר כן.
    שהיא לא שטחה כמעט אף אחת מהטענות שלה.
    בגדול הטענה שלה זה "זה מה שמתאים לי"...

• אני חושב שתמיד יהיו אקטיביים שיפחדו מזה שכולם יהיו פאסיביים

• @קרעסטיר כן.

@העץ-הרענן
    אני כן מבין ממה שציטטת בהתחלה שהיא מטילה פקפוק בכל התחזית העתידית של המשך ההצלחה של ההשקעה הפסיבית במדדים מכיון שהיום זה כבר מעל 70% מהשוק, וזה פלוס מינוס מה שר' דוד טופורביץ גם טען.
    לא?

• אני חושב שתמיד יהיו אקטיביים שיפחדו מזה שכולם יהיו פאסיביים

@אבי-ר. said:

אני חושב שתמיד יהיו אקטיביים שיפחדו מזה שכולם יהיו פאסיביים

דווקא היא דוגמא לפאסיבי מוצהר שתמיד דגל בשיטה, וכעת מפקפק ביעילות שלה כעת.
    אבל אם היא תהיה אקטיבית ואולי תסחוב איתה עוד כמה, אז שוב יש אקטיבים, ואז גם לטעמייהו נכון להמשיך להיות פאסיבים ולהמשיך להרויח....

• @אבי-ר. said:

אני חושב שתמיד יהיו אקטיביים שיפחדו מזה שכולם יהיו פאסיביים

דווקא היא דוגמא לפאסיבי מוצהר שתמיד דגל בשיטה, וכעת מפקפק ביעילות שלה כעת.
    אבל אם היא תהיה אקטיבית ואולי תסחוב איתה עוד כמה, אז שוב יש אקטיבים, ואז גם לטעמייהו נכון להמשיך להיות פאסיבים ולהמשיך להרויח....

@רק-יגיעה-בתורה
    נראה לי שהיא עצמה ממשיכה להיות פאסיבית, רק בשביל מה לה להסתבך אם כולם יהיו פאסיביים, לכן היא משכנעת שכדאי להיות אקטיביים...

• @העץ-הרענן
    אני כן מבין ממה שציטטת בהתחלה שהיא מטילה פקפוק בכל התחזית העתידית של המשך ההצלחה של ההשקעה הפסיבית במדדים מכיון שהיום זה כבר מעל 70% מהשוק, וזה פלוס מינוס מה שר' דוד טופורביץ גם טען.
    לא?

@קרעסטיר מי שעוקב אחריה יודע שהיא שינתה את כל מהלך חייה, היא הקימה משפחה והיא צריכה יותר מזומן היא כתבה על זה רבות, והיא עברה למניות דיבידנד, והיא גם כתבה את זה כתגובה לאלו ששאלו אותה על ההודעה הזו.
    בקיצור בעיניי אין כאן איזה התפכחות, אלא יותר להט לתקוף את תמיר.

• שמתי את התגובה במקום הלא נכון

• @קרעסטיר כן.

@העץ-הרענן said:

@קרעסטיר כן.

לא קראתי את המאמר
    אבל רק מההתחלה שלו זה נראה שחוץ ממה שמפריע לה ההצלחה של מנדובסקי מפריע לה גם החשיבה על החרדים
    ושוב אני לא מכיר אותה ולא קראתי את המאמר
    יכול להיות שאני טועה

• קראתי את הפוסט שלה הביקורת היא די על ספרו של מנדובסקי ועל רמת הידע שצריך להנגיש לציבור הרחב עם איזכור קצרצר לזה שפסיביות לא בהכרח הדבר הכי טוב בלי להסביר וגם לא בא לערער על עצם העניין אומנם זה קצת פוגע לתמיר אבל מכאן ועד לתמיכה בטפורביץ הדרך ארוכה.

נושאים מוצעים

• 0 הצבעות
    14 פוסטים
    426 צפיות
    ב
    דבר ראשון למה אין גילוי נאות שיש לך עניין בזה דבר שני זה של אלטשולר [image: 1776701601980-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-04-20-191215.png] רק צריך לשים לב בפסגות גובים על ביטול פעולה יש עוד יתרון לפסגות לסוחרים שיש ספר פקודות מורחב יש לי קישור לאטשולר ואני לא מעלה אותו כי אין לי עניין עריכה: אני עכשיו שם לב שיש לי בחתימה אז זה לגילוי נאות עריכה: אני רואה שיש פטור מעמלת המרת מט"ח ד"א זה מפסגות . מניות, ניירות ערך המירים למניות, זכויות וקרנות סל שחלים עליהם כללי המסחר על מניות 0.07% משווי העיסקה, מינימום 2₪ לפעולה אגרות חוב, ניירות ערך המירים לתעודות התחייבות וקרנות סל שחלים עליהם כללי המסחר החלים על תעודות התחייבות 0.06%משווי העיסקה, מינימום 2₪ לפעולה קניה, מכירה, ופדיון של קרנות נאמנות הנסחרות בבורסה בת"א 0.07% משווי העיסקה, מינימום ₪ 2 לפעולה מניות ו-ETF הנסחרים בבורסות ארה"ב 1 סנט למניה מינימום $ 6.5לעסקה מניות ו-ETF הנסחרות בבורסות אירופה עמלה בגובה 0.15% מהעסקה, מינימום 15 יורו לעסקה [image: 1776702141993-%D7%A6%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9D-%D7%9E%D7%A1%D7%9A-2026-04-20-192134.png]
  • 1 הצבעות
    23 פוסטים
    731 צפיות
    עומק הסיכויע
    @מחוץ-לקופסא התכוונתי שבדרך כלל ההצעה עצמה לא אטרקטיבית
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    228 צפיות
    ב
    ע"פ גי פי טי סך הקרן שהושקעה 240,000 ערך צפוי לפני מס 663,402 רווח צפוי לפני מס 423,402 מס רווחי הון (25%) 105,850 סך התשואה הצפויה לאחר מס 557,552
  • 2 הצבעות
    6 פוסטים
    437 צפיות
    שמש מרפאש
    חשבתי פעם על השקעה בברייקשיר הת'אווי של וורן באפט, שזה אומר להיות שותף עם המשקיע מס' 1. למפרע זה היה יכול להיות רעיון טוב. אמנם כשהנ"ל עומד לפני פרישה (בגיל 94!) זה לא ממש רלוונטי. בכל אופן השקעה רוחבית מבוססת על הרעיון שהשוק בכללותו תמיד עולה. הגיון כלכלי פשוט שגם עומד יפה במבחן ההיסטוריה, והוא נשען על יסוד יציב יותר מאסטרטגיית השקעה של אדם אחד, אגדי ככל שיהיה.
  • 5 הצבעות
    59 פוסטים
    5k צפיות
    צ
    @אבי-ה-נערה תסתכל שם בלשונית החזקות שם כתוב באיזה דברים זה מושקע, גם Sַַ&P500, גם נאסד"ק 100, גם ת"א 90, ת"א 125, אופציות על ת"א 35.